Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
kamciaelcia wrote:osobiscie takich kartek nie znalazłam
i obowiazkowo po polsku...
Na pewno widziałam w Empiku. Ale właśnie kojarze te ang. Ale zakładam ze polskie powinny też być... Nie szukalam jakiś specjalnie rzuciły mi się w oczy po prostuRudzina -
Ja tez mam okolo 9-10h przerwy i pilnuje bardzo wegli. Wczoraj zjadlam 6 kanapek z dodatkami, spaghetti na obiad, polowe kaszki smakija i 2 wasy z 3/4 jablka. U mnie podstawa to 7 kanapek. Jak widac wystarczy ze w 1 posiłku zamienie chleb na inne wegle i od razu aceton wywala. ale chleb mi juz bokiem wychodzi. Pozatym zjesc 7 posilkow na bazie chleba i obiad to juz tak naprawde noe zostaje mi czasu na jakąkolwiek przyjemnosc z owoca albo czegos. Ja juz mam takie obrydzenie do chleba ze zaden mi nie smakuje. Nawet świeży bialy chleb nie jest dla mnie przyjemnością tylko przykrym obowiazkiem
Przerypane. Znow dzis caly dzien bede siedziec sama. Jutro jak nie bedzie padac i w następną sobote tez. I jie moge znalezc sobie pocieszenia. Gdybym nie byma w ciazy to zrobilabym jakiegoś drineczka i wlaczyla film, albo poszła ze znajomymi na piwko. Bez cukrzycy puscilabym film i otworzyla pake chipsow. A teraz nie ma dla mnie pocieszeniaBo jakos film i micha zieleniny zeby cukru nie podniesc nie brzmi dobrze
-
i znów smyk w gorzowie...planowałam wypad do galerii, no ale sama przecież jechalam w srode na echo...zajrze jeszcze raz do ksiegarni(tam sa różne kartki) i pewnie do pepco(świeżo u nas wybudowane), opcja skarpet tańsza niż bucików...jeszcze nie ochłonełam ,że to płeć męska i mam nocne koszmary
Dorinka nie wiem jak to jest z acetonem???moja dieta wygląda niemal jak przed ciążą i wbrew pozorom jem bardzo mało węgli...warzyw niemal wcale...owoce ograniczone ale co chwile, np dzis truskawka na sniadanie...u mnie zasadnicza różnica-jem czesto i regularnie...tego mój organizm tak naprawde potrzebował do naprawy...sama tego nie rozumiem...ważne , ze acetonu nie ma, a ja jem juz tylko to , na co mam ochotę
i ciekawostka: mam poranne mdłści od kilku dni(???) jak to mozliwe?najpierw myslalam, ze to stres przed echo, ale dzis? -
A jakaś inna sieciowa księgarnia typu Matras albo Świat Książki? Jak nie znajdziesz to po buciku czy innej części garderoby będzie idealnie
aż się wzruszylam jak sobie wyobrazilam jak otwierają paczki!!! Ja moim rodzicom powiedziałam nad kieliszkiem wódki hahaha, przyjechaliśmy z mężem, usiedlismy do kolacji i tata wznosił jakiś toast i nie wypiłam i mama popatrzyla i pyta 'a ty co, w ciąży?' wiec mówię ze tak
malo romantycznie ale śmiesznie
kamciaelcia lubi tę wiadomość
Rudzina -
Rudzina wrote:A jakaś inna sieciowa księgarnia typu Matras albo Świat Książki? Jak nie znajdziesz to po buciku czy innej części garderoby będzie idealnie
aż się wzruszylam jak sobie wyobrazilam jak otwierają paczki!!! Ja moim rodzicom powiedziałam nad kieliszkiem wódki hahaha, przyjechaliśmy z mężem, usiedlismy do kolacji i tata wznosił jakiś toast i nie wypiłam i mama popatrzyla i pyta 'a ty co, w ciąży?' wiec mówię ze tak
malo romantycznie ale śmiesznie
dlatego dołączę swja nalewkę aroniowajest pyszna
zeszłoroczna, nawet nie próbowałam, będa mieli czym oblać :)teściowa pewnie od razu zorientuje sie o co chodzi
zatem ide myć włosy , zanim tamci wkroczą do łązienki i skoro mam dziś z domu wyjśćRudzina lubi tę wiadomość
-
Dorinka może tak być ze sekret tkwi w konsekwentym jedzeniu co i rusz. Mi te ketony wywalilo po 1 dniu takiego podjadania na szybko bo się zajelam czymś innym. A jak jem normalnie swoim trybem dietowym to wychodzi zero! Czy jem dużo chleba? 2 kromki na śniadanie, kromke przed snem, czasami jeszcze do podwieczorku/kolacji (zależy co jem) ale w sumie tak 4 dziennie te biedronkowe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 09:18
Rudzina -
Twardan mi się śni co drugi dzień niemowlę
ostatnio czarnowłosa dziewczynka, przesliczna! U nas potwierdzony synek i raczej czarnowlosy nie bedzie hahaha, wiec nie wiem co by to miało znaczyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 09:21
twardan lubi tę wiadomość
Rudzina -
agatia, szpitalne mleczne zupy zawsze lubiłam, nigdy nie były słodkie i dolewaja wody
pewnie dlatego diab na pierwszej wizycie mi chciała je zaproponowac, teraz spytam co i jak...
dzis nie dzieci mi sie sniły ale ubranka, cos na zasadzie, ze swoje dziewczęce wymienię na chłopięce...ale nic ciekaweego nie było do wymiany, zal mi było oddać te sliczne dla dziewczynki na rzecz chłopiecych, które w ogóle mi sie nie podobaja...i w tym snie ostatecznie powiedzialam, ze poczekam, a może jednak bedzie dziewczynkasama nie wiem czy sie smiac czy płakać...
mąż zapowiedział, ze na weekend zrobimy przegląd wszystkiego i segregujemy na to co typowe dziewczynkowe i co moze być dla chłopaka...ale tego tyle jest,,,przerażające. Bez tego jednak nie zaczne zakupów. -
nie zazdroszczę Wam dziewczyny tych mdłości, ale takie uroki ciąży
Ja miałam mdłości chyba z 2 tygodnie, ale na szczęście tylko to i szybko przeszło. Teraz z kolei zaczyna się zgaga....co miesiąc to inne nowe doświadczenia
Kamcia chłopięce ciuszki też są fajnetwardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Kamcia ja też nie wiem jak się ubiera chłopców, ba nawet nie wiem, jak się ubiera niemowlaka....mam nadzieję, że szybko się wszystkiego nauczę. Już nie mogę się doczekać. Moja bratanica też chodzi głównie w leginsach, dla dziewczynek są super ciuchy, ale na to nie mamy wpływutwardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
A ja mialam mdłości od 5 tyg. do 20 praktycznie. Nic nie moglam jesc bo czulam soe jak na wiecznym kacu. Najlepiej wchodziły mi frytki i bułki pszenne takie dupki z pasztetem z kogutkiem. Później 2 tyg zaczęłam sobie normalnie jesc i masz....cukrzyca. Tyle sobie pouzywalam w ciazy
Ale od tygodnia mam wrazenie ze mdlosci wracaja mi na wieczor.
Szczerze to nie mam pojecia jak mialabym funkcjonować gdybym miala cukrzyce praktycznie od poczatku ciazy bo większość rzeczy powodowała mdlosci a to co moglam jesc napewno wydawałoby cukry w kosmos.
Ja na poczatek zaopatrzam sie w polspiochy, bodziaki z krótkim i dlugim rękawem, tshirty i kilka pajacykow. Na wakacje nie wiem czy trzeba cos wiecej. Oczywiscie jakies bluzy ze 2 i spodnie dresowe tez mam ale kilka sztuk tylko