X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jadłam na razowym spodzie i z samymi warzywami + mozzarella bez sosów, ketchupu itp i masakrancja ;) to nic, jeszcze tylko 2 miesiące!!!

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po sałatce x 3 , duz dużo majonezu i fety, 104 :)

goodwill, midnight lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina dasz radę:-)

Kamcia super wynik:-)

Właśnie dzwonili teście męża wujek zmarł :-( pogrzeb w poniedziałek ale ja nie jadę mąż pojedzie sam z rodzicami i chyba siostra.
    Ahhhhh

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka przykro mi. ..

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo biedny wujek... ściskam!

ja po Świętach jakoś nie mam weny do gotowania ale jutro jedziemy na zakupy większe więc wezmę sie za porządne jedzenie od nowa! weszłam dzisiaj przed kąpielą na wagę i pokazało 64,5kg, ja już sama nie wiem... nie chodze głodna, jem sporo, ketony mierzone sporadycznie w domu nie wychodza nigdy i w lab tez do tej pory sie nie pojawiły
    mam wizytę w środę i chyba nie powiem gin że znowu w dół bo juz mam dosyć jej westchnięć! jak sie okaże że mały rośnie normalnie to milcze :P

najbardziej cieszy mnie perspektywa weekendu bo postanowiłam posadzic/posiać kwiatki w ogródku i już sie nie mogę doczekać!!!!

Rudzina
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka - kondolencje

Rudzina - a ile przytyłaś i który to tydzień, przypomnij, bo nie masz suwaczka

• midnight Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka strasznie mi przykro :*

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj na wizycie ważyłam mniej niż miesiąc temu a lekarz "niemożliwe "
    Czyli wg karty ciąży 5.5 kg mniej
    a dzidzia brzuszkiem wybiega o kilka dni odnośnie OM

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kanapce i salatce kebabowej 112. Nastepnym razem zjem pol kanapki a doloze salatki :)
    Kupilam sobie dzis w biedrze swieze truskawki :) Zjadlam 3 tylko bo za niedlugo kolacja i do spania ale byly takie pyszne :) Na tej cukrzycy to nawet takie wyciskane z krzaka sa pyszne i slodziutkie :) Jutro zjem sobie wiecej i zobacze jak cukry :)

Zabka wspolczuje :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 20:59

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko kondolencje dla Ciebie i męża.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka to ja wczoraj pisałam ze zjadłam wielką truskawe, właśnie z biedronki. Tez niedawno podjadam 3 :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś ba kolację upiekłam te bułki pity, wcisnelam jedna z kapustą, warzywami, kurczakiem i sosem czosnkowym, za pół godziny pomiar, młody w brzuchu szaleje a to dobry znak... :-) Ale dla spokoju pójdę za chwile ogarnąć kuchnię :-)
    A po moim obiadku po godzinie konkretnego ruchu 111, czyli mogę Ale jak mam jakiś konkretny spacer zaplanowany :-) :-)
    Na podwieczorek miał być Grzesiek z kawą Ale przyszli znajomi więc były lody z kawą i po godzinie 87 :-) :-)

Rudzina, Dorinka, żabka04 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goodwill wrote:

Rudzina - a ile przytyłaś i który to tydzień, przypomnij, bo nie masz suwaczka

Koncówka 31tc, zaczynałam jakos z 64/65, pierwsze 2 mce schudłam do 60, potem zaczęłam przybierać powoli, na ostatniej wizycie było 67, teraz mi pokazuje od 2tyg między 66,5 a dzisiejszym 64,5kg. Póki co gin mi nic nie mówi, ale jak między jedną wizytą a drugą akurta wyjdzie mniej to wzdycha, przerwaca oczami itp grrrr; mały na połówkowym był 2tyg do tyłu, potem tydzień, na poprzednim USG wychodziło że adekwatnie do wieku ciaży więc mam nadzieję, że mimo że ja nie rosnę to on tak.

Ja te truskawki świeże marketowe wcinam jak szalona w koktajlach i cukier bajeczny; teraz to nawet mają smak jak zaczynałam kupowac to chyba tylko dodawały koloru tym moim napojom :P

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina A ja znów powtórzę (pewnie do znudzenia )że w pierwszej ciąży w sumie przytyłam 3 kg a mała ważyła 3560 w 39 tc. Dziecko wzięło czego zapragnelo

goodwill, Rudzina lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Ja dziś ba kolację upiekłam te bułki pity, wcisnelam jedna z kapustą, warzywami, kurczakiem i sosem czosnkowym, za pół godziny pomiar, młody w brzuchu szaleje a to dobry znak... :-) Ale dla spokoju pójdę za chwile ogarnąć kuchnię :-)
    A po moim obiadku po godzinie konkretnego ruchu 111, czyli mogę Ale jak mam jakiś konkretny spacer zaplanowany :-) :-)
    Na podwieczorek miał być Grzesiek z kawą Ale przyszli znajomi więc były lody z kawą i po godzinie 87 :-) :-)

Domi lubię czytać o twoim jedzeniu, mam wrażenie jakby to ja zjadła coś dobrego a nie wpychała w siebie kaszę gryczaną :D

domi05 lubi tę wiadomość

Rudzina
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Rudzina A ja znów powtórzę (pewnie do znudzenia )że w pierwszej ciąży w sumie przytyłam 3 kg a mała ważyła 3560 w 39 tc. Dziecko wzięło czego zapragnelo

Powtarzaj jak najczęściej :D nie myślałabym o tym, nawet mi dobrze z tym, ze jakas wielka nie urosłam bo mam skłonności do tycia, po prostu jak widze minę mojej gin jak podaję te kg to cos mi się robi! W ogóle to ją lubię i fajna z niej babka, ale kurde to jej przewracanie oczami...

Czy tylko u mnie zbliża sie burza?

Rudzina
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina, mój gin z początku jak zaczęłam schudnąć to mówił że spokojnie, ze mogę 3kg schudnąć i to nie zaszkodzi, a jak już na następnej wizycie miałam -2kg i waga stała w miejscu to już oczami przewracal :-P :-P

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza wielkość nie świadczy o wzroście dzidzi. Ważne są m.in. przepływy. A my tak naprawdę cały czas jemy :)
    Ja to nie sądziłam że skoro raz po ciąży schudlam to w drugiej będzie tak samo. ..a przytyło mi się bardzo po papierosach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 21:33

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia dzisiaj daje w brzuszku czuję ją prawie cały dzień. Chyba wyczuwa mój dzisiejszy stres i nerwy. Nie nadaję się dzisiaj do normalnego funkcjonowania :/ znowu dopada mnie paniczny strach o synka.

Dzisiaj spotkałam koleżankę, która zaprosiła mnie na sobotę na pogaduchy. Mieszkamy blok obok siebie, ale nie mamy czasu się spotkać. Ona od 7 mc statar się o dzidzię bez skutku, nie powiedziałam jej o ciąży bo jakoś mi głupio było, a raczej niezręcznie. W sobotę będę musiała powiedzieć bo mierzenie cukru, bo jedzenie, bo widać brzuch :/ jakoś mi dziwnie... nie chcę, żeby jej było przykro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 21:41

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia może być jej przykro ale 7 miesięcy to nie tragedia. .. my o Emilke staraliśmy się 16 miesięcy. ..mamy też po sąsiedzku znajome małżeństwo, on pracuje z mężem i był chrzestnym Emilki. Są po ślubie 10 lat i własnego dzidziusia nie będą mieli. A najwięcej w naszym towarzystwie doceniają to ze nie traktujemy ich jakoś inaczej i nie pytamy nigdy o szczegóły. ..nie podrzucalismy im Emilki do pilnowania a tak naprawdę ich wlasna rodzina najbardziej im "dokucza "

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 555 556 557 558 559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ