X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinka, ciuszki typu bielizna to ja znam i wiem kiedy :) ale ja nawet noworodka uwielbiałam w jeansach :) furore robilismy w poradni :) pózniej były ortezy (poduszka frejki i potem uprząż pavlika) i zostały nam tylko rajstopy + body...ale ubolewalismy...tyle vciuszków nie ubranych :( potem nadrabiałam :) ale chłopca nie czuje absolutnie...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kocham ogrodniczki :D mam 4 pary takich miniaturek i jakby sie miała urodzic dziewczyna to bedzie pomykać w chłopięcych spodenkach, nie ma przebacz :)

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudzina, niektóre spodnie maja czasem taki mały ale nieszczesny motyw typowo dla ch lub dz :( ogrodniczki tez znajde, ale wszystko musze pod tym katem obejrzec...ale zakup ciuszków tylko mnie czeka

wodomierz juz wymieniony - mamy dobry dostep i zrobił to 10 min

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 10:33

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Borek miał 10 par ogrodniczek, letnie, wiosenne i cieplejsze jesienne. Jeansy założyłam mu raz, nie lubił, krepowaly ruchy. Za to bawełniane, wywiajane potrki ala jeansy nosi do teraz.
    Ja nie czuję ciuszkow dla dziewczynek, róże, tiule, koronki, śpiochy w owocki bleee. Szperam po necie u szukam pomarańczy, zieleni.
    Dla Borka kupowałam tony ubranek tak mi się podobały chłopięce. Sporo zostawiłam dla małej. Dziewczecych kupilam 2 pary getrow i sukienkę. Jedyne co mi wpadło w oko ;) ciężko będzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 10:42

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie niestety duzo dla chłopaka nie będzie...agatia pokazałabym troche swoich dz, ale z mężem jednoczesnie stwierdziliśmy, ze w razie w jeszcze jes zostawimy...

na pewno mam jeden sweter z kapturem dla noworodka-był biały :)
    i dres polarowy-niebiesko brazowy z małpkami :)
    niektóre pajacyki kupowałam chlopiece bo były ładne(ale to wieksze rozmiary)
    zobacze ile tego bedzie :) spiworek na zime mam bezowy i mietowy z weluru r.74 (nowy, bo przy szelkach pavlika nie mogłam założyć)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 10:48

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dostać od kumpeli ciuszki po córeczkach. Więc pewnie coś wybiorę bo z tego co pamiętam to nie ubierala ich słodko-pierdząco :)
    Moj A powiedział, że już 2 pudła ciuszkow poszły za 800 zł :) Więc na nowe będzie he he. Jeszcze 4 pudła.
    Może uzbieramy na gondolę i fotelik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 11:02

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, ja niestety i z Emilka i teraz od nikogo nic nie dostanę...nauczyliśmy sie liczyć tylko na siebie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agusza Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) czy jest tu jakaś kobietka z cukrzycą typu 1? I może przy okazji na pompie?:) potrzebuje porady i wspacia chyba

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • agatia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia z Borkiem też nic nie dostaliśmy, więc kupowałam od groma. Teraz już podejde do tego racjonalniej.
    Po week, jak wrócę posegreguję reszte ubrań bo mój A nie chce się za to brać ;)
    Ale pośrednictwo dobrze mu idzie ;) 1600 zł w 2 dni ;) he he he :)
    Jeszcze 4 muszę sfotografować, ale nie wiem czy będę miała siłę po szpitalu, bo pewnie będę miała nakaz leżenia.
    Ale jakoś się może uda ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 11:12

Ajwi lubi tę wiadomość

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mam nerwy....Moj brat ktory ze mna mieszka mial tydzien temu urodziny. 3 km od nas mieszka od nas moja kuzynka ktora jest jego chrzestna i z nia jej mam (pisalam wam o nich jak sie z nimi na urodzinach o cukrzycę klocilam). Nikt z tamtej rodziny nie zadzwonil zeby mu chociaz zyczenia zlozyc.nI dzis oczywiscie dzwoni ciotka z pytaniem co tak sie u nich nie pokazujemy (rzeczywiscie cale 2 tyg mnie nie bylo a przeciez moim obowiązkiem jest jezdzic co tydzień. Jakby w nasza strone droga byla dłuższa). Przyznam ze troche mnie wkurzylo ze nikt o moim bracie nie pamięta bo my o nich zawsze pamietamy wiec detlikatnie zaznaczylam ze nie mielismy czasu bo szukalismy prezentu dla brata. A ona na mnie wyskoczyla z gębą dlaczego do nich nie zadzwoniłam zeby im o tych urodzinach przypomniec bo teraz glupio wyszlo ze zapomnieli. Nosz kur....Powiedzialam ze nie spodziewałam sie ze ja mam kuzynce przypominac ze jej jedyny chrzesniak ma urodziny i ze do mnie nikt nie dzwoni zeby mi przypomniec ze jej corki ktorej jedna jestem chrzestna maja urodziny. Podniosla mi tylko cisnienie !:[

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 11:26

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka to ich wina, takie rzeczy trzeba pamietac, ja bym w tej kwestii uswiadomiła...

agusza, ja niestety typ 2 i insulina tylko nocna, nie znam nawet nikogo z typem1

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia jak to typ 2? Cukrzyca ciążowa to nie typ 2.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Kamcia jak to typ 2? Cukrzyca ciążowa to nie typ 2.

ciązowa ma charakter typu 2, mówiłam, ze mam na zmiane pusane ciązowa i typ2

mój gin wpisał na karcie ciązowa, ale na skierowaniu na echo typ2
    w poradni prenatalnej na wyniku testu podwójnego tez typ 2
    diab pisze ciążowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 11:35

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamusie:) deszczowo i pochmurnie za oknem. wczoraj cos mi cukry wyzsze wyszly oprocz na czcz wsjo ponad 100... oby nic nie wrózzyło zlego . Ciuszkow ja malo kupuje bo wiekszosc mam ale to od szwagierki full tyle ze po 2 jej dzieci i jeszcze moim to juz zostalo chyba przez pol a teraz to po malym jeszcze lepsza segregacja i pol pojdzie w kosz a reszte gdzies wydam.
    dzis robie sole .ale jakos nie mam checi na nic i ciagle jestem glodna...;/ehhh

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, sporo jest ciuszków które mają typowo chłopiecy/dziewczęcy motyw. czasami już sam kolor (RÓŻOWY) dyskwalifkuje... ja mam 2 pary gładkich tych ogrodniczek i 2 pary w balony wiec unisex ;) Ale kamcia znajdziesz cos fajnego i dla chłopca, wierz mi! Ja też czasami aż się z żalu załamuje jak znajdę jakąś dizewczęcą perełkę w sklepie (a teraz jest coraz więcej tych uroczych ciuszków, wcale nie przesłodzonych typu falbanki i motylki, ale po prostu cudeńka!), ale też dla chłopaków jest spory wybór. Wspomnisz me słowa hahahah

agatia, kamciaelcia, Ajwi lubią tę wiadomość

Rudzina
  • agatia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi od początku mówili, że moja to nie ciążowa bo za wczesnier wykryta, ale żaden lekarz nie ośmielił siee wpisać typu 1 lub 2 bo to wyjdzie po ciąży.
    Na fb jest kobitka, ktorej po ciąży została 1, a bierze tylko nocną insu. Więc ja się już na nic nie nastawiam ;) na tazie dotrwać do porodu he he he

• agusza Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, bo mam trochę pytań jak sobie z tym radzić. Narazie cukry mam kiepskie rano i wieczorem bo nawet 140 po 1godzinie. Z tym że jak zwiększę przelicznik na posiłek to po 2 godz mam duży spadek. Pewnie będzie trzeba manewrować bazowym przepływem ale wtedy konieczne będą posiłki o stałych porach i bez dyskusji. Kurde martwię się bo to dopiero początek i nie chciałabym zaszkodzić maluchowi:(

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Mi od początku mówili, że moja to nie ciążowa bo za wczesnier wykryta, ale żaden lekarz nie ośmielił siee wpisać typu 1 lub 2 bo to wyjdzie po ciąży.
    Na fb jest kobitka, ktorej po ciąży została 1, a bierze tylko nocną insu. Więc ja się już na nic nie nastawiam ;) na tazie dotrwać do porodu he he he

wg PTD to ciązowa niewatpliwie, bez ciązy w ogole nie miałabym przy tych liczbach cukrzycy, ale taka prawda, ze to nie istotne i nic tu nie zmienia...znam jedna osobe co w 9tc miala stwierdzona ciązowa, insulina nocna, a po ciązy nawet sladu nie ma...wszystkim nam tego zyczę :) i mam nadzieje, ze sie zgadamy te 6 tyg po tym jak zrobimy krzywe cukrowe :D

Malwinaa lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety też nie pomogę, bo u mnie nawet nie wiadomo, jaką mam właściwie tą cukrzycę. Niby była przed ciążą, niby z jej powodu wtedy poroniłam, ale krzywej nie robiłam, bo wtedy wyniki były bardzo wysokie. Potem dużo schudłam, brałam leki. W tej ciąży od początku jestem na diecie, bez krzywej.

Agusza, a Ty masz pompę insulinową? Na pewno diabetolog wszystko Ci wyjaśni.

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza poszukaj na fb grupy cukrzyca ciążowa, tam chyba więcej slodkich mam. A cukry 140 tonie tragedia, 2 lata temu 140 to była norma.

Rudzina lubi tę wiadomość

‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ