X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, narobilaś mi smaka na truskawki, więc mąż musiał jechać i kupić i wiesz co... Smakują jak z domowego krzaka, szok! :)

Smartunia, Dżuls lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nanu Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Od poniedziałku strasznie latam po lekarzach ;/ No ale dzisiaj udało mi się zrobić usg w szpitalu gdzie rodziłam i gdzie znowu chcę rodzić.
    Na pewno nie urodzę kolosa i nastawiam się, że synek nie dobije do 3kg jak jego siostra. Za dwa tygodnie kolejne usg i ktg i zobaczymy jak przybierze na wadze, czy wymiary powiększą różnicę względem om.

Truskawki oj... coraz więcej ich widzę po straganach i tak strasznie kuszą ale chcę zaczekać na nasze polskie owoce.

• Pay Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawki jak do tej pory jadłam mrożone. Z jogurtem i płatkami owsianymi. Cukry zawsze ok

I chciałam się pochwalić, zaliczyłam dzis egzamin z angielskiego na 4.Stres straszny, maluszek też przeżywa bo kręci się strasznie. Ale już relaksuje się na kanapie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 15:03

Smartunia, Dżuls, Aguś26 lubią tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay gratuluję zdania egzaminu :D

ja ostatnio trochę na grzeszyłam, ale już wracam na ziemię i do diety...ale ciężko było trzymać się diety na chrzcinach kiedy tyle różnych smakołyków wszyscy jedzą i chwalą a ja miałam tylko patrzeć...więc też się skusiłam...no i wczoraj po kolacji też poszalałam, bo mega ochotę na słodkie miałam ale dziś już będę grzeczna...;)

ech poza tym termin coraz bliżej a my nadal mieszkania szukamy do wynajęcia większego niż kawalerka w której mieszkamy...normalnie masakra...nic nie ma a jak już jest to cena z kosmosu...oszaleć można...:/

Pay lubi tę wiadomość

201507044662.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dżuls, narobilaś mi smaka na truskawki, więc mąż musiał jechać i kupić i wiesz co... Smakują jak z domowego krzaka, szok! :)
    Hehe te moje były chyba...tureckie (?!), ale śmieję się, że już zmutowali jakieś odmiany i pomału zaczyna to przypomniać prawdziwe truskawki :D
    A u mnie dziś na obiad razowy makaron z szynką, groszkiem, świeżym szpinakiem (w auchan 0,5 kg za 5 zł!!), śmietaną i parmezanem. Zaraz mierzę cukry, ciekawa jestem jakie wyjdą, bo akurat do obiadu nie biorę insuliny, a zaraz po jedzeniu klapnęłam na kanapę :P

8pdp47e.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ciekawa jestem , jak to wyjdzie po śmietanie :)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat nie śmietana mnie tu niepokoi. Zauważyłam, że ogólnie tłuszcze nie wpływają w żaden sposób na moje cukry, żadnej hipoglikemii opóźnionej nie mam, nic się nie dzieje. Prędzej węglowodany proste, ew nadmiar złożonych, albo popicie czegoś mlekiem.

8pdp47e.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wystarczy troche więcej masła i cukier mi doslownie "wali".
    Ale to fakt na każdego co innego wpływa.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukier 103 :D

Smartunia, 0na88, ivuszka lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie masło też strasznie podnosi cukier...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    A ja byłam dziś z mężem na połówkowym, stresik lekki był ale nie potrzebnie wszystko w porządku. Jak to cudownie zobaczyć córunię i jeszcze usłyszeć, że wszystko jest dobrze mmm miód na moje serce :))
    No gdyby nie te spacerki to by nieźle nam skakały te cukry, ja to ostatnio po obiadku wsuwam mały kawałek serniczka i wio na spacer :) i cukier dzis 102 :)
    Przydała by się bieżnia albo jakieś ćwiczenia, ćwiczycie coś może??? Bo ja własnie tak się zastanawiam nad tymi ćwiczeniami czy np jogą, może macie jakieś fajne linki??

0na88 lubi tę wiadomość

201509057452.png
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja masła też nie używam i nie smaruje niczym chlebka i tak sobie myśle o oleju lnianym, używacie?

201509057452.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja też się dołączam do pytania ivuszki o ćwiczenia....:) też się chętnie poruszam troszkę...;)

201507044662.png
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jesli chodzi o cwiczenia,to cala ciaze cwicze, bo taka mam prace/pasje, a dodatkowo chodzilam tez w osmym miesiacu na silke, trening ulozyl mi trener personalny.

ivuszka, Smartunia, 0na88 lubią tę wiadomość

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kiedys z zamilowaniem chodzilam na zumbe - bardziej dla rozrywki i dobrego samopoczucia , mam w domu nawet ta gre i ten pas do cwiczen w domu ale nie wiem czy to dobry pomysl zebym zaczela, tak dawno nie cwiczylam :( ...

Podobno osoby ktore na codzien cwiczyly , czy uprawialy sporty nie powinny zaprzestawac tego w ciazy - ale z leniem jak ja to chyba inaczej wyglada :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 18:44

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pytanie z innej beczki:
    czy wasz lekarz mówił Wam coś odn porodu? Tzn czy będzie wywoływany wcześniej ze względu na cukrzycę, albo np. że będzie cc zamiast porodu sn?

8pdp47e.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:-)
    Dzuls właśnie dobre pytanie ja specjalnie pyt mojego Dibetologa To Twierdzi że CukrYca nie jest wskazaniem do cc.ani do wcześniejszego wywołania moja gin też Twierdzi że lepiej sn bo podczas operacji cukry skaczą i jest różnie a ja jestem po cc i trochę się boję :-o

16udskjogri4r6n4.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    czy wasz lekarz mówił Wam coś odn porodu? Tzn czy będzie wywoływany wcześniej ze względu na cukrzycę, albo np. że będzie cc zamiast porodu sn?

ja pytałam mojej gin to powiedziała że wszystko zależy jak duże będzie dziecko i jakie będą cukry pod koniec itp, i wtedy będziemy dopiero decydować na razie za wcześnie żeby o tym myśleć
    ale słyszałam że właśnie u cukrzycowych mam często już w 38tyg wywołuje się poród, ale to chyba z wagą maluszka jest związane jak jest za duży :) ja osobiście mam nadzieję że mój mały sam zechce wyjść w 38 tygodniu bo słabo widzę cały sierpień z wielkim brzuchem i upałami...

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • nanu Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:

Mi moja gin prowadząca powiedziała, że to będzie zależeć wszystko od tego jak ciąża będzie przebiegać i dlatego dobrze żebym była pod stałą kontrolą diabetologa i patologii ciąży i oni zdecydują czy trzeba wcześniej wywoływać, a może zakończyć cesarką albo odwrotnie - jak najdłużej pozwolić siedzieć dziecku w brzuchu. Jak nic się nie zmieni (czyli nie pogorszy) to raczej nie będę mieć wywoływanego porodu, chyba, że już będzie naprawdę po terminie.

• Smartunia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam się zapytać na najbliższych wizytach zarówno ginekologa jak i diabetologa i Wam napiszę, co mi powiedzieli...chociaż szczerze mam nadzieję na rozwiązanie właśnie w 38 tygodniu...;)

Tak przeglądałam moje wyniki cukrów i mam dość, bo widzę, że codziennie jeden wynik mam za wysoki :/ i to wszystko pomimo diety, pomimo insuliny...nie wiem już co robić...:/

201507044662.png
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ