Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Anna26 wrote:Eusure Plus ma nazwe
Akurat takiego nie znam
I nie znam też listy mniej lub bardziej oszukujacych glukometrow. Bardziej ro mnie chyba interesowała kwestia która firma inwestuje w taką promocje. W mojej poradni diabetologicznej widziałam ze 4 rodzaje gluko i nawet nie wiem czemu dostałam taki a nie inny. ..dochodzi do tego kwestia różnych cen za paski oraz akcesoria choć też nie znam ich szczegółowo (nie wiem czy moje są droższe czy tańsze )
Jak nie będziesz wiedziała co i jak to pytaj
Ja mam polecenie wykonywania 4 pomiarów w ciągu dnia. Na czczo. Po 1. Śniadaniu, obiedzie i kolacji. Dla własnego spokoju mierze jednak za każdym razem. Szkoda jednak palców
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2016, 12:51
-
Oldzi
Cukier podnoszą węglowodany. A najbardziej to cukry proste. Węglowodany musimy jednak jeść żeby dzidzia nie glodowala (pojawiają się ketony ). Same śledzie to nie są węglowodany i cukru nie podnoszą. Jadłam często na 2. śniadanie ale z kromka chleba (śledź w smietanie w wersji w jogurcie ). -
nick nieaktualny
-
kamciaelcia wrote:Akurat takiego nie znam
I nie znam też listy mniej lub bardziej oszukujacych glukometrow. Bardziej ro mnie chyba interesowała kwestia która firma inwestuje w taką promocje. W mojej poradni diabetologicznej widziałam ze 4 rodzaje gluko i nawet nie wiem czemu dostałam taki a nie inny. ..dochodzi do tego kwestia różnych cen za paski oraz akcesoria choć też nie znam ich szczegółowo (nie wiem czy moje są droższe czy tańsze )
Jak nie będziesz wiedziała co i jak to pytaj
Ja mam polecenie wykonywania 4 pomiarów w ciągu dnia. Na czczo. Po 1. Śniadaniu, obiedzie i kolacji. Dla własnego spokoju mierze jednak za każdym razem. Szkoda jednak palcówpo śniadaniu mi wyszło 89:-)
-
nick nieaktualnyWłaśnie ten męża sernik to kupno i ma spod kruchy.
Boję się że zjem mu go całego hahaha
Wczoraj kupiłam makowca mężowi ukroilam 3 kawałki a resztę zjadłam taki był dobry zostawiłam sobie na jutro jeszcze też takie 3 kawałeczki:-(
Mąż mnie namawia obejrzeć wioche gdzie ta działkę znaleźliśmy wczoraj co pisałam.
A przyjadę się fajna pogoda więc miło spędzimy czas
Czekam na pomiar po bigosie.
Właśnie się skończył -
nick nieaktualny
-
Żabka do kwiatków to trzeba się schylac
i kwiatki potrzebują pielęgnacji np hortensje. ..poza tym bym się bała że ktoś mi piękne drzewko wykopie. .. grill (a dokładnie wielkie palenisko )kupiony w zeszłym roku ale jeszcze nie było okazji rozpalić
teraz będzie gdzie go trzymać. Za rok dzidziuś na działce pobiega
-
nick nieaktualny
-
Nie wiem czy pisalam. Po salatce pieczarkowej - 102
Ja dziewczyny jakas odwazniejsza jestem jak maz w domu
Zjadlam dzis kawalek tego biszkopta ze slonecznikiem i masa krowkowa. Ok 5x3x3cm - 104To nawet lepiej niz po tym serniku bez spodu. A ze biszkopt na mące to potraktowałam jako III sniadanie
Pozniej planuje jeszcze zrobić pizze z mezem na pelnoziarnistym cieniutkim ciescie i z duza iloscia warzywA musze jeszcze dziś zrobic test bialego chleba
Narazie bede próbować bigos od tesciowej
Cos czuje ze po tych świętach waga ruszy w górękamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny