X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak to z tymi cukrami. Też czasami zjem to samo a tu Ci niespodzianka cukier za wysoki. To moze zależy od dnia, raz mamy dobry dzien raz gorszy :/

Evell lubi tę wiadomość

201509057452.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Witam. a ja znów musze się pożalić,cukry ost mi znów świrują a takie miałam ładne 3 tyg zero przekroczenia normy nie żeby były takie super,ale normy nie przekraczały a ostanio szkoda gadac ciągle głodna jestem i zre to nie dziwne dziś już dwa razy mi przekroczyło norme po śniadaniu 126 po ob iedzie 138 :o ehh we czwartek wizyta u diabetologa na dodatek robiłam gbs i wynik dodatni :( ja wg nie mam spokoju w tej ciązy :(

Evell 3 tyg zero przekroczenia ? to piekne wyniki. Co otworze ten mój dzienniczek samokontroli to co chwile widze kółko ( w kółko biore wartość która jest ponad norme ) . Średnio wychodzi mi jedno przekroczenie dziennie - tak na oko.

Edit: na 126 pomiarów (21 dni ) 25 pomiarów ponad norme .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 16:56

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Evell 3 tyg zero przekroczenia ? to piekne wyniki. Co otworze ten mój dzienniczek samokontroli to co chwile widze kółko ( w kółko biore wartość która jest ponad norme ) . Średnio wychodzi mi jedno przekroczenie dziennie - tak na oko.

Edit: na 126 pomiarów (21 dni ) 25 pomiarów ponad norme .

A bierzesz isnulinę bo ja biore i wkoncu mi lekarz ustawił takie dawki po których mi cukier nie świrował ale teraz znowu coś wariuje wkurza mnie to,ze nie moge jeść normalnie i ciągle głodna chodze.

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dali mi szanse ratowania sie sama dieta - ale z mizernym skutkiem mi to idzie, na nastepnej wizyce pewnie dostane insuline .

Najrdziej sie boje czy mala rozwija sie prawidlowo przez ta cukrzyce - za tydzien mam znow sie zglosic na patologie , oby bylo ok.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie też przeważnie jest 1 przekroczenie na dzień :/ i tak samo chodze czasami głodna. Kurcze już nie pamiętam kiedy byłam tak fajnie błogo najedzona :).

201509057452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj skusiłam się na ciasto drożdżowe z marmoladą i po godzinie cukier 122.
    Nie wiem jak u was ale mnie już nudzą te I śniadania(ciągle to samo).
    Jutro musze podjechać do biedronki po polędwice z indyka o nie podnosi mi cukru a jest bardzo smaczna, wezmę sobie od razu twaróg bo coś ostatnio mi on po głowie chodzi,

0na88 lubi tę wiadomość

• ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel-84 jaka to ta polędwica ona jest w plasterkach?? Mnie z wedlin pasuje szynka z kurcząt ona jest taka sucha. No mnie też to nudzi jedno i to samo ;/

201509057452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest w plastrach - firmy Morliny. Jest naprawdę pyszna, soczysta.
    Możesz spróbować może Ci podejdzie.

• Stokrotka21 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co jecie jak macie wielka ochote na cos slodkiego ? jakies ciastko ? jogurt owocowy ? podpowiedzcie cos

f2w3rjjg5apekm56.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zajadam loda, ale czasem zjem kawałek ciastka czy kostkę czekolady i lecę na spacer co by zrzucić ten cukier.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio jabłka robią za słodycze :P Czasem kawałek czekolady, herbatnik, muesli z rodzynkami i migdalami. Strasznie mnie ciągnie do domowego muesli z owocami, jak już pisałąm :P

angel-84 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! ja dziś po wizycie u diabetologa :) moja gin chyba za bardzo panikuje :) cukry mam bardzo dobre więc insuliny mi nie da, a na ketony mam po prostu zjeść kanapkę o 22 i tyle :)

a ze słodyczy to ja właśnie owoce jem :) i suszone morele mi nie podnoszą w ogóle cukru oczywiście kilka a nie cała paczka :) batoniki muesli itp chociaż nawet po zwykłym prince polo mam max 105 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 14:15

0na88 lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po bigmilku śmietankowym cukier 98. A moje ciasteczka owsiane też nie podnoszą mi cukru. Ostatnio zjadłam na podwieczorek jabłko i dwa moje ciastka owsiane wielkości pomarańczy każde i cukier 114.

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla chętnych przepis na ciastka

Składniki (6 szt.)
    400g płatków owsianych
    200g mąki ja dałam razową
    1 i 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
    (lub 1 łyżeczka sody oczyszczonej i 1 łyżeczka proszku do pieczenia)
    sok z 1 cytryny (jeżeli używamy samej sody)
    1/3 łyżki wiórków kokosowych
    1/2 szklanki żurawiny (lub innych bakalii) ja dałam rodzynki
    4 łyżki miodu ja nie dałam
    1 jajko
    100g masła
    200g jogurtu naturalnego
    szczypta soli

W misce roztrzepujemy jajko, następnie dodajemy do niego miękkie masło, jogurt i miód (oraz ewentualnie sok z cytryny), mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
    W drugiej misce mieszamy suche składniki.
    Powoli przesypujemy suche składniki do masy. Mieszamy.
    Formę silikonową napełniamy masą do 3/4 wysokości.
    Pieczemy w 200 stopniach na termoobiegu.

0na88, ivuszka lubią tę wiadomość

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka no i smaczek na ciasteczka się zrobił może jutro je zrobie :)).
    A ja dziś byłam w sklepie ze zdrową żywnością pare rzeczy nawet przykuło moją uwagę. Słyszałyście coś może na temat liści z morwy białej?? Kupiłam je to są herbatki które się parzy - wpływa na obniżenie poziomu cukru we krwi!! Ale jak zaczełam w domu czytać czy ciężarówki mogą ja pić to pisze, że nie a ja już jedną herbatke sobie zaparzyłam i co nie będe pić.
    były też dżemy bez cukrowe ale nie byłam przekonana co do nich czy będą mi smakowały, wczesniej lubiałam dżemy ale oczywiście słodzone. Może któraś z Was jadła takie nie słodzone? Da się zjeść??
    Dzis miałam smaka na kakao, zrobiłam je i zjadłam z 2 kromeczkami, tylko nie potzrebnie sypłam troszke cukru bałam się, że gorzkiego nie wypije no i cukier 125 :/.
    Muszę sobie kupić jakiś słodzik, jakie polecacie??

201509057452.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo te ciasteczka chetnie sobie zrobie na weekend :) dzieki za przepis .

Dziewczyny jaki wy chleb jecie po ktorym macie dobre cukry ?

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivuszka nie polecam żadnych. Może ewen stewia bo pozostałe to aspartam.

U mnie gdy diabetolog powiedziała ze jest super to nie wiem czy zaczęłam aż tak sobie pozwalać, ale miałam poprzekraczane w tym tyg już parę razy. A jak jest w normie to między 110 A 119... ehh

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay: Jak Ty to robisz?? Najadasz się? Spacerujesz dużo? :)
    Ja jakby nie spacer to pewnie bym cały czas chodziła głodna, ehh.
    Ja jem orkiszowy - 2 kromeczki :/, jak jadłam żytni to czasem mi przekraczało.

0na88 lubi tę wiadomość

201509057452.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oszalam dzis - rano na czczo przekroczylam cukier, po II sniadaniu ciut za duzo znow.. po obiedzie mimo ze zwykla ryba z folii i troche rosolku przekroczylam norme.. wkurzylam sie i na kolacje zjadlam kanapke , troche orzechow , kandyzowane owoce, suszone banany , orzechy, suszona zurawine- jakas mieszanka taka - wszystko mi juz dzis bylo jedno - mierze cukier a tam 102.
    I badz tu czlowieku madry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 19:12

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona88 no nieźle :) miłe zaskoczenie z tą końcówką, u mnie też przeważnie jak zaczne za wysoko to zazwyczaj reszta tak samo wygląda :(
    A ja mam ochotę na jajecznice jak robicie? Bo czytałam, że trza niby na parze.
    Tak spoglądam dziewczyny na Wasze suwaczki i chyba ja z najmłodszą tu ciążą jestem. Od którego tygodnia Was dopadła bo u mnie tak coś koło 16stego.

201509057452.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ