WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzinka mi diab z Warszawy od razu skreśliła to, co mi.u mnie dietetyk zleciła. Bialy chleb, mleko, chałka. Powiedziała, że to powoduje hiperinsulinemie nocną, bo odganizm musi ten wysokibcukier trzymać w ryzach, a rano jest wyrzut na czczo, bo zapas insuliny jest wyczerpany.
    No i jak się zastosowałam do tego, tak cukry na czczo się uregulowaly. Pojedyncze skoki mam olać. Dzięki temu na razie uniknęłam insuliny. A nawet miewam cukry 79-80 co było u mnie nierealne :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia wiem, że kazdar inna, ale tak czytając notatku od diab pomyślałam o Twoim mleku i hiperinsulinemi w nocy :) ale kazdar inaczej reaguje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam kebaba w bułce średni z duuuuuzo ilością sosu czosnkowego po 1h -111!:-))))
    Humor mi się poprawił.
    Teraz siedzę u fryzjera:-)))
    Do potem.

agatia lubi tę wiadomość

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja probuje zupy ale taka lurowata srednio mi smakuje...;(
    szukalam cos w necie na temat jablek i cukru i pare razy spotkalam sie z tym ze 2 jablka dziennie go obnizaja.... ciekawe ile w tym prawdy

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kebab.... mniam ja mialam w nalesniku bo buly sie balam :P

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co chwile trafiam że coś obniża np cynamon ale sceptycznie podchodze do tego. Jesli chodzi np o kiszoną kapustę czy ogórki to raczej wierzę w to, ze nie podnosi niż, że obniża. Na początku tych kiszonek jadłam wiecej, teraz prawie wcale i jakos różnicy po posiłkach nie widzę.

Dorinka lubi tę wiadomość

Rudzina
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zabka ty to jestes odwazna :) Ja po moim ostatnim incydencie z frytkami mierzylam cukier po 1h i po 1.5. Bardzo malo spadlo po 1.5h wiec podejrzewam ze przez duza ilosc tluszczu wyrzut max byl pozniej niz po godzinie. Wczoraj po tym kawalku ciasta tez dla pewności 2x zmiarzylam bo jednak tam strasznie duzo masla. I po 1h - 108, po 1.5h 100 wiec malutko spadlo.
    Dziewczyny efekt placebo czopkow dziala :) Ledwo ten nabój zobaczylam i wsadzilam a juz po 1min. polecialam do WC :) Jeszczce nie do konca zalatwilam sprawe ale jestem na dobrej drodze :) Zastanawiam sie czy zaaplikowac sobie 2 czy poczekac jeszcze jak sie sytuacja rozwinie :)

żabka04, Rudzina lubią tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka hahahahaha widmo czapka tak działa :-) połóż w wc koło kibelka te czopki i będziesz co dziennie się załatwiać.

Odważyłam się bo mam wszystko gdzieś i bardzo bardzo mi się go chciało.
    Więc spróbować też trzeba.
    I się udało.
    Po drugie mam insuline w razie czego.
    Diablo kazała mi mierzyć po godz po posiłku nie kazała się bawić w dodatkowe pomiary więc nie mierze co jest potem.:-))
    Ale wiecie jak mi ulzylo.

Spanie mnie łamie.
    Włosy się robią:-))))
    Nareście.....
    Ja jak wyjdę od fryzjera zrobię rybę i rosół bo córką ma zachcianke.:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam.
    Tak cynamon obniża cukier.
    Posyp lekko cynamonem jak się boisz.

Rudzina lubi tę wiadomość

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam cynamonu bo akurat go lubię ;) ale jakos nie jestem przekonana do tych antycukrowych jego właściwości chociaz mówie - w kilku artykułach na tę informację trafiłam.

Rudzina
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze ci zabka :) Gdybym ja tak mogla moje zachcianki spełniać i cieszyć sie dobrym cukrem. Ehhh rozmazylam sie ;)
    Na bylabym juz wdzięczna gdyby to co dozwolone mi sluzylo a i z tym ostatnio problem. Mam tylko nadzieje ze nie bede wraz z rozwojem ciazy musiała zrezygnowac z chleba, makaronu, ziemniakow i frytek. Na reszcie mi niespecjalnie zależy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 12:45

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz ja chyba muszę zrezygnować z chleba ale białego bo rano mam kosmiczne cukry.
    Teraz się cieszę nie wiadomo jak potem będzie

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon obniża poywierdzam :) widzę różnicę z cynamonem i bez :)

Dorinko to, że cukier po 1,5 godz wynosi 100 to wcale nie oznacza, że wolno spada :) utrzymuje się po prostu na stałym poziomie i rownomiernie są uwalnianie węgle :)

Rudzina, kamciaelcia lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko zazdroszczę kebaba :) jadłaś z bułką? Mniam mniam mniam

żabka04 lubi tę wiadomość

• goodwill Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    II śniadanie - kawa ze 100ml mleka, kawałek ciasta Dorinki wielkości 6x6x1cm; kilka cząstek pomarańczy (<70g); 2 łyżki jogurtu naturalnego. Cukier po godzinie - 94. Niestety ten posiłek ma tylko węglowodany proste.

Zwykle jem o tej porze jogurt z 1/2 jabłka, płatkami owsianymi i cynamonem - daje uczucie sytości na dłużej.
    Ale warto spróbować! ;)

Oczywiście zazdroszczę kebaba. Ja po jedynym doświadczeniu kebabowym nie będę go powtarzać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 13:06

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Agatia tylko to jest fajne jak cukier jest w normie. Gorzej gdy zdarzy mi sie tak jak wtedy po frytkach. Po 1 h 157 po 1.5 146. Wtedy sie robi nieciekawe. I ja np mam problem bo zeby mieć cukry w normie musze dzielic posilki i jesc co 1-1.5h. Wiedzac ze cukier mi tak wolno spada robi sie problem bo cukry z poprzedniego posilku moga sie nakladac na nastepny.

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko przy za wysokim cukrze faktycznie bie jest dobrze, jak długo spada. Oby jak najmniej takich sytuacji :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem odpicowana mogę wyjść między ludzi.

Agatia tak z bułka jadłam.

goodwill lubi tę wiadomość

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiszonki też obniżają. Jak jadłam Kiszonki to cukier po obiedzie miałam 90-95. Od jakiegoś czasu nie jem i mam cukier 95-105.
    A cynamon lubię i sobie szarlotkę podsypywałam.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon na mnie dobrze działa, stosuje do jogurtu z jabłkiem i płatkami owsianymi.
    Co do kiszonek - różnie jest. Ale może jakbym nie jadła, to byłyby wyższe wyniki? :P

‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ