Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tymi wadą to dogryzam dziś na czczo o 6 cukier 92 kurde nie mogę zejść poniżej 90 a mam pytanie do tych dziewczyn co nadały hemoglobine glikowana czy do tego badania trzeba być na czczo? Bo u nas laboratorium jest od 7 A do tej godz jak nic nie zjem to cukier urośnie....
-
Badanie hemoglobiny glikolowanej możesz zrobić o każdej porze dnia. Choćby zaraz po posiłku. Moja poradnia robi pomiar każdemu przed wizytą, choć ponoć u ciężarnych mam nie ma już tego badania w wskazaniach standardowych.
-
nick nieaktualnyHejka Aguś ja mam teraz to samo bo dopóki mi diabetolog nie dał większej dawki insuliny to miałam cukier w normie na czczo zawsze a teraz mam większą dawke to mam zawsze zawsze powyżej 97:-/ za to w porach popoludniowych i wieczornym mam cukier wnormie nie ogarniam już tego kompletnie. Dziś rano przed 8 zmierzyłam cukier miałam 98 poszłam spać dalej obudziłam sie kolo 9 i miałam 97 dziwne to .Ehh tak jakby wg nie spadł.
-
Możliwe że za dużą dawka działa na Ciebie tak jak na mnie poranny głód... ja po każdym posiłku nie przekraczam nawet 110 a na rano obojętnie co bym zjadla i ile bym zjadla to i tak powyżej 90 dwa razy był w normie i na drugi dzień na wieczor zjadłam tak samo a cukier i tak ponad 90... martwię się bo u mnie to dopiero 15 tydzień
-
Dżuls wrote:Odebrałam dziś hemoglobinę glikowaną - wynik 4,7 Idę uczcić to lodami
I dziś na czczo 86. Po posiłku 77. Dziwne te cukry. Dobrze ze w normie. -
Aguś26 wrote:Oj dzulus super wynik ja na te badanie ide jutro... a ty bierzesz teraz insulinę? Bo czytałam na początku ze też miałaś problem z cukrem na czczo? I jak sobie z nim poradzilas?
Pay - co do lodów, to u mnie pod domem otworzyli włoską lodziarnię z prawdziwego zdarzenia z...uwaga uwaga... lodami bezcukrowymi!!! Dziś idę ją przetestowac
-
Zazdroszczę wam tych wyników ja pewnie koło 7% będę miała bo dietę stosuje od 3 tygodni wcześniej jadłam wszystko bo nie wiedziałam i teraz też po posiłku mam koło 100 i niżej nie schodzą bo po mierzeniu zaraz jestem głodna i muszę znów jeść a rano koło 95 więc średnią będę miała wysoką w ogóle od tych słodyczy i białego pieczywa co jadłam na początku ciazy zanim mi zrobiono glukoze na czczo...