Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
u mnie z kiszonkami jak pisała marzenka, ale juz na nie patrzec nie mogę fuj
goodwill a jak wyszedł twój test z kebabem???ja i tak tam najwiecej widze warzyw i mięsa, bułki nie musze dojadaćpewnie raz sie skusze, ale wole ciebie spytać o rezultaty
była tylko jedna przyczepa- do czwartku ja wysprzatają i podreperuja, cena nawet nawet. Wezmę ja kupię, jeśli nic ciekawszego nie dowiozą (to są używane przyczepy z niemiec, nawet 50 ich stało u nas w zimie na sprzedaż) -
czesc dziewczyny, ja juz wyszłam ze szpitala. ogolem powodem moich skurczy była jakas bakteria ktora dopiero wyszła w posiewie. ale wymeczyli mnie kroplówkami i jedzeniem takim ze w domu w zyciu takich pomiarow nie miałam mimo ze tam miałam diete dla kobiet z cukrzyca:/ troche okłamywałam lekarzy bo by mi pewnie chcialeli dac insuline, a po co jak ja sama sie zywie i mam bardzo dobre wyniki:/
wczoraj byłam tez u dibaetolog i juz mam jej nie odwiedzac chyba zeby jakies wyszły cukry z kosmosu ale powiedziała ze bardzo w to watpi bo moje wyniki sa rewelacyjne,
mowiłam jej ze moge jesc tak duzo owocow ze cukry nie skacza to stwierdziła ze nic tylko sie cieszyc a i nawet powiedziała ze cos słodkiego mozna czsami jesli wynik nie przekracza po godzinie, ja zauwazyłam ze moge jesc knopersa- on jest na mace pszennej i po knopersie wynik 99:)
nie nadrobie was co pisałyscie bo za duzo tego mam nadzieje ze u kazdej wszystko wporzadku!
aha i mam ustalony termin cc na 25 kwietnia:) wiec juz dni odliczamy!kamciaelcia, goodwill, Dorinka, mappi, twardan lubią tę wiadomość
-
agatia my mamy auto 3-drzwiowe ale wszedzie zapakowaliśmy się z małą i kotem (mąż z emilką z tyłu, a ja z kotem z przodu). Przyjdzie nam auto zmienić, ale ani nie ma kasy, ani pomysłu na jakie...pewnie znów damy radę przy dzidzi. Nie oplaca nam sie pozbywać naszego staruszka na rzecz innego, bo naszego znamy i mu ufamy
u nas jest duzo jezior i ludzie takie przyczepy stawiaja u kogoś na podwórku za grosze (np znajoma placi 600zł rocznie) i w czasie sezonu pomieszkują nad jesiorkiem -
nie wiem jaka bakteria mam wypisane ale to chyba łacinskie nazwy hehe biore antybiotyk do czwartku na to.
tak jeszcze miesiac chyba ze cos sie bedzie dziac to wczesniej beda ciac. mam juz chodzic na ktg bo przy cukrzycy trzeba wczesniej w szpitalu ktg 3 razy dziennie pierwsze o 5 rano:/ pozniej po obiedzie i o 20. juz miała tego dosc -
Iwoncia - dobrze, że jesteś w domu! Ostatnia prosta, hej!
Kamcia - mój test z kebabem (cienkie ciasto, kurczak, sos łagodny): po 1h - 136, po 2 - 127, po 3h - 125, o 3,5h - 103!!!. Tak działa na mnie stary tłuszcz + pszenne cienkie ciasto.
Oczywiście już nie powtórzyłam nigdy tego eksperymentu... Ale co się najadłam strachu, to moje. Normalnie pełno w majtach miałam.
A jaka byłam zła! Mogłam 2 kanapki z wędliną i pomidorem wciągnąć zamiast tego gó...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 14:19
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Mappi mieszkasz w Olsztynie?
Zgadza się
Wiecie wczoraj to miałam koszmarny dzień. Ciśnienie wysokie cukry szał normalnie, brak sił senność 200%. Przykład zjadłam sałatkę z kanapka po 15 minutach tak mnie senność ściela z nóg że straciłam kontakt ze światem na jakąś godzinę albo dłużej. Obudził mnie telefon potem zmierzylam sobie ciśnienie i pomyślałam a zmierze i cukier a tam 138. No szok po prawie 2h od posiłku? Za 15 minut jeszcze raz pomiar tam dalej 138 tyle że z innej ręki. Szybko buty i kurteczka i na spacer w deszczu bo się rozpadło. 30 minut spaceru pomiar o 109.
A dziś po takim samym posiłku 83.
Jak ja kocham tą cukrzycę
Dziś czuję się rewelacyjnie tylko mdli mnie jakoś no i ta zgaga która nie odpuszcza mimo obniżenia brzucha. -
Goodwill mi ginka mówiła, że przy cukrzycy albo cc w 37 tc albo ktg 3 razy dziennie.
Choć u mnie prawdopodobieństwo wczesniaka znowu. Z synkiem padlyr przepływy i miałam cc w 36tc. Całe szczęście, że byłam w szpitalu i mialam usg i ktg.
Mappi moje ukochane miasto Olsztyn, studiowalam tam 5 latach co za cudowne czasy
Mappi z czym była ta salatka albo kanapka, że tak wywaliło?bony na cukrzyca jest masakryczna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 14:29
-
nick nieaktualnygoodwill wrote:A tak w ogóle, czy coś wiecie na temat tego, że jak cukrzyca, to trzeba się wcześniej (38 tydzień chyba?) położyć do szpitala i wywołują poród. Czy to tylko legenda miejska jest i spokojnie do terminu czekamy?
Jeśli jesteś na etapie insulinę to 2 tygodnie przed terminem kładą na patologii. Mierzą codziennie tętno badają Dzidka. Jak jest coś nie tak to kroja lub wywołują poród ale jak wszytko ok to się rodzi SN.
Bynajmniej tak jest u nas. Kładą wcześniej bo z insulina łożysko szybciej się starzeje dlatego obserwacja Bąbelka jest istotna. -
u mnie w szpitalu nawet ta insulina nic w szpitalu nie zmienia
wszystko zalezy czy cukrzyca unormowana i jak się ma lożysko
ja i tak bede miała planowane cc około 38 +
nie mówiąc ze nawet patologii ciąży nie mamyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 14:29
-
nick nieaktualnyAgatia pewnie zdziwilabys się jak miasto się zmieniło w mojej ocenie na gorsze
Ale wiadomo studia to taki fajny okres że zawsze się je dobrze wspomina i pozostaje sentyment do miejsca
A sałatka taka jarzynowa z majonezem prawda ale milion razy testowana. Po prostu chciałam zwrócić uwagę że kilka innych czynników nałożonych na siebie (stres, pogoda, barometr) może radykalnie zmienić wyniki. Dlatego nie ma co się nakrecac i panikować tak jak ja wczoraj tylko spokojnie podejść do tematu ze zrozumieniem że gorsze dni będą się zdarzać i wpływ na nie mamy mizerny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 14:35
-
Tak jak pisze mappi przy insulinie łożysko i przepływy często padają
mu nawet acard nie pomógł. W ciągu 4 tyg na insulinie łożysko postarzalo się z I stopnia na III. I kroili wcześniej.
Dla tego teraz walczę, żeby nie było insuliny bo im szybciej mi włączą tym szybciej może dzidzia przyjść na świat. A chciałabym dotrwać do 36tc.