X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina w opakowaniu kupuje jak jest dostawa po 2 dniach juz coś się znajdzie. E domu trzymam w lodówce. Najbardziej mi żal czereśni w tym sezonie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi a wy jak się trzymacie ? W dwupaku ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Ja dziś poza domem byłam cały dzień. Z rana po skierowanie do poradni diabetologicznej a potem tam do rejestracji i mam wizytę dopiero na 27.04 <szok> Całe 3 tygodnie. Dostałam tylko wytyczne co można jeść, a czego nie. Na kolejnej wizycie mam dostać glukometr. W poniedziałek idę (po 5 tygodniach, bo przesunęli wizytę) do mojego Gina.
    Też macie tak, że cały czas chce Wam się pić, a potem do łazienki? Bo mnie prawie non stop suszy ;/

zi13skjob7hi4oms.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się :) wstałam przed 6 i jakoś spać nie mogę :(

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja teze wstalamr przed 6 i wcinam małe śniadanko, a potem chyba jeszcze pójdę spać :)
    Jednak szpitalny chlebek pycha, ale śladowy aceton mam od razu, więc chleb nie dla mnie ;)
    Za to na czczo ładnie się trzyma w nocy 80, na czczo 80 :)
    Ciekawe czy wyjdę do domu dzisiaj, po wizja week w szpitalu jest mało optymistyczna.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spij spij :) ja też bym pospala ,ale tak samo jak wczoraj same oczy mi sie otworzyły o 7

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zjadłam swój chlebuś z pasztetem z pomidorami, cukier 113, więc spoko. Czekam na zupkę mleczną :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpitalnego chleba wez na zapas :) chowaj pod poduszką :) wołaj Jeść jeść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 07:43

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha ha Kamcia, żeby to było takie proste ;) i tak nie jest źle bo dają śniadanie, obiad, kolację, kanapkę na II śniadanie, podwieczorek i kanapkę ma noc. Więc na sladowym acetonie by przeżył ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 08:01

Rudzina lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze możesz powiedzieć, ze ci mało :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis wstalam jakas niedowalona :)
    Cukier na czczo 84 i sladowy aceton :/ I teraz co lepsze. Jesc kolacje poznien lub krócej spać i miec cukier przy granicy lub przekroczony czy miec sladowy aceton? Narazie wybieram aceton bo szczerze nie bardzo ufam tym paskom pomiarowym. Nigdy w laboratorium nie wyszlo mi zebym miala choc sladowy aceton a raz w dniu oddania moczu do lab mialam w domu sladowy niby. Jakos nie chce mi sie wierzyc ze kawalek papieru z jaka gabka czy czyms jest dokladniejszy niz pomiar w labie :)
    Zjadlam sniadanie i czekam 40min na pomiar a chetnie poszlabym jeszcze spac. Agatia super ze szpitalne jedzenie ci służy :) Ciekawe jakim chlebkiem was racza.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinka, z paskami ci nie podpowiem , u mnie moze aceton był w lutym (piszę moze bo i barwa wskazywała na pomiedzy brak a sladowy), a w jedzeniu mam przerwe do pomiaru około 10h. Nie ma co się martwić. Ja dopiero po kawie i orzeszkach i mi niesmacznie na myśl ze zaraz trzeba jeść

mężulek wrócił dziś w nocy, a teraz odsypia. A dzis maja wymienić nam wodomierz, więc ja muszę panów pilnować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 08:27

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, ze powtarzam pytanie, ale nadal nie mam pomysłu jak tesciom powiedzieć o wnuczku w drodze? Obiecalismy sobie, ze powiemy po pozytywnym echo serduszka...nie chcę ot tak po prostu przekazać info przez tel , a mieszkaja od nas 600km, więc osobiście odpada. Poprzednio wysłałam paczkę. Teraz teściowa też spodziewa się od nas paczki (o jedna rzecz prosiła), ale nie wie, co tak naprawde będzie w srodku...Na pewno nalewka aroniowa ;) z Emilka wysłałam jeszcze "dyplom przyszłej babci/przyszłego dziadka", ale innych takich kartek okazyjnych nie znalazłam...jakiś pomysł na wymowny prezent , przeciez nawet płeć juz znamy...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko ja mam 10,5h przerwy między posiłkami i udało mi się wyeliminować prawie aceton i mieć dobre cukry na czczo. Bardzo pilnuje węgli w ciągu dnia, jem o 21.30 lekką kolację przed snem.
    Oczywiście miewam dni ze śladowym acetonem, ale wtedy w ciągu dnia już wiem, że będzie aceton bo za mało zjadłam węgli.
    Wkurza mnie to pilnowanie węgli, ale coś za coś morfologia książkowa zero niedoborów, żelazo w górnej granicy :)

Dzisiaj była kasza manna :) Zjadłam cały wielki talerz wlany do pełna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 08:49

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buciki? Kubek super babci/dziadka? Tak na szybko ;)
    Dzień dobry!!! Acetonu brak, cukier 81. Na śniadanie jajko pomidor i kromka chleba :) zobaczymy efekty

Rudzina
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są też takie kartki 'it's a boy/a girl' niby to dla rodziców juz po narodzinach ale może coś z tego byś wybrała? (I po polsku ;) )

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tesciowie nie mieszkaja razem :) ale obok siebie :) tzn na jednej działce jeden dom i na działce obok drugi dom, pomiedzy wiecznie otwarta furtka...kubek odpada, ale myślałam nad bucikami/skarpetkami, ale na zasadzie, ze kazdy z nich dostanie po 1 szt od pary...ale czekam (i szukam)na takie wow

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina wrote:
    Są też takie kartki 'it's a boy/a girl' niby to dla rodziców juz po narodzinach ale może coś z tego byś wybrała? (I po polsku ;) )

osobiscie takich kartek nie znalazłam :) i obowiazkowo po polsku...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha jak zaczelas od tego ze nie mieszkają razem to od razu pomyślałam zeby dac im po 1 buciku ;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oni nawet w separacji nie sa, ale po prostu wiele wiele lat mieszkaja osobno :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ