X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może mój z tym 160 sobie też zażartował ;-) bo po 2 godz spadł aż do 65

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak sie cukry unormowały to znów po podwieczorku podniosły :( miałam 127 po kolacji 151 masakra :O mnie to stresuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne ze śniadania mi nie podnoszą ani obiad tylko zawsze po kolacji nie rozumiem tego :(

• celine89 Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a kalibrujecie sobie glukometry specjalnym płynem?

jak robiłam krzywą to sobie dodatkowo chciałam sprawdzać glukometrem wyniki pośrednie - jeden mi wyszedł około 200, następny 250 potem 400! ja już przerażenie i prawie zawał a mąż mi kazał zrobić kalibrację i wyniki od razu się zrobiły w normie

8599dqk3hnnly0qz.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell, może jakoś hormony u Ciebie ciut inaczej działają? Nie wiem dlaczego tak jest.
    Ja się zastanawiam co robić żeby rano mieć cukier w normie, a nie poniżej... Dzisiaj o 4:30 wstałam i zjadłam jedną kromkę. O 8:30 zmierzyłam cukier i 66 ;/ Na kolację przed snem zjadłam dwie kromki z jasnego pieczywa z serem żółtym i popiłam kubkiem kakao.

• nanu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celine, a miałaś dodany płyn do tej kalibracji? Bo w instrukcji do swojego glukometru niby widziałam jakieś dodatkowe pojemniczki ale u mnie w zestawie tego nie było. Chyba że ta kalibracja jest bez płynu.

• celine89 Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy. Do poprzedniego glukometru miałam w zestawie płyn. Do tego co mam teraz nie dostałam płynu w pakiecie ale już zamówiłam w aptece.

To się nazywa płyn kontrolny - może słowo kalibracja to za dużo bo go się poprostu daje zamiast krwi i sprawdza czy wyszedł wynik z zakresu (informacja na opakowaniu od pasków jest) ale wiem, że jak się tego nie robi to mogą być mylne wskazania.

O płynie piszą też w instrukcji obsługi.

8599dqk3hnnly0qz.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli to jest to, o czym myślałam. Własnie też tego płynu nie miałam w zestawie ale nie czuję żebym musiała sobie tak sprawdzać glukometr. Może nie żyję w nieświadomości, że tu mi niby wychodzi 92, a tak naprawdę jest 160 ;)

• celine89 Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopóki wyniki cię nie niepokoją to chyba luz. Ale jakby zaczęły wychodzić jakieś dziwne to warto wziąć poprawkę że trzeba coś takiego sprawdzić albo chociaż powtórzyć pomiar.

8599dqk3hnnly0qz.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj cały dzień miałam ładny cukier, na poziomie 80-90, ani raz nie przekroczył setki. Zobaczymy dzisiaj. Zaraz będę mierzyć, od razu muszę coś zjeść, bo już mi burczy w brzuchu i idę na zakupy.

• Aguś26 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj na cZCZO cukier idealny a dziś znów 96 a jadłam to samo nie wiem już nic nie radzę sobie z tyM :-(

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w to wietrzne przedpołudnie. Właśnie wracam z poradni. Po wczorajszym wybryku mego glukometru poprosiłam o spr go i jest ok. Może miałam brudne rączki.

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • Pay Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ranne cukry to wstawianie w nocy ma wpływ. A Synek ostatnio tak daje czadu w nocy ze sie nie wysypiam i to moze przez to i wedrowki do toalety. Za 2 tyg kontrol czy pozoiom na czczo wrócił do normy.

f2wli09k7bbu5oba.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wstawanie w nocy moze podnosic cukier na czczo? Ja non stop się budzę i wędruje do toalety....

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstaje nawet kilka razy w nocy a cukier na czczo mam w graniach 85

• Pay Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, właśnie tak mi tłumaczyła lekarka. Przy pobudce dochodzi do wyrzutu adrenaliny a to z kolei podnosi cukier. Organizm przygotowuje się do działania.

f2wli09k7bbu5oba.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niestety tego nie powstrzymam bo nie mogę wstrzymywac siku może jem za późno kolację bo dietetyczka mówiła że do 19 I pozniej o 21 30 coś małego a ja jem po 20 I wtedy o 21 45 cis małego czy te godz też mają wpływ?

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay wrote:
    Aguś, właśnie tak mi tłumaczyła lekarka. Przy pobudce dochodzi do wyrzutu adrenaliny a to z kolei podnosi cukier. Organizm przygotowuje się do działania.

No to u mnie, jak zawsze, nie sprawdza się ;/

• Angela22 Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ostatnią małą kanapke o 22 tzn tam jest "przed snem" a insulina jest o 22 wiec i kanapke jem o 22 a rano cukry ok 80 nawet ostatnio miałam za niski bo 69

rrgu83a.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ja na noc też powinnam dostać tą insulinę i przynajmniej nie byłoby stresu

w4sqyx8dteqxq3vc.png
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ