X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Kamcia ale masz męża skarb.
    Mój nigdzie sam się nie ruszy :-( Już kiedyś pisałam że potrzebuję przyzwoitki wrrrrr
    Pojedzie że mną na zakupy ale co ma kupić to muszę w sklepie mu mówić i wtedy sięgnie z półki ahhhhh
    Faceci tak mają;p mój z listą bardzo proszę ale taką konkretną i dokładną;p jak z pracy raz wracał miał tylko chleb kupić - idzie obok piekarni. Wszedł do niej, kupił babkę do kawy a o chlebie zapomniał!

żabka04 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13.04 o godzinie 7.15 przyszedł na świat mój syn Szczepan, poród SN.
    Mój klocek okazał się klockiem o wadze 4390g o wzroście 59cm.

Poród nie był taki koszmarny gorzej teraz bo dosc słaba jestem bo straciłam dużo krwi i dokucza mi naciete krocze.

Bąbelek wygląda jakby wyszedł z powstania. Obdrapany poobijany ale dzielny :-) jest po prostu super

Trochę jestem spieta przy jego obsłudze bo dopiero się poznajemy ale już wiem ze dupke to ma jak francuski piesek. Trochę kupy w gaciach i krzyk na cały szpital. Z dumą przyznam ma to po mnie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 18:09

żabka04, domi05, kamciaelcia, Rudzina, Dorinka, twardan, midnight, marzenka06, goodwill, Lulu83, Ajwi lubią tę wiadomość

• domi05 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi gratulacje!!!

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi :-) <3
    Gratulacje i dużo wam zdrówka życzę :-)
    Ucałuj Szczepanka od ciotki wirtualnej :-)
    Super wieści!!!!!!
    Ale się cieszę:-)

No klocek ponad 4 kg:-)
    Moja córka się darla na cały szpital jak była głodna przyłozylam do cycka pojadła i zasypiala trwało to do 15 min i koniec jedzenia :-( jak ja zawiozlam do pielęgniarek to ja wiozly z powrotem do mnie bo głodna hahaha i jeszcze wrzeszczaly na mnie jak ja karmie :-))

Spokojnie dajcie sobie czasu.....

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi gratulacje
    Dałaś rade kochana z takim dużym chłopakiem :)nauczycie się razem współgrać :) życzę wiele radości

Moja to nie płakała nawet z głodu. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi to nie tak dużo wazysz ale dasz radę szybko zrzucić :-) na diecie pozostaniesz, przy karmieniu piersią też zrzucisz i też czasu trochę brakuje na jedzenie bo trzeba wszystko ogarniać dasz radę dużo nie masz:-)

Ja jak męża poznałam to ważyłam 45 kg przy 168 wzrostu.
    Ale za nim go poznałam to przechodziłam kupę nerwów i nic nie jadłam dlatego taka chuda byłam w 2 mce z 70kg na 45!!!!
    Żyłam papierosami i kawka spypana.
    Dobrze ze te czasy już za mną i dziś czuje bezpieczeństwo:-)
    A przy mężu fiuuuuu wiem ze się tyje :-)
    Ja teraz zaszłam przy 76kg dziś 79kg.
    I obym nie przytyła dużo bardzo bym chciała:-)
    Z córką przytyłam 23kg ale fakt jadłam co chciałam i kiedy chciałam szłam do porodu jak słonica a brzuch był ogromny hihi
    Jak sobie przypomnę jak mąż mi przywiózł późnym wieczorem ok 22 od teściowej 10 pączków Pożarlam je wszystkie od razu!!!!!! I jak miałam nie przytyć jak miałam spust jak nie wiem kto:-)

domi05 lubi tę wiadomość

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mappi wrote:
    13.04 o godzinie 7.15 przyszedł na świat mój syn Szczepan, poród SN.
    Mój klocek okazał się klockiem o wadze 4390g o wzroście 59cm.

Poród nie był taki koszmarny gorzej teraz bo dosc słaba jestem bo straciłam dużo krwi i dokucza mi naciete krocze.

Bąbelek wygląda jakby wyszedł z powstania. Obdrapany poobijany ale dzielny :-) jest po prostu super

Trochę jestem spieta przy jego obsłudze bo dopiero się poznajemy ale już wiem ze dupke to ma jak francuski piesek. Trochę kupy w gaciach i krzyk na cały szpital. Z dumą przyznam ma to po mnie :-)

Mappi! CUDOWNIE! Zazdrocha hahaha, też chcę już!

Szybko dojdziesz do siebie i małego tez z czasem ogarniesz (chociaz nie taki mały hahaha) Gratulacje kochana! trzymajcie się ciepło i odzywaj sie do nas troszkę później! :)

Rudzina
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam sporo przez te kilka lat w Hiszpanii :) naprawdę sporo, bo z 50kg dobiłam do 68 w pewnym momencie a mam 158cm... co prawda nie było widać że aż tyle tych kg ale ja po sobie sama widziałam, rozstępów ciązowych nie mam ale tamte od przytycia owszem. Troche schudłam tuż przed zajściem w ciażę i potem na początku ciaży, teraz mam tak miedzy 66 a 67 i stoi w miejscu. Nawet nie chcę wracac do 50kg bo to było ciut mało, ale takim 58 bym nie pogardziła ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 18:28

Rudzina
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Rudzina jesteśmy na bardzo podobnym pułapie : ) Ja poniżej 50 też bym nie chciała ale te 54-56 byłoby idealnie. A mąż marudzi że kiedyś się o mnie obijał i za chuda byłam a teraz jest idealnie ;p Nic tylko by tuczył i podkarmiał i trzeba się pilnować ;p

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najlepiej się czułam jak ważyłam 50 kg...ale kiedy to było. ..u mnie jak u zabki -stres -chudniecie -mąż -tycie. Ale i mnie doszło dwukrotne rzucanie palenia

Jestem obzarta. Mąż dobrze się sprawdza na zakupach bo razem je robimy (wie jakie mieso wybrać czy warzywa ). Nawet jak listę dostanie to na nią nie patrzy. Ale za to co chwilę dzwoni :D i dobrze bo dziś miał trudne zakupy typu jak jest botwinka to jeszcze ma kupić to i to. ..jak nie ma to inny zestaw. ..a i tak wrócił po schab

No i dochodzimy do obiadu (i mezowych zakupów ). Kupił 4 schabowe zamiast 2 (2 do zamrożenia ) i tak duże (q sklepie maszynowo je rozbili )ze musialam osobno smażyć na dużej patelni :). Ale zjadłam całego i pół pojemniczka surówki. Trza tylko na cukry czekać ale na lezaco bo jestem przepełniona. Uwielbiam takie obiady -mięso o warzywa. Weglo są -w panierce i w surowce :D

Rudzina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem kanapki z pastą jajeczna właśnie, jedna z moim tragicznym chlebem, druga z szemranym podejrzanym niewiadomoco chlebem męża - drżę, ale jest pyszna!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 19:00

Rudzina
  • twardan Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi-gratulacje!

a ja dzisiaj zjadłam pstrąga z folii z piekarnika, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej- cukier 77, a najedzona na maxa :)

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina ale szemrane nie znaczy zle :) wiec musi być dobrze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAPPI OGROMNE GRATULACJE :)
    SZCZEPCIU ROŚNIJ DUŻY I ZDROWY :)
    Mappi dochodz do siebie kochana, obsługi synka się nauczysz :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po obiadku 96 :)
    Później znów zmierze i raczej nagrodowa czekolada z pomarańcza będzie

Rudzina, żabka04 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agusza Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia ale sobie dogadzasz ;)
    A ja chciałam zapytać czy liczyłyście kiedyś ile węglowodanów w ciągu dnia spożywacie? No ja tak liczę że około 70 g. To nie za mało?

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusza, mi nikt nie kazal sprawdzać tego, ale jak zjem za mało to mam ketony w moczu...i nie wiem ile g u mnie wychodzi
    a obiad pt wielki schab(na oleju kokosowym odsączony na ręczniku papierowym) z wielka porcją warzyw to zawsze tak u mnie wygladał. Na diecie kazano mi jesć weglowodany...ale jak zjem panierowany schab, to nie mam ich za mało w diecie, bo ketonów brak...a jednak 96 to znaczy ze cukier miał po czym urosnać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Rudzina ale szemrane nie znaczy zle :) wiec musi być dobrze

107! i to przeleżane do góry (do boku w sumie) brzuchem :D

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusza a jak twoje cukry? bo malutko sie odzywałaś

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusza wrote:
    Kamciaelcia ale sobie dogadzasz ;)
    A ja chciałam zapytać czy liczyłyście kiedyś ile węglowodanów w ciągu dnia spożywacie? No ja tak liczę że około 70 g. To nie za mało?

Jeśli jem na obiad kaszę/ryż brązowy/razowy makaron to zawsze 50g (ryżu i kaszy pół torebki, makaron ważę) plus/minus jakieś 3 kromki chleba z Biedry (kromka waży mw 30g) też zależy od dnia. Więc z takich które mam uświadomione to tyle :) innych rzeczy nigdy nie ważyłam, nie liczyłam wiec nie wiem. Jak jem ziemniaki to jem tak 3 średnie z piekarnika, naleśniki też jem 3 z mąki orkiszowej; dodaję otręby do koktajlu albo jogurtu ale nie mierzę tylko 'na oko', wszystko zależy od dnia... wiec nie wiem ile zjadam dziennie, licząc taki standardowy obiad plus chleb ok.80g ale poza tym jeszcze w innych rzeczach by sie znalazło ;)

Rudzina
‹‹ 658 659 660 661 662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ