X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivuszka oj nie pamiętam bo dawno nie jadłam, ale na pewno nie przekraczało 120.
    Na kolację dzisiaj zaszalałam zjadłam bułkę żytnią z warzywami i wędliną z indyka i cukry 132. No cóż kiedyś w końcu musiałam przekroczyć normę hehe.

Jeśli chodzi o obiady to lubię też :
    x pomidorówkę z ryżem brązowym.
    x filet z patelni grillowej z sałatką grecką i ryżem brązowym
    x dorsza pieczonego w foli z kapustą kiszoną
    x gulasz cielęcy z ryżem basmati surówka z kiszonej kapusty
    x pieczone udko bez skórki, ziemniaki i mizeria

ivuszka, Smartunia lubią tę wiadomość

• ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki angel-84 a nie masz tak ze po kapuscie kiszonej chce ci sie dalej jesc?? Bo mnie po ogórkach kiszonych (na które mam wiecznie smaka) zaraz włacza sie wilczy apetyt :/

angel-84 lubi tę wiadomość

201509057452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście nie, a w ogórki musze się zaopatrzyć u mamusi :) bo smaka mi zrobiłaś :)

• ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też mam mamusine :)

angel-84 lubi tę wiadomość

201509057452.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za mną łażą owoce... Już nie mogę się doczekać malin, bo podobno nie podnoszą cukru, a są taaakie pyyyyszne :D Zazdroszczę, że możecie jeść ziemniaki. Mi po ćwiartce ziemniaka już cukier skakał.
    Co do kawy to u mnie jako oddzielny posiłek (IIgie śniadanie), albo do posiłku z insuliną, inaczej podbija mi cukier niestety :/
    A jak macie z lodami? W pierwszej ciąży bezproblemowo wchodził tylko big milk, bo bez polewy i na patyku, czyli bez rożka. Dziś znów idę testować big milka, bo już mam taką ochotę na lody, że nie wytrzymam :P

Smartunia lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się po śniadaniu i spacerku...:) Ładna pogoda się dziś chyba u mnie zapowiada :)

Dżuls też za mną chodzą lody, ale z tym chyba poczekam na lipiec, jak będzie po wszystkim, w końcu to już nie długo...:)

na szczęście ja owoce spokojnie mogę jeść...więc jedno pocieszenie ;)

Miłego dnia i cukrów w normie Wam życzę...:)

201507044662.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio zjadłam magnuma w polewie, po nim wciągnęłam obiad właśnie ziemniaki z jajem i cukier 102.
    A maliny to ja kupuje w lidlu może nie mają takiego smaka jak te prosto z ogródka ale to lepsze niż mrożone.

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    A za mną łażą owoce... Już nie mogę się doczekać malin, bo podobno nie podnoszą cukru, a są taaakie pyyyyszne :D Zazdroszczę, że możecie jeść ziemniaki. Mi po ćwiartce ziemniaka już cukier skakał.
    Co do kawy to u mnie jako oddzielny posiłek (IIgie śniadanie), albo do posiłku z insuliną, inaczej podbija mi cukier niestety :/
    A jak macie z lodami? W pierwszej ciąży bezproblemowo wchodził tylko big milk, bo bez polewy i na patyku, czyli bez rożka. Dziś znów idę testować big milka, bo już mam taką ochotę na lody, że nie wytrzymam :P

ja ostatnio jadłam rożka i po godzinie 110 :) tylko fakt pół wafelka to mój pies zjadł :)

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka no u mnie też sie ładny dzionek zapowiada :) także spacerek na pewno bedzie.
    Mam takie pytanko jak ustawia sie suwaczki bo ja jestem zielona w tym temacie :).
    Dziś bede jesc na 2 sniadanko pierwszy raz serek wiejski do tego bede chciała jeszcze jakiś owoc zarzucić mam nadzieje, że nie przedobrze. No to miłego i słonecznego dzioneczka Wam życzę.

201509057452.png
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te lody to jecie jako jeden z posiłków czy pomiędzy?? Bo tak sobie myśle ze jeśli jako posiłek to ja odpadam wole zjęść coś bardziej treściwego bo zaraz dopadła by mnie głodomora :).

201509057452.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivuszka jeżeli chodzi o suwaczki to wejdź np na strone www.suwaczki.com a reszte rób krok po kroku - gotowy "kod suwaczka" kopiujesz i wchodzisz na belly w ustawienia póżniej w zakładke "społeczność" i wklejasz kod suwaczka w miejsu gdzie pisze " twoj podpis na forum" po czym dajesz zapisz.

Co do loda to ja pewnie zjadłabym jako pomiędzy szkoda jednego posiłku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 09:49

ivuszka lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ona88.
    Własnie mają do nas nadejść ciepłe dni więc może skuszę się na jakiegoś loda :).

0na88 lubi tę wiadomość

201509057452.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po obiedzie, koło 16tej odbieram dziecko z przedszkola i idziemy na spacer, zazwyczaj kupuję mu loda, tym razem ja też się skuszę i zobaczymy. Lód + spacer, nie powinno być źle.

Smartunia lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Jakiś czas temu wypróbowałam bigmilka i miałam 96 :) zjadłam między posiłkami i trochę się poruszałam po nim.
    Wczoraj na obiad zrobiłam pizzę z patelni. Takie małe oszustwo i cukry 118. Czyli się zamieściłam. A dziś szaszłyki z kurczaka też nie powinno być źle.

0na88, Dżuls, Smartunia lubią tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis na 3 posiłki az dwa ponad norme - miodzio . A taki miałam wczoraj bez błędny dzień .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 13:50

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Ja dzis na 3 posiłki az dwa ponad norme - miodzio . A taki miałam wczoraj bez błędny dzień .
    i to jest najbardziej stresujące jak człowiek się stara a tu cukier figle płata

0na88 lubi tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel84 -dokładnie tak

o, po średnim jabłku - 157 cukier...

jest to mozliwe ze np dziecko uciska trzustke bo tak sie ułożylo i przez to cukry znów mi skacza? jem to co zwykle...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 15:16

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po jabłkach to mam cukier w granicach 90-100

a dziś odebrałam badania moczu i zero ketonów zero jakichkolwiek nieprawidłowośći ehh badanie robione w Zakopanem, a jak robiłam w laboratorium w Nowym Targu to nie dość że ketony to jeszcze białko było i urobilinogen ...

podobno wyniki badań też idą jakością i czystością wody hmm może i to prawda
    udało mi się na jutro do diabetologa umówić ciekawe co powie na te głupie ketony

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh i tak się naczytałam dziś o tych lodach i skusiłam się na Big Milka...;) ech...zobaczymy jakie będą cukry po kolacji...ale powinno być ok bo dużo czasu minęło....no zobaczymy :)

201507044662.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. a ja znów musze się pożalić,cukry ost mi znów świrują a takie miałam ładne 3 tyg zero przekroczenia normy nie żeby były takie super,ale normy nie przekraczały a ostanio szkoda gadac ciągle głodna jestem i zre to nie dziwne dziś już dwa razy mi przekroczyło norme po śniadaniu 126 po ob iedzie 138 :o ehh we czwartek wizyta u diabetologa na dodatek robiłam gbs i wynik dodatni :( ja wg nie mam spokoju w tej ciązy :(

‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ