Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, ja wczoraj wieczorem 2h po kolacji miałam 99, a dziś rano (już nic nie jadłam) 95 na jednym palcu i 87 na drugim. Czy możliwe są jakieś błędy pomiaru? Chyba nie możliwe, żeby przez 10h cukier spadł mi tylko o 4 punkty...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 11:29
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnyhejka kobietki.Jak po świętach najedzone ? ja sie musze pochwalic moimi cukrami może nie są jakąś rewelacją,ale najważniejsze ze w koncu sie normują ost mi żaden nie przekracza 120 chociaż wczoraj po obiedzie zaszalałam i zjadłam trochę więcej miałam 140. dziś są spoko a jadłam troche ciasto sałatka szok ,że takie w normie :o.
-
Aguś26 wrote:Czyli jak to zrobić żeby na czczo był dobry i nie zdarzył urosnąć? Mierzyc o 5 rano? Bo po 7 już jest ponad normę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 08:25
-
Właśnie tak jak pisze Dzuls. Możesz jeszcze sprawdzić jak zadziała nocny posiłek. Jak wydajesz do toalety to zjedz pół kanapki.
W moim przypadku długość snu nie ma aż takiego znaczenia jak chodzenie głodna. Po wstaniu musze iść coś zjeść a nie leniuchowac w łóżku. -
Dziś miałam 94 więc mniej niż wczoraj a o 22 jadlam w sonko razowe z ogórkiem i głodna się czułam koło 5 a cukier mierzylam koło 6 to może więcej zjeść tego o 22 albo cukier zmierzyć o tej 5 jak budzę się głodna? Jak radzicie? Bo właśnie z tymi godzinami mierzenia mam rano problem
-
Spróbuj zjeść więcej o 22,nie możesz być głodna. A jak się obudzisz z głodu to zmierz ten cukier zanim wstaniesz i od razu do lodówki. Nawet coś małego zjedz.
Który to u Ciebie tydzień? Bo ja zaczęłam dietę w 15, a w sumie i przed tą pierwszą wizytą już sama narzucilam sobie reżim. Teraz jest trudniej szczególnie na czczo. Ale udaje się bez insulin. -
Mam skończony 15 tyd na diecie jestem od 12 tygodnia no ale wcześniej się nie oszczedzalam bo nie wiedziałam że mój cukier jest za wysoki i boję się ze z maluchem będzie coś nie tak skoro w najważniejszym okresie rozwoju cukier mi skakał a ja nawet o tym nie wiedziałam
-
A to nie jest tak że ileś godz muszę być na czczo żeby zmierzyć? Bo jak zjem o 22 I zmierze o 5 to jest 7godz tylko przerwy... i jeszcze takie pytanie bo ja mam mierzyć cukier 1,5godz po posiłku i jak zmierze to za chwilę jem znów coś małego bo czuje głód można tak robic? Czy trzeba odczekać te 2,5-3 godz żeby cukier trochę mocniej opadł.... czy to nie ma znaczenia? Mecze was trochę ale moja diabetolog nic konkretnego nie umie mi powiedzieć a wy jesteście bardziej doświadczone...
-
Nie istotne czy faktycznie jestes na czczo. Im wiecej mniejszych posilkow tym lepiej. Ja jem8 razy dziennie. Po godz od posiłku mierze cukier, czyli po kolejnej znowu jem. Przerwa wychodzi 2-3 godz. Na Twoim miejscu porozmawialabym z lekarzem o insulinę na noc. Porozmawiaj z dziewczynami, które już taka mają. Może nie taki diabeł straszny...
-
Muszę jeszcze pomyśleć o innym pieczywie bo jem tylko ten chleb probody a pomiedzy sonko razowe i się tym na długo nie najadam tym chlebem probody szybko się zapycham ale też szybko czuje ze jestem głodna.... a tym sonko dojadam pomiędzy bo on się dłużej wchłania i dużej trzyma
-
nick nieaktualny
-
Ja tez mialam problem z cukrami na czczo zawsze powyzej 90, dostalam insuline na noc i jest lepiej przez tydzien stosowania zawsze jest ponizej 90 , tylko raz bylo 90, nie katuj sie pieczywem typu sonko czy wasa bo po tym zaraz jest sie glodnym , ja wyprobowalam w biedronce taki zytni-razowy bardzo smaczny i przynajmniej idzie sobie pojesc jak zwyklym chlebem , sprobuj zwykle pieczywo graham albo bulki grahamki, pojesz i bardzo smaczne