X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja wczoraj wieczorem 2h po kolacji miałam 99, a dziś rano (już nic nie jadłam) 95 na jednym palcu i 87 na drugim. Czy możliwe są jakieś błędy pomiaru? Chyba nie możliwe, żeby przez 10h cukier spadł mi tylko o 4 punkty...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 11:29

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozliwe bo cukier nawet od nie jedzenia moze ci narosnac ja np po kolacji 1.5 godz miałam 98 a dziś na czczo 100

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu tak?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia sama bym to chciala wiedziec ja nie mogę poradzić sobie z cukrem na czczo po kolacji dobry a na czczo 100

polkosia lubi tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej pory mierzylam o 6 rano na czczo. A teraz jak jestem na L4 to pewnie dłużej pośpie więc będzie 7 lub 8. Dziś o 7.30 bylo super 76. A wczoraj na kolacje zjadlam salatke z majonezem.

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka kobietki.Jak po świętach najedzone ? ja sie musze pochwalic moimi cukrami może nie są jakąś rewelacją,ale najważniejsze ze w koncu sie normują ost mi żaden nie przekracza 120 chociaż wczoraj po obiedzie zaszalałam i zjadłam trochę więcej miałam 140. dziś są spoko a jadłam troche ciasto sałatka szok ,że takie w normie :o.

• Pay Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A czemu tak?

W nocy fizjologiczne cukier jest niski a nad ranem rośnie. Organizm przygotowuje się do działania.

polkosia lubi tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay wrote:
    W nocy fizjologiczne cukier jest niski a nad ranem rośnie. Organizm przygotowuje się do działania.
    Czyli jak to zrobić żeby na czczo był dobry i nie zdarzył urosnąć? Mierzyc o 5 rano? Bo po 7 już jest ponad normę

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    Czyli jak to zrobić żeby na czczo był dobry i nie zdarzył urosnąć? Mierzyc o 5 rano? Bo po 7 już jest ponad normę
    Jeść ostatni posiłek tak koło 22. Chodzi o to, żeby nie było zbyt długiego czasu między kolacją a śniadaniem, bo wtedy cukry rosną "z odbicia". Kanapka z ciemnego pieczywa, a jak jedna nie wystarczy, to dwie. Jak mimo tego cukry będą rano wysokie to może potrzebna jest insulina nocna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 08:25

8pdp47e.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tak jak pisze Dzuls. Możesz jeszcze sprawdzić jak zadziała nocny posiłek. Jak wydajesz do toalety to zjedz pół kanapki.
    W moim przypadku długość snu nie ma aż takiego znaczenia jak chodzenie głodna. Po wstaniu musze iść coś zjeść a nie leniuchowac w łóżku.

f2wli09k7bbu5oba.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś miałam 94 więc mniej niż wczoraj a o 22 jadlam w sonko razowe z ogórkiem i głodna się czułam koło 5 a cukier mierzylam koło 6 to może więcej zjeść tego o 22 albo cukier zmierzyć o tej 5 jak budzę się głodna? Jak radzicie? Bo właśnie z tymi godzinami mierzenia mam rano problem

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj zjeść więcej o 22,nie możesz być głodna. A jak się obudzisz z głodu to zmierz ten cukier zanim wstaniesz i od razu do lodówki. Nawet coś małego zjedz.
    Który to u Ciebie tydzień? Bo ja zaczęłam dietę w 15, a w sumie i przed tą pierwszą wizytą już sama narzucilam sobie reżim. Teraz jest trudniej szczególnie na czczo. Ale udaje się bez insulin.

f2wli09k7bbu5oba.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam skończony 15 tyd na diecie jestem od 12 tygodnia no ale wcześniej się nie oszczedzalam bo nie wiedziałam że mój cukier jest za wysoki :-( i boję się ze z maluchem będzie coś nie tak skoro w najważniejszym okresie rozwoju cukier mi skakał a ja nawet o tym nie wiedziałam :-(

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie jest tak że ileś godz muszę być na czczo żeby zmierzyć? Bo jak zjem o 22 I zmierze o 5 to jest 7godz tylko przerwy... i jeszcze takie pytanie bo ja mam mierzyć cukier 1,5godz po posiłku i jak zmierze to za chwilę jem znów coś małego bo czuje głód można tak robic? Czy trzeba odczekać te 2,5-3 godz żeby cukier trochę mocniej opadł.... czy to nie ma znaczenia? Mecze was trochę ale moja diabetolog nic konkretnego nie umie mi powiedzieć a wy jesteście bardziej doświadczone...

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko będzie dobrze.

f2wli09k7bbu5oba.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie istotne czy faktycznie jestes na czczo. Im wiecej mniejszych posilkow tym lepiej. Ja jem8 razy dziennie. Po godz od posiłku mierze cukier, czyli po kolejnej znowu jem. Przerwa wychodzi 2-3 godz. Na Twoim miejscu porozmawialabym z lekarzem o insulinę na noc. Porozmawiaj z dziewczynami, które już taka mają. Może nie taki diabeł straszny...

f2wli09k7bbu5oba.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wizytę 20 kwietnia więc zobaczymy co mi powie ja chyba wolałabym tą insulinę na noc i nie stresowalabym się porannym cukrem..

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę jeszcze pomyśleć o innym pieczywie bo jem tylko ten chleb probody a pomiedzy sonko razowe i się tym na długo nie najadam tym chlebem probody szybko się zapycham ale też szybko czuje ze jestem głodna.... a tym sonko dojadam pomiędzy bo on się dłużej wchłania i dużej trzyma

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od diabetologa. Stwierdził, że dalej mam dietę prowadzić ale mierzyć się już tylko na czczo po pierwszym śniadaniu, po obiedzie i po kolacji. Więc kamień z serca

• Stokrotka21 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam problem z cukrami na czczo zawsze powyzej 90, dostalam insuline na noc i jest lepiej przez tydzien stosowania zawsze jest ponizej 90 , tylko raz bylo 90, nie katuj sie pieczywem typu sonko czy wasa bo po tym zaraz jest sie glodnym , ja wyprobowalam w biedronce taki zytni-razowy bardzo smaczny i przynajmniej idzie sobie pojesc jak zwyklym chlebem , sprobuj zwykle pieczywo graham albo bulki grahamki, pojesz i bardzo smaczne

f2w3rjjg5apekm56.png
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ