Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
No moja mi wypisuje 200 paskow na miesiąc i powiedziala ze ma mi to starczyc wiec nie mam mozliwosci sie mierzyc za kazdym razem niestety
I tak np dzisiejszy pomiar rosołu byl pomiarem dodatkowym a tak wysoko wyszlo. I ja sie tego boje. Ze nie mi wychodza przekroczenia a ja nawet o tym nie wiem.
-
Ja się staram mierzyć 4x dziennie - na czczo i po głównych posiłkach. Na II śniadanie i podwieczorek zjadam mniej więcej to samo i zgodnie z zasadami diety, więc już bez przesady... co jakiś czas mierzę, jak jest sensownie, to daję spokój na parę dni.
Już mam bardzo zjechane palce od pomiarów.
A paski się rozchodzą jakoś tak szybko...
Muszę zajść do rodzinnego, ale to może w kwietniu/maju, może też o dostawę pasków poproszę. Obwieszczę w przychodni ciążę i może nawet położna przyjdzie? -
Kamcia ja jadłam biedronkowe paluszki rybne, ale 3 i cukier byl ba styk.
Dzisiaj po belriso 113 lepiej mi służy rano, niż po obiedzie.
Kupiłam inhalator i ku mojemu zdziwieniu młody pozwolił sobie zrobić inhalacjemyślałam, że się będzie bał
co prawda po 3 min mu się znudziło, ale dzielny jest
-
Chu...mnie zaraz strzeli! Po obiedzie 129! Przeciez mnie co weźmie. Obcielam ilosc frytek do 120, 1/4 piersi kurczaka z pieczarkami i mizeria (pol ogorka zielonego i 1/4 jogurtu) i wynik wyzszy niz wczoraj. Rzygac mi sie chce juz tym zakichanym zarciem!
W sobote jeszcze jadlam podobny zestaw tylko zamiast piersi bylo doszone udko i wynik byl ponizej 110.
-
nick nieaktualnydorinka współczuje olej to.
Ja dostałam receptę na kolejne dwa opakowania pasków.
Wyniki się jej podobają i mówiła o świętach że mam pamiętać że w razie czego mam insuline.
Ale ładnie się prowadzę.
Pytałam o dwa pomiary z obu rąk gluko może dać 10% błednego pomiru.
Ale ja mam się w to nie bawic tylko mierzyć 1h po posiłku.
Insuline podaje wtedy kiedy jest wysoki cukier.
Wizyta za 3 tygodnie.
Chyba ze coś nie alo to mam przyjechać do niej kiedy bedzie potrzeba
Szczerze odechciewa mi się kurde tyle znowu się tam wyczekałam !!!! -
Kamcia powiem ci ze jak zobaczyłam ten cukier po obiedzie to totalnie sie zalamalam. Ograniczylam weglowodany bo obcielam frytki a cukier jeszcze gorszy. Nie wiem co sie ze mna dzieje i co do cholery robie zle. Jestem wykonczona bo staram sie jak moge a nie wychodzi. Nie wiem czemu zawsze wszystko musi spadac na moje barki. Wiadomo ze u nas wegle to podstawa. Ja juz ograniczam i dziele posilki jak moge a i tak zamiast być lepiej jest coraz gorzej. Zazdroszcze wam ze wy mozecie sobie jesc wiecej i macie lepsze cukry. Ja dzis na sniadanie zjadlam kanapke 30g. z maslem i 1/8 startej kalarepy i wynik 117. Cukier przy granicy a ja glodna. Wczoraj zamiast kalarepy byl pomidor i cukier 123. Jestem juz tym zmęczona. Idą swieta, jedziemy do rodziny a ja juz sie boje cokolwiek wlozyc do ust bo nie wiem co będzie z cukrem. Tesciowa dzwoni, pyta co specjalnie pode mnie przygotować a ja nie wiem co powiedzieć. Wizyta u diabetologa za 3 tyg. a ja nie wiem kompletnie co z ta dieta robic. W dodatku od 2 dni mam caly czas cukry przy lub ponad granice i poprostu zaczynam sie bac i dziecko.
Weszlam sobie do wanny i sie przynajmniej wyplakalam -
Dorinka,.ale my.jesteśmy we wcześniejszej.ciąży, więc wszystko przed nami
Mi w 28tc z synkiem cukier skakał po wszystkim, nawet jak typowych węgli nie byłoi dostałam insulinę. Z nią było.lepiej bo i słodkie się trafiło i biały makaron i chamburger
Dorinka lubi tę wiadomość
-
Dorinka, przytulam. Wiem co czujesz. Ja też węgle zjadam z aptekarską dokładnością. Ponadto po wszystkim mam zgagę.
Może być też tak, że wzięłaś nowe paski, a one są zbyt czułe?
Pamiętaj, że kiedyś normy po posiłku były do 140. Ty nie przekraczasz, dziecku nie szkodzisz.
Ponadto się stresujesz przed każdym pomiarem, a to jeszcze powiększa wynik.
3maj się, wszystko robisz dobrze. Są momenty zwątpienia, ale nie poddawaj się! Przytulam mocno!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 20:13
kamciaelcia, Dorinka lubią tę wiadomość