X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Kamcia z refundacjat płace jakieś grosze coś koło 5 zl.

miałam paragon przy komputerze-masz racje też płace 5,27...zawsze żle patrzyłam i 17 zł brałam jako po refundacji...

Rudzina, agatia lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No róznica jest, byłoby na pączki po porodzie ;) ale hej, juz jestem bliżej końca niż początku i mam wystarczajaco zeby dociągnąc do końca więc trudno.

Rudzina
  • agatia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży płaciłam więcej, bo hez refundacji kosztowały coś koło 32 zl.
    Ostatnio miałam spinkę z pielęgniarką, bo nie chciała mi dac recepty na sikacze, kazała mi je przecinac na pół, żeby na dłużej starczaly ;) poprosiłam o pokazanie przepisu o limitach na paski do gluko i moczu... dała receptę od razu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 21:30

kamciaelcia, Lulu83, żabka04 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile jecie tego kinderbueno??i jakie cukry??
    bo, cholera, zapomniałam zmierzyć...zmierzyłam cukier po 30 min(czy kotlet smazony tu nie działa) i zapomniałam po 1h...wyszło po 1h i 15 min

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny żołądek mnie boli bo się najadłam kanapek z chrzanem i do twarożku dodałam chrzan ;) chyba podraznilam brzuchol ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia kotlet na kokosowym by nie podbił raczej :) kinder bueno nie probowalam. Po Grześku mam cukry ok lub na granicy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 21:34

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po 30 min 88 a po 1h i 15 min 90...i fakt ze zaraz po kotlecie, zjadłam 1 paluszek kinderbueno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 21:35

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po Grześku 121 miałam po 50 min, po godzinie 92 :)
    Ale po słodkim mam zgagę, więc odpuszczam :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trudno
    W najbliższym czasie sprawdzę mam jeszcze 1 batonik

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jem batonów wiec nie wiem jak to wychodzi... Uparcie trzymam sie tej pomarańczowej czeko plus jadłam ten dietetyczny mazurek/sernik w Wielkanoc i w tym tyg moje dietetyczne muffinki ;) kinder bueno raz chciałam kupic ale postanowiłam że tylko wersję DARK i akurat nie było wiec nie kupiłam :P

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina oczywiscie ze musi być trochę dietetyczne i jest w wersji czekolady deserowej :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina a dasz przepis na muffinki? :)

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Rudzina a dasz przepis na muffinki? :)
    Marzenka robiłam z tego przepisu: http://www.kwestiasmaku.com/przepis/muffiny-jablkowe
    z tym, że zrobiłam z mąki razowej orkiszowej, nie dawałam miodu ani cukru waniliowego chociaż pewnie by nie zaszkodził, a zamiast 150g cukru dałam 50g ksylitolu (można wiecej jak wolisz słodsze). Dla mnie były dość słodkie, mężu sobie posypywał cukrem pudrem ;) zjadałam na drugie sniadanie/podwieczorek w porcji po 2-3 ze szklanką mleka i cukier tak 100-104.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 22:51

Rudzina
  • agatia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, jadę do labu. Oczywiscier na paskach wyszedł mi śladowy aceton ;) nie miał kiedy ;)
    Musiałam jeszcze zlapacr siusiu Młodego, bo jemu też muszę pobrać morfologię. Wrrrrr. Na czczo z nerwów skoczy mi chyba do 200.

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ketonów brak, cukier 88. Powodzenia Agatia! Już ustalilismy ze tobie stres obniża cukry ;)

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudzina to samo zdążyłam pomysleć ale ty pierwsza napisałaś :)

agatia tobie stres pieknie cukry obnizy a ketonów pewnie nie znajdą w lab. Powodzenia dla ciebie i małego

ja 80 i ketonów brak, kaszel jest :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :)
    Agatia ja juz pisalam. Moj gin kiedy mu powiedzialam ze paskach wychodzi sladowy aceton a w labie nie ma kazal sie tym wogole nie przejmowac. Wazniejsze sa cukry ok :)

Kamcia ja mialam po połowie zupki 108. Dobrze ze nie zjadlam calej bo by mi pewnie galy wyszly :)

Ja dzis na czczo 91 :/ To moje 2 przekroczenie od poczatku diety. Mam nadzieje ze to wplyw kolacji pozniejszej i mniejszej ilosci snu. Za to 0 acetonu :)
    A dziewczyny ja mam czetsto tak ze wstaje rano kolo 6 i cukier ok. Pogadam z mezem i ide sie jeszcze 1h zdrzemnac. Czasem po drzemce tez jeszcze mierze. Ktory pomiar brac pod uwage?

Ja z racji remontu zjadlam wczoraj na obiad kupne udko pieczone i surówka z biedry smakolyk. Odcedzilam tylko z sosiku. Zjadlam zupelnie bez chleba :D Taaak to mi pasuje. Zadnych ziemniorow ani innych zapychaczy weglowodanowych a objadlam sie ze az mialam później problem cokolwiek wcisnac :) I cukier ! 91 po takim posilku :) Dzis chyba tez bede miec taki obiad :) Oby tylko udka byly :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, wyszły mi gały :) pierwszy i ostatni raz :) zobacz , ze taka zupka to wielkie gooow...dłuzej trzymała niz kurczakburger z mc :) moge powiedziec , ze po 2h troche spadło. Ale sałatka z tego makaronu mogła byc w nieograniczonych ilosciach. Lecz połowa zupki nie najadłabym sie
    Który cukier rano to nie wiem. Ja wstaję o stałej porze i nie drzemie. Nawet jak mam wyjazd i wstaje o 6, to i tak sie juz nie kłade
    a co do obiady bez dodatkowych węgko-to są moje normalne obiady i służą, skoro acetonów nie ma i lepiej mnie syci, bo zjadam mega duzo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia a nie tyjesz po takim jedzeniu? Bo ja zaczelam jesc kanapki 20g i boje sie ze zastepujac 10g chleba wieksza iloscia sledzi w smietanie, fety itd zaczne sie rozrastac. Choc podobno glownie weglo sa odpowiedzialne a rozrastanie sie :)
    Ja juz mam dosc tego ze jedzac kanapke 30g. zeby miec ok cukry moge sobie na nia polozyc tylko wlasciwie weline i pomidora wiec ograniczylam troche chleb na rzecz dodatkow :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinka
    na poczatku diab mówiła: ketony=wiecej weglowodanów, spadek wagi=więcej kalorii
    i ja od poczatku "kombinowałam" co dorzucić, by zwiekszyć kcal, np parówka, biała kiełbaska, sledzie
    ale moja waga stoi z tendencja spadkowa i nie raz tego nie rozumiem...
    w poniedziałek waga pokazała 80 kg (moja najnizsza w tej ciązy, o 6kg mniej, niz waga wyjsciowa), wtorek 80,3 kg, środa 80,8 kg, czw 81,6 kg, pt brak ważenia, sobota 80,3!!! waze sie zawsze po pomiarze glukozy! rano bez ubrania. i teoretycznie waga stoi od tygodnia, w praktyce myślałam ze juz rośnie, a dzisiaj zdziwienie :)
    ale w pierwszej ciązy waga zaczeła powoli rosnąć na tym właśnie etapie, więc wszystko przede mna

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ