X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może mój z tym 160 sobie też zażartował ;-) bo po 2 godz spadł aż do 65

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak sie cukry unormowały to znów po podwieczorku podniosły :( miałam 127 po kolacji 151 masakra :O mnie to stresuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne ze śniadania mi nie podnoszą ani obiad tylko zawsze po kolacji nie rozumiem tego :(

• celine89 Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a kalibrujecie sobie glukometry specjalnym płynem?

jak robiłam krzywą to sobie dodatkowo chciałam sprawdzać glukometrem wyniki pośrednie - jeden mi wyszedł około 200, następny 250 potem 400! ja już przerażenie i prawie zawał a mąż mi kazał zrobić kalibrację i wyniki od razu się zrobiły w normie

8599dqk3hnnly0qz.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell, może jakoś hormony u Ciebie ciut inaczej działają? Nie wiem dlaczego tak jest.
    Ja się zastanawiam co robić żeby rano mieć cukier w normie, a nie poniżej... Dzisiaj o 4:30 wstałam i zjadłam jedną kromkę. O 8:30 zmierzyłam cukier i 66 ;/ Na kolację przed snem zjadłam dwie kromki z jasnego pieczywa z serem żółtym i popiłam kubkiem kakao.

• nanu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celine, a miałaś dodany płyn do tej kalibracji? Bo w instrukcji do swojego glukometru niby widziałam jakieś dodatkowe pojemniczki ale u mnie w zestawie tego nie było. Chyba że ta kalibracja jest bez płynu.

• celine89 Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy. Do poprzedniego glukometru miałam w zestawie płyn. Do tego co mam teraz nie dostałam płynu w pakiecie ale już zamówiłam w aptece.

To się nazywa płyn kontrolny - może słowo kalibracja to za dużo bo go się poprostu daje zamiast krwi i sprawdza czy wyszedł wynik z zakresu (informacja na opakowaniu od pasków jest) ale wiem, że jak się tego nie robi to mogą być mylne wskazania.

O płynie piszą też w instrukcji obsługi.

8599dqk3hnnly0qz.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli to jest to, o czym myślałam. Własnie też tego płynu nie miałam w zestawie ale nie czuję żebym musiała sobie tak sprawdzać glukometr. Może nie żyję w nieświadomości, że tu mi niby wychodzi 92, a tak naprawdę jest 160 ;)

• celine89 Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopóki wyniki cię nie niepokoją to chyba luz. Ale jakby zaczęły wychodzić jakieś dziwne to warto wziąć poprawkę że trzeba coś takiego sprawdzić albo chociaż powtórzyć pomiar.

8599dqk3hnnly0qz.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj cały dzień miałam ładny cukier, na poziomie 80-90, ani raz nie przekroczył setki. Zobaczymy dzisiaj. Zaraz będę mierzyć, od razu muszę coś zjeść, bo już mi burczy w brzuchu i idę na zakupy.

• Aguś26 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj na cZCZO cukier idealny a dziś znów 96 a jadłam to samo nie wiem już nic nie radzę sobie z tyM :-(

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w to wietrzne przedpołudnie. Właśnie wracam z poradni. Po wczorajszym wybryku mego glukometru poprosiłam o spr go i jest ok. Może miałam brudne rączki.

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • Pay Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ranne cukry to wstawianie w nocy ma wpływ. A Synek ostatnio tak daje czadu w nocy ze sie nie wysypiam i to moze przez to i wedrowki do toalety. Za 2 tyg kontrol czy pozoiom na czczo wrócił do normy.

f2wli09k7bbu5oba.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wstawanie w nocy moze podnosic cukier na czczo? Ja non stop się budzę i wędruje do toalety....

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstaje nawet kilka razy w nocy a cukier na czczo mam w graniach 85

• Pay Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, właśnie tak mi tłumaczyła lekarka. Przy pobudce dochodzi do wyrzutu adrenaliny a to z kolei podnosi cukier. Organizm przygotowuje się do działania.

f2wli09k7bbu5oba.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niestety tego nie powstrzymam bo nie mogę wstrzymywac siku może jem za późno kolację bo dietetyczka mówiła że do 19 I pozniej o 21 30 coś małego a ja jem po 20 I wtedy o 21 45 cis małego czy te godz też mają wpływ?

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay wrote:
    Aguś, właśnie tak mi tłumaczyła lekarka. Przy pobudce dochodzi do wyrzutu adrenaliny a to z kolei podnosi cukier. Organizm przygotowuje się do działania.

No to u mnie, jak zawsze, nie sprawdza się ;/

• Angela22 Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ostatnią małą kanapke o 22 tzn tam jest "przed snem" a insulina jest o 22 wiec i kanapke jem o 22 a rano cukry ok 80 nawet ostatnio miałam za niski bo 69

rrgu83a.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ja na noc też powinnam dostać tą insulinę i przynajmniej nie byłoby stresu

w4sqyx8dteqxq3vc.png
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ