Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka dziewczyny ostatnio chodza za mna smaki na jakies ciasto i mam do Was pytanie próbowałyście może robić ciasta dla cukrzyków. Ja znalazłam coś takiego http://durszlak.pl/przepis/ciasto-czekoladowe-bez-cukru-specjal-dla-cukrzykow?c=tag&t=ciasto-dla-cukrzykow
i jestem ciekawa ile kawałków można zjeśc takiego ciasta -
ja dzisiaj upiekłam ciasteczka owsiane, dam wam znać jak cukier po jednym i dam przepis. wczesniej pieklam ciasto czekoladowe bez cukru dla cukrzyków, wlasnie z rodzynkami, ale szczerze nie smakuje dobrze, chociaż na mega wielką chcicę słodkościową z braku laku dobre i to...
-
angel-84 wrote:ja po podwieczorku po zjedzeniu jednego jabłka miałam 305, ale zapomniałam umyć rąk, po umyciu i ponownym zmierzeniu cukier 113.
Niby takie małe niedopatrzenie a może spowodować zawał serca. -
nick nieaktualny
-
Ciasto w piekarniku zobaczymy co z tego wyjdzie i ile z niego bedzie dla mnie a ile dla męża ) teraz nasuwa mi się jeszcze takie pytanko co z kawą przy cukrzycy pijecie?? Ja odkąd wiem o cukrzycy nie pije kawy poniewaz nie wyobrażam sobie kawy bez mleka i cukru. Słyszałam coś o zielonej kawie, ale podobno nie dobra. Używacie słodzików?
-
miscelle wrote:ja dzisiaj upiekłam ciasteczka owsiane, dam wam znać jak cukier po jednym i dam przepis. wczesniej pieklam ciasto czekoladowe bez cukru dla cukrzyków, wlasnie z rodzynkami, ale szczerze nie smakuje dobrze, chociaż na mega wielką chcicę słodkościową z braku laku dobre i to...
To może to samo ciasto piekłyśmy, mam nadzieje, że nie bedzie takie złe w smaku daj znac koniecznie jak tam z ciasteczkami i oczywiście proszę o przepis -
Ja tez kawy bez mleka nie wypije , normalnie jak przychodzilam do pracy do pierwsze co to robilam wlasnie kawe z mlekiem - skutkiem byl cukier duzo powyzej normy .
Dietetyczka poradzila zebym sprobowala wypic kawe z mlekiem ale wraz ze zjedzeniem drugiego sniadania - dzis tak zrobilam pierwszy raz i o dziwo cukier byl w normie . Jutro powtorze eksperyment .
Trzymam kciuki za wypieki i za niskie cukry !
Edit: ja kawe pije z mlekiem ale bez cukru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 18:45
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ciasto okazalo sie nie wypałem ehh, a takiego mialam smaka. Tą kawe to tylko tak do posiłku pijecie czy też między posiłkami?
Tak się zastanawiam co jutro zrobić na obiadek może macie jakieś propozycje?? ) byłabym wdzięczna za podesłanie jakiś pomysłów -
nick nieaktualnyivuszka wrote:Dziewczyny ciasto okazalo sie nie wypałem ehh, a takiego mialam smaka. Tą kawe to tylko tak do posiłku pijecie czy też między posiłkami?
Tak się zastanawiam co jutro zrobić na obiadek może macie jakieś propozycje?? ) byłabym wdzięczna za podesłanie jakiś pomysłów
A na obiad to dzisiaj miałam rosół na filetach drobiowych z lanymi kluskami.
A jutro makaron pełnoziarnisty z kurczakiem i szpinakiem.
Chociaż ostatnio posmakowały mi ziemniaczki (2szt.) z jajkiem sadzonym i mizerią z ogórka, szczypiorku i rzodkiewką na jogurcie do picia kefir i cukry 105ivuszka, Smartunia lubią tę wiadomość
-
ziemniak z jajkiem sadzonym plus kefir to rowniez moje ulubione danie.
Dzis rowniez mialam rosol ktory zostal mi z niedzieli , oraz troche ziemniakow, nozka ugotowana wczesniej w rosole i kapusta kiszona. Na jutro tez szykuje makaron , w lodowce mam mieso mielone z indyka i pare pomidorow to moze cos a'la spaghetti.
-
angel-84 wiesz ja też jutro mialam robić makaron ze szpinakiem ja jeszcze dodaje do niego pieczarki , a jakie masz cukry po nim? Bo ja bez spaceru to pow. 120. Ale to pewnie też zalezy od porcji, ja musze mieć co najmniej średnią .
A ta opcja z ziemniaczkami i jajem też całkiem fajna, może we środę? Też chodzi za mną zupa szpinakowa mojej mamy.