Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Rudzinka mi diab z Warszawy od razu skreśliła to, co mi.u mnie dietetyk zleciła. Bialy chleb, mleko, chałka. Powiedziała, że to powoduje hiperinsulinemie nocną, bo odganizm musi ten wysokibcukier trzymać w ryzach, a rano jest wyrzut na czczo, bo zapas insuliny jest wyczerpany.
No i jak się zastosowałam do tego, tak cukry na czczo się uregulowaly. Pojedyncze skoki mam olać. Dzięki temu na razie uniknęłam insuliny. A nawet miewam cukry 79-80 co było u mnie nierealne -
nick nieaktualny
-
Ja co chwile trafiam że coś obniża np cynamon ale sceptycznie podchodze do tego. Jesli chodzi np o kiszoną kapustę czy ogórki to raczej wierzę w to, ze nie podnosi niż, że obniża. Na początku tych kiszonek jadłam wiecej, teraz prawie wcale i jakos różnicy po posiłkach nie widzę.
Dorinka lubi tę wiadomość
Rudzina -
Kurde zabka ty to jestes odwazna
Ja po moim ostatnim incydencie z frytkami mierzylam cukier po 1h i po 1.5. Bardzo malo spadlo po 1.5h wiec podejrzewam ze przez duza ilosc tluszczu wyrzut max byl pozniej niz po godzinie. Wczoraj po tym kawalku ciasta tez dla pewności 2x zmiarzylam bo jednak tam strasznie duzo masla. I po 1h - 108, po 1.5h 100 wiec malutko spadlo.
Dziewczyny efekt placebo czopkow dzialaLedwo ten nabój zobaczylam i wsadzilam a juz po 1min. polecialam do WC
Jeszczce nie do konca zalatwilam sprawe ale jestem na dobrej drodze
Zastanawiam sie czy zaaplikowac sobie 2 czy poczekac jeszcze jak sie sytuacja rozwinie
żabka04, Rudzina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorinka hahahahaha widmo czapka tak działa
połóż w wc koło kibelka te czopki i będziesz co dziennie się załatwiać.
Odważyłam się bo mam wszystko gdzieś i bardzo bardzo mi się go chciało.
Więc spróbować też trzeba.
I się udało.
Po drugie mam insuline w razie czego.
Diablo kazała mi mierzyć po godz po posiłku nie kazała się bawić w dodatkowe pomiary więc nie mierze co jest potem.)
Ale wiecie jak mi ulzylo.
Spanie mnie łamie.
Włosy się robią)))
Nareście.....
Ja jak wyjdę od fryzjera zrobię rybę i rosół bo córką ma zachcianke. -
nick nieaktualny
-
Zazdroszcze ci zabka
Gdybym ja tak mogla moje zachcianki spełniać i cieszyć sie dobrym cukrem. Ehhh rozmazylam sie
Na bylabym juz wdzięczna gdyby to co dozwolone mi sluzylo a i z tym ostatnio problem. Mam tylko nadzieje ze nie bede wraz z rozwojem ciazy musiała zrezygnowac z chleba, makaronu, ziemniakow i frytek. Na reszcie mi niespecjalnie zależyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 12:45
-
nick nieaktualny
-
Cynamon obniża poywierdzam
widzę różnicę z cynamonem i bez
Dorinko to, że cukier po 1,5 godz wynosi 100 to wcale nie oznacza, że wolno spadautrzymuje się po prostu na stałym poziomie i rownomiernie są uwalnianie węgle
Rudzina, kamciaelcia lubią tę wiadomość
-
II śniadanie - kawa ze 100ml mleka, kawałek ciasta Dorinki wielkości 6x6x1cm; kilka cząstek pomarańczy (<70g); 2 łyżki jogurtu naturalnego. Cukier po godzinie - 94. Niestety ten posiłek ma tylko węglowodany proste.
Zwykle jem o tej porze jogurt z 1/2 jabłka, płatkami owsianymi i cynamonem - daje uczucie sytości na dłużej.
Ale warto spróbować!
Oczywiście zazdroszczę kebaba. Ja po jedynym doświadczeniu kebabowym nie będę go powtarzać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 13:06
-
Tak Agatia tylko to jest fajne jak cukier jest w normie. Gorzej gdy zdarzy mi sie tak jak wtedy po frytkach. Po 1 h 157 po 1.5 146. Wtedy sie robi nieciekawe. I ja np mam problem bo zeby mieć cukry w normie musze dzielic posilki i jesc co 1-1.5h. Wiedzac ze cukier mi tak wolno spada robi sie problem bo cukry z poprzedniego posilku moga sie nakladac na nastepny.
-
nick nieaktualny