X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    osobiscie takich kartek nie znalazłam :) i obowiazkowo po polsku...

Na pewno widziałam w Empiku. Ale właśnie kojarze te ang. Ale zakładam ze polskie powinny też być... Nie szukalam jakiś specjalnie rzuciły mi się w oczy po prostu

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    empiku akurat u nas nie ma :)
    na allegro juz za późno...ja to bym chętnie po urodzeniu poinformowała (mojemu choremu ojcu w ogóle nie powiemy), ale szwagierka wie, więc juz nie wypada milczeć do wrzesnia...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam okolo 9-10h przerwy i pilnuje bardzo wegli. Wczoraj zjadlam 6 kanapek z dodatkami, spaghetti na obiad, polowe kaszki smakija i 2 wasy z 3/4 jablka. U mnie podstawa to 7 kanapek. Jak widac wystarczy ze w 1 posiłku zamienie chleb na inne wegle i od razu aceton wywala. ale chleb mi juz bokiem wychodzi. Pozatym zjesc 7 posilkow na bazie chleba i obiad to juz tak naprawde noe zostaje mi czasu na jakąkolwiek przyjemnosc z owoca albo czegos. Ja juz mam takie obrydzenie do chleba ze zaden mi nie smakuje. Nawet świeży bialy chleb nie jest dla mnie przyjemnością tylko przykrym obowiazkiem :)

Przerypane. Znow dzis caly dzien bede siedziec sama. Jutro jak nie bedzie padac i w następną sobote tez. I jie moge znalezc sobie pocieszenia. Gdybym nie byma w ciazy to zrobilabym jakiegoś drineczka i wlaczyla film, albo poszła ze znajomymi na piwko. Bez cukrzycy puscilabym film i otworzyla pake chipsow. A teraz nie ma dla mnie pocieszenia :) Bo jakos film i micha zieleniny zeby cukru nie podniesc nie brzmi dobrze :)

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko ja znowu wczoraj głównie na chlebie szpitalnym 8 kromek i aceton śladowy. Muszę jeść kasze i ziemniaki zamiast chleba. Chlebus tylko na I śniadanko i nocny posiłek :)

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja widzialam w takim sklepie zw smiesznymi rzeczami wlasnie takie kibki z roznymi napisami "najukochansza babcia wnuczka" itp. :)
    I w smyku wiem tez ze sa takie rzeczy :)

3i49o7esw7obg123.png
  • Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia, ja też myślę ,że buciki to dobry pomysł :) Na pewno się ucieszą z takiej przesyłki :)

Rudzina lubi tę wiadomość

zi13skjob7hi4oms.png
  • twardan Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana cukier 88 :) Dzisiaj mi się śniło, że urodziłam. Maluszek był taki malutki i prawie nie miał pępowiny, ale żył. A poród trwał może 5 minut. Co za dziwny sen!

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i znów smyk w gorzowie...planowałam wypad do galerii, no ale sama przecież jechalam w srode na echo...zajrze jeszcze raz do ksiegarni(tam sa różne kartki) i pewnie do pepco(świeżo u nas wybudowane), opcja skarpet tańsza niż bucików...jeszcze nie ochłonełam ,że to płeć męska i mam nocne koszmary :)

Dorinka nie wiem jak to jest z acetonem???moja dieta wygląda niemal jak przed ciążą i wbrew pozorom jem bardzo mało węgli...warzyw niemal wcale...owoce ograniczone ale co chwile, np dzis truskawka na sniadanie...u mnie zasadnicza różnica-jem czesto i regularnie...tego mój organizm tak naprawde potrzebował do naprawy...sama tego nie rozumiem...ważne , ze acetonu nie ma, a ja jem juz tylko to , na co mam ochotę

i ciekawostka: mam poranne mdłści od kilku dni(???) jak to mozliwe?najpierw myslalam, ze to stres przed echo, ale dzis?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakaś inna sieciowa księgarnia typu Matras albo Świat Książki? Jak nie znajdziesz to po buciku czy innej części garderoby będzie idealnie ;) aż się wzruszylam jak sobie wyobrazilam jak otwierają paczki!!! Ja moim rodzicom powiedziałam nad kieliszkiem wódki hahaha, przyjechaliśmy z mężem, usiedlismy do kolacji i tata wznosił jakiś toast i nie wypiłam i mama popatrzyla i pyta 'a ty co, w ciąży?' wiec mówię ze tak :D malo romantycznie ale śmiesznie ;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina wrote:
    A jakaś inna sieciowa księgarnia typu Matras albo Świat Książki? Jak nie znajdziesz to po buciku czy innej części garderoby będzie idealnie ;) aż się wzruszylam jak sobie wyobrazilam jak otwierają paczki!!! Ja moim rodzicom powiedziałam nad kieliszkiem wódki hahaha, przyjechaliśmy z mężem, usiedlismy do kolacji i tata wznosił jakiś toast i nie wypiłam i mama popatrzyla i pyta 'a ty co, w ciąży?' wiec mówię ze tak :D malo romantycznie ale śmiesznie ;)

dlatego dołączę swja nalewkę aroniowa :) jest pyszna :) zeszłoroczna, nawet nie próbowałam, będa mieli czym oblać :)teściowa pewnie od razu zorientuje sie o co chodzi :)
    zatem ide myć włosy , zanim tamci wkroczą do łązienki i skoro mam dziś z domu wyjść

Rudzina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka może tak być ze sekret tkwi w konsekwentym jedzeniu co i rusz. Mi te ketony wywalilo po 1 dniu takiego podjadania na szybko bo się zajelam czymś innym. A jak jem normalnie swoim trybem dietowym to wychodzi zero! Czy jem dużo chleba? 2 kromki na śniadanie, kromke przed snem, czasami jeszcze do podwieczorku/kolacji (zależy co jem) ale w sumie tak 4 dziennie te biedronkowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 09:18

Rudzina
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardan mi się śni co drugi dzień niemowlę ;) ostatnio czarnowłosa dziewczynka, przesliczna! U nas potwierdzony synek i raczej czarnowlosy nie bedzie hahaha, wiec nie wiem co by to miało znaczyć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 09:21

twardan lubi tę wiadomość

Rudzina
  • agatia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia też mnie dzisiaj mdłości obudziły, myślałam, że z głodu ale nie.
    Mi się dzieci nie śnią :)

Po zupce mlecznej z kaszą manną 98 :) ale pychotka.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, szpitalne mleczne zupy zawsze lubiłam, nigdy nie były słodkie i dolewaja wody :) pewnie dlatego diab na pierwszej wizycie mi chciała je zaproponowac, teraz spytam co i jak...
    dzis nie dzieci mi sie sniły ale ubranka, cos na zasadzie, ze swoje dziewczęce wymienię na chłopięce...ale nic ciekaweego nie było do wymiany, zal mi było oddać te sliczne dla dziewczynki na rzecz chłopiecych, które w ogóle mi sie nie podobaja...i w tym snie ostatecznie powiedzialam, ze poczekam, a może jednak bedzie dziewczynka :) :( sama nie wiem czy sie smiac czy płakać...

mąż zapowiedział, ze na weekend zrobimy przegląd wszystkiego i segregujemy na to co typowe dziewczynkowe i co moze być dla chłopaka...ale tego tyle jest,,,przerażające. Bez tego jednak nie zaczne zakupów.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zazdroszczę Wam dziewczyny tych mdłości, ale takie uroki ciąży :) Ja miałam mdłości chyba z 2 tygodnie, ale na szczęście tylko to i szybko przeszło. Teraz z kolei zaczyna się zgaga....co miesiąc to inne nowe doświadczenia :)
    Kamcia chłopięce ciuszki też są fajne :)

twardan
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twardan ale ja nie mialam mdłości nawet w 1. trymestrze :) po jedzeniu gorzej...ja nie wiem jak sie chlopaków ubiera :) nie czuje tego...Emilka nosiła najczesciej jeansy lub leginsy, trampki i sweterki...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja też nie wiem jak się ubiera chłopców, ba nawet nie wiem, jak się ubiera niemowlaka....mam nadzieję, że szybko się wszystkiego nauczę. Już nie mogę się doczekać. Moja bratanica też chodzi głównie w leginsach, dla dziewczynek są super ciuchy, ale na to nie mamy wpływu :)

twardan
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja też w 1 trym nie miałam mdłości ;)
    Co do ubierania to mój młody tezr trampki, spodenki u bluza :)

Week w szpitalu, jak nie będzie plamien to w pn do domu.

• twardan Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też myślę, że mój młody będzie nosił trampki, mamusia uwielbia, to synuś też będzie miał :)
    Agatia weekend szybko minie, oby nie było dalszych plamień! Powodzenia

twardan
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam mdłości od 5 tyg. do 20 praktycznie. Nic nie moglam jesc bo czulam soe jak na wiecznym kacu. Najlepiej wchodziły mi frytki i bułki pszenne takie dupki z pasztetem z kogutkiem. Później 2 tyg zaczęłam sobie normalnie jesc i masz....cukrzyca. Tyle sobie pouzywalam w ciazy :)
    Ale od tygodnia mam wrazenie ze mdlosci wracaja mi na wieczor.
    Szczerze to nie mam pojecia jak mialabym funkcjonować gdybym miala cukrzyce praktycznie od poczatku ciazy bo większość rzeczy powodowała mdlosci a to co moglam jesc napewno wydawałoby cukry w kosmos.

Ja na poczatek zaopatrzam sie w polspiochy, bodziaki z krótkim i dlugim rękawem, tshirty i kilka pajacykow. Na wakacje nie wiem czy trzeba cos wiecej. Oczywiscie jakies bluzy ze 2 i spodnie dresowe tez mam ale kilka sztuk tylko :)

3i49o7esw7obg123.png
‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ