Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorinka wrote:Kamcia to super ze sprawa z przyczepa załatwiona
Co do firanek to u mnie najgorzej w salonie. Moja ma 13x2.6m. w jednym kawalku. Jak mam ja wyprasowac to godzina z glowy
Maz kupil chleb biały. Spróbuję pozniej moze przetestowac kanapke 30g
moja w salonie ma w 1 kawałku 6,5m X 2,4 m oraz dwie zasłony każda w tym rozmiarze
Salon chciałam przemalować, ale tez na całkiem inny kolor, a to by się wiązało z wymiana firan i zasłon...narazie szkoda mi kasy
Całe mieszkanie odmalowalismy po smierci Emilki ale salon wymaga większego nakladu finansowego, a teraz nawet zanosi sie , ze muszę mieć wyprawkę dla chłopca (gdzie dla dziewczynki miałabym wszystko) -
Agatia przez caly dzien (8-22) zjadlam 6 kanapek po 30g. z wedlina i dodatkami warzywnym nlub pomidorem z sosem czosnkowym, 60g. makaronu po ugotowaniu z sosem pomidorowym i warzywami, kawaleczek sernika. Sama nie wiem od czego ten aceton zalezy bo np. ostatni posiłek zjadlam o 22 (kanapka z odrobina salatki pieczarkowej). Nie mogłam spac wiec usnelam dopiero o 0.15 i 2x wstawalam w nocy i bardzo mnie ssalo a acetonu nie ma. A nieraz zjem wiecej przez caly dzien i pojde spac od razu i jest.
Ale wiecie co ja nie wiem czy na aceton nie wplywaja tez cukry zjedzone przez caly dzien. Bo jak zjem np. w ciagu dnia kawalek ciasta, jablko lub kaszke np. to moge zjesc mniej przez caly dzien i acetonu nie ma. -
Cześć Dziewczyny! Można dołączyć ? Od niecałych 2 tygodni zmagam się z dietą cukrzycowa po słabych wynikach krzywej ... Podczytuje Was przez ten czas i stwierdziłam, że pora poszukać wsparcia bo już nerwy w strzępach! U mnie sytuacja wyglada tak, że na czczo zawsze wyniki miodzio od 70-80 a przy śniadaniu zaczyna się jazda
dzis miałam swoje drugie przekroczenie chociaż staram się jadać sprawdzone zestawy... W ciagu dnia cukry ok, rano brak ketonów. Jak mam mierzyć cukier po śniadaniu to gorączki dostaje
pozdrawiam Was i zycze mimo niesprzyjającej pogody dobrych nastrojów!
-
dorinka, na dziewczynke i tak wszystko sami kupilismy, ale mam ubranka nawet na dwulatkę...a dla chłopca moze z tego wybiore jakies 5% (mam na mysli przede wszystkim pajacyki)
Juz nawet nie chodzi o kasę , tylko jakos to mnie nie cieszy...Narazie okazało się , ze po co kupować na zapas
mamy 3 kartony pampersów rozmiar 4. Obiadki w sloiczkach oddałam znajomej ze szpitala...I te spineczki i gumeczki do włosów... -
Witam się krótko i życzę Wam wszystkim zdrowych i wesołych Świąt, smacznego JAJKA, dietetycznych CIAST i mokrego Dyngusa! Żeby dzieciaczki się ruszały i kopały, rodzina zachwycała się Waszymi ciążami i dużo wszystkiego dobrego!!!
I cukrów w normie, zapomniałabym.
Oldżi - witaj, rozgość się, pomożemy
Agatia - czytałam Twoje wpisy tutaj i na innych wątkach - bardzo sensowne i wyważone, chylę czoła. Niestety mam wrażenie, że jeśli ktoś nie przyjmuje do wiadomości diagnozy, to żadna siła nie pomoże. Ty piszesz sensowne argumenty, ale one nie docierają.
Zły wynik krzywej zwykle spada na wcześniej zdrową ciężarną jak grom z jasnego nieba. Ja rozumiem potrzebę wyparcia i rozumiem nieudolne próby zaklinania rzeczywistości...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2016, 10:09
kamciaelcia, żabka04, Ajwi, twardan lubią tę wiadomość
-
oldzi
chleb chlebowi nie równy, nawet jesli w nazwie ma "żytni"
Mi tez się zdarzało, ze chleb słuzył mi 2 tyg i nagle zonk...przekroczenia na 1. śniadanie
Ja i tak zjadam 1 kromkę ale różnie wazy-w zależności , jak ukroję 25-40g
ale ja rano nie jestem głodna, po około 2 h zaliczam kolejny posiłek
mogę ci na poczatek poradzić rozożenie tego sniadania. Najpierw 1 kromka, a po 1,5h druga...jak to słabo wypadnie trzeba "zbadać" ten chleb, a nawet dodatki
Jesli masz czuć głod, to nadrób dodatkami. Ja poczatkowo nakładałam duzo kabanoska (przykładowo-bo teraz nie mogę na to patrzeć), nadrabiam przy 2. sniadaniu -
oldżi
jak masz jakiekolwiek watpliwości, to zawsze mozesz się nas podpytać. Zasada jest jedna-cukrzycy ciązowej nie zrozumieszi każda z nas jest inna, a więc różne produkty różnie na nas działaja. Ważne że nad soba pracujemy, bo przeciez robimy to dla dzidziusia. Takimi jednorazowymi skokami cukru na pewno mu nie szkodzimy, walczymy, aby tak było do końca!
agatia lubi tę wiadomość
-
Dorinka,
U mnie szyjka skracać się zaczęła zupełnie bezobjawowo.
Żadnych dolegliwości nie odczuwalam.
Ale u mnie z 28 mm skróciła się do ok 18 mm w ciągu niecałych 2 tygodni a ze względu na to, że od samego początku była krótką to mi lekarz ją kontrolował co 2 tyg a od miesiąca co tydzień. Dlatego szybko wylapal ten spadek i zdecydował się jednak na sterydy i pessar. Zresztą lezala że mna dziewczyna i jej chcieli pessar zakładać w 35 tyg i przy szyjce 28mm bo w ciągu tyg tez jej spadła o ponad cm.
Także co lekarz to inne podejście.... -
ale mam ciśnienie podniesione!!!już sama nie wiem, czy przez Janeczkę czy przez teściowa...Teściowa w koncu dodzwoniła się do mojego ojca, no wiadomo, ze gadała z Janka!!!a ta dupę obrobiła mi równo!!!Mnie to nie dziwi, bo tak przecież jest od 2007 roku ( w końcu ojciec uwierzył, jak podłe ma dzieci), ale zeby tesciowa temat ciągnęła???no, zaraz szlag mnie trafi.Ale prawdy co i jak to się nie dowiem- bo teściowa nie powie nic więcej, co tamta gadała, żeby mnie i męża nie denerwować! to po jaki ch...temat w ogóle zaczyna? Jak nie chcę nic powiedzieć, to o tym nie wspominam!!!a jak zaczynam, to mówię do końca. Jeszcze niech mąż coś powie, to jeszcze wyraze zdanie, co myślę o jego mamie!!!
-
kamciaelcia wrote:Anna do 90 na czczo oraz 120 po 1h od posiłku (najczęściej godz od zakończenia posiłku, u mnie od jego rozpoczęcia )
udało nabyć mi się dzisiaj glukometr chociaż było ciężko bo w większości aptek już porozdawane:) i zaczynam diete i mierzenie od dzisiaj cukru jeśli wszystko będzie dobrze to może doczekam bez nerwów na wizytę u ginekologa do 1 kwietnia:)