Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Dziewczyny pocieszcie mnie, bo już mi brak sił...czy pojedyńcze wyskoki cukru dziennie szkodzą maluszkowi? Mimo przestrzegania diety, mimo coraz większych dawek insuliny codziennie chociaż jeden wynik cukru za wysoki... Dziś po śniadaniu takim jak zwykle 134... co ja mogę zmieni, żeby było ok? Bo normalnie załamuję się -
nick nieaktualnySmartunia wrote:Hej
Dziewczyny pocieszcie mnie, bo już mi brak sił...czy pojedyńcze wyskoki cukru dziennie szkodzą maluszkowi? Mimo przestrzegania diety, mimo coraz większych dawek insuliny codziennie chociaż jeden wynik cukru za wysoki... Dziś po śniadaniu takim jak zwykle 134... co ja mogę zmieni, żeby było ok? Bo normalnie załamuję się
Ja niestety mam to samo mimo insuliny już nie daje rady tego garnąc teraz niby cukry sie normują bo jem malutko ale co ztego ? pewnie małą głodze a to też zle i siebie wczoraj miałam cukier dobry w normach a tu po kolacji po ciemnym pieczywie mała bułka 159 szok rano na czczo 87 a po śniadaniu 102 ja biore od niedawna insuline ale to wszystko mnie przeraża bo mała wąży już pewnie ponad2 kg jak nie więcej martwi mnie jej waga boje się o nią -
nick nieaktualnyMi w poradni też mówili że norma po godzinie to 120 i tego się trzymam. A co do jedzenia to na początku po śniadaniu cukier mi wariował i zmniejszyłam je do jednej kanapki z wędliną i górą warzyw.
Po godzinie tj. o 9 gdy zmierzyłam cukier a byłam głodna jadłam kolejną małą kanapkę. I tak spokojnie wytrzymuje do 11 do 2 śniadania. Gdy stosuję taką metodę moje cukry prawie w ogóle nie przekraczają 100.Smartunia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySmartunia wrote:Może jest w tym jakaś metoda...bo ja już nie wiem co robić....spróbuje dziś tak z kolacją bo ostatnie dni ciągle po kolacji miałam podniesiony cukier...zobaczymy jak będzie....dzięki angel-84
Aguś26 ja zawsze jem o 21.30 ostatni posiłek zazwyczaj jest to kanapka z serem żółtym, sałatą, ogórkiem i herbata bez cukru z cytryną cukier rano zawsze w granicach 78-85Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 12:57
-
Aguś26 ja zawsze jem o 21.30 ostatni posiłek zazwyczaj jest to kanapka z serem żółtym, sałatą, ogórkiem i herbata bez cukru z cytryną cukier rano zawsze w granicach 78-85[/QUOTE]
Zazdroszczę, wcześniej też tak miałam, a ostatnio jakaś masakra na czczo. Ponad 90 od kilku dni pomimo późnej kolacji. Jem kanapkę z chuda wędlina, razowym chlebem i warzywami przed 22. Nie mam pomysłu jak to zmodyfikować żeby wrócić do dopuszczonych granic. -
nick nieaktualnyDziewczyny a jak sie ma waga u dziecka przy cukrzycy ciążowej ?bo mała wązy dużo w 27 tyg ważyła prawie 2 kg a teraz to aż boje się pytać wizyte mam u gina za tydzień i będzie to już 31 tydż czytałam,że tak przy cukrzycy dzieciątka rosną szybko.A tak wg to coś sie porobiło z suwaczkami bo ja mojego nie widze a wy ?
-
nick nieaktualny
-
Diabetolog na pewno powie lepiej więc przepraszam, nie chciałam wprowadzić w błąd. Czytałam gdzieś takie artykuły że do 140.
Ciemny chleb może podnosić cukier ze względu na użyty karmel. Domowy chleb z mąki razowej nigdy nie jest taki ciemny jak te z piekarni (nawet sprzedawane jako z niskim IG). Domowy chleb robi się naprawdę łatwo - zakwas, mąka i woda. Jakbyście miały siłę to polecam chociaż raz spróbować.
-
hehe Celine89 spoko chciałam się tylko dowiedzieć jakie źródło miałaś, o ja już od różnych dziewczyn z cukrzycą ciążową różne opinie słyszałam...
Uwielbiam piec, gotować ogólnie działać w kuchni (może poza zmywaniem naczyń ;p) i chętnie bym piekła sama sobie chlebek, ale niestety obecnie w moim piekarniku nic się nie da zrobić... grzeje tylko z góry...także lipton...;/ -
angel-84 wrote:ja też musiałam to przetestować i mi i moim cukrom to pasuje
Aguś26 ja zawsze jem o 21.30 ostatni posiłek zazwyczaj jest to kanapka z serem żółtym, sałatą, ogórkiem i herbata bez cukru z cytryną cukier rano zawsze w granicach 78-85Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 13:50
-
nick nieaktualny