X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po szpitalnym obiadku 99 :) zupa warzywna z kaszą i ziemniakami, duszone mięsko w sosie, ziemniaki i buraczki :) szpitalna doeta mi służy. A na później mam 2 gołąbki :) i kiwi :)

Kamcia super, że wyniki ok :) to Twój gluko strasznie zawyza może niepotrzebnie bierzesz insulinę.
    Ja morfo mam coraz lepszą, znowu się ginka śmiała, że to niemożliwe ;)

domi05 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi jak słuzy biały chlebek to i taki jedz, w teorii powinien słuzyć ciemny, ale my wiemy jak jest w praktyce :) nie martw się tym

domi05 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Po szpitalnym obiadku 99 :) zupa warzywna z kaszą i ziemniakami, duszone mięsko w sosie, ziemniaki i buraczki :) szpitalna doeta mi służy. A na później mam 2 gołąbki :) i kiwi :)

Kamcia super, że wyniki ok :) to Twój gluko strasznie zawyza może niepotrzebnie bierzesz insulinę.
    Ja morfo mam coraz lepszą, znowu się ginka śmiała, że to niemożliwe ;)

ty kochana to zdrowiejesz i już niedługo nie będę zwracała uwagi na twoje cukry ;)
    czy strasznie zawyża ? nie wiem , po jednym pomiarze pokazało o około 6-7 j wiecej, moze będzie kiedys okazja sprawdzić drugi raz. i dla mnie lepiej gdyby zawyzal.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda ladna to musze dupe ruszyc moxe ruch mi cos da. Czuje sie jak wieloryb i wygladam podobnie. Ehhh.

No na majowkach pierwsze blizniaki sie urodzily porody ruszyly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 14:46

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem ze ty majowkowa? :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yhy koniec 28 maj a jak wyjdzie w praniu sie okaze

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u was ruszyło :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się po długiej nieobecności ;)
    u mnie o dziwo się cukry stabilizują :) jupii
    na czczo mam już ładne wyniki i oby tak zostaly i nie świrowały. diabetolog na wizycie mówiła, że cukry już powinny być ok i na to wygląda, że ominie mnie insulina :) za 30 dni mam termin porodu, zobaczymy czy rzeczywiście ;)
    mąż dużo pracuje, siedzę sama w domciu.
    dziewczyny jaką polecacie lampkę dla maluszka- taka oszczędna żeby się mogła palić całą noc i w ogóle ;)

Rudzina, goodwill lubią tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asioczek a czemu ma się palić całą noc?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia no żeby widzieć czy z małą wszystko ok, czy smacznie sobie śpi :) nie będę mieć monitora oddechu a jakoś trzeba sobie radzić. szukałam na allegro, takie fajne są ale na baterie a my chcemy na kabel. ostatecznie będą te małe lampki do kontaktu i tyle ;)

17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mała będzie z wami czy od razu w swoim pokoju?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    A mała będzie z wami czy od razu w swoim pokoju?

z nami :) przy naszym łóżku żeby można było w nocy na karmienie wstawać. taka lampka dla dziecka się przyda, a ty jaką masz? z allegro czy kupowana w sklepie? moja siostra miała taką zwykłą, a ja myślałam o jakiejś z zegarem i może projektorem co by na suficie gwiazdki wyświetlał ;) z allegro oczywiście bo nie chce mi się po sklepach latać.

17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisze Ci za naście minutek ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski cukry w szpitalu mam takie, że nie przekroczyłam 95 ;)
    Zjadlamr zupę mleczną,5 kromek chleba, 2 gołąbki, twarożek z 2 kiwi, gruszką i Riso. Przede mną jeszcze kolacja i nocna kanapka :) mała się dziś.dopomina bo mnie ssie ;)

asioczek86, Rudzina, Lulu83 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asioczek
    Być może zabrzmie jak wyrodna matka ale być może to efekt pedagogicznego wykształcenia i pracy z dzieciakami (ale starszymi ) :)
    Nie ucz dzieciaczka spania przy świetle. Siebie też wykończycie. ..
    Ale napisze jak to było u nas
    byłam przerażona mając dzieciątko w domu (i to z podejrzeniem wady serca). Mała spała z nami w kolysce wiec dosłownie obok mnie. Cała noc świecił się kinkiet przycmiony poszewka. Mała była na mm i regularnie budziła się co 3 h. Kinkiet wystarczal. Ale po kilku dniach ja miałam dosyć światła. Zatem zapala listy jak się budziła. Włącznik był przy łóżku. Jak skończyła 6 miesięcy spała juz sama w pokoju. Drzwi na noc zamykalam światło gasilam. Miałam nianie elektroniczna. Kiedy się budziła włączałam ta lampeczke do gniazdka. A gniazdko przy podłodze. W nocy juz nie przewijalismy (ortezy na bioderko. ..ale to może kiedyś przy okazji u oby nie było okazji ). Chodziło o to by przy tym maleńkim światełku dotrzeć do łóżeczka i broń boże dziecka nie rozbudzić. Zjadła butle i znów spała

Na początku na pewno będziesz się bała ale sama stwierdzisz ze światło na noc możesz wyłączyć. I najsłabsze światło dawała lampka do gniazdka. Mieliśmy lampkę nocna i ona się świeciła do zasypiania. U nas mąż kładł małą spać. Dawał butlę śpiewał i ta już bez odbijania spała :)

asioczek86 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam jakiś dzien niskich cukrów za wyjątkiem pierogów. Nie narzekam jednak bo ostatnio panikowalam i na drugi dzień było wyżej. Zjadłam jedne śledzie :92 za chwile drugie śledzie :85 (i to zaraz po pierogach )potem słoik flaczkow :87 no i teraz frytki mielony ogórek w occie i pomidory z sosem salatkowym. ..cukier 87

Ale nie narzekam tylko się ciesze bo to jednorazowe ;) czekoladę zajadam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia a ty się za dużo nie mierz bo na palcach będziesz siniaki miała :P

co do lampki to dzięki za rady. ja jako świeża mamuska to chcę chuchać i dmuchać na dzidzię, sama wiesz jak to jest ;) nianię elektroniczną będę mieć od siostry, ale to w razie czego jak mała będzie spać w pokoju a ja będę obiad w kuchni robić. boję się właśnie o te noce, ale też myślę, że mam czuły sen i odpowiednio zareaguję. dałaś mi do myślenia i chyba już mam poomysł na lampkę ;) moje siostry nie dramatyzowały to i ja też powinnam zachować spokój ;)
    jeszcze tylko właśnie ta lampka i apteczne sprawy i wszystko będę mieć :) nic tylko szykować wyprawkę do szpitala :)

17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    kamcia a ty się za dużo nie mierz bo na palcach będziesz siniaki miała :P

co do lampki to dzięki za rady. ja jako świeża mamuska to chcę chuchać i dmuchać na dzidzię, sama wiesz jak to jest ;) nianię elektroniczną będę mieć od siostry, ale to w razie czego jak mała będzie spać w pokoju a ja będę obiad w kuchni robić. boję się właśnie o te noce, ale też myślę, że mam czuły sen i odpowiednio zareaguję. dałaś mi do myślenia i chyba już mam poomysł na lampkę ;) moje siostry nie dramatyzowały to i ja też powinnam zachować spokój ;)
    jeszcze tylko właśnie ta lampka i apteczne sprawy i wszystko będę mieć :) nic tylko szykować wyprawkę do szpitala :)

Asioczek ja miałam zwykła lampkę i na nia zarzuciłam pieluche tetrowa.
    Zapalalam jak była pobudka i córkę przebieralam w nocy bo nic nie widziałam.
    Ja miałam taki instykt macierzynski że 1 min przed nią się budziłam ;-(
    Ale w nocy nie była zapalona cały czas lampka :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po obiadku 93 i zjadłam aż trzy kosteczki czekolady zwykłej ale spalilam ja zaraz bo szłam do przedszkola a potem plac zabaw.

Wiecie co zjadłam kolacje i dalej jestem głodna co mam zjeść żeby się najeść????
    Wrrrrr

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz tez w sypialni powiesimy kinkiet, a jak dzidzia pójdzie do siebie to załącze lampkę do gniazdka
    ja jestem panikara, ale o dziwo przy dziecku nigdy mi sie to nie zdarzyło...dasz rade ale trzeba z rozsadkiem, bo spanie przy lampce wyjdzie po latach...napatrzyłam sie w pracy :) i tak bedziesz na początku padnieta wiec 3h snu wykorzystasz...Tez zapewne 3 noce przespie z lampką, ale odważymy sie ja wyłączyć :)
    jesli mogę doradzić (tak doradzałam rodzicom w szpitalu), gdyby były jakies problemy np krążeniowe to mozna kupić dla spokoju pulsoksymetr...bada puls i saturację... rodzice czesto panikowali i na IP jechali a w domu samemu mozna puls sprawdzić. Ale to w razie problemów...u nas to było niepotrzebne, bo mimo wady, Emilka nie miała z tym problemu. Ale czesto u małych dzieci zdarzaja sie czestoskurcze(ktore potem mijaja)wiec nie ma co panikować...urodzisz dziewczynkę, wiec zawsze możesz sie mnie podpytac z bioderkami-tez mam doświadczenie :)ale to też w razie problemów :)niestety dziewczynki czesciej maja dysplazje, a po ułożeniu miednocowym prawie zawsze, najczesciej lewe bioderko... jestem tu na pewno do wrzesnia :D
    moje palce nie sinieją (tylko jak zmieniam igle), ale mam już zgrubienia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 601 602 603 604 605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ