Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
No własnie nic mi o nich nie mówiła , ale w ksiazeczce do samokontroli mam tam miejsce na wpisywanie glukozy w moczu i cial ketonowych ( o ile wystapia), które bada sie tymi paskami - podobo wystapienie ketonow oznacza ze moj organizm wszedł w głodówke , na stronie słodkiej mamy tez jest taka informacja - a na tej wiadomości mi najbardziej zalezy, czy nie spozywam jednak za mało kcal i czy nie szkodze przez to maluchowi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 15:22
-
nick nieaktualny0na88 wrote:hej dziewczyny ,
mam pytanie, czy używacie też pasków keto-diastix do sprawdzanie glukozy i ketonow w moczu.?[/QUOT
Hej ja mam keto-diastix to się bada każy dzień na czczo a przynajmniej ja tak mam poprostu sobie sprawdzasz i glukoze i ck jak sie zabarwią to musisz wpisać,ze masz.
A ja dziś byłam u diabetologa i mam zwiększoen troche dawki masakra moze mi się w koncu ten cholerny cukier unormuje ! -
0na88 wrote:hej dziewczyny ,
mam pytanie, czy używacie też pasków keto-diastix do sprawdzanie glukozy i ketonow w moczu.?
Ja mam, diabetolog mi przepisała. Mam mierzyć codziennie ale mi się nie chce i mierzę co kilka dni Zawsze mam czysty mocz (w podstawowym badaniu moczu z laboratorium też).0na88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynanu wrote:Ja mam, diabetolog mi przepisała. Mam mierzyć codziennie ale mi się nie chce i mierzę co kilka dni Zawsze mam czysty mocz (w podstawowym badaniu moczu z laboratorium też).
Ja chyba też nie będe każdy dzień mierzyć bo mi zawsze wychodzi wszystko ok nie wiem raz mi wyszły te ck ale może to jakiś błąd był ? -
0na88 wrote:hej dziewczyny ,
mam pytanie, czy używacie też pasków keto-diastix do sprawdzanie glukozy i ketonow w moczu.?
ja mam te paski ale też nie pamiętam codziennie o nich ... i jeszcze nigdy nic mi nie wyszło nie wiem czy to dlatego że źle coś robie czy po prostu wszystko ok0na88 lubi tę wiadomość
-
Evell wrote:Ja chyba też nie będe każdy dzień mierzyć bo mi zawsze wychodzi wszystko ok nie wiem raz mi wyszły te ck ale może to jakiś błąd był ?
Jak patrzyłaś dokładnie w tej sekundzie co trzeba (nie później) to może po prostu jakieś jednorazowe i tyle. -
nanu wrote:Ja mam, diabetolog mi przepisała. Mam mierzyć codziennie ale mi się nie chce i mierzę co kilka dni Zawsze mam czysty mocz (w podstawowym badaniu moczu z laboratorium też).
hej ja też mam te paski i mam mierzyć raz w tygodniu rano na czczo przed obiedzie i przed kolacjąWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 13:43
-
Angela22 wrote:hej ja też mam te paski i mam mierzyć raz w tygodniu rano na czczo po obiedzie i po kolacji
-
hejka,
rano zmierzyłam sobie cukier i wyszedł 97 (07:25) a o 8:25 nadal na czczo niby 78 (w przychodni, z ich glukometru). Myślicie, że to możliwe taki spadek? Nigdby w życiu nie miałam tak niskiego cukru. Jakie są dolne normy dla ciężarnych? Czy cukier aż tak bardzo się zmienia w ciąży? -
Celine, norma jest 70-90 na czczo. Taka jest dla ciężarnych i taka jest dla normalnych cukrzyków.
Nie znam się ale wydaje mi się, że taki spadek jest możliwy. Skro drugi pomiar miałaś w przychodni to była aktywność fizyczna (dojazd tam), który pomógł obniżyć poziom cukru. Ale mogę się mylić, to tylko takie moje łopatologiczne myślenie. -
a ja dziś w szoku jestem po śniadaniu zjadłam duuużo więcej niż zwykle (dwie kanapki z chleba orkiszowego z jajkiem majonezem serem i kupą sałaty) z reguły ledwo jedna kanapka mi wchodzi... no i korzystając ze mam dziś wolne wróciłam do łóżka się byczyć zero ruchu niczego, byłam pewna że cukier skoczy ponad granice a tu ledwo 105 większe cukry mam na codzień jak zjem duzo mniej i do tego mam sporo ruchu po śniadaniu spacer z psem dojazd do pracy itp
0na88 lubi tę wiadomość