X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    Dziewczyny a można rzuć coś takiego jak guma orbit albo jakieś tik taki albo coś w tym stylu?
    To jest na aspartamie, wiec cukru Ci nie podniesie, ale po co taki syf fundować dziecku, to wszystko odkłąda się niestety w organizmie. Ja czasem poratuję się jakąś gumą, bo po kawie mam taki absmak w paszczy jakbym żuła trampka i muszę to czymś zneutralizować :P

8pdp47e.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja często żuję gumę, pomaga mi na mdłości... Nie popadajmy w skrajności ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi brakuje niekiedy jakiegoś cukierka albo czegoś więc myślę czy chociaż guma się można poratowac

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś tu pisała o chlebie z biedronki ze jest dobry czy to ten co się nazywa żytni ze słonecznikiem?

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    Któraś tu pisała o chlebie z biedronki ze jest dobry czy to ten co się nazywa żytni ze słonecznikiem?
    ja dzisiaj się właśnie w niego zaopatrzyłam i zobaczę jak po nim cukry będą się zachowywać

• Aguś26 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie Też ale nie wiem czy dziewczyna o ten chchodziło bo ten pro body już mi zbrzydl

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam na podwieczorek dwie kromki tego chleba z sałatą twarogiem ogórkiem rzodkiewka do tego 1 marchewkę i kiwi cukier 124 teraz nie wiem czy od tego chleba czy od kiwi czy od wszystkiego na raz... :-\

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się ze kiwi raczej nie podnosi więc pewnie ten chleb

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    Wydaje mi się ze kiwi raczej nie podnosi więc pewnie ten chleb
    a może twaróg, ja np. mogę tylko twaróg jeść albo na II śniadanie o 11, albo o 16 o innych porach mam po nim podniesiony cukier

• Aguś26 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angel-84 wrote:
    a może twaróg, ja np. mogę tylko twaróg jeść albo na II śniadanie o 11, albo o 16 o innych porach mam po nim podniesiony cukier
    Jadłam już twaróg na kolację i bylo ok ale chudy 0% A teraz wzięłam normalny lekki sama nie wiem od czego to oby nie od chleba bo nawet mi smakował zjem teraz też ten chleb ale z czym innym i zobaczymy

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Stokrotka21 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pisalam o chlebie z biedronki , ale nazywa sie zytni- razowy i piekarnia klich, wiec mysle ze u was moze go nie byc bo to pewnie jakas miejscowa piekarnia piecze

f2w3rjjg5apekm56.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po twarogu poltlustym z rzodkiewka i ogórkiem i 2 kronikach chleba miałam 77. Więc nawet mniej niż na czczo. Dziś to ogólnie mi się cukrzyca chyba "wylaczyla". Skusiłam się na 7daysa i po pół godz 99 po godz 111. Oby tak do końca ciąży.

0na88 lubi tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka21 wrote:
    Ja pisalam o chlebie z biedronki , ale nazywa sie zytni- razowy i piekarnia klich, wiec mysle ze u was moze go nie byc bo to pewnie jakas miejscowa piekarnia piecze
    No to w takim razie u nas to nie ma trudno muszę szukać innego

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay wrote:
    Ja po twarogu poltlustym z rzodkiewka i ogórkiem i 2 kronikach chleba miałam 77. Więc nawet mniej niż na czczo. Dziś to ogólnie mi się cukrzyca chyba "wylaczyla". Skusiłam się na 7daysa i po pół godz 99 po godz 111. Oby tak do końca ciąży.
    To super może ci się unormowaly a ty jaki chleb jesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 21:46

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w nocy co wstałam do toalety to mierzylam cukier i za każdym razem był w okolicy 102 dziwne że nawet w nocy mi nie spada

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.
    Dawno mnie tu nie b yło ale dopiero co wyszłam ze szpitala. Na szczęście u nasz wszystko dobrze.
    Chciałam zapytać co stosujecie na zgagę? Mi do tej pory pomagało Rnnie ale tam są tony cukru i za bardzo nie wiem co zażywać bo zgaga pali mnie na okrągło.
    Zaznaczam że piłam mleko. Ale u mnie mleko zawsze wywoływało zgagę więc proszę podsuńcie swoje sposoby bo jak nie to chyba spali mi przełyk na amen :-P

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, chleb zazwyczaj żytni razowy. Różne kupuje tylko czytam skład. Tyle ze u mnie te cukry aż tak nie szaleją.

f2wli09k7bbu5oba.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.docsimon.pl/article_images.php?action=sendtype&type=3&id=2980

To rennie jest bez cukru.

agatka196 lubi tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko rennie coolmint bez cukru. zapytaj czy Ci je w aptece zamowia albo poszukaj w internetowych aptekach.

f2wli09k7bbu5oba.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay wrote:
    Aguś, chleb zazwyczaj żytni razowy. Różne kupuje tylko czytam skład. Tyle ze u mnie te cukry aż tak nie szaleją.
    Ja też czytam ale każdy który znajduje to i tak ma domieszke mąki pszennej :/ dziwi mnie to że nawet w nocy mi ten cukier nie spada tylko jest ciągle równy

w4sqyx8dteqxq3vc.png
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ