Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
Ja dziś poza domem byłam cały dzień. Z rana po skierowanie do poradni diabetologicznej a potem tam do rejestracji i mam wizytę dopiero na 27.04 <szok> Całe 3 tygodnie. Dostałam tylko wytyczne co można jeść, a czego nie. Na kolejnej wizycie mam dostać glukometr. W poniedziałek idę (po 5 tygodniach, bo przesunęli wizytę) do mojego Gina.
Też macie tak, że cały czas chce Wam się pić, a potem do łazienki? Bo mnie prawie non stop suszy ;/ -
Hej ja teze wstalamr przed 6 i wcinam małe śniadanko, a potem chyba jeszcze pójdę spać
Jednak szpitalny chlebek pycha, ale śladowy aceton mam od razu, więc chleb nie dla mnie
Za to na czczo ładnie się trzyma w nocy 80, na czczo 80
Ciekawe czy wyjdę do domu dzisiaj, po wizja week w szpitalu jest mało optymistyczna. -
Ha ha ha Kamcia, żeby to było takie proste
i tak nie jest źle bo dają śniadanie, obiad, kolację, kanapkę na II śniadanie, podwieczorek i kanapkę ma noc. Więc na sladowym acetonie by przeżył
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 08:01
Rudzina lubi tę wiadomość
-
Ja dzis wstalam jakas niedowalona
Cukier na czczo 84 i sladowy acetonI teraz co lepsze. Jesc kolacje poznien lub krócej spać i miec cukier przy granicy lub przekroczony czy miec sladowy aceton? Narazie wybieram aceton bo szczerze nie bardzo ufam tym paskom pomiarowym. Nigdy w laboratorium nie wyszlo mi zebym miala choc sladowy aceton a raz w dniu oddania moczu do lab mialam w domu sladowy niby. Jakos nie chce mi sie wierzyc ze kawalek papieru z jaka gabka czy czyms jest dokladniejszy niz pomiar w labie
Zjadlam sniadanie i czekam 40min na pomiar a chetnie poszlabym jeszcze spac. Agatia super ze szpitalne jedzenie ci służyCiekawe jakim chlebkiem was racza.
-
dorinka, z paskami ci nie podpowiem , u mnie moze aceton był w lutym (piszę moze bo i barwa wskazywała na pomiedzy brak a sladowy), a w jedzeniu mam przerwe do pomiaru około 10h. Nie ma co się martwić. Ja dopiero po kawie i orzeszkach i mi niesmacznie na myśl ze zaraz trzeba jeść
mężulek wrócił dziś w nocy, a teraz odsypia. A dzis maja wymienić nam wodomierz, więc ja muszę panów pilnować?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 08:27
-
wiem, ze powtarzam pytanie, ale nadal nie mam pomysłu jak tesciom powiedzieć o wnuczku w drodze? Obiecalismy sobie, ze powiemy po pozytywnym echo serduszka...nie chcę ot tak po prostu przekazać info przez tel , a mieszkaja od nas 600km, więc osobiście odpada. Poprzednio wysłałam paczkę. Teraz teściowa też spodziewa się od nas paczki (o jedna rzecz prosiła), ale nie wie, co tak naprawde będzie w srodku...Na pewno nalewka aroniowa
z Emilka wysłałam jeszcze "dyplom przyszłej babci/przyszłego dziadka", ale innych takich kartek okazyjnych nie znalazłam...jakiś pomysł na wymowny prezent , przeciez nawet płeć juz znamy...
-
Dorinko ja mam 10,5h przerwy między posiłkami i udało mi się wyeliminować prawie aceton i mieć dobre cukry na czczo. Bardzo pilnuje węgli w ciągu dnia, jem o 21.30 lekką kolację przed snem.
Oczywiście miewam dni ze śladowym acetonem, ale wtedy w ciągu dnia już wiem, że będzie aceton bo za mało zjadłam węgli.
Wkurza mnie to pilnowanie węgli, ale coś za coś morfologia książkowa zero niedoborów, żelazo w górnej granicy
Dzisiaj była kasza mannaZjadłam cały wielki talerz wlany do pełna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 08:49
-
tesciowie nie mieszkaja razem
ale obok siebie
tzn na jednej działce jeden dom i na działce obok drugi dom, pomiedzy wiecznie otwarta furtka...kubek odpada, ale myślałam nad bucikami/skarpetkami, ale na zasadzie, ze kazdy z nich dostanie po 1 szt od pary...ale czekam (i szukam)na takie wow