Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam w deszczowy, zimny i ponury dzień.
U mnie cukry widzę że powoli się normują, musze przyznać że staram się trzymać dietę ale i stara mi się zgrzeszyć i zjeść coś słodkiego. Oczywiście nie jest to jak przed dietą cały baton lub pół czekolady, ale wafelek czy kostka mlecznej czekolady:)
Co macie dzisiaj na obiad?
U mnie filet z patelni grillowej, brązowy ryż i surówka z kapusty i marchwi z jogurtem i majonezem. -
angel-84 wrote:Co macie dzisiaj na obiad?
U mnie filet z patelni grillowej, brązowy ryż i surówka z kapusty i marchwi z jogurtem i majonezem.
Ja wczoraj miałam łososia z piekarnika z koperkiem, ziemniaki i marchewkę z groszkiem. Dzisiaj rozmrażam truskawki, zmiksuję je i zjem z makaronem i śmietaną Strasznie mam na nie smaka i już nie mogę doczekać się sezonu na nasze polskie truskawki -
A ja znalazłam sposób na moje cukry na czczo ta ostatnia kanapkę jem jak się przebudze na siku koło 1 w nocy w wtedy rano o 6 cukier jest dobry ale czy tak można jeść pozno? To jest tylko około 5 godz przerwy między nocnym posiłkiem a sniadaniem. Bo diabetolog o 21.30-22 kazała zjeść ostatni posiłek....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 08:24
-
moj diabetolog tez o 22 kazal zjesc ostatni nocny posiłek o ile nie bedzie ketonow w moczu , gdy pojawialy sie to i o 2.00 w nocy zjadalam pol kromki np... albo jak mała zacznie bardzo kopac w srodku nocy tez cos dziubne - bo sie martwie ze ja głodze.
zreszta ja kieruje sie zasada " cieżarna nie moze chodzic głodna"
miłego dnia slodkie mamy !
-
hej! a ja mam problem z ketonami na paskach nic mi nie wychodzi a w badaniach moczu miałam +- ostatnio 2+ i dziś oddałam znowu mocz mam nadzieje że już nic nie będzie
kurcze dziwne to bo ostatnio w ogóle głodu nie czuje i mogłabym nic nie jeść całymi dniami
miała któraś z Was też tak często ketony ?
-
Aska87 wrote:hej! a ja mam problem z ketonami na paskach nic mi nie wychodzi a w badaniach moczu miałam +- ostatnio 2+ i dziś oddałam znowu mocz mam nadzieje że już nic nie będzie
kurcze dziwne to bo ostatnio w ogóle głodu nie czuje i mogłabym nic nie jeść całymi dniami
miała któraś z Was też tak często ketony ? -
fuj mleko = wymioty wczoraj zjadłam kawałek kiełbasy na kolacje z jasnym pieczywem cukier był ok rano też 77 więc mam nadzieję że mocz w końcu też będzie ok na paskach rano nic nie wyszło
boje się że przez to znów będe musiała do szpitala wrócić a tam wcale nie jest tak miło i przyjemnie -
eee to spoko troche mnie uspokoiłaś
u mnie sie w szpitalu wystraszyli wezwali diabetologa na konsultacje a ta popatrzyła na cukry powiedziała ze bardzo dobre a o ketonach powiedziała ze przy szpitalnym jedzeniu to trudno nie miec ...
0na88 lubi tę wiadomość