X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivuszka oj nie pamiętam bo dawno nie jadłam, ale na pewno nie przekraczało 120.
    Na kolację dzisiaj zaszalałam zjadłam bułkę żytnią z warzywami i wędliną z indyka i cukry 132. No cóż kiedyś w końcu musiałam przekroczyć normę hehe.

Jeśli chodzi o obiady to lubię też :
    x pomidorówkę z ryżem brązowym.
    x filet z patelni grillowej z sałatką grecką i ryżem brązowym
    x dorsza pieczonego w foli z kapustą kiszoną
    x gulasz cielęcy z ryżem basmati surówka z kiszonej kapusty
    x pieczone udko bez skórki, ziemniaki i mizeria

ivuszka, Smartunia lubią tę wiadomość

• ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki angel-84 a nie masz tak ze po kapuscie kiszonej chce ci sie dalej jesc?? Bo mnie po ogórkach kiszonych (na które mam wiecznie smaka) zaraz włacza sie wilczy apetyt :/

angel-84 lubi tę wiadomość

201509057452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście nie, a w ogórki musze się zaopatrzyć u mamusi :) bo smaka mi zrobiłaś :)

• ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też mam mamusine :)

angel-84 lubi tę wiadomość

201509057452.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za mną łażą owoce... Już nie mogę się doczekać malin, bo podobno nie podnoszą cukru, a są taaakie pyyyyszne :D Zazdroszczę, że możecie jeść ziemniaki. Mi po ćwiartce ziemniaka już cukier skakał.
    Co do kawy to u mnie jako oddzielny posiłek (IIgie śniadanie), albo do posiłku z insuliną, inaczej podbija mi cukier niestety :/
    A jak macie z lodami? W pierwszej ciąży bezproblemowo wchodził tylko big milk, bo bez polewy i na patyku, czyli bez rożka. Dziś znów idę testować big milka, bo już mam taką ochotę na lody, że nie wytrzymam :P

Smartunia lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się po śniadaniu i spacerku...:) Ładna pogoda się dziś chyba u mnie zapowiada :)

Dżuls też za mną chodzą lody, ale z tym chyba poczekam na lipiec, jak będzie po wszystkim, w końcu to już nie długo...:)

na szczęście ja owoce spokojnie mogę jeść...więc jedno pocieszenie ;)

Miłego dnia i cukrów w normie Wam życzę...:)

201507044662.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio zjadłam magnuma w polewie, po nim wciągnęłam obiad właśnie ziemniaki z jajem i cukier 102.
    A maliny to ja kupuje w lidlu może nie mają takiego smaka jak te prosto z ogródka ale to lepsze niż mrożone.

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    A za mną łażą owoce... Już nie mogę się doczekać malin, bo podobno nie podnoszą cukru, a są taaakie pyyyyszne :D Zazdroszczę, że możecie jeść ziemniaki. Mi po ćwiartce ziemniaka już cukier skakał.
    Co do kawy to u mnie jako oddzielny posiłek (IIgie śniadanie), albo do posiłku z insuliną, inaczej podbija mi cukier niestety :/
    A jak macie z lodami? W pierwszej ciąży bezproblemowo wchodził tylko big milk, bo bez polewy i na patyku, czyli bez rożka. Dziś znów idę testować big milka, bo już mam taką ochotę na lody, że nie wytrzymam :P

ja ostatnio jadłam rożka i po godzinie 110 :) tylko fakt pół wafelka to mój pies zjadł :)

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka no u mnie też sie ładny dzionek zapowiada :) także spacerek na pewno bedzie.
    Mam takie pytanko jak ustawia sie suwaczki bo ja jestem zielona w tym temacie :).
    Dziś bede jesc na 2 sniadanko pierwszy raz serek wiejski do tego bede chciała jeszcze jakiś owoc zarzucić mam nadzieje, że nie przedobrze. No to miłego i słonecznego dzioneczka Wam życzę.

201509057452.png
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te lody to jecie jako jeden z posiłków czy pomiędzy?? Bo tak sobie myśle ze jeśli jako posiłek to ja odpadam wole zjęść coś bardziej treściwego bo zaraz dopadła by mnie głodomora :).

201509057452.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivuszka jeżeli chodzi o suwaczki to wejdź np na strone www.suwaczki.com a reszte rób krok po kroku - gotowy "kod suwaczka" kopiujesz i wchodzisz na belly w ustawienia póżniej w zakładke "społeczność" i wklejasz kod suwaczka w miejsu gdzie pisze " twoj podpis na forum" po czym dajesz zapisz.

Co do loda to ja pewnie zjadłabym jako pomiędzy szkoda jednego posiłku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 09:49

ivuszka lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ona88.
    Własnie mają do nas nadejść ciepłe dni więc może skuszę się na jakiegoś loda :).

0na88 lubi tę wiadomość

201509057452.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po obiedzie, koło 16tej odbieram dziecko z przedszkola i idziemy na spacer, zazwyczaj kupuję mu loda, tym razem ja też się skuszę i zobaczymy. Lód + spacer, nie powinno być źle.

Smartunia lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Jakiś czas temu wypróbowałam bigmilka i miałam 96 :) zjadłam między posiłkami i trochę się poruszałam po nim.
    Wczoraj na obiad zrobiłam pizzę z patelni. Takie małe oszustwo i cukry 118. Czyli się zamieściłam. A dziś szaszłyki z kurczaka też nie powinno być źle.

0na88, Dżuls, Smartunia lubią tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis na 3 posiłki az dwa ponad norme - miodzio . A taki miałam wczoraj bez błędny dzień .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 13:50

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Ja dzis na 3 posiłki az dwa ponad norme - miodzio . A taki miałam wczoraj bez błędny dzień .
    i to jest najbardziej stresujące jak człowiek się stara a tu cukier figle płata

0na88 lubi tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel84 -dokładnie tak

o, po średnim jabłku - 157 cukier...

jest to mozliwe ze np dziecko uciska trzustke bo tak sie ułożylo i przez to cukry znów mi skacza? jem to co zwykle...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 15:16

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po jabłkach to mam cukier w granicach 90-100

a dziś odebrałam badania moczu i zero ketonów zero jakichkolwiek nieprawidłowośći ehh badanie robione w Zakopanem, a jak robiłam w laboratorium w Nowym Targu to nie dość że ketony to jeszcze białko było i urobilinogen ...

podobno wyniki badań też idą jakością i czystością wody hmm może i to prawda
    udało mi się na jutro do diabetologa umówić ciekawe co powie na te głupie ketony

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh i tak się naczytałam dziś o tych lodach i skusiłam się na Big Milka...;) ech...zobaczymy jakie będą cukry po kolacji...ale powinno być ok bo dużo czasu minęło....no zobaczymy :)

201507044662.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. a ja znów musze się pożalić,cukry ost mi znów świrują a takie miałam ładne 3 tyg zero przekroczenia normy nie żeby były takie super,ale normy nie przekraczały a ostanio szkoda gadac ciągle głodna jestem i zre to nie dziwne dziś już dwa razy mi przekroczyło norme po śniadaniu 126 po ob iedzie 138 :o ehh we czwartek wizyta u diabetologa na dodatek robiłam gbs i wynik dodatni :( ja wg nie mam spokoju w tej ciązy :(

‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ