Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
dorinka, ciuszki typu bielizna to ja znam i wiem kiedy
ale ja nawet noworodka uwielbiałam w jeansach
furore robilismy w poradni
pózniej były ortezy (poduszka frejki i potem uprząż pavlika) i zostały nam tylko rajstopy + body...ale ubolewalismy...tyle vciuszków nie ubranych
potem nadrabiałam
ale chłopca nie czuje absolutnie...
-
rudzina, niektóre spodnie maja czasem taki mały ale nieszczesny motyw typowo dla ch lub dz
ogrodniczki tez znajde, ale wszystko musze pod tym katem obejrzec...ale zakup ciuszków tylko mnie czeka
wodomierz juz wymieniony - mamy dobry dostep i zrobił to 10 minWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 10:33
-
Mój Borek miał 10 par ogrodniczek, letnie, wiosenne i cieplejsze jesienne. Jeansy założyłam mu raz, nie lubił, krepowaly ruchy. Za to bawełniane, wywiajane potrki ala jeansy nosi do teraz.
Ja nie czuję ciuszkow dla dziewczynek, róże, tiule, koronki, śpiochy w owocki bleee. Szperam po necie u szukam pomarańczy, zieleni.
Dla Borka kupowałam tony ubranek tak mi się podobały chłopięce. Sporo zostawiłam dla małej. Dziewczecych kupilam 2 pary getrow i sukienkę. Jedyne co mi wpadło w okociężko będzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 10:42
-
u mnie niestety duzo dla chłopaka nie będzie...agatia pokazałabym troche swoich dz, ale z mężem jednoczesnie stwierdziliśmy, ze w razie w jeszcze jes zostawimy...
na pewno mam jeden sweter z kapturem dla noworodka-był biały
i dres polarowy-niebiesko brazowy z małpkami
niektóre pajacyki kupowałam chlopiece bo były ładne(ale to wieksze rozmiary)
zobacze ile tego bedziespiworek na zime mam bezowy i mietowy z weluru r.74 (nowy, bo przy szelkach pavlika nie mogłam założyć)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 10:48
-
Ja mam dostać od kumpeli ciuszki po córeczkach. Więc pewnie coś wybiorę bo z tego co pamiętam to nie ubierala ich słodko-pierdząco
Moj A powiedział, że już 2 pudła ciuszkow poszły za 800 złWięc na nowe będzie he he. Jeszcze 4 pudła.
Może uzbieramy na gondolę i fotelik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 11:02
-
Kamcia z Borkiem też nic nie dostaliśmy, więc kupowałam od groma. Teraz już podejde do tego racjonalniej.
Po week, jak wrócę posegreguję reszte ubrań bo mój A nie chce się za to brać
Ale pośrednictwo dobrze mu idzie1600 zł w 2 dni
he he he
Jeszcze 4 muszę sfotografować, ale nie wiem czy będę miała siłę po szpitalu, bo pewnie będę miała nakaz leżenia.
Ale jakoś się może udaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 11:12
Ajwi lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ale mam nerwy....Moj brat ktory ze mna mieszka mial tydzien temu urodziny. 3 km od nas mieszka od nas moja kuzynka ktora jest jego chrzestna i z nia jej mam (pisalam wam o nich jak sie z nimi na urodzinach o cukrzycę klocilam). Nikt z tamtej rodziny nie zadzwonil zeby mu chociaz zyczenia zlozyc.nI dzis oczywiscie dzwoni ciotka z pytaniem co tak sie u nich nie pokazujemy (rzeczywiscie cale 2 tyg mnie nie bylo a przeciez moim obowiązkiem jest jezdzic co tydzień. Jakby w nasza strone droga byla dłuższa). Przyznam ze troche mnie wkurzylo ze nikt o moim bracie nie pamięta bo my o nich zawsze pamietamy wiec detlikatnie zaznaczylam ze nie mielismy czasu bo szukalismy prezentu dla brata. A ona na mnie wyskoczyla z gębą dlaczego do nich nie zadzwoniłam zeby im o tych urodzinach przypomniec bo teraz glupio wyszlo ze zapomnieli. Nosz kur....Powiedzialam ze nie spodziewałam sie ze ja mam kuzynce przypominac ze jej jedyny chrzesniak ma urodziny i ze do mnie nikt nie dzwoni zeby mi przypomniec ze jej corki ktorej jedna jestem chrzestna maja urodziny. Podniosla mi tylko cisnienie !:[
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 11:26
-
agatia wrote:Kamcia jak to typ 2? Cukrzyca ciążowa to nie typ 2.
ciązowa ma charakter typu 2, mówiłam, ze mam na zmiane pusane ciązowa i typ2
mój gin wpisał na karcie ciązowa, ale na skierowaniu na echo typ2
w poradni prenatalnej na wyniku testu podwójnego tez typ 2
diab pisze ciążowaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 11:35
-
czesc mamusie:) deszczowo i pochmurnie za oknem. wczoraj cos mi cukry wyzsze wyszly oprocz na czcz wsjo ponad 100... oby nic nie wrózzyło zlego . Ciuszkow ja malo kupuje bo wiekszosc mam ale to od szwagierki full tyle ze po 2 jej dzieci i jeszcze moim to juz zostalo chyba przez pol a teraz to po malym jeszcze lepsza segregacja i pol pojdzie w kosz a reszte gdzies wydam.
dzis robie sole .ale jakos nie mam checi na nic i ciagle jestem glodna...;/ehhh -
To prawda, sporo jest ciuszków które mają typowo chłopiecy/dziewczęcy motyw. czasami już sam kolor (RÓŻOWY) dyskwalifkuje... ja mam 2 pary gładkich tych ogrodniczek i 2 pary w balony wiec unisex
Ale kamcia znajdziesz cos fajnego i dla chłopca, wierz mi! Ja też czasami aż się z żalu załamuje jak znajdę jakąś dizewczęcą perełkę w sklepie (a teraz jest coraz więcej tych uroczych ciuszków, wcale nie przesłodzonych typu falbanki i motylki, ale po prostu cudeńka!), ale też dla chłopaków jest spory wybór. Wspomnisz me słowa hahahah
agatia, kamciaelcia, Ajwi lubią tę wiadomość
Rudzina -
Mi od początku mówili, że moja to nie ciążowa bo za wczesnier wykryta, ale żaden lekarz nie ośmielił siee wpisać typu 1 lub 2 bo to wyjdzie po ciąży.
Na fb jest kobitka, ktorej po ciąży została 1, a bierze tylko nocną insu. Więc ja się już na nic nie nastawiamna tazie dotrwać do porodu he he he
-
Szkoda, bo mam trochę pytań jak sobie z tym radzić. Narazie cukry mam kiepskie rano i wieczorem bo nawet 140 po 1godzinie. Z tym że jak zwiększę przelicznik na posiłek to po 2 godz mam duży spadek. Pewnie będzie trzeba manewrować bazowym przepływem ale wtedy konieczne będą posiłki o stałych porach i bez dyskusji. Kurde martwię się bo to dopiero początek i nie chciałabym zaszkodzić maluchowi:(Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
agatia wrote:Mi od początku mówili, że moja to nie ciążowa bo za wczesnier wykryta, ale żaden lekarz nie ośmielił siee wpisać typu 1 lub 2 bo to wyjdzie po ciąży.
Na fb jest kobitka, ktorej po ciąży została 1, a bierze tylko nocną insu. Więc ja się już na nic nie nastawiamna tazie dotrwać do porodu he he he
wg PTD to ciązowa niewatpliwie, bez ciązy w ogole nie miałabym przy tych liczbach cukrzycy, ale taka prawda, ze to nie istotne i nic tu nie zmienia...znam jedna osobe co w 9tc miala stwierdzona ciązowa, insulina nocna, a po ciązy nawet sladu nie ma...wszystkim nam tego zyczęi mam nadzieje, ze sie zgadamy te 6 tyg po tym jak zrobimy krzywe cukrowe
Malwinaa lubi tę wiadomość
-
ja niestety też nie pomogę, bo u mnie nawet nie wiadomo, jaką mam właściwie tą cukrzycę. Niby była przed ciążą, niby z jej powodu wtedy poroniłam, ale krzywej nie robiłam, bo wtedy wyniki były bardzo wysokie. Potem dużo schudłam, brałam leki. W tej ciąży od początku jestem na diecie, bez krzywej.
Agusza, a Ty masz pompę insulinową? Na pewno diabetolog wszystko Ci wyjaśni.twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015