Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Agatia, to jest tak że jak np policze ze na śniadanie zjem 4 WW to najpier mierze cukier, wynik z glukom jest wysyłany automatycznie do pompy i wtedy ja wpisuje do pompy jeszcze ze chce zjeść te 4WW i ona mi liczy ile wziąć insuliny. Zaprogramowana jest przez lekarza w ten sposób ze na każdą godzinę jest ustalony jakiś tam przelicznik WW/insulinę. I do tego jeszcze pompa uwzględnia korektę. Czyli np jeśli startuje do posiłku z cukrem 60 to pompa odejmie odpowiednią ilość insuliny na korektę
nie wiem czy jasno to napisałam ale bystre jesteście wszystkie to ogarniecie
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
agusza wrote:Agatia, to jest tak że jak np policze ze na śniadanie zjem 4 WW to najpier mierze cukier, wynik z glukom jest wysyłany automatycznie do pompy i wtedy ja wpisuje do pompy jeszcze ze chce zjeść te 4WW i ona mi liczy ile wziąć insuliny. Zaprogramowana jest przez lekarza w ten sposób ze na każdą godzinę jest ustalony jakiś tam przelicznik WW/insulinę. I do tego jeszcze pompa uwzględnia korektę. Czyli np jeśli startuje do posiłku z cukrem 60 to pompa odejmie odpowiednią ilość insuliny na korektę
nie wiem czy jasno to napisałam ale bystre jesteście wszystkie to ogarniecie
skomplikowane
ale dobrze, ze nie ty to liczysz -
Kamciaelcia to jest tak że jakbym miała bardzo wysokie cukry na codzień np 300-400 to musiałabym mierzyć ketony w moczu. Ale tak bardzo mi cukier nie skacze więc dlatego nie mierzę
a w ciąży to już chyba wymóg konieczny
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Trzeba się pilnować jak cholera ale trudno, nie ma sensu się chyba wkurzać tylko przyjąć rzeczywistość jaką jest..
A swoją drogą zawsze myślałam że jak będę w ciąży to będę jeeeeeść na potęgę bezkarnie wszystko a tu klopsnic z tego hehe
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
współczuję Agusza tej pompy insulinowej....my i tak już przez tą naszą dietę nie mamy czasu żyć, ani cieszyć się ciążą, tzn. jedzeniem w ciąży.
Kamcia ładne karteczki, to się teściowie uciesząkamciaelcia lubi tę wiadomość
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
oj uciesza się teściowie
za to ja juz nie bo teraz zacznie się dzwonienie pytanie jak sie czuję , jak dzidziuś
Tesciowie Emilki nie poznali...
Na działce w pełni kwitnie tylko mirabelka
pąxczki sa na brzoskwini
sasiadka kamienie nie podrzyciła(pytanie czy jutro?)
po flaczkach 88 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny