Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
agusza wrote:Szkoda, bo mam trochę pytań jak sobie z tym radzić. Narazie cukry mam kiepskie rano i wieczorem bo nawet 140 po 1godzinie. Z tym że jak zwiększę przelicznik na posiłek to po 2 godz mam duży spadek. Pewnie będzie trzeba manewrować bazowym przepływem ale wtedy konieczne będą posiłki o stałych porach i bez dyskusji. Kurde martwię się bo to dopiero początek i nie chciałabym zaszkodzić maluchowi:(
nie masz nawet suwaczka więc spytam który to tc? i cukrzyce masz sprzed ciązy???czy teraz jakoś wyszlo, czy pogorszyło sie? -
Tak, mam cukrzycę t1 stwierdzoną w zeszłym roku dopiero i od stycznia tego roku jestem na pompie.
Jestem w 4tc dopiero. Narazie robiłam betę i ładnie rośnie bo z 18 na 67 i jeszcze jutro zrobię dla pewności. I w poniedziałek mam wizytę z racji bólu podbrzusza mimo duphastonu..Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Tak, takie same reguły mnie obowiązują jak was
a Ty jesteś na insulinie? Bo to trochę różnica leczyć się tylko dietą a dietą+insuliną
Ja też jem mało i często ale jak dam insulinę do posiłku to jednak po 1h mam za dużo..Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
agusza wrote:Tak, takie same reguły mnie obowiązują jak was
a Ty jesteś na insulinie? Bo to trochę różnica leczyć się tylko dietą a dietą+insuliną
Ja też jem mało i często ale jak dam insulinę do posiłku to jednak po 1h mam za dużo..
ja biore insuline na noc 3j (wiem ze to tylko na apetyt, ale momo wsztstko insulina jest ze mna od 2 miesiecy), w pierwszej ciązy cukrzycy nie mialam, a w tej cukrzyca ciązowa wyszła w 7tc (niektórzy twierdzą ze to nie ciązowa)
moze napisz przykładowo co i ile jesz i moze w tym uda sie cos podpowiedziec -
nick nieaktualnyAgatia ma rękę hihihi
Tak jak mój do wybierania czegoś
Co tam po obchodzie??????
Wczasy zaklepane , zamówione i zapłacona zaliczka dostałam potwierdzenie
Oby pogoda sprzyjała i nie był skwar
Juz nie możemy się doczekać.
I ja już po obiadku teraz odliczam czas do mierzenia
Ale pyszny a że mam tasiemca wiec zjadłam szybciej na deser za dwie godzinki zagryzę mufinkiem czekoladowym a potem zupka ogórkowaagatia lubi tę wiadomość
-
Kochana właśnie sęk w tym że ja się naprawdę mocno stosuję do diety cukrzycowej. Jem wszystko ciemne, razowe, mało dojrzałe owoce, jak jogurty to naturalne itd.. Wymienniki węglowodanowe też liczę dokładnie i dokładnie ważę wszystko co jem. Spróbuję jeszcze do posiłku podać insulinę najpierw a dopiero po 15 minutach zacząć jeść. Może wtedy szczyt działania insuliny przypadnie na ten największy skok cukru po posiłku.Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
nick nieaktualny
-
agatia wrote:Agusza nie wiem, jak to jest przy pompie, ale jak brałam w poprzedniej ciąży novorapid, to 15 min przed rozpoczęciem jedzenia.Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Właśnie ja też jem ten z biedronki taki bardzo ciemny w zielonym opakowaniu. I tam są takie malutkie kromeczki. I jakikolwiek posiłek by to nie był to jem zawsze dwie te małe kromki. Mówimy o tym samym chlebku?Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
A ja dzisiaj u rodziców bo chłop wieczorem ma wychodne...
I jem ciasteczka i malo diety pilnuje...
Nie podoba mi się to...
Po 2 ciasteczkach i dwóch małych cebularzach - 126
A po śniadaniu dzisiaj - 78...
Na czczo - 69...
Ciuszki staram się wybierać unisex ale ciężko coś takiego trafić...
Może się jeszcze kiedyś przydadzą?
Dzisiaj mam do odebrania zamówienie że smyka na rozmiar 68...
Kupowalyscie może coś kiedyś w pepco?
Bardzo tanie body teraz maja ale boje się, że to straszna chinszczyzna... -
Aha, widzisz a mi zależy na takich produktach gdzie napisane są wartości odżywcze żebym mogła policzyć wymienniki węglowodanowe dokładnie.
Miłego dnia, będziemy w kontakcie
Dzięki kamciaelciaCukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
agusza wrote:Aha, widzisz a mi zależy na takich produktach gdzie napisane są wartości odżywcze żebym mogła policzyć wymienniki węglowodanowe dokładnie.
Miłego dnia, będziemy w kontakcie
Dzięki kamciaelcia
biedronka ma te składniki wywieszone obok chlebów-tam cały skład przeczytasz -
Hej
Ja mało się teraz będę udzielać bo jak się dowiedzielismy ze za ok. 2 tyg rodzimy to wzięliśmy się porządnie do roboty aby wszystko ogarnąć i zdążyć, głównie o ogródku żeby zrobić jak najwięcejAle podczytuję
Na czczo miałam 78 - aż oczy mi z orbit wyszły;p a przed snem kromka białego z masłem i kawałeczek sera pleśniowego (wiem, w ciąży się nie powinno ale takiego smaka miałam że hej
Ajwi, szczerze to ja nowych ubranek mam baaardzo mało, body chyba jedno właśnie w pepco kupiłam takie małe kopertowe żeby do szpitala było na wyjście. Najlepszej jakości nie jest, ale bez przesady, pranie wytrzymałyA tych małych wiele razy pewie nie założysz więc wydaje mi się że spokojnie można kupić. Moja kuzynka córeczce ciągle w pepco kupowała bo dzidziuś mały szybko wyrasta i nawet jak chińszczyzna to nie zdążysz zniszczyć
Ja osobiście z własnego doświadczenia bardzo polecam ciucholandy i portale ogłoszeniowe typu olx. W ciucholandach dużo perełek można znaleźć, nawet z metkami za grosze, a na olx również za 1-5zł można kupić takie małe ubrankaA przeciez i tak wszystko pierzemy i prasujemy
Rudzina, Malwinaa lubią tę wiadomość
-
Ajwi wrote:A ja dzisiaj u rodziców bo chłop wieczorem ma wychodne...
I jem ciasteczka i malo diety pilnuje...
Nie podoba mi się to...
Po 2 ciasteczkach i dwóch małych cebularzach - 126
A po śniadaniu dzisiaj - 78...
Na czczo - 69...
Ciuszki staram się wybierać unisex ale ciężko coś takiego trafić...
Może się jeszcze kiedyś przydadzą?
Dzisiaj mam do odebrania zamówienie że smyka na rozmiar 68...
Kupowalyscie może coś kiedyś w pepco?
Bardzo tanie body teraz maja ale boje się, że to straszna chinszczyzna...
To moze porod blisko?no a co do pepco to fakt te ubranka roznie jak sie trafi jedno sie trzyma a drugie znieksztalca i kulkuje. Ja kupuje Alkowi bo n8e drogie i nq kilka -kilkanascie razy bedzie
-
kamciaelcia wrote:biedronka ma te składniki wywieszone obok chlebów-tam cały skład przeczytaszCukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości