WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej apropo zlej passy lodowka sie psuje pralke sie wczoraj zepsula .... super wrecz zmyarka tez mi nie domywa ale znalazlam chyba przyczyne
    jeszcze tesciowie jak to tesciowie wkurzaja zamin sie odezwa

no i swieta bez slodkosci...;(
    dobrze e chociaz piatunio sie zbliza i moja wizyta u ginka;D

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goodwill zrobię z kokosowym :) ha ha myślałam, że zjadlaś kawałek 18 na 18 ha ha ha ha ;) a raczej kawał ;)

Kamcia no i super, że cukier w nocy ok :) dobrze, że zmierzyłaś :)

goodwill lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka, ale tak jest zawsze-jak sie psuje, to wszystko na raz :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, od czasu do czasu mierzyłam, przestałam jak wyniki byłu ok
    ja na siusiu wstaję raz, nigdy na zegarek nie patrzę( by swiatło komórki mnie nie rozbudziło), do kibelka ide po ciemku, dzis przy słabym swietle zmierzyłam, jak się położyam, to godzinę nie mogłam zasnąć. Nie mogę sie wybudzać i tyle...a jeszcze nie mogłam zasnąć, bo jak oczy zamykałam, widziałam ciągle ostatnie spojrzenie Emilki kiedy znikała za drzwiami sali operacyjnej, łzy same napływały...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi tylko ze ja np nie daje juz rady jesc miesa do obiadu. Staje mi w gardle. Do kanapek wedlina czy parowka jak najbardziej ok ale do obiadu 1/4 piersi to max co moge przełknąć :( Tak samo kasza :(
    Moja diab mowila ze ograniczenie mięsa jest ok jezeli nadrobimy weglo.
    Spróbuję jeszcze obiadow z makaronem lub golabki i zobacze co z tego wyjdzie. A w sobote spróbuję wrocic do frytek zeby wiedziec czy na obiedzie u tesciowej moge zjesc bo specjalnie dla mnie zakupiła. Moze tylko obetne ilosc z 150g. do 100 a uzupelnie mizeria :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinka, moja diab mówiła, ze zamiast mięsa wiecej warzyw(a na warzywa tez nie mogę patrzeć)
    przypomnij mi proszę czy ty spodziewasz się chłopaczka, czy dziewuszki?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chlopczyka :)
    Ja ogromne ilosci warzyw mam jeść niezaleznie od tego czy ograniczam mięsko czy nie :) Kazala mi nadrabiac wegowodanami zeby zwiększać wlasnie kaloryczność potraw i zeby waga przestala stac w miejscu.
    Ja juz tez mam serdecznie dość warzyw ale je jeszcze w odroznieniu od miesa jestem w stanie wcisnac. Kiedys jak jadlam obiad to na widelec nakladalam wszystkiego po trochu a teraz zjadam obrzydliwe mięso, męczę warzywa a na koniec zostawialam sobie najlepsze czy weglo :)

Z wiesci od gina mam sobie kupic czopki glicerynowe i rapacholin. Jak ja ten czopek sobie władzę to ja nie wiem :O Maz zadeklarował swoja gotowosc ale nie skorzystam :P

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak to jest z jogurtem greckim. Ma mało węglowodanów, ale sporo tłuszczu... i nie wiem czy mogę swobodnie go zjeść z owsianką bo nie mam kefiru :/

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryzyk fizyk :) jem z greckim i 1000 razy lepsza ta owsianka :)

Straszne rzeczy w Brukseli :( znowu zamachy... co za świat :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, ale my tłuszcze tez musimy jesć, więc te ci nie zaszkodzą
    a tv właczam później, może i lepiej, bo człowiek nie mysli
    wypadałoby po 12 jechać oglądać przyczepy kempingowe, ale samej to mi jakoś tak głupio...ale jak nie pojadę, to będę mysleć, czy czegoś fajnego nie przywieźli i zaraz sprzedali...a co ja sama zdecyduję?ustalona kwota ile max mozemy dać i jak ma być duza, ale wolke z mężem...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia dopiero mnie olśniło skąd u Ciebie mógł być wysoki cukier na czczo, bo jesz mleko na noc.ja jak zjadłam mleko z czymś na noc cukier zawsze był wysoki. Jak zmieniłam na kefir lub twaróg cukier ok.

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Kamcia dopiero mnie olśniło skąd u Ciebie mógł być wysoki cukier na czczo, bo jesz mleko na noc.ja jak zjadłam mleko z czymś na noc cukier zawsze był wysoki. Jak zmieniłam na kefir lub twaróg cukier ok.

Ja też pije mleko na noc... może zamienie dzisiaj na kefir i zobaczymy!

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:

na pewno nie, bo wczesniej jadałam ciut zupy z makaronem, mleko jest od niedawna
    badałam ostatnio cukier po tej kolacji i było 92

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy coś w tym jest ;) ale u mnie laktoza zdecydowanie nie służy ma noc. A kefir lub twarożek już tak.

Tak mi tylko do głowy przyszło ;) bo ja Kamcia po kolacji z mlekiem tez mam po godzinie cukier ok, w nocy ok, a rano już nie ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 11:24

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory codziennie bułka z mlekiem, ale najwyraźniej coś się pozmieniało, więc spróbuję zamienic mleko na kefir a jak nie pomoże to w ogóle ten ostatni posiłek pozmieniam.

Rudzina
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzinko ja miałam chałkę, bułkę, mleko jak to wywalilam z nocnego posiłku to cukry na czczo się poprawiły :)
    Mam 1-2 przekroczenia na 2 tyg, a nie ciągle przekroczenia.
    I teraz mam przekroczenia 91-93 a nie 95-97.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 11:28

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia
    ja kefiru i twarogu nie ruszę
    odkad jadam mleko i makaron nie przekroczyłam cukru 91
    wiec u mnie to na pewno nie mleko
    poza tym sama widzisz jak to jest, 1h po kolacji 92, rano 80
    dzis w nocy 82 a rano 85

ba! moje mleko ma mniej cukru niz kefir
    a tego mleka jest moze 150 ml

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to może u mnie ta buła teraz psuje :) bądź tu człowieku mądry! wywalam to jasne pieczywo i zamienie mleko na kefir; generalnie mleka na śniadanie nie mogę, potem już tak, wiec może to 'nanocne' teraz mi coś chrzani też... zmiany zmiany...

Rudzina
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może u Ciebie się to Kamcia nie.sprawdza, nie wiem.
    Ja u siebie widzę, że po mleku na noc jest lipsztyk :)

Owsianka z jogurtem greckim 107, więc będę tak jadła bo lepsza niż z kefirem. Lepiej grecki mi pasuje do truskawek i malin :) z kefirem zawsze do 100. Zaraz belriso i czas na obiadek :)
    Chodzi za mną żurek, taki mega kwaśny, ale ppczekam już do świąt, bo jak objem się teraz to w święta nie będę miała apetytu na niego ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia
    każda z nas jest inna :D u mnie od początku był problem na czczo, taki mój urok
    mleko ze smakiem zjadam na kolację

rudzina
    u ciebie może w końcu wychodzi ta biała bułka...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ