Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
polkosia wrote:A od czego te ketony się biorą? Ja dziś też miałam badanie moczu, mam nadzieję, że będzie OK.
z tego co wiem że jak się mało je (to w moim przypadku najprawdopodobniej) jak się wymiotuje itp w necie też przeczytałam że jak cukry są za wysokie (powyzej 200) ale na 100% to nie wiem dokładnie -
Pay a ty jak obnizylas te cukry na czczo ze teraz masz wszystko w normie? Same ci się w konncu wyregulowaly? Ha mam dobre dopiero od 3 dni jak jem w tej nocy A przedtem miałam tak koło 93 myślicie że te w granicach do 95 są aż tak bardzo szkodliwe? Moja pani diabetolog pewnie znów nic madrego mi nie powie...
-
Agus, tak naprawdę na czczo dalej są wysokie ale w normie, tzn 85-89. Hemoglobina glikolowana jest u Ciebie na dobrym poziomie, pilnuj sie ale staraj nie brac do glowy za mocno.
Dzisiejsza wizytę uczciłam kartaczami i mam za swoje - 127 ehh za szybko sobie odpuściłam. -
Pay wrote:Agus, tak naprawdę na czczo dalej są wysokie ale w normie, tzn 85-89. Hemoglobina glikolowana jest u Ciebie na dobrym poziomie, pilnuj sie ale staraj nie brac do glowy za mocno.
Dzisiejsza wizytę uczciłam kartaczami i mam za swoje - 127 ehh za szybko sobie odpuściłam. -
Aguś26 wrote:No tak ale pewnego czasu też miałaś na czczo powyżej 90 i jak udało ci się je obnizyc? Mnie martwią te ranne cukry bo93 tj trochę duzo
Na noc jem coś konkretniejszego, tnz. np kanapke z szynka tak koło 22. I nie jestem pewna czy tamte moje wyniki nie były spowodowane stresem. Zbiegło się to w czasie z moim L4, szyjka zaczęła się skracać, miałam bolesne skurcze. Teraz jest już ok.
A co do diety tak jak wcześniej pisałam, posiłków mam dużo, choć ostatnio pozwalam sobie na coraz więcej i nie widać tego po wynikach. Może poza dzisiejszym obiadem... Ale to pierwszy raz od jakiegoś miesiąca gdzie po posiłku miałam przekroczony cukier. -
miscelle wrote:A na mnie insulina nie działa i odkąd ja biorę przed śniadaniem to wcale nie obniża mi cukru, dzisiaj cukier po dwóch kanapkach i insulinie 133.
Teraz mam super cukry, mogę jeść w miarę normalnie, a jeszcze jak się więcej poruszam, to już w ogóle super -
Ja chyba poprosze moja diabetolog o insuline..mimo stosowania diety wychodzi mi to z roznym skutkiem, dzis kanapka chleb graham, salata , troche pomidora , chuda wedlina - cukier 134 , to samo rano tez kanapka wiecej zieleniny niz miesa i cukier 125.
Rece opadaja , załamuje mnie to ze nie potrafie tego ujarzmić mimo diety , wkurza - i czuje sie bezradna i winna jednoczesnie .
-
0na88 wrote:Ja chyba poprosze moja diabetolog o insuline..mimo stosowania diety wychodzi mi to z roznym skutkiem, dzis kanapka chleb graham, salata , troche pomidora , chuda wedlina - cukier 134 , to samo rano tez kanapka wiecej zieleniny niz miesa i cukier 125.
Rece opadaja , załamuje mnie to ze nie potrafie tego ujarzmić mimo diety , wkurza - i czuje sie bezradna i winna jednoczesnie .Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 15:49
0na88, kapturnica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Chyba przywołałam te ciała ketonowe - wyszło mi we wczorajszym moczu 50. Lekarz zapytał czemu się głodzę, a ja nie załapałam... Cukry mam w normach, jem dość często, ale bardzo mało piję - to pewnie dlatego...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
anima wrote:Dzuls gdzie wstrzykujesz insuline na noc?? Ja w udo i kurcze chyba po tych 2 miechach nie dzialaja, podobno mozna jeszcze w posladek??
Mi mówili, że można gdziekolwiek, też w brzuch, ale ciężarne raczej tego nie robią, bo się boją.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:42
-
heh a ja mam cukry dobre i ciała ketonowe i gin mi dziś kazała iść jak najszybciej do dibetologa zeby dał insuline już nie rozumiem tego skoro mam niskie cukry to jak jeszcze dowale insuline to nie beda za niskie ... heh poradnia dzis była nieczynna więc nie wiem kiedy uda mi sie na nfz umówić bo poprzedni termin straciłam przez pobyt w szpitalu ehhh a na chodzenie prywatnie to już mnie nie stać