X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    Dziewczyny a można rzuć coś takiego jak guma orbit albo jakieś tik taki albo coś w tym stylu?
    To jest na aspartamie, wiec cukru Ci nie podniesie, ale po co taki syf fundować dziecku, to wszystko odkłąda się niestety w organizmie. Ja czasem poratuję się jakąś gumą, bo po kawie mam taki absmak w paszczy jakbym żuła trampka i muszę to czymś zneutralizować :P

8pdp47e.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja często żuję gumę, pomaga mi na mdłości... Nie popadajmy w skrajności ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi brakuje niekiedy jakiegoś cukierka albo czegoś więc myślę czy chociaż guma się można poratowac

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś tu pisała o chlebie z biedronki ze jest dobry czy to ten co się nazywa żytni ze słonecznikiem?

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    Któraś tu pisała o chlebie z biedronki ze jest dobry czy to ten co się nazywa żytni ze słonecznikiem?
    ja dzisiaj się właśnie w niego zaopatrzyłam i zobaczę jak po nim cukry będą się zachowywać

• Aguś26 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie Też ale nie wiem czy dziewczyna o ten chchodziło bo ten pro body już mi zbrzydl

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam na podwieczorek dwie kromki tego chleba z sałatą twarogiem ogórkiem rzodkiewka do tego 1 marchewkę i kiwi cukier 124 teraz nie wiem czy od tego chleba czy od kiwi czy od wszystkiego na raz... :-\

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się ze kiwi raczej nie podnosi więc pewnie ten chleb

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    Wydaje mi się ze kiwi raczej nie podnosi więc pewnie ten chleb
    a może twaróg, ja np. mogę tylko twaróg jeść albo na II śniadanie o 11, albo o 16 o innych porach mam po nim podniesiony cukier

• Aguś26 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angel-84 wrote:
    a może twaróg, ja np. mogę tylko twaróg jeść albo na II śniadanie o 11, albo o 16 o innych porach mam po nim podniesiony cukier
    Jadłam już twaróg na kolację i bylo ok ale chudy 0% A teraz wzięłam normalny lekki sama nie wiem od czego to oby nie od chleba bo nawet mi smakował zjem teraz też ten chleb ale z czym innym i zobaczymy

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Stokrotka21 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pisalam o chlebie z biedronki , ale nazywa sie zytni- razowy i piekarnia klich, wiec mysle ze u was moze go nie byc bo to pewnie jakas miejscowa piekarnia piecze

f2w3rjjg5apekm56.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po twarogu poltlustym z rzodkiewka i ogórkiem i 2 kronikach chleba miałam 77. Więc nawet mniej niż na czczo. Dziś to ogólnie mi się cukrzyca chyba "wylaczyla". Skusiłam się na 7daysa i po pół godz 99 po godz 111. Oby tak do końca ciąży.

0na88 lubi tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka21 wrote:
    Ja pisalam o chlebie z biedronki , ale nazywa sie zytni- razowy i piekarnia klich, wiec mysle ze u was moze go nie byc bo to pewnie jakas miejscowa piekarnia piecze
    No to w takim razie u nas to nie ma trudno muszę szukać innego

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay wrote:
    Ja po twarogu poltlustym z rzodkiewka i ogórkiem i 2 kronikach chleba miałam 77. Więc nawet mniej niż na czczo. Dziś to ogólnie mi się cukrzyca chyba "wylaczyla". Skusiłam się na 7daysa i po pół godz 99 po godz 111. Oby tak do końca ciąży.
    To super może ci się unormowaly a ty jaki chleb jesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 21:46

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w nocy co wstałam do toalety to mierzylam cukier i za każdym razem był w okolicy 102 dziwne że nawet w nocy mi nie spada

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.
    Dawno mnie tu nie b yło ale dopiero co wyszłam ze szpitala. Na szczęście u nasz wszystko dobrze.
    Chciałam zapytać co stosujecie na zgagę? Mi do tej pory pomagało Rnnie ale tam są tony cukru i za bardzo nie wiem co zażywać bo zgaga pali mnie na okrągło.
    Zaznaczam że piłam mleko. Ale u mnie mleko zawsze wywoływało zgagę więc proszę podsuńcie swoje sposoby bo jak nie to chyba spali mi przełyk na amen :-P

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, chleb zazwyczaj żytni razowy. Różne kupuje tylko czytam skład. Tyle ze u mnie te cukry aż tak nie szaleją.

f2wli09k7bbu5oba.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.docsimon.pl/article_images.php?action=sendtype&type=3&id=2980

To rennie jest bez cukru.

agatka196 lubi tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko rennie coolmint bez cukru. zapytaj czy Ci je w aptece zamowia albo poszukaj w internetowych aptekach.

f2wli09k7bbu5oba.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay wrote:
    Aguś, chleb zazwyczaj żytni razowy. Różne kupuje tylko czytam skład. Tyle ze u mnie te cukry aż tak nie szaleją.
    Ja też czytam ale każdy który znajduje to i tak ma domieszke mąki pszennej :/ dziwi mnie to że nawet w nocy mi ten cukier nie spada tylko jest ciągle równy

w4sqyx8dteqxq3vc.png
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ