X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakersy to tłuszcz :( i mąka :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ajwi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Ajwi ale my mamy wspólne konto a ja kupie sobie co chce i jeszcze męża zmuszam do zakupów by np buty wybrał. I wybieramy to co się podoba a nie cenę. Choć za 500 zł butów nie chcę!

Kamciaelcia
    Ale Twój to nie sknera...
    A mój sknera :)
    I dlatego rozwiązanie takie a nie inne:)

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • domi05 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 33tyg. Był 3 tygodnie do tylu, będzie dobrze Rudzina!

Rudzina lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....Ale tego sernika co on przygotował na TVN jakiś słony nie zjadłabym bleeeeee
    Jeszcze posypały kiełbasa smażona:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi u nas to ja skanera ale w wersji mini. Jak mnie mąż wkurzy bo np kupił setkę wódki (i wypił z kolegą - tamten sam sobie oczywiście kupił ) zabieram mu kartę do konta. I przychodzi np po 10 zł żeby mieć do pracy (na słodycze z automatu i to mnie wkur. ..) ale woli tak niż osobno czy zamienić role :) to mi często szkoda kasy :) a jakie ja mam nerwy po zakupach :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka co do butów. Ja sama bym nie chciała wydać 500 zł. Np wolałabym dwie pary po 250. Ale i tak nie mam takiej potrzeby. I zawsze z mężem chodzimy na zakupy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi mój też sknera i mamy każde swoje konto. Nie jesteśmy małżeństwem, więc nie mamy żadnej wspólnoty :) na szczęście ;)
    Obydwoje pracujemy w budżetówce, kasy mało. Ja teraz mam mniej bo byłam na wychowawczym, ale kłótnie o kasę są ciągle. Bo mój A wyniósł to z domu. Ojciec zawsze grał kasą, żona zachrzaniala przy synach ma psią emeryturę, a tamten pan,który dyktuje warunki, z super pensją, a teraz emeryturą. Nie raz na.wychowawczym usłyszałam, że on mnie musi utrzymywać i że leniem jestem :/ ale nie było wyjścia bo młody do.żłobka się nie dostał, a mama A przestała się wyrywać do siedzenia z wnukiem. Za nianię placilabym całą pensję.
    Jak w szpitalu zamówiłam ubranka, to usłyszałam, że po co tak wcześnie, że jeszcze się wszystko może stać, że mam łożysko do bani, bla bla bla. Dupek.
    A mnie potem nie będzie stać, żeby wszystko kupić na raz. A spłaca kredyt za auto, więc ja stopniowo kupuję wyprawkę. Ale zamiast usłyszeć dobre słowo, to jeszcze pretensje. Co za debil.
    Teraz mam nakaz leżenia, ginka mówiła, że nie powinnam być sama z dzieckiem w razie krwawien, bo muszę wtedy.jechać do szpitala. A ten idiota co wt i czw proba z zespołem do 23, a ja sama z małym. Od rana do 16 sama z małym. Co któryś week gwiazdor z koziej dupy jeździ i gra koncerty i "miliony" zarabia. Nawet mi kromki chleba nie poda, jak leżę.
    Powiem wam, że czasem mam ochotę kopnąć go w dupe i coraz bliższa tego jestem :) ja się do chłopów nie przywiązuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 20:32

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy ciągle kupowałam dla Emilki zwłaszcza ciuchyto mój się tylko cieszył. A ja ze poszło tyle i tyle. A on no to co. Jakoś damy rade. A jak długo kurier nie przychodził to mąż się pytał czy coś kupiłam :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia palanty z kosmosu!!!!!
    Ja odnoszę wrażenie że fajnie jak on sobie kupuje mu się należy ale jak ty sobie coś masz kupić to oczy robi szkoda ze nie biorą pod uwagę że matka kupuje wszystkim a na końcu zadba o siebie:-(
    Temat rzeka.

Ja jestem zdania że jesteśmy razem i wszystko jest wspólne, dorabia się i planujemy itd ale sory życie jest drogie a taki co nie chodzi na zakupy to nie wie ile chleb kosztuje.

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko.ja zawsze mówię, że wszystkie chłopy to jełopy oprocz mojego synka ;)

żabka04, kamciaelcia, midnight lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Żabko.ja zawsze mówię, że wszystkie chłopy to jełopy oprocz mojego synka ;)

Hahahaha
    No tak ja też pewnie tak będę mówić :-)
    Ale nasze synowie już nie :-(

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapłaciłam za moje łowy :-)
    Karton 70szt pampersow pampersa za 31zł, drugi karton za 34 zł.
    Do tego termos do butelek z tommee za 18zł.
    Zapłaciłam z przesyłką 107zł.
    Dla mnie nie dużo bo pampersy są droższe i mam to w doopie co będzie gadał mąż hihi
    Jak mu coś nie pasuje to powiem żeby w Tatrach chować syna a ja wracam do pracy.
    To tak po złości powiem jak mnie jeszcze raz zagotuje!
    A on wątpię żeby był chętny bo przy córce ja robiłam on jej się bał a z synkiem wątpię żeby mu to lepiej szło.

Kochane dzięki za pogaduszki ja już po drugiej kolacji :-) Mały wariuje czuje go już bardziej :-)
    Jutro zobaczę go miałam zrezygnować z wizyty bo pieniądze ale z córką biegalam co dwa tygodnie prywatnie więcej kasy szło a mieliśmy jej mniej więc idę dziecko zobaczyć a nie na shopping :-)
    No to spadam na film :-)
    Dobranoc.....

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia,

Ale się uśmiałam:)
    My po ślubie ale konta oddzielne zostały i dobrze mi z tym :)
    Dzisiaj zamówiłam body 5-pak a on mi gdera, że się nie zlozy bo za dużo juz mamy ubranek dla dziecka (policzylam, że nie mam nawet 10 kompletów) ... Ale ja jestem spokojna...jak będzie 30 km gnać do szpitala z podmianka czystej bielizny codziennie i prac, prac i prac to mu cztery litery zmiekna ;)
    Mezem jest dobrym i naprawdę o mnie dba, nie mogę narzekać... Ale sknera straszna... Zanim wyda złotówkę to miesiąc myśli czy dobrze zrobi;) ...
    No ale... Widziały galy co brały ;)
    Twierdzi, że ja rozrzutna a on to dla mnie i dla dzieci robi... Dzieci- ja jeszcze tego nie urodziłam a już mam wszystkiego dosyć a on mnie już naciska na drugie...

To mu mówię... Ponad 8 lat razem.. Nie mozna bylo wczesniej? Trzeba było jeszcze dłużej czekać... O super teściowej nie wspomnę...- ledwo synka z rąk wypuściła...
    Przed ślubem tak nam dała do wiwatu, że szkoda gadać... No ale nas paradoksalnie tylko to umocnilo...

Taki lajf Kochane... Nie można mieć widocznie wszystkiego... Ja już do sknery się przyzwyczailam więc tylko sie śmieje pod nosem a swoje robię ;)

agatia, twardan lubią tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :-)
    Nie śpię od 6 :-(
    Na czczo 80.
    Zjadłam już śniadanko i nie długo lecę do endo na 15:20 do gina yupiiiiii :-)
    Mąż wrócił z pracy odmieniony hahah jakiś miły i taki inny a i chory :-(
    Już wczoraj przed wyjściem z pracy pij fervex bo miał chyba gorączkę (nie zmierzył ale był gorący) także mam szpital w domu.
    Mnie narazie coś drapie w gardle i lepiej niech tak zostanie:-)
    Miłego dnia :-)
    U mnie wrescie słonko:-) odezwę się jak wrócę muszę to zrobić na jednej nodze córką zostaje w domu z tatusiem chrapiacym :-( A ona woli ze mną jechać. Lepiej niech zostanie taka chora że masakra :-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też sie witam
    zbieram sie do lab w Gorzowie
    Zabka
    widze , ze męża i innych dopada to , co mnie w zeszłym tyg-tylko gardełko

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, cukier 85 :)
    Widzę dziewczyny, że mój mąż sknera to nie odosobniony przypadek :) Ciężko się z takim żyje, ale można się przyzwyczaić, a i tak robi się swoje :) My mamy wspólne konto, ale i tak zakupy, opłaty robię ja, czasami jak nie chcę, żeby mi marudził, to mu po prostu nie mówię, że coś zakupiłam. Czasami się udaje, czasami nie :) Życie! Wiadomo, że większe wydatki muszą być planowane wspólnie, ale na szczęście zarabiamy po tyle samo, więc mój "pan i władca" nie ma takich argumentów.

Wczorajsza wizyta u gina super! Młody waży 1500g, ale za cholerę nie chciał pokazać buzi, cały czas się zasłaniał. Za to ucho ma na pewno po tatusiu-identyczne :) Przepływy ok, wszystko ok. Według mojego lekarza to ja cukrzycy prawie nie mam, jeszcze się okazało, że najgorzej w tej ciąży to ma mój chłop, bo musi też być na diecie! Lekarz stwierdził, że on ma tak ciężko, z tą dietą. Co za dziady, jak poszłam się przebrać to się podśmiechiwali ze mnie! Już więcej go nie zabiorę na wizytę.

Ajwi, kamciaelcia lubią tę wiadomość

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dzis tez 85 ale humor masakryczny maly cala noc sie wiercil . rano ma antybiotyk jest taki ohydny ze 2 razy juz go dzis zwymiotowal nie wiem czzy cokolwiek polknal. Juz nie mam sily powiem wam ucieka jak zobaczy mnie z lyzeczka . normalnie dziecko sie mnie boi najgorsze uczucie ever. Na dodatek zamiast mu lepiej to chyba go gorzej kaszle . skad silyy brac to nie mam pojecia . zale sie tutaj bo jakos mi tu lepiej niz na majowkach. Tam wyprawki i oczekiwanie jakos w tych tematach nie umiem sie odnalezc moze przy drugim dziecku inaczej mysle nie wiem sama .

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) u nas też słonko nieśmiało wygląda zza chmur.
    Żabko powodzenia kochana na wizytach :)
    Twarden no chłop najbardziej pokrzywdzony na diecie ;) ha ha ha biedactwo ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszko długo trzyma Twojego synulka. A nie można tego antybiotyku do czegoś dodać, zmieszać z sokiem? Niby się nie powinno, ale z dwojga złego lepiej, żeby lek wziął.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 07:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia wzajemnie:-)

Zabuszka szkoda mi twojego dziecka :-(
    Jak patrzę na moją to też mi jej tak szkoda.
    Sprubuj z czymś podać ten antybiotyk ja kiedyś musiałam na siłę dać nie zapomnę wrzątku i tego focha na mnie.
    Ale mus był.......
    Kuźwa 3 w kolejce jestem :-(
    Zostawiłam córkę w domu bo smacznie spala z tatą więc nie wiem czego się spodziewać jak wrócę......

‹‹ 681 682 683 684 685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ