Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Evell wrote:Witam. a ja znów musze się pożalić,cukry ost mi znów świrują a takie miałam ładne 3 tyg zero przekroczenia normy nie żeby były takie super,ale normy nie przekraczały a ostanio szkoda gadac ciągle głodna jestem i zre to nie dziwne dziś już dwa razy mi przekroczyło norme po śniadaniu 126 po ob iedzie 138 :o ehh we czwartek wizyta u diabetologa na dodatek robiłam gbs i wynik dodatni ja wg nie mam spokoju w tej ciązy
Evell 3 tyg zero przekroczenia ? to piekne wyniki. Co otworze ten mój dzienniczek samokontroli to co chwile widze kółko ( w kółko biore wartość która jest ponad norme ) . Średnio wychodzi mi jedno przekroczenie dziennie - tak na oko.
Edit: na 126 pomiarów (21 dni ) 25 pomiarów ponad norme .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 16:56
-
nick nieaktualny0na88 wrote:Evell 3 tyg zero przekroczenia ? to piekne wyniki. Co otworze ten mój dzienniczek samokontroli to co chwile widze kółko ( w kółko biore wartość która jest ponad norme ) . Średnio wychodzi mi jedno przekroczenie dziennie - tak na oko.
Edit: na 126 pomiarów (21 dni ) 25 pomiarów ponad norme .
A bierzesz isnulinę bo ja biore i wkoncu mi lekarz ustawił takie dawki po których mi cukier nie świrował ale teraz znowu coś wariuje wkurza mnie to,ze nie moge jeść normalnie i ciągle głodna chodze. -
Dali mi szanse ratowania sie sama dieta - ale z mizernym skutkiem mi to idzie, na nastepnej wizyce pewnie dostane insuline .
Najrdziej sie boje czy mala rozwija sie prawidlowo przez ta cukrzyce - za tydzien mam znow sie zglosic na patologie , oby bylo ok.
-
nick nieaktualnyja dzisiaj skusiłam się na ciasto drożdżowe z marmoladą i po godzinie cukier 122.
Nie wiem jak u was ale mnie już nudzą te I śniadania(ciągle to samo).
Jutro musze podjechać do biedronki po polędwice z indyka o nie podnosi mi cukru a jest bardzo smaczna, wezmę sobie od razu twaróg bo coś ostatnio mi on po głowie chodzi,0na88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hej! ja dziś po wizycie u diabetologa moja gin chyba za bardzo panikuje cukry mam bardzo dobre więc insuliny mi nie da, a na ketony mam po prostu zjeść kanapkę o 22 i tyle
a ze słodyczy to ja właśnie owoce jem i suszone morele mi nie podnoszą w ogóle cukru oczywiście kilka a nie cała paczka batoniki muesli itp chociaż nawet po zwykłym prince polo mam max 105Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 14:15
0na88 lubi tę wiadomość
-
Dla chętnych przepis na ciastka
Składniki (6 szt.)
400g płatków owsianych
200g mąki ja dałam razową
1 i 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
(lub 1 łyżeczka sody oczyszczonej i 1 łyżeczka proszku do pieczenia)
sok z 1 cytryny (jeżeli używamy samej sody)
1/3 łyżki wiórków kokosowych
1/2 szklanki żurawiny (lub innych bakalii) ja dałam rodzynki
4 łyżki miodu ja nie dałam
1 jajko
100g masła
200g jogurtu naturalnego
szczypta soli
W misce roztrzepujemy jajko, następnie dodajemy do niego miękkie masło, jogurt i miód (oraz ewentualnie sok z cytryny), mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
W drugiej misce mieszamy suche składniki.
Powoli przesypujemy suche składniki do masy. Mieszamy.
Formę silikonową napełniamy masą do 3/4 wysokości.
Pieczemy w 200 stopniach na termoobiegu.0na88, ivuszka lubią tę wiadomość
-
Hejka no i smaczek na ciasteczka się zrobił może jutro je zrobie ).
A ja dziś byłam w sklepie ze zdrową żywnością pare rzeczy nawet przykuło moją uwagę. Słyszałyście coś może na temat liści z morwy białej?? Kupiłam je to są herbatki które się parzy - wpływa na obniżenie poziomu cukru we krwi!! Ale jak zaczełam w domu czytać czy ciężarówki mogą ja pić to pisze, że nie a ja już jedną herbatke sobie zaparzyłam i co nie będe pić.
były też dżemy bez cukrowe ale nie byłam przekonana co do nich czy będą mi smakowały, wczesniej lubiałam dżemy ale oczywiście słodzone. Może któraś z Was jadła takie nie słodzone? Da się zjeść??
Dzis miałam smaka na kakao, zrobiłam je i zjadłam z 2 kromeczkami, tylko nie potzrebnie sypłam troszke cukru bałam się, że gorzkiego nie wypije no i cukier 125 .
Muszę sobie kupić jakiś słodzik, jakie polecacie?? -
Ivuszka nie polecam żadnych. Może ewen stewia bo pozostałe to aspartam.
U mnie gdy diabetolog powiedziała ze jest super to nie wiem czy zaczęłam aż tak sobie pozwalać, ale miałam poprzekraczane w tym tyg już parę razy. A jak jest w normie to między 110 A 119... ehh -
Ja oszalam dzis - rano na czczo przekroczylam cukier, po II sniadaniu ciut za duzo znow.. po obiedzie mimo ze zwykla ryba z folii i troche rosolku przekroczylam norme.. wkurzylam sie i na kolacje zjadlam kanapke , troche orzechow , kandyzowane owoce, suszone banany , orzechy, suszona zurawine- jakas mieszanka taka - wszystko mi juz dzis bylo jedno - mierze cukier a tam 102.
I badz tu czlowieku madryWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 19:12
-
Ona88 no nieźle miłe zaskoczenie z tą końcówką, u mnie też przeważnie jak zaczne za wysoko to zazwyczaj reszta tak samo wygląda
A ja mam ochotę na jajecznice jak robicie? Bo czytałam, że trza niby na parze.
Tak spoglądam dziewczyny na Wasze suwaczki i chyba ja z najmłodszą tu ciążą jestem. Od którego tygodnia Was dopadła bo u mnie tak coś koło 16stego.