X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Kamcia z refundacjat płace jakieś grosze coś koło 5 zl.

miałam paragon przy komputerze-masz racje też płace 5,27...zawsze żle patrzyłam i 17 zł brałam jako po refundacji...

Rudzina, agatia lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No róznica jest, byłoby na pączki po porodzie ;) ale hej, juz jestem bliżej końca niż początku i mam wystarczajaco zeby dociągnąc do końca więc trudno.

Rudzina
  • agatia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży płaciłam więcej, bo hez refundacji kosztowały coś koło 32 zl.
    Ostatnio miałam spinkę z pielęgniarką, bo nie chciała mi dac recepty na sikacze, kazała mi je przecinac na pół, żeby na dłużej starczaly ;) poprosiłam o pokazanie przepisu o limitach na paski do gluko i moczu... dała receptę od razu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 21:30

kamciaelcia, Lulu83, żabka04 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile jecie tego kinderbueno??i jakie cukry??
    bo, cholera, zapomniałam zmierzyć...zmierzyłam cukier po 30 min(czy kotlet smazony tu nie działa) i zapomniałam po 1h...wyszło po 1h i 15 min

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny żołądek mnie boli bo się najadłam kanapek z chrzanem i do twarożku dodałam chrzan ;) chyba podraznilam brzuchol ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia kotlet na kokosowym by nie podbił raczej :) kinder bueno nie probowalam. Po Grześku mam cukry ok lub na granicy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 21:34

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po 30 min 88 a po 1h i 15 min 90...i fakt ze zaraz po kotlecie, zjadłam 1 paluszek kinderbueno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 21:35

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po Grześku 121 miałam po 50 min, po godzinie 92 :)
    Ale po słodkim mam zgagę, więc odpuszczam :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trudno
    W najbliższym czasie sprawdzę mam jeszcze 1 batonik

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jem batonów wiec nie wiem jak to wychodzi... Uparcie trzymam sie tej pomarańczowej czeko plus jadłam ten dietetyczny mazurek/sernik w Wielkanoc i w tym tyg moje dietetyczne muffinki ;) kinder bueno raz chciałam kupic ale postanowiłam że tylko wersję DARK i akurat nie było wiec nie kupiłam :P

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina oczywiscie ze musi być trochę dietetyczne i jest w wersji czekolady deserowej :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina a dasz przepis na muffinki? :)

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Rudzina a dasz przepis na muffinki? :)
    Marzenka robiłam z tego przepisu: http://www.kwestiasmaku.com/przepis/muffiny-jablkowe
    z tym, że zrobiłam z mąki razowej orkiszowej, nie dawałam miodu ani cukru waniliowego chociaż pewnie by nie zaszkodził, a zamiast 150g cukru dałam 50g ksylitolu (można wiecej jak wolisz słodsze). Dla mnie były dość słodkie, mężu sobie posypywał cukrem pudrem ;) zjadałam na drugie sniadanie/podwieczorek w porcji po 2-3 ze szklanką mleka i cukier tak 100-104.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 22:51

Rudzina
  • agatia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, jadę do labu. Oczywiscier na paskach wyszedł mi śladowy aceton ;) nie miał kiedy ;)
    Musiałam jeszcze zlapacr siusiu Młodego, bo jemu też muszę pobrać morfologię. Wrrrrr. Na czczo z nerwów skoczy mi chyba do 200.

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ketonów brak, cukier 88. Powodzenia Agatia! Już ustalilismy ze tobie stres obniża cukry ;)

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudzina to samo zdążyłam pomysleć ale ty pierwsza napisałaś :)

agatia tobie stres pieknie cukry obnizy a ketonów pewnie nie znajdą w lab. Powodzenia dla ciebie i małego

ja 80 i ketonów brak, kaszel jest :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :)
    Agatia ja juz pisalam. Moj gin kiedy mu powiedzialam ze paskach wychodzi sladowy aceton a w labie nie ma kazal sie tym wogole nie przejmowac. Wazniejsze sa cukry ok :)

Kamcia ja mialam po połowie zupki 108. Dobrze ze nie zjadlam calej bo by mi pewnie galy wyszly :)

Ja dzis na czczo 91 :/ To moje 2 przekroczenie od poczatku diety. Mam nadzieje ze to wplyw kolacji pozniejszej i mniejszej ilosci snu. Za to 0 acetonu :)
    A dziewczyny ja mam czetsto tak ze wstaje rano kolo 6 i cukier ok. Pogadam z mezem i ide sie jeszcze 1h zdrzemnac. Czasem po drzemce tez jeszcze mierze. Ktory pomiar brac pod uwage?

Ja z racji remontu zjadlam wczoraj na obiad kupne udko pieczone i surówka z biedry smakolyk. Odcedzilam tylko z sosiku. Zjadlam zupelnie bez chleba :D Taaak to mi pasuje. Zadnych ziemniorow ani innych zapychaczy weglowodanowych a objadlam sie ze az mialam później problem cokolwiek wcisnac :) I cukier ! 91 po takim posilku :) Dzis chyba tez bede miec taki obiad :) Oby tylko udka byly :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, wyszły mi gały :) pierwszy i ostatni raz :) zobacz , ze taka zupka to wielkie gooow...dłuzej trzymała niz kurczakburger z mc :) moge powiedziec , ze po 2h troche spadło. Ale sałatka z tego makaronu mogła byc w nieograniczonych ilosciach. Lecz połowa zupki nie najadłabym sie
    Który cukier rano to nie wiem. Ja wstaję o stałej porze i nie drzemie. Nawet jak mam wyjazd i wstaje o 6, to i tak sie juz nie kłade
    a co do obiady bez dodatkowych węgko-to są moje normalne obiady i służą, skoro acetonów nie ma i lepiej mnie syci, bo zjadam mega duzo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia a nie tyjesz po takim jedzeniu? Bo ja zaczelam jesc kanapki 20g i boje sie ze zastepujac 10g chleba wieksza iloscia sledzi w smietanie, fety itd zaczne sie rozrastac. Choc podobno glownie weglo sa odpowiedzialne a rozrastanie sie :)
    Ja juz mam dosc tego ze jedzac kanapke 30g. zeby miec ok cukry moge sobie na nia polozyc tylko wlasciwie weline i pomidora wiec ograniczylam troche chleb na rzecz dodatkow :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinka
    na poczatku diab mówiła: ketony=wiecej weglowodanów, spadek wagi=więcej kalorii
    i ja od poczatku "kombinowałam" co dorzucić, by zwiekszyć kcal, np parówka, biała kiełbaska, sledzie
    ale moja waga stoi z tendencja spadkowa i nie raz tego nie rozumiem...
    w poniedziałek waga pokazała 80 kg (moja najnizsza w tej ciązy, o 6kg mniej, niz waga wyjsciowa), wtorek 80,3 kg, środa 80,8 kg, czw 81,6 kg, pt brak ważenia, sobota 80,3!!! waze sie zawsze po pomiarze glukozy! rano bez ubrania. i teoretycznie waga stoi od tygodnia, w praktyce myślałam ze juz rośnie, a dzisiaj zdziwienie :)
    ale w pierwszej ciązy waga zaczeła powoli rosnąć na tym właśnie etapie, więc wszystko przede mna

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ