X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny ostatnio chodza za mna smaki na jakies ciasto i mam do Was pytanie próbowałyście może robić ciasta dla cukrzyków. Ja znalazłam coś takiego http://durszlak.pl/przepis/ciasto-czekoladowe-bez-cukru-specjal-dla-cukrzykow?c=tag&t=ciasto-dla-cukrzykow
    i jestem ciekawa ile kawałków można zjeśc takiego ciasta :)

201509057452.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłabym :(

to musiałabys pewnie zjeść jeden kawałek i zobaczyc jak cukier , póżniej modyfikować ilość :) ewentualnie wydłubać rodzynki - troche więcej może by sie udało :))

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • celine89 Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie może czy w ciąży można używać ksylitol?

8599dqk3hnnly0qz.png
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mysle ze rodzynek bym nie dawala, nawet ich nie lubie :)

201509057452.png
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten ksylitol to chyba nie bardzo dla nas

201509057452.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivuszka wrote:
    tak mysle ze rodzynek bym nie dawala, nawet ich nie lubie :)

o,to tak jak ja. :) Celine ja bym chyba odpusciła , choc zanim zdiagnozowano u mnie cukrzyce piłam na potęge cole zero - wiec wiecej syfu wprowadzalam do organizmu.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksylitol i stewia jak najbardziej dla nas :) Ja już tylko tym słodzę. W zasadzie samą stewią. Kompoty, ciasta, wszystko :)

celine89 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie w poradni byla inna pani milsza niż Yamato mówiła że te cukry na czczo nie są aż tak zle i nie trzeba włączać insuliny a w nocy mam spróbować kefir może on pomoże na ranne cukry

0na88, Smartunia lubią tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj upiekłam ciasteczka owsiane, dam wam znać jak cukier po jednym i dam przepis. wczesniej pieklam ciasto czekoladowe bez cukru dla cukrzyków, wlasnie z rodzynkami, ale szczerze nie smakuje dobrze, chociaż na mega wielką chcicę słodkościową z braku laku dobre i to... :(

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angel-84 wrote:
    ja po podwieczorku po zjedzeniu jednego jabłka miałam 305, ale zapomniałam umyć rąk, po umyciu i ponownym zmierzeniu cukier 113.
    Niby takie małe niedopatrzenie a może spowodować zawał serca.
    mi np. owoce wolne jeść tylko do 16:00.

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miscelle wrote:
    mi np. owoce wolne jeść tylko do 16:00.
    ja zjadłam jabłko o 16, tak jak jem podwieczorek :) i jadłam je nie pierwszy raz i zawsze cukry były ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 15:34

• ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasto w piekarniku zobaczymy co z tego wyjdzie i ile z niego bedzie dla mnie a ile dla męża :)) teraz nasuwa mi się jeszcze takie pytanko co z kawą przy cukrzycy pijecie?? Ja odkąd wiem o cukrzycy nie pije kawy poniewaz nie wyobrażam sobie kawy bez mleka i cukru. Słyszałam coś o zielonej kawie, ale podobno nie dobra. Używacie słodzików?

201509057452.png
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miscelle wrote:
    ja dzisiaj upiekłam ciasteczka owsiane, dam wam znać jak cukier po jednym i dam przepis. wczesniej pieklam ciasto czekoladowe bez cukru dla cukrzyków, wlasnie z rodzynkami, ale szczerze nie smakuje dobrze, chociaż na mega wielką chcicę słodkościową z braku laku dobre i to... :(

To może to samo ciasto piekłyśmy, mam nadzieje, że nie bedzie takie złe w smaku :) daj znac koniecznie jak tam z ciasteczkami i oczywiście proszę o przepis :)

201509057452.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kawy bez mleka nie wypije , normalnie jak przychodzilam do pracy do pierwsze co to robilam wlasnie kawe z mlekiem - skutkiem byl cukier duzo powyzej normy .

Dietetyczka poradzila zebym sprobowala wypic kawe z mlekiem ale wraz ze zjedzeniem drugiego sniadania - dzis tak zrobilam pierwszy raz i o dziwo cukier byl w normie . Jutro powtorze eksperyment .

Trzymam kciuki za wypieki i za niskie cukry ! :)

Edit: ja kawe pije z mlekiem ale bez cukru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 18:45

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawę piję bezkofeinową z mlekiem 2% i bez cukru do kawy czekolada gorzka i cukry w normie.

Jestem ciekawa jak tam cukry po ciasteczkach owsianych?

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie ciasteczko owsiane na podwieczorek - fajna sprawa :)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ciasto okazalo sie nie wypałem ehh, a takiego mialam smaka. Tą kawe to tylko tak do posiłku pijecie czy też między posiłkami?
    Tak się zastanawiam co jutro zrobić na obiadek może macie jakieś propozycje?? :)) byłabym wdzięczna za podesłanie jakiś pomysłów :)

201509057452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivuszka wrote:
    Dziewczyny ciasto okazalo sie nie wypałem ehh, a takiego mialam smaka. Tą kawe to tylko tak do posiłku pijecie czy też między posiłkami?
    Tak się zastanawiam co jutro zrobić na obiadek może macie jakieś propozycje?? :)) byłabym wdzięczna za podesłanie jakiś pomysłów :)
    Kawę piję między posiłkami zazwyczaj po II śniadaniu.
    A na obiad to dzisiaj miałam rosół na filetach drobiowych z lanymi kluskami.
    A jutro makaron pełnoziarnisty z kurczakiem i szpinakiem.
    Chociaż ostatnio posmakowały mi ziemniaczki (2szt.) z jajkiem sadzonym i mizerią z ogórka, szczypiorku i rzodkiewką na jogurcie do picia kefir i cukry 105

ivuszka, Smartunia lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziemniak z jajkiem sadzonym plus kefir to rowniez moje ulubione danie.

Dzis rowniez mialam rosol ktory zostal mi z niedzieli , oraz troche ziemniakow, nozka ugotowana wczesniej w rosole i kapusta kiszona. Na jutro tez szykuje makaron , w lodowce mam mieso mielone z indyka i pare pomidorow to moze cos a'la spaghetti.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angel-84 wiesz ja też jutro mialam robić makaron ze szpinakiem ja jeszcze dodaje do niego pieczarki :), a jakie masz cukry po nim? Bo ja bez spaceru to pow. 120. Ale to pewnie też zalezy od porcji, ja musze mieć co najmniej średnią :).
    A ta opcja z ziemniaczkami i jajem też całkiem fajna, może we środę? Też chodzi za mną zupa szpinakowa mojej mamy.

201509057452.png
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ