Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
W poprzedniej ciąży płaciłam więcej, bo hez refundacji kosztowały coś koło 32 zl.
Ostatnio miałam spinkę z pielęgniarką, bo nie chciała mi dac recepty na sikacze, kazała mi je przecinac na pół, żeby na dłużej starczalypoprosiłam o pokazanie przepisu o limitach na paski do gluko i moczu... dała receptę od razu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 21:30
kamciaelcia, Lulu83, żabka04 lubią tę wiadomość
-
Ja nie jem batonów wiec nie wiem jak to wychodzi... Uparcie trzymam sie tej pomarańczowej czeko plus jadłam ten dietetyczny mazurek/sernik w Wielkanoc i w tym tyg moje dietetyczne muffinki
kinder bueno raz chciałam kupic ale postanowiłam że tylko wersję DARK i akurat nie było wiec nie kupiłam
Rudzina -
marzenka06 wrote:Rudzina a dasz przepis na muffinki?
z tym, że zrobiłam z mąki razowej orkiszowej, nie dawałam miodu ani cukru waniliowego chociaż pewnie by nie zaszkodził, a zamiast 150g cukru dałam 50g ksylitolu (można wiecej jak wolisz słodsze). Dla mnie były dość słodkie, mężu sobie posypywał cukrem pudremzjadałam na drugie sniadanie/podwieczorek w porcji po 2-3 ze szklanką mleka i cukier tak 100-104.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 22:51
Rudzina -
Hej laski
Agatia ja juz pisalam. Moj gin kiedy mu powiedzialam ze paskach wychodzi sladowy aceton a w labie nie ma kazal sie tym wogole nie przejmowac. Wazniejsze sa cukry ok
Kamcia ja mialam po połowie zupki 108. Dobrze ze nie zjadlam calej bo by mi pewnie galy wyszly
Ja dzis na czczo 91To moje 2 przekroczenie od poczatku diety. Mam nadzieje ze to wplyw kolacji pozniejszej i mniejszej ilosci snu. Za to 0 acetonu
A dziewczyny ja mam czetsto tak ze wstaje rano kolo 6 i cukier ok. Pogadam z mezem i ide sie jeszcze 1h zdrzemnac. Czasem po drzemce tez jeszcze mierze. Ktory pomiar brac pod uwage?
Ja z racji remontu zjadlam wczoraj na obiad kupne udko pieczone i surówka z biedry smakolyk. Odcedzilam tylko z sosiku. Zjadlam zupelnie bez chlebaTaaak to mi pasuje. Zadnych ziemniorow ani innych zapychaczy weglowodanowych a objadlam sie ze az mialam później problem cokolwiek wcisnac
I cukier ! 91 po takim posilku
Dzis chyba tez bede miec taki obiad
Oby tylko udka byly
-
Dorinka, wyszły mi gały
pierwszy i ostatni raz
zobacz , ze taka zupka to wielkie gooow...dłuzej trzymała niz kurczakburger z mc
moge powiedziec , ze po 2h troche spadło. Ale sałatka z tego makaronu mogła byc w nieograniczonych ilosciach. Lecz połowa zupki nie najadłabym sie
Który cukier rano to nie wiem. Ja wstaję o stałej porze i nie drzemie. Nawet jak mam wyjazd i wstaje o 6, to i tak sie juz nie kłade
a co do obiady bez dodatkowych węgko-to są moje normalne obiady i służą, skoro acetonów nie ma i lepiej mnie syci, bo zjadam mega duzo -
Kamcia a nie tyjesz po takim jedzeniu? Bo ja zaczelam jesc kanapki 20g i boje sie ze zastepujac 10g chleba wieksza iloscia sledzi w smietanie, fety itd zaczne sie rozrastac. Choc podobno glownie weglo sa odpowiedzialne a rozrastanie sie
Ja juz mam dosc tego ze jedzac kanapke 30g. zeby miec ok cukry moge sobie na nia polozyc tylko wlasciwie weline i pomidora wiec ograniczylam troche chleb na rzecz dodatkow -
dorinka
na poczatku diab mówiła: ketony=wiecej weglowodanów, spadek wagi=więcej kalorii
i ja od poczatku "kombinowałam" co dorzucić, by zwiekszyć kcal, np parówka, biała kiełbaska, sledzie
ale moja waga stoi z tendencja spadkowa i nie raz tego nie rozumiem...
w poniedziałek waga pokazała 80 kg (moja najnizsza w tej ciązy, o 6kg mniej, niz waga wyjsciowa), wtorek 80,3 kg, środa 80,8 kg, czw 81,6 kg, pt brak ważenia, sobota 80,3!!! waze sie zawsze po pomiarze glukozy! rano bez ubrania. i teoretycznie waga stoi od tygodnia, w praktyce myślałam ze juz rośnie, a dzisiaj zdziwienie
ale w pierwszej ciązy waga zaczeła powoli rosnąć na tym właśnie etapie, więc wszystko przede mna