WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki :) Ja tez sie nie wyspalam. Na klatce w bloku ciag dalszy prac remontowych wiec od 7 nie da sie spac. Ja juz po sniadaniu oczekuje na pomiar. Za 30 min. okaze sie jak bedzie dzisiejszy dzien wygladal.
    Po 10 bede dzwonic do gina w sprawie tego zaparcia bo jablko, kefir z otrebami i siemieniem lniany nie przynioslo zadnego rezultatu. Zaczynam sie czuc przepchana i jest mi niedobrze :(

Goodwill super wynik po tym ciachu :)

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asioczek kciuki zaciśnięte za USG :).
    Dorinko życzę niskich cukrów :) PS. Na której str jest Twój przepis na ciacho?

Ja wypiłam sobie kawkę z mleczkiem na rozruch. Siedzimy z młodym w domu i świętujemy jego urodzinki :) Dwa kaszlaki zasmarkance ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 08:35

asioczek86, Rudzina, twardan lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Uspokoiła się trochę po tych wczorajszych strefach i nerwach.
    Wstałam o 6 bo córką się już wyspała:-(

Na czczo 86.
    Po śniadaniu 141!!!!
    Nie wiem co się dzieje czy nerwy mnie jeszcze trzymają czy następne????
    Czy może nie służy mi chleb biały na śniadanie????
    Nie wiem nie mam czasu na myślenie teraz bo wszystko w biegu od rana.
    Podałam insuline i wyszłam z domu.
    Chciałam się zarejestrować do diablo ale nikt nie odbierał tel, potem do tej genetyki na konsultacje też nikt nie odbiera i musiałam już wychodzić bo do endo.
    Właśnie w kolejce czekam z kaszlaca córką.
    Ahhhh
    Podjadę do sklepu w drodze powrotnej to kupie jej jajka że styropianu niech maluje bo na 12 idę do fryzjera więc zajęcie niech ma.
    Może jakaś książkę sobie kupię.

Uspokoiłam sie.
    Byłam tak zmęczona wczorajszym dniem że odlecialam bardzo szybko.
    Stwierdziłam że pappa to statystyki i cyferki ale po co ja to zrobiłam???? Nie wiem.
    Wieczorem Babel dał o sobie znać aż czułam całą macice tak wariowal.
    Miłego dnia.

• asioczek86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :) dam znać, ale pewno późno już będzie, bo usg jest w innym mieście i jeszcze po drodze mamy zamiar zakupy na święta zrobić ;)

ja na święta nie piekę nic słodkiego. liczę, że trochę babki wielkanocnej od kogoś dostanę. poza tym od razu po świętach moja koleżanka wyprawia urodziny, więc tam sobie pojem ;)

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asioczek powodzenia na usg.
    Trzymam kciuki:-)

Dorinka mnie stres poronil nawet dzisiaj jeszcze raz.
    Daj znać co powiedział jaki sposób ma:-)

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Agatia nie mam pojecia na ktorej stronie :) Wkleje ci to jeszcze raz :)100g gorzkiej czekolady

100g mlecznej czekolady
    200g masła
    90g cukru
    8g cukru waniliowego
    6 jajek
    1 łyżka mąki pszennej

Czekolady i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na białą masę. Dodać stopioną czekoladę i masło oraz przesianą mąkę. Wymieszać i przelać do natłuszczonej formy. Piec w temperaturze 190 stopni przez ok. 20-22 minuty. Wyjąć z piekarnika, nawet jeśli środek wydaje się nieupieczony. Pozostawić do ostygnięcia.

Tylko tak jak pisalysmy warto cukier zastapic ksylitolem i ograniczyc do 50g., czekolade mleczna mozna zastapic gorzka jak ktos lubi, make pszenna pelnoziarnista czy jaka tam najlepiej sluzy i goodwill ograniczyla mocno maslo i tez fajnie wyszlo. Zdrowsze dla nas wtedy będzie ;)

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko dziękuję Ci kochana :-*

Żabko może być biały chleb. Ja tak miałam, jadłam i nie było problemu i nagle któregoś dnia na kolację 139 :/ i na śniadanie też wywalalo i pozegnalam biały chleb.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia to będę jadła szynkę z warzywami.
    Nie wiem jaki chleb już kupić żeby było ok

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Kurcze Agatia nie mam pojecia na ktorej stronie :) Wkleje ci to jeszcze raz :)100g gorzkiej czekolady

100g mlecznej czekolady
    200g masła
    90g cukru
    8g cukru waniliowego
    6 jajek
    1 łyżka mąki pszennej

Czekolady i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na białą masę. Dodać stopioną czekoladę i masło oraz przesianą mąkę. Wymieszać i przelać do natłuszczonej formy. Piec w temperaturze 190 stopni przez ok. 20-22 minuty. Wyjąć z piekarnika, nawet jeśli środek wydaje się nieupieczony. Pozostawić do ostygnięcia.

Tylko tak jak pisalysmy warto cukier zastapic ksylitolem i ograniczyc do 50g., czekolade mleczna mozna zastapic gorzka jak ktos lubi, make pszenna pelnoziarnista czy jaka tam najlepiej sluzy i goodwill ograniczyla mocno maslo i tez fajnie wyszlo. Zdrowsze dla nas wtedy będzie ;)

Zamiast masła można by dać olej kokosowy, to pewnie mniej by cukier rósł.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się i ja, dzien dobry, znowu przekroczenie na czczo, dzis 93, w dodatku otwieram zmywarkę i mi nie domyła naczyń, więc się na to wszystko popłakałam z samego rana i chowam się przed mężem żeby nie widział...

Rudzina
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina współczuję :*
    Ja wczoraj tez juz bylam tak wykonczona tymi cukrami ze poplakalam sobie przy mezu a pozniej zaszylam sie w lazience i dokonczylam moje oczyszczanie sie z emocji :)

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka przy ograniczeniu węglowodanów nie zmniejszaj ilości mięsa i warzyw bo ograniczasz kaloryczność. Poza tym sprawdziłam wielokrotnie że im więcej dodatków tym lepiej spiwolniony jest wzrost cukru. Dlatego np na śniadanie jadłam jajecznica z pieczarkami i do tego 2 kromki chleba raczej cienkie z masłem krakowską i uwaga z serem żółtym bo mi przez pewien czas nie przeszkadzał i ogórkiem szczypiorkiem kielkami sałatą ogólnie z warzywami i miałam niskie cukry.
    A jak zjadłam np tylko z masłem i pomidorem sałata to cukier wysoki

Dziś śniło mi się że odszedł mi czop śluzowy a byłam w Białymstoku i nie wiedziałam czy mam wracać do Olsztyna czy jednak nie i tak panikowalam że aż się obudziłam heh

goodwill lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko ja kupuję paczkowany żytni w Auchan lub Piotrze i Pawle. Niezbyt dobry, ale przywykłam u służy mi, jem 4 kromki na śniadanie.

Rudzina 93 to nie tragedia :) a zmywarce nakop w zwoje, niech się ogarnie. Albo.postrasz ją, że jak nie będzie dobrze myła to pójdzie na złom :)

Dorinko a kawa nie.podziała na Ciebie kibelkopędnie?

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi mieszkasz w Olsztynie?

• domi05 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry po okropnej nocy :-) podświadomość nie dała spać spokojnie, ciągle budziłam się z myślami czy na pewno dobrze się czuje, czy cukier za bardzo nie spadł :-P przed 4 było 82, a po 8 - 88, wysoko, ale pierwszy raz od ponad tygodnia w normie. Mam nadzieję że tak już zostanie :-)
    Muszę dziś wstawić kilka pralek i dokończyć w tym tygodniu ogarnianie rzeczy małego, w tym prasowanie (feeee) Bo jak tak dalej pójdzie to nie zdążę :-P cała rodzinka się uwzięła i wróżą że mały się szybciej urodzi, że za miesiąc już będzie, tylko ja od ostatniej wizyty chciałabym żeby urodził się w 41tygodniu żeby jeszcze rósł i rósł, wszyscy się już tak doczekać go nie mogą a to tylko on wie kiedy zechce wyjść ;-) ;-)

tb732n0a0czusv9c.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że nie tragedia, ale do tej pory na czczo miałam zawsze ok i to, że to kolejny raz mnie zwyczajnie wkurza i ta zmywarka i pada deszcz... jak jest skok po posiłku to można zwalić na cos co sie zjadło a na czczo to takie nieuchwytne trochę. Dzisiaj zmienię ostatnią kolację i zobaczymy.

Mieszkanie wynajmujemy i zmywarka nie moja wiec zmieniać nie bedę :) najwyżej KTOŚ i to nie będę ja, będzie od tej pory zmywał ręcznie w imię spokoju psychicznego żony :P hahaha

Rudzina
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.
    Asioczek - kciuki za USG!

Mappi - polubiłam początek, a nie ten okropny sen! :/

Agatia - moja blaszka ma 18x18cm, ja zjadłam tylko kawałek (1/9), podzieliłam na takie zgrabne kwadraciki.

Myślę, że można do ciasta Dorinki dodać zamiast masła neutralny smakowo olej (rzepak, słonecznik) lub jak pisze Marzenka olej kokosowy (taaak!).
    Do mnie olej kokosowy dopiero dotarł, nie umiem z nim pracować, więc nie próbowałam. Mam nierafinowany, on ma chyba zapach/posmak? kokosowy, do takiego ciasta - OBŁĘD.

mappi lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi 88 to super, spokojna norma do 90
    ja na to 88 czekałam ponad 3 tyg bo mimo insuliny bywało 91

tez przez agatie zmierzyłam cukier w nocy. Do kibelka wstałam o 2,30 cukier 82, rano 85 vzyli nic złego się u nas nie dzieje, Ja na początku spać nie mogłam przez swiadomość, ze insulina nie zadziała i muszę zwiększyć jednostki

domi05 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Dzień dobry po okropnej nocy :-) podświadomość nie dała spać spokojnie, ciągle budziłam się z myślami czy na pewno dobrze się czuje, czy cukier za bardzo nie spadł :-P przed 4 było 82, a po 8 - 88, wysoko, ale pierwszy raz od ponad tygodnia w normie. Mam nadzieję że tak już zostanie :-)
    Muszę dziś wstawić kilka pralek i dokończyć w tym tygodniu ogarnianie rzeczy małego, w tym prasowanie (feeee) Bo jak tak dalej pójdzie to nie zdążę :-P cała rodzinka się uwzięła i wróżą że mały się szybciej urodzi, że za miesiąc już będzie, tylko ja od ostatniej wizyty chciałabym żeby urodził się w 41tygodniu żeby jeszcze rósł i rósł, wszyscy się już tak doczekać go nie mogą a to tylko on wie kiedy zechce wyjść ;-) ;-)

Domi to już bliziutko! Ja wszystkie zakupy na spokojnie, na luzie (weszłam w 30tydz... moze dlatego ten cukier na czczo mi się odmienia?!) ale już trochę zaczynam myśleć częściej czy wszystko mam i jak się wyrobię. Mnie z kolei wszyscy mówią, że jak chłopak to sobie pochodze w tej ciaży niewiadomo ile :P

Dziewczyny spróbuje dziś między sprzątaniem i menu wielkanocnym ogarnąć moja wyprawkę to te doświadczone może podpowiecie mi czego jeszcze mi brakuje? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 09:35

domi05 lubi tę wiadomość

Rudzina
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi - takie proroctwa, to o kant d... rozbić. Moja Mama miała nas urodzić w terminie, przenosiła na maksa obie, moja siostra miała książkową ciążę - w 33tyg stan przedrzucawkowy i cięcie.

PODOBNO jest tak, że jak się człowiek zafiksuje na dacie porodu, to często dzidzia się dostosowuje. Ja nie wiem, to może tylko przesąd, ale ja mówię do brzucha "siedź sobie w brzuszku do 7 lipca" :)

domi05 lubi tę wiadomość

‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ