X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, czy możliwe są różnice w wysokości cukru w rożnych palcach? Rano miałam 95 przed śniadaniem i trochę się zmartwiłam, bo lekką kolację jadłam, o 21 poszłam spać i dopiero o 9 wstałam... Więc sprawdziłam drugi palec i 100... :( Jestem załamana... Już takie dobre te cukry miałam.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nanu Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, mi się wydaje, że za późno wstałaś i dlatego taki wysoki cukier miałaś. Mi kazali jeść śniadanie NAJPÓŹNIEJ o 8:30. I faktycznie jest różnica. Jak mierzę cukier o 6, to mam koło 65, a jak już przed 8 to pod 80.

polkosia lubi tę wiadomość

• nanu Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    nanu, moze to woda ?

Możliwe. Teoretycznie nie widzę żebym przytyła, ale chyba faktycznie dłonie minimalnie zaczęły się robić większe i z rana nie jestem w stanie założyć obrączki na palec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też mówili żeby między 6-8 mierzyć cukier na czczo, a śniadanie jeść o 8.

A co do palców to może tak być, ale mówili nam również że jak zrobimy pierwszy pomiar, za chwile drugi to stres zrobi swoje i cukier będzie wyższy. Może u Ciebie tak to zadziałało.

• miscelle Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja startowałam z wagą 65kg teraz mam 79kg. Moja lekarz mówi że ok. Jestem sportowcem, więc kompletnie nie martwię się o wagę, i jej zrzucenie po porodzie.

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny (niestety) w tym wątku.

Przed chwilą odebrałam skierowanie do Poradni Patologi Ciąży, bo wyniki badań wskazują na cukrzycę ciążową. Chyba będę tu najmłodsza stażem, bo u mnie krzywa cukrowa już wyszła niefajna w 9 tygodniu ciąży.

Jak trochę ochłonę, to spróbuję przeczytać ten wątek, bo totalnie nie wiem co teraz. Na szczęście wizyta w poradni już w czwartek, to się nie zamartwię przez weekend majowy ;)!

0na88 lubi tę wiadomość

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 witaj...zobaczysz będzie dobrze...:) cukrzyca nie jest taka zła...wiadomo bez niej byłoby dużo łatwiej i lżej ale można się przyzwyczaić...:) głowa do góry będzie dobrze...:)

0na88, Miu95 lubią tę wiadomość

201507044662.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 witaj u słodkich mam :)
    a moge spytac czemu krzywa robili Ci juz w 9 tygodniu ?

Miu95 lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Miu95 :) głowa do góry będzie dobrze oczywiście służymy wsparciem.
    No ja przed 8 wstaje i mierze cukier a do 8:30 już jestem po pierwszym śniadaniu.

Miu95 lubi tę wiadomość

201509057452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy kolejną słodką mamusię.
    Tak jak piszą dziewczyny nie będzie tak źle, wiadomo na początku lekko nie będzie ale to kwestia przyzwyczajenia.
    Służymy pomocą i radą

Smartunia lubi tę wiadomość

• Pay Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Kurczę, czy możliwe są różnice w wysokości cukru w rożnych palcach? Rano miałam 95 przed śniadaniem i trochę się zmartwiłam, bo lekką kolację jadłam, o 21 poszłam spać i dopiero o 9 wstałam... Więc sprawdziłam drugi palec i 100... :( Jestem załamana... Już takie dobre te cukry miałam.

Też się nad tym zastanawiam, ale myślę ze u mnie rozbieżności wynikały z brudnych paluchow. To się kremem smarowalam, to podkładem, albo jadłam np jabłko i potem mierzylam A nie umyłam rąk. I miałam 120, a po umyciu rąk 99.
    Choć też nie zawsze tak jest i są różnice na palcach, tylko wtedy mniejsze do 5-7mg/dł

Miu95 mi poczatkowo bardzo pomogła strona slodkiemamy.edu.pl
    Taka ściąga z diety. A potem modyfikowalam.

polkosia lubi tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Miu95 witaj u słodkich mam :)
    a moge spytac czemu krzywa robili Ci juz w 9 tygodniu ?
    Moja glukoza na czczo była zawsze podwyższona - normy do 99 a ja miałam np. 106. Nowy lekarz się zainteresował, zasugerował dietę a ja odpowiedziałam zgodnie z prawdą, że właśnie byłam rok na diecie niskoglikemicznej z powodu PCOS (ale jak tylko ją przerwałam, to zaszłam w ciążę ;P). No i zarządził krzywą cukrową jak najszybciej.
    Generalnie nic więcej nie wiem, bo odebrałam po prostu notatkę do wyników i skierowanie do poradni. W czwartek idę do specjalisty w tym zakresie i staram się myśleć pozytywnie.

Pay - dzięki za stronkę! Pewnie dłuuugo bym takowej szukała :).

0na88, Pay lubią tę wiadomość

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znów dwa dni rano byłam w normie po czym znów skok do 95 to jest dla mnie nie do ogarnięcia... dziś na kolacje zjadłam 6 kanapek chleba ig z tuńczykiem ciekawe jaki po tym będzie cukier

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, to Twoja ostatnia kolacja na dzisiaj? Naprawdę podziwiam Was, że tak wcześnie jecie ostatni posiłek.

• Aguś26 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pierwsza kolacja ostatnia to dwie kanapki z sałatą szynką i pomidorem tuż przed snem bo jak nie zjem na noc nic to cukier urośnie do kosmosu

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie to dziwne, że ten cukier tak rośnie, jak zbyt długa przerwa w jedzeniu jest... Nie ogarniam tego! ;)

Dzięki za rady. Dziś o 22 kolacja i rano o 8 zmierzę i zjem. Zobaczymy.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia i jak twój ranny cukier?

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • isssi Debiutantka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem nowa...I chyba jeszcze w fazie szoku. 5 dni temu zrobiłam krzywą i wyszła piękna ciązowa cukrzyca. Najlepsze jest to, że cukier mam wysoki nawet po 4 kromkach pieczywa wasa z serkiem na sniadanie. Jednka tak jak pisałam - jestem w fazie szoku i czuje pod skorą, ze za wysokie wyniki glukozy może stać po prostu stres. Zaraz ide do ginekologa.Mam nadzieje, że malutka jest zdrowa! Tylko to się liczy!

6ed2ac46f5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isssi wrote:
    Jestem nowa...I chyba jeszcze w fazie szoku. 5 dni temu zrobiłam krzywą i wyszła piękna ciązowa cukrzyca. Najlepsze jest to, że cukier mam wysoki nawet po 4 kromkach pieczywa wasa z serkiem na sniadanie. Jednka tak jak pisałam - jestem w fazie szoku i czuje pod skorą, ze za wysokie wyniki glukozy może stać po prostu stres. Zaraz ide do ginekologa.Mam nadzieje, że malutka jest zdrowa! Tylko to się liczy!

Spokojnir unormuje sie. Daj sobie tydzien lub dwa i bedziesz wiedziala co mozesz. Ogolnie to wasy sama nie polecam, ani sie tym nie najadam a mam wysoki cukier. Kazdej z nas pasuje inne pieczywo, musizz probowac. Ja jadam graham z Oskroby i on jest idealny. To samo ze sniadaniami, mi nie podnosi nabial a innym tak. Probuj na spokojnie i sie nie denerwuj. Mozesz dzielic posilki na wiecej ale mniejsze porcje, u niektorych to odnosi sukces.

• Smartunia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja osobiście mogę jeść właśnie tylko chrupki pieczywo, bo każde inne podnosi mi cukier...i tak na śnidanie jadam właśnie dwie kanapki z takiego pieczywa plus dodatki ;) ale tak jak napisała anima na każdą z nas różne produkty inaczej działają...spokojnie metodą prób i błędów dojdziesz do tego co kiedy możesz a czego lepiej unikać...

201507044662.png
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ