Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
no trzeba sobie cos takiego zrobic a jaki cukier po tym??
Ja dzis na podwieczorek tez mialam podobnie zblendowane borówki z jog. naturalnym i ciasteczko owsiane z cukierni (bardzo pyszne ale za slodkie) pozniej spacer i jak wróciłam to było 118 ufff zmieściłam się -
nick nieaktualny
-
Hejka dziewczyny no dzis nie zapomniałam udało mi się zważyć 55,6 waze czyli jak jestem w ciazy to przybylo mi jakies 1,8kg to chyba nie za wiele...
U mnie dzis jakos tak troszke pochmurno mam nadzieje, ze sie wypogodzi bo przeciez spacerek czeka ).
milego dnia dziewczynki
-
nick nieaktualnyDżuls wrote:ooo nasiona chia Pytałaś diabetologa albo gina czy można je jeść w ciąży? Mam duży zapas sprzed ciąży, ale oczywiście naczytałam się w necie, że szałwia to i tamto itd, że w końcu odstawiłam. A takie koktajle kuszą, oj kuszą
Wyczytałam za to w Internecie że mają niski indeks glik. i że spowalniają wchłanianie cukrów i pomagają regulować ich poziom we krwi. Więc się skusiłam
A poza tym takich koktajli z użyciem chia nie jem codziennie więc myślę że nie powinno być źle. -
polkosia wrote:Dziewczyny, a przypomnijcie mi, po posiłku powinnam mieć poniżej 120, ale po 1 czy 2h? Bo teraz po obiedzie miałam 125 po 1h... Nie wiem czy to OK czy już za dużo?
W ciąży zazwyczaj mierzy się po godz.
I dziewczyny podpowiedzcie mi, może któraś miała problem Z hemoroidami. Narazie nie bolą i nie krwawia ale coś tam mi się pojawiło i powoduje dyskomfort. Boję się ze z biegiem czasu będzie gorzej. Do porodu jeszcze trochę i muszę się ich szybko pozbyć. W teorii wiem co mogę zastosować ale które preparaty są faktycznie dobre. Pomocy:/ -
nick nieaktualnypolkosia wrote:Dziewczyny, a przypomnijcie mi, po posiłku powinnam mieć poniżej 120, ale po 1 czy 2h? Bo teraz po obiedzie miałam 125 po 1h... Nie wiem czy to OK czy już za dużo?
polkosia lubi tę wiadomość
-
A niby mówią, że pod koniec ciązy cukry się normują
Piszecie o lodach a mnie tak ślinka na nie leci, wczoraj jak byłam na spacerku zbijając cukier cały czas po głowie chodziło mi czy zjesc loda ale bałam się zebym nie miała jeszcze wyższego cukru no i zrezygnowałam, a kiedy przyszłam do domu zmierzyłam sobie cukier 87 więc pewnie lód by mi nie zaszkodził ;/ ehh i tak żałuje, że mogłam zjeść ).
Wczoraj zrobiłam sobie paste z łososia, któraś z Was zamieściła przepis na nią noi super b. dobra ale cukier oczywiście bym pewnie miała za wysoki po niej gdybym się nie wzieła za sprzątanko bo miałam 110.
Dziewczyny a jak z wagą u Was przy tej cukrzycy bo ja przez te 21 tygodni przytyłam tylko 1,8 kg czy to dobrze?? Bo tak wydaje mi się, że troche za mało chociaż z drugiej strony to dobrze, że nie trace kg.
Miłej niedzielki życze Wam mamuśki -
ja mam 23 tygodnie a minus 10kg (było minus 11 ), tylko ja startowałam z duuużą nadwagą diabetolog mówi że to dobrze ginekolog że źle i już nic nie wiadomo
ewa13 lubi tę wiadomość
-
witam
jeśli chodzi o wagę...to w pierwszym trymestrze przytyłam 5kg. Jak wykryto u mnie cukrzycę na diecie schudłam 2,5kg a obecnie czyli w 29 tyg ciąży mam łącznie 3kg na plusie... Nie przejmuję się tym, ważne że synuś ładnie rośnie i się rozwija... -
Hej dziewczyny. Chwilę mnie nie było, bo na ponad tydzień wyjechałam z córką do dziadków, a mąż działał i przerabiał naszą sypialnię na dziecięcy pokój.
Co do wagi to ja jestem trochę przerażona... Jeszcze miesiąc temu miałam tylko +4kg od początku ciąży. Teraz już +10kg.... dosłownie w przeciągu 5 dni przytyłam 3kg i nie mam pojęcia skąd ;/ Teraz tyję lekko ponad kilo na tydzień.... Na początku diety waga stanęła mi w miejscu, a teraz ruszyła z kopyta... Ale przynajmniej cukry mam cały czas ładne.