Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Agatia w czasie rozmowy wyczujesz w którą stronę ona sobie życzy rozmowę
albo unikniesz tematu albo będziesz odpowiadała na jej pytania. Ale ty nie możesz czuć się skrępowana ani ona nie może zabrać tobie radości z dzidziusia. To nie jest łatwe. My jak głupcy potrafimy zapatrzec się na wózki z dziećmi
ale to nie znaczy ze zazdroscimy
Rudzina lubi tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:Agatia może być jej przykro ale 7 miesięcy to nie tragedia
To prawda, wiem że każdy przeżywa to na swój sposób, ale my np staraliśmy się o dziecko równo rok, w międzyczasie zostałam szczęśliwą matką chrzestną dookoła wszystkie koleżanki zachodziły w ciażę i raz było mi lepiej raz gorzej, ale nie możesz czuć się winna że jesteś w ciaży. I myślę, że ona też nie przeżyje tego jako coś przykrego. Tylko trzeba się zachowywać naturalnie! I będzie sie razem z toba cieszyła!
Rudzina -
Eh... nie mam już siły do tego... jak chce zgodnie z dietą i jak najlepiej to cukry masakra... w życiu nie pomyślałam że po tym będzie tak złe... może to drożdże tak na mnie działają... bo z tej mąki robię ciasta, tortille, naleśniki i jest ok... w tej bułeczce było jakieś nie całe pol szklanki mąki i nie całe 2G drożdży (bo dałam 14G wyszło 8 bułek) najgorsze że grahamu już nie dam rady na kolację. ..
Teraz na spacer nie pójdę, idę spać, nic nie poradzę, kolacja była zgodna z dietą a tak podzialala...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 22:33
-
No i ja tego wlasnie nie rozumiem. Jak slodycze moga wychodzic o wiele lepiej niz normalne w miare jedzenie
Ja dzis czytalam jakieś rady lekarzy dotyczace cukrzycy i facet pisal ze nie trzeba przesadnie wszystkiego ograniczać przy diecie cukrzycowej jezeli cukry po jedzeniu sa ok. Bo powiniem wam ze ja to juz zaczelam miec wyrzuty sumienia ze codziennie pozwalam sobie na pol jablka lub kaszke lub ostatnio na serniczek domowy. Podobno mozna jesc praktycznie wszystko po czym nie ma przemroczen i oczywiscie z rozsądkiem
Najlepsze bo nie bylam dzis u tesciowej i nie mam na jutro chlebaJutro wyjatkowo spróbuję poleciec na bialym do popoludnia dopóki tesciowa z pracy nie wroci.
-
Dorinka wrote:No i ja tego wlasnie nie rozumiem. Jak slodycze moga wychodzic o wiele lepiej niz normalne w miare jedzenie
Ja dzis czytalam jakieś rady lekarzy dotyczace cukrzycy i facet pisal ze nie trzeba przesadnie wszystkiego ograniczać przy diecie cukrzycowej jezeli cukry po jedzeniu sa ok. Bo powiniem wam ze ja to juz zaczelam miec wyrzuty sumienia ze codziennie pozwalam sobie na pol jablka lub kaszke lub ostatnio na serniczek domowy. Podobno mozna jesc praktycznie wszystko po czym nie ma przemroczen i oczywiscie z rozsądkiem
Najlepsze bo nie bylam dzis u tesciowej i nie mam na jutro chlebaJutro wyjatkowo spróbuję poleciec na bialym do popoludnia dopóki tesciowa z pracy nie wroci.
gdybym miała wyrzuty sumienia po jabłku to nie wiem co by ze mną było... nie jem owoców ile wlezie jak kiedyś, ale od początku diety do teraz zwiększyłam ich ilosc i nic złego się nie dzieje a małe dostaje witaminki! już i tak mi cieżko bez soków, nie dam sobie zabrać jabłka czy moich koktajli!Rudzina -
Dorinko ja dostałam jakieś nowe.wytyczne 2016r. dotyczące cukrzycy. Niestety młody mi porwał
Ale tam było.napisane, że przy cukrzycy jemy wszystko, ale z dużą ilością waarzyw. Jak.produkty mączne to po nich.zielone warzywa, owoców nie łączymy z nabiałem, ziemniaki można jeść.midnight lubi tę wiadomość
-
Czesc ja juz nie spie a ranek to jedyna pora kiedy mam chwile i nikt mi nie przeszkadza wczoraj wnkoncu zaczęliśmy sprzatac podworko pirzadek sie robi z malinami posadzilam truskawki dzis ponawozic. I moze zaczne warzywa sadzic choc nie mam wlokniny.... To poczekam na jutro i skocze moze na rynek. Chociaz czas mi szybciej leci bo siedzenie w domu nie dziala najlepiej
agatia, Rudzina lubią tę wiadomość
-
http://m.wylecz.to/pl/choroby/endokrynologia/prawidlowy-poziom-cukru-we-krwi-jak-i-kiedy-sie-badac.html
Tu jest info, że pierwszą kroplę krwi się wyciera.
Gdzieś jeszcze to czytałam, ale nie.wiem gdzie
Ja dzisiaj bez acetonu, ale po nieprzespanej nocy i z mega.bólem głowy. -
nick nieaktualnyWitam się.
Na czczo 81, po 1 śniadaniu 83 zjadłam kromeczke razowego 100% i jedno jajko usmażyłam.
ledwo zmieściłam ale przecież nie bede jesc cały czas jajek.
Nie wiem co na drugie zjeśc:-(
Agatia głowa do góry życze pomyślnych wizyt z synkiem nim sie obrócisz bedzie po wszystkim.
Taki mały i tyle musi przejść jakie to niesprawiedliwe!
U mnie pada deszcz i śnieg głowa zaczyna mnie ćmić a mąż mój umiera z bólu i doprowadza mnie do szału!!!!
Na 12 lece do gina:-)