X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    Ja mierze się po wszystkim bo niea zasady - różne wyniki po tych samych posiłkach i mierze dla własnego spokoju. I to powiedziałam diab

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierze po każdym posiłku dopóki mam paski :) bo jednego dnia po platkach z owocami mam 90 innego 120 a raz 130.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem unikne mierzenia jak po 12 wychodzę z domu :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja mi wypisuje 200 paskow na miesiąc i powiedziala ze ma mi to starczyc wiec nie mam mozliwosci sie mierzyc za kazdym razem niestety :/ I tak np dzisiejszy pomiar rosołu byl pomiarem dodatkowym a tak wysoko wyszlo. I ja sie tego boje. Ze nie mi wychodza przekroczenia a ja nawet o tym nie wiem.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mi wpisała 200 bo o tyle prosiłam. Ale to raczej mało. Albo oszczedze albo odwiedzę rodzinnego po receptę na paski

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po smakiji 105. Wiec trochę podroslo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się staram mierzyć 4x dziennie - na czczo i po głównych posiłkach. Na II śniadanie i podwieczorek zjadam mniej więcej to samo i zgodnie z zasadami diety, więc już bez przesady... co jakiś czas mierzę, jak jest sensownie, to daję spokój na parę dni.
    Już mam bardzo zjechane palce od pomiarów.
    A paski się rozchodzą jakoś tak szybko...
    Muszę zajść do rodzinnego, ale to może w kwietniu/maju, może też o dostawę pasków poproszę. Obwieszczę w przychodni ciążę i może nawet położna przyjdzie? ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja do obiadu dorzucę 2 paluszki rybne (a w nich kupę weglo ) zobaczymy. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja jadłam biedronkowe paluszki rybne, ale 3 i cukier byl ba styk.
    Dzisiaj po belriso 113 lepiej mi służy rano, niż po obiedzie.
    Kupiłam inhalator i ku mojemu zdziwieniu młody pozwolił sobie zrobić inhalacje :) myślałam, że się będzie bał :) co prawda po 3 min mu się znudziło, ale dzielny jest :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawa dla Borysia

agatia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie mam 400 pasków bo od 2 lekarek. W kwietniu mam też wizytę na NFZ w Wawie, więc będę brała paski i tu i tu :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obzarlam się i dalej leżę. ..może ten wynik mnie zaskoczy ale wszystko było tak pyszne że z niczego bym nie zrezygnowała

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chu...mnie zaraz strzeli! Po obiedzie 129! Przeciez mnie co weźmie. Obcielam ilosc frytek do 120, 1/4 piersi kurczaka z pieczarkami i mizeria (pol ogorka zielonego i 1/4 jogurtu) i wynik wyzszy niz wczoraj. Rzygac mi sie chce juz tym zakichanym zarciem!:( W sobote jeszcze jadlam podobny zestaw tylko zamiast piersi bylo doszone udko i wynik byl ponizej 110.

3i49o7esw7obg123.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dietetyczka mówiła że warzywa i np drób, ryby to można sporo jeść tylko na węglowodany uważać jak ziemniaki, jeśli chodzi o obiad.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinka, a ty jestes dzis juz tak całkiem poddenerwowana?

ja po obiedzie 110 :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinka współczuje olej to.

Ja dostałam receptę na kolejne dwa opakowania pasków.
    Wyniki się jej podobają i mówiła o świętach że mam pamiętać że w razie czego mam insuline.
    Ale ładnie się prowadzę.
    Pytałam o dwa pomiary z obu rąk gluko może dać 10% błednego pomiru.
    Ale ja mam się w to nie bawic tylko mierzyć 1h po posiłku.
    Insuline podaje wtedy kiedy jest wysoki cukier.
    Wizyta za 3 tygodnie.
    Chyba ze coś nie alo to mam przyjechać do niej kiedy bedzie potrzeba
    Szczerze odechciewa mi się kurde tyle znowu się tam wyczekałam !!!!

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia powiem ci ze jak zobaczyłam ten cukier po obiedzie to totalnie sie zalamalam. Ograniczylam weglowodany bo obcielam frytki a cukier jeszcze gorszy. Nie wiem co sie ze mna dzieje i co do cholery robie zle. Jestem wykonczona bo staram sie jak moge a nie wychodzi. Nie wiem czemu zawsze wszystko musi spadac na moje barki. Wiadomo ze u nas wegle to podstawa. Ja juz ograniczam i dziele posilki jak moge a i tak zamiast być lepiej jest coraz gorzej. Zazdroszcze wam ze wy mozecie sobie jesc wiecej i macie lepsze cukry. Ja dzis na sniadanie zjadlam kanapke 30g. z maslem i 1/8 startej kalarepy i wynik 117. Cukier przy granicy a ja glodna. Wczoraj zamiast kalarepy byl pomidor i cukier 123. Jestem juz tym zmęczona. Idą swieta, jedziemy do rodziny a ja juz sie boje cokolwiek wlozyc do ust bo nie wiem co będzie z cukrem. Tesciowa dzwoni, pyta co specjalnie pode mnie przygotować a ja nie wiem co powiedzieć. Wizyta u diabetologa za 3 tyg. a ja nie wiem kompletnie co z ta dieta robic. W dodatku od 2 dni mam caly czas cukry przy lub ponad granice i poprostu zaczynam sie bac i dziecko.
    :(
    Weszlam sobie do wanny i sie przynajmniej wyplakalam :(

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka,.ale my.jesteśmy we wcześniejszej.ciąży, więc wszystko przed nami :)
    Mi w 28tc z synkiem cukier skakał po wszystkim, nawet jak typowych węgli nie było :) i dostałam insulinę. Z nią było.lepiej bo i słodkie się trafiło i biały makaron i chamburger ;)

Dorinka lubi tę wiadomość

• goodwill Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, przytulam. Wiem co czujesz. Ja też węgle zjadam z aptekarską dokładnością. Ponadto po wszystkim mam zgagę. :/

Może być też tak, że wzięłaś nowe paski, a one są zbyt czułe?
    Pamiętaj, że kiedyś normy po posiłku były do 140. Ty nie przekraczasz, dziecku nie szkodzisz.
    Ponadto się stresujesz przed każdym pomiarem, a to jeszcze powiększa wynik.
    3maj się, wszystko robisz dobrze. Są momenty zwątpienia, ale nie poddawaj się! Przytulam mocno!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 20:13

kamciaelcia, Dorinka lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam jak na ścięcie na pomiar po kolacji, bo zawsze mam na granicy, albo ponad normę. A zjadłam pastę z kaszy, sera, tuńczyka i ogórka. Ale zjadłam tego wielką michę i słabo to widzę :/
    Kolacje są najgorsze dla mnie.

‹‹ 478 479 480 481 482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ