Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka dziewczyny ostatnio chodza za mna smaki na jakies ciasto i mam do Was pytanie próbowałyście może robić ciasta dla cukrzyków. Ja znalazłam coś takiego http://durszlak.pl/przepis/ciasto-czekoladowe-bez-cukru-specjal-dla-cukrzykow?c=tag&t=ciasto-dla-cukrzykow
i jestem ciekawa ile kawałków można zjeśc takiego ciasta -
ja dzisiaj upiekłam ciasteczka owsiane, dam wam znać jak cukier po jednym i dam przepis. wczesniej pieklam ciasto czekoladowe bez cukru dla cukrzyków, wlasnie z rodzynkami, ale szczerze nie smakuje dobrze, chociaż na mega wielką chcicę słodkościową z braku laku dobre i to...
-
angel-84 wrote:ja po podwieczorku po zjedzeniu jednego jabłka miałam 305, ale zapomniałam umyć rąk, po umyciu i ponownym zmierzeniu cukier 113.
Niby takie małe niedopatrzenie a może spowodować zawał serca. -
nick nieaktualny
-
Ciasto w piekarniku zobaczymy co z tego wyjdzie i ile z niego bedzie dla mnie a ile dla męża
) teraz nasuwa mi się jeszcze takie pytanko co z kawą przy cukrzycy pijecie?? Ja odkąd wiem o cukrzycy nie pije kawy poniewaz nie wyobrażam sobie kawy bez mleka i cukru. Słyszałam coś o zielonej kawie, ale podobno nie dobra. Używacie słodzików?
-
miscelle wrote:ja dzisiaj upiekłam ciasteczka owsiane, dam wam znać jak cukier po jednym i dam przepis. wczesniej pieklam ciasto czekoladowe bez cukru dla cukrzyków, wlasnie z rodzynkami, ale szczerze nie smakuje dobrze, chociaż na mega wielką chcicę słodkościową z braku laku dobre i to...
To może to samo ciasto piekłyśmy, mam nadzieje, że nie bedzie takie złe w smakudaj znac koniecznie jak tam z ciasteczkami i oczywiście proszę o przepis
-
Ja tez kawy bez mleka nie wypije , normalnie jak przychodzilam do pracy do pierwsze co to robilam wlasnie kawe z mlekiem - skutkiem byl cukier duzo powyzej normy .
Dietetyczka poradzila zebym sprobowala wypic kawe z mlekiem ale wraz ze zjedzeniem drugiego sniadania - dzis tak zrobilam pierwszy raz i o dziwo cukier byl w normie . Jutro powtorze eksperyment .
Trzymam kciuki za wypieki i za niskie cukry !
Edit: ja kawe pije z mlekiem ale bez cukru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 18:45
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ciasto okazalo sie nie wypałem ehh, a takiego mialam smaka. Tą kawe to tylko tak do posiłku pijecie czy też między posiłkami?
Tak się zastanawiam co jutro zrobić na obiadek może macie jakieś propozycje??) byłabym wdzięczna za podesłanie jakiś pomysłów
-
nick nieaktualnyivuszka wrote:Dziewczyny ciasto okazalo sie nie wypałem ehh, a takiego mialam smaka. Tą kawe to tylko tak do posiłku pijecie czy też między posiłkami?
Tak się zastanawiam co jutro zrobić na obiadek może macie jakieś propozycje??) byłabym wdzięczna za podesłanie jakiś pomysłów
A na obiad to dzisiaj miałam rosół na filetach drobiowych z lanymi kluskami.
A jutro makaron pełnoziarnisty z kurczakiem i szpinakiem.
Chociaż ostatnio posmakowały mi ziemniaczki (2szt.) z jajkiem sadzonym i mizerią z ogórka, szczypiorku i rzodkiewką na jogurcie do picia kefir i cukry 105ivuszka, Smartunia lubią tę wiadomość
-
ziemniak z jajkiem sadzonym plus kefir to rowniez moje ulubione danie.
Dzis rowniez mialam rosol ktory zostal mi z niedzieli , oraz troche ziemniakow, nozka ugotowana wczesniej w rosole i kapusta kiszona. Na jutro tez szykuje makaron , w lodowce mam mieso mielone z indyka i pare pomidorow to moze cos a'la spaghetti.
-
angel-84 wiesz ja też jutro mialam robić makaron ze szpinakiem ja jeszcze dodaje do niego pieczarki
, a jakie masz cukry po nim? Bo ja bez spaceru to pow. 120. Ale to pewnie też zalezy od porcji, ja musze mieć co najmniej średnią
.
A ta opcja z ziemniaczkami i jajem też całkiem fajna, może we środę? Też chodzi za mną zupa szpinakowa mojej mamy.