Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
kamciaelcia wrote:Goodwill a ty jeszcze dzisiaj zmierzysz się po tym cieście?
Zmierzę, bo to nowy produkt i słodki i w ogóle. I pierwszy raz w życiu tyle ksylitolu na raz zjadłam ;P
Pomiar po kawałku ciasta - 93.
Wg moich obliczeń w tym moim kawałku było najwyżej 6-7g węglowodanów, ale dość dużo tłuszczu i ksylitol, który nie wiem jak traktować.
Jak na moje, to ciasto super. W Święta zrobię test i obniżę jeszcze ilość tłuszczu do 50g masła (w końcu czekolada jest b. tłusta sama w sobie)...
Dobrej nocy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 23:11
Dorinka lubi tę wiadomość
-
Boże jednak głupia jestem... to przecież w powietrze idzie a na igle zostaje kropla a nie całość... niech mnie ktoś trzepnie bo przestaje myśleć...
Jakoś poszło, po 2 próbach przybliżenia się popłakałam Ale się udało... mam nadzieję że jutro pójdzie lepiej...
Zjadłam jak zawsze tyle co zawsze i nigdy nie podjadalam a teraz przez świadomość ze nie można jestem głodna...
Oby do rana...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 23:44
agatia lubi tę wiadomość
-
Witam się z rana chora na maxa
zaraz siadam do inhalacji.
Wstałam głodna i 2 w nocy u musiałam wbić. twarożek, ale ledwo przez gardło przelazł.
Weszłam na wagę rano 80,6, wczoraj wieczorem 81,4, co daje efekt plusowybo ostatnio było 79,4 przez długie tygodnie
U mojej ginki waga różni się 1 kg, więc będę miała jutro mam nadzieję 82 z hakiem
Dzisiaj acetonu brak, cukier 82idę zaraz robić śniadanie, choc nie mam na nie ochoty, ani smaku
Domi w ciąży wolniejsze myślenie jest czymś zupełnie normalnymWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 06:17
-
Hej ja też bez acetonu. Nie wiem jakim cudem, bo wczoraj mniej zjadłam. Tylko o 23-ej zjadłam na siłę kanapkę, bo w ciągu dnia miałam jeden posiłek mniej, bo spróbowałam z lidla 2 herbatniki w białej czekoladzie i cukier 125 był. Więc już nic takiego nie będę jeść. Lepiej samemu coś upiec.
-
witam się, a ja wam już pisałam, że jak zmieniłam paski to od razu cukry mi się podniosły. mało wierzę w to całe mierzenie i cukrzycę. to wszystko pic na wodę.
dziś z rana byłam zanieść mocz na badania a ok 18 mam usg3majcie za nas kciuki
mam nadzieję, że ginka pokaże mi małą. ten monitorek jest tak obrócony, że ja nic nie widzę i tylko słucham tego co ona mówi.
kiepsko spałam w nocy i czuję się jakaś taka nie do życia.... ehkamciaelcia, goodwill lubią tę wiadomość