Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny a jak z wymiarami waszych pociech ?
dzis na USG wyszo mi ze moja Zosia jest mlodsza o 5 dni , tzn . mnniejsza - inna kobieta na patologii ciazy tez z cukrzyca - zdiagnozowali u niej hipotrofie plodu - jej maluch byl o 3 tyg mniejszy.
Mam nadzieje ze Zosia po prostu pozniej zostala poczeta...
-
Ona, u mnie od samego początku ciąża jest tydzień młodsza bo miałam własnie o tydzień przesuniętą owulację. Na każdym usg tak do tej pory wychodziło, więc się nie martwię. W 38tc mam zrobić jeszcze jedno usg więc zobaczymy jakie wymiary wtedy będzie mieć mały.
0na88 lubi tę wiadomość
-
Aguś26 jaki masz cukier po tych kanapeczkach?? Pytam dlatego bo jem takie same a bez ruszania cukier mam wysoki już w ogóle strach się po tym kłaść.
Ale racja z tym jedzeniem w nocy. Ja ost jak budziłam się na sikanko byłam taka głodna, że musiałam chociaż zjeśc połowe pieczywa kruchego a dziś nie zjadłam i cukier na czczo 95 -
Ja dziś miałam 95 znów, ale znów wstałam późno i dopiero o 10 zjadłam... Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby specjalnie budzić się na jedzenie?
A u mnie Klementysia na razie też młodsza o tydzień wg USG, ale to na pewno w związku z długimi cyklami i późną owulacją.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
ivuszka wrote:Aguś26 jaki masz cukier po tych kanapeczkach?? Pytam dlatego bo jem takie same a bez ruszania cukier mam wysoki już w ogóle strach się po tym kłaść.
Ale racja z tym jedzeniem w nocy. Ja ost jak budziłam się na sikanko byłam taka głodna, że musiałam chociaż zjeśc połowe pieczywa kruchego a dziś nie zjadłam i cukier na czczo 95Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 14:53
-
0na88 wrote:dziewczyny a jak z wymiarami waszych pociech ?
dzis na USG wyszo mi ze moja Zosia jest mlodsza o 5 dni , tzn . mnniejsza - inna kobieta na patologii ciazy tez z cukrzyca - zdiagnozowali u niej hipotrofie plodu - jej maluch byl o 3 tyg mniejszy.
Mam nadzieje ze Zosia po prostu pozniej zostala poczeta... -
polkosia wrote:Ja dziś miałam 95 znów, ale znów wstałam późno i dopiero o 10 zjadłam... Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby specjalnie budzić się na jedzenie?
A u mnie Klementysia na razie też młodsza o tydzień wg USG, ale to na pewno w związku z długimi cyklami i późną owulacją.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:15
polkosia lubi tę wiadomość
-
ja miałam monitoring i dokładnie wiem kiedy owulacja była, a maluszek ciągle o 7-10 dni starszy na usg wychodzi ale na wykresach centylowych na belly się mieści za półtorej tyg kolejne usg zobaczymy ile podrośnie po tych akcjach z ketonami ostatnio
-
Moja mała na razie w 19 tygodniu miała wymiary główki większe o dwa dni, bvrzuszek i nóżkę większe o tydzień.
Udało mi się dziś dorwać truskawki, które pachną i smakują jak truskawki, i zrobiłam sobie owsiankę z jeogrtem, truskawkami, kiwi, siemieniem i płatkami migdałowymi. Idzie wiosna Do tego 3 j. insuliny i ciekawa jestem jaki będzie cukier po tych owocach.0na88 lubi tę wiadomość
-
miscelle wrote:Kurczę a mnie powiedziała żeby nie łączyć jogurtu z owocami, albo jedno albo drugie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 09:12
0na88 lubi tę wiadomość
-
Ja dziś specjalnie wstałam o 7 i cukier 82 Wczoraj kolacja o 21:45. Zjadłam banana (niestety nic innego nie było, bo dopiero wróciłam z zakupów) i robię sobie śniadanie Dzięki za rady.
0na88 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
a ja wczoraj zaszalałam byłam na pizzy a później zjadłam jeszcze deser lodowy, mały spacer po sklepach z wózkami i jak wróciłam do domu to cukier 94!
Smartunia, ivuszka lubią tę wiadomość
-
Podobno małe palce sa po to, aby znajdowały w nocy meble!!!I tak tez się stało - uderzyłam z impetem o futrynę, jak szłam siusiu, Od 3 rano przepłakałam z bólu nockę. A rano cukier 141 na czczo. I dziad nie chce spadac ;( Ani buta nie ubiore,bo palec (a raczej paluch już) siny ani zjeść cos porządnego...a w sobote idziemy na weselicho ;(
-
nick nieaktualnyA mi powiedzieli że owoce należ jeść dopiero po II śniadaniu. Co lekarz to inaczej.
Dla mnie najważniejsze jest to że 20.05.br mam ostatnią wizytę u diabetologa.
Dzisiaj byłam na wizycie, pokazałam wyniki -lekarz zadowolony więc pozostaje przy diecie.0na88, Smartunia lubią tę wiadomość