Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
pierwszy raz miałam +/-, później 2+, a teraz + w poniedziałek zrobie jeszcze badanie tam gdzie robiłam wcześniej w rodzinnym mieście i zobaczymy czy coś wyjdzie...
heh a chwaliłam się niskimi cukrami i od wczoraj po jedzeniu ciągle 140 aaaaa to już chyba stres swoje dołożył -
Aguś26 wrote:To ja chyba w nocy bym musiala spacerować może na czczo by się unormowal bo już innych pomysłów nie mam
hehe ja w nocy najwięcej spaceruje sypialnia toaleta sypialnia toaleta itd wystarczy wypić z 2 litry wody wieczorem0na88, polkosia lubią tę wiadomość
-
Agus26 usmialam sie )
hej Ivuszka - spacery sa zalecane , pomagaja zbic cukier - ja chetniej od razu z psem wychodze .
Dzis moj cukier byl wyjatkowo laskawy dla mnie , ani razu nie przekroczylam normy .
Na kolacje zjadlam chyba z 10 skrzydelek z piekarnika , w marynacie ,w oleju - co prawda ta najpyszniejsza skorke oddalam mezowi , staralam sie jesc samo mieso , do tego 2 potezne kromki chleba - wreszcie pojadlam do syta a cukier 88 bylam przygotowana na minimum 140 a tu prosze.
-
nick nieaktualnyJa wczoraj po 21 zjadłam kubek płatków kukurydzianych z mlekiem 2% I RANO CUKIER NA CZCZO 79.Strasznie się cieszę że od ostatniej wizyty u diabetologa cukry mam w normie, oby tak dalej. o nie ukrywam że każde przekroczenie wcześniej mnie stresowało.
A jeśli chodzi o spacer to fakt spala cukier. Mi wystarczyło wyjść na chwile po posiłku przed dom i się pokręcić i cukru były w normie.
A poza tym miłej i ciepłej niedzieli Wam życzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 07:47
0na88 lubi tę wiadomość
-
Ona88 no własnie przydała by mi się jakas psinka na spacery bo samej to tak ciężko, ale miałas wyżerkę wow sama bym zjadła. Ja wczoraj zjadłam makaron z pesto nie wiedziałam, że pesto nie bardzo wskazane nawet nie pomyślałam by poczytać o tym i co cukier 146 mysłałam, że padne
-
Aguś26 wrote:Dzuls a od kiedy ta insulina ci działa i jakie masz dzięki niej cukry na czczo?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 14:54
-
nick nieaktualnyAguś26 wrote:A ja mam taki problem ze jak wynajdę sposób na nocny posiłek to działa on dwa dni a pozniej znow cukier rośnie ale chyba do 95 to nie jest aż tak zle co? Co na takie cukry mówią wasi diabetolodzy?
-
nick nieaktualnyja po podwieczorku po zjedzeniu jednego jabłka miałam 305, ale zapomniałam umyć rąk, po umyciu i ponownym zmierzeniu cukier 113.
Niby takie małe niedopatrzenie a może spowodować zawał serca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 18:23
0na88 lubi tę wiadomość
-
angel-84 no niezle
a ja dzis na obiadek mialam pyszne slodziutkie ziemniaki az sie balam je jesc zeby juz one same mi nie podniosly cukru, piers z kurczaka z piekarnika w rekawie oraz salata lodowa z ogoreczkiem i jog. nat mmm pysznosci i tak pojadlam a pozniej prawie godzinny spacer i co normalnie padlam jak zobaczylam moj cukier 81 ) az chce sie zyc hehehe oby tak dalejSmartunia, 0na88 lubią tę wiadomość