Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny a kalibrujecie sobie glukometry specjalnym płynem?
jak robiłam krzywą to sobie dodatkowo chciałam sprawdzać glukometrem wyniki pośrednie - jeden mi wyszedł około 200, następny 250 potem 400! ja już przerażenie i prawie zawał a mąż mi kazał zrobić kalibrację i wyniki od razu się zrobiły w normie -
Evell, może jakoś hormony u Ciebie ciut inaczej działają? Nie wiem dlaczego tak jest.
Ja się zastanawiam co robić żeby rano mieć cukier w normie, a nie poniżej... Dzisiaj o 4:30 wstałam i zjadłam jedną kromkę. O 8:30 zmierzyłam cukier i 66 ;/ Na kolację przed snem zjadłam dwie kromki z jasnego pieczywa z serem żółtym i popiłam kubkiem kakao. -
Zależy. Do poprzedniego glukometru miałam w zestawie płyn. Do tego co mam teraz nie dostałam płynu w pakiecie ale już zamówiłam w aptece.
To się nazywa płyn kontrolny - może słowo kalibracja to za dużo bo go się poprostu daje zamiast krwi i sprawdza czy wyszedł wynik z zakresu (informacja na opakowaniu od pasków jest) ale wiem, że jak się tego nie robi to mogą być mylne wskazania.
O płynie piszą też w instrukcji obsługi. -
Jeśli chodzi o ranne cukry to wstawianie w nocy ma wpływ. A Synek ostatnio tak daje czadu w nocy ze sie nie wysypiam i to moze przez to i wedrowki do toalety. Za 2 tyg kontrol czy pozoiom na czczo wrócił do normy.
-
nick nieaktualny