X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak to z tymi cukrami. Też czasami zjem to samo a tu Ci niespodzianka cukier za wysoki. To moze zależy od dnia, raz mamy dobry dzien raz gorszy :/

Evell lubi tę wiadomość

201509057452.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Witam. a ja znów musze się pożalić,cukry ost mi znów świrują a takie miałam ładne 3 tyg zero przekroczenia normy nie żeby były takie super,ale normy nie przekraczały a ostanio szkoda gadac ciągle głodna jestem i zre to nie dziwne dziś już dwa razy mi przekroczyło norme po śniadaniu 126 po ob iedzie 138 :o ehh we czwartek wizyta u diabetologa na dodatek robiłam gbs i wynik dodatni :( ja wg nie mam spokoju w tej ciązy :(

Evell 3 tyg zero przekroczenia ? to piekne wyniki. Co otworze ten mój dzienniczek samokontroli to co chwile widze kółko ( w kółko biore wartość która jest ponad norme ) . Średnio wychodzi mi jedno przekroczenie dziennie - tak na oko.

Edit: na 126 pomiarów (21 dni ) 25 pomiarów ponad norme .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 16:56

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Evell 3 tyg zero przekroczenia ? to piekne wyniki. Co otworze ten mój dzienniczek samokontroli to co chwile widze kółko ( w kółko biore wartość która jest ponad norme ) . Średnio wychodzi mi jedno przekroczenie dziennie - tak na oko.

Edit: na 126 pomiarów (21 dni ) 25 pomiarów ponad norme .

A bierzesz isnulinę bo ja biore i wkoncu mi lekarz ustawił takie dawki po których mi cukier nie świrował ale teraz znowu coś wariuje wkurza mnie to,ze nie moge jeść normalnie i ciągle głodna chodze.

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dali mi szanse ratowania sie sama dieta - ale z mizernym skutkiem mi to idzie, na nastepnej wizyce pewnie dostane insuline .

Najrdziej sie boje czy mala rozwija sie prawidlowo przez ta cukrzyce - za tydzien mam znow sie zglosic na patologie , oby bylo ok.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie też przeważnie jest 1 przekroczenie na dzień :/ i tak samo chodze czasami głodna. Kurcze już nie pamiętam kiedy byłam tak fajnie błogo najedzona :).

201509057452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj skusiłam się na ciasto drożdżowe z marmoladą i po godzinie cukier 122.
    Nie wiem jak u was ale mnie już nudzą te I śniadania(ciągle to samo).
    Jutro musze podjechać do biedronki po polędwice z indyka o nie podnosi mi cukru a jest bardzo smaczna, wezmę sobie od razu twaróg bo coś ostatnio mi on po głowie chodzi,

0na88 lubi tę wiadomość

• ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel-84 jaka to ta polędwica ona jest w plasterkach?? Mnie z wedlin pasuje szynka z kurcząt ona jest taka sucha. No mnie też to nudzi jedno i to samo ;/

201509057452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest w plastrach - firmy Morliny. Jest naprawdę pyszna, soczysta.
    Możesz spróbować może Ci podejdzie.

• Stokrotka21 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co jecie jak macie wielka ochote na cos slodkiego ? jakies ciastko ? jogurt owocowy ? podpowiedzcie cos

f2w3rjjg5apekm56.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zajadam loda, ale czasem zjem kawałek ciastka czy kostkę czekolady i lecę na spacer co by zrzucić ten cukier.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio jabłka robią za słodycze :P Czasem kawałek czekolady, herbatnik, muesli z rodzynkami i migdalami. Strasznie mnie ciągnie do domowego muesli z owocami, jak już pisałąm :P

angel-84 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! ja dziś po wizycie u diabetologa :) moja gin chyba za bardzo panikuje :) cukry mam bardzo dobre więc insuliny mi nie da, a na ketony mam po prostu zjeść kanapkę o 22 i tyle :)

a ze słodyczy to ja właśnie owoce jem :) i suszone morele mi nie podnoszą w ogóle cukru oczywiście kilka a nie cała paczka :) batoniki muesli itp chociaż nawet po zwykłym prince polo mam max 105 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 14:15

0na88 lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po bigmilku śmietankowym cukier 98. A moje ciasteczka owsiane też nie podnoszą mi cukru. Ostatnio zjadłam na podwieczorek jabłko i dwa moje ciastka owsiane wielkości pomarańczy każde i cukier 114.

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla chętnych przepis na ciastka

Składniki (6 szt.)
    400g płatków owsianych
    200g mąki ja dałam razową
    1 i 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
    (lub 1 łyżeczka sody oczyszczonej i 1 łyżeczka proszku do pieczenia)
    sok z 1 cytryny (jeżeli używamy samej sody)
    1/3 łyżki wiórków kokosowych
    1/2 szklanki żurawiny (lub innych bakalii) ja dałam rodzynki
    4 łyżki miodu ja nie dałam
    1 jajko
    100g masła
    200g jogurtu naturalnego
    szczypta soli

W misce roztrzepujemy jajko, następnie dodajemy do niego miękkie masło, jogurt i miód (oraz ewentualnie sok z cytryny), mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
    W drugiej misce mieszamy suche składniki.
    Powoli przesypujemy suche składniki do masy. Mieszamy.
    Formę silikonową napełniamy masą do 3/4 wysokości.
    Pieczemy w 200 stopniach na termoobiegu.

0na88, ivuszka lubią tę wiadomość

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka no i smaczek na ciasteczka się zrobił może jutro je zrobie :)).
    A ja dziś byłam w sklepie ze zdrową żywnością pare rzeczy nawet przykuło moją uwagę. Słyszałyście coś może na temat liści z morwy białej?? Kupiłam je to są herbatki które się parzy - wpływa na obniżenie poziomu cukru we krwi!! Ale jak zaczełam w domu czytać czy ciężarówki mogą ja pić to pisze, że nie a ja już jedną herbatke sobie zaparzyłam i co nie będe pić.
    były też dżemy bez cukrowe ale nie byłam przekonana co do nich czy będą mi smakowały, wczesniej lubiałam dżemy ale oczywiście słodzone. Może któraś z Was jadła takie nie słodzone? Da się zjeść??
    Dzis miałam smaka na kakao, zrobiłam je i zjadłam z 2 kromeczkami, tylko nie potzrebnie sypłam troszke cukru bałam się, że gorzkiego nie wypije no i cukier 125 :/.
    Muszę sobie kupić jakiś słodzik, jakie polecacie??

201509057452.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo te ciasteczka chetnie sobie zrobie na weekend :) dzieki za przepis .

Dziewczyny jaki wy chleb jecie po ktorym macie dobre cukry ?

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivuszka nie polecam żadnych. Może ewen stewia bo pozostałe to aspartam.

U mnie gdy diabetolog powiedziała ze jest super to nie wiem czy zaczęłam aż tak sobie pozwalać, ale miałam poprzekraczane w tym tyg już parę razy. A jak jest w normie to między 110 A 119... ehh

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay: Jak Ty to robisz?? Najadasz się? Spacerujesz dużo? :)
    Ja jakby nie spacer to pewnie bym cały czas chodziła głodna, ehh.
    Ja jem orkiszowy - 2 kromeczki :/, jak jadłam żytni to czasem mi przekraczało.

0na88 lubi tę wiadomość

201509057452.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oszalam dzis - rano na czczo przekroczylam cukier, po II sniadaniu ciut za duzo znow.. po obiedzie mimo ze zwykla ryba z folii i troche rosolku przekroczylam norme.. wkurzylam sie i na kolacje zjadlam kanapke , troche orzechow , kandyzowane owoce, suszone banany , orzechy, suszona zurawine- jakas mieszanka taka - wszystko mi juz dzis bylo jedno - mierze cukier a tam 102.
    I badz tu czlowieku madry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 19:12

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona88 no nieźle :) miłe zaskoczenie z tą końcówką, u mnie też przeważnie jak zaczne za wysoko to zazwyczaj reszta tak samo wygląda :(
    A ja mam ochotę na jajecznice jak robicie? Bo czytałam, że trza niby na parze.
    Tak spoglądam dziewczyny na Wasze suwaczki i chyba ja z najmłodszą tu ciążą jestem. Od którego tygodnia Was dopadła bo u mnie tak coś koło 16stego.

201509057452.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ