Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nie zazdroszcze z tym ktg
u mnie robi sie je w poradni-przychodzi sie jeszcze przed przyjeciem pacjentek
i w pierwszej ciązy ktg robiła nam połozna na szkole rodzenia
dziewczyny przepraszam, ale moja pamięć zawiodła. Pytanie do asioczka i marzenki: która z was ma cc przez ułozenie miednicowe?
bo wy obie macie cc, ale pogubiłam sie w waszych wskazaniach do cięcia -
nick nieaktualnyAsioczek ja w 36tc już tulipan córcie:-)
Dokładnie nie chwal go głośno hihi
Ale miło z jego strony
Daj mu dziubaska na pewno się ucieszy.
Ja mam focha dalej i milcze
Zjadłam Jogurcik i jabłko a mały tańcuje w brzuchu:-)
asioczek86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja was nie zostawie bo przecież będę w totalnej panice jak opanować to dziecko pierwsze w życiu hahaha
chociaż może nie będzie tak źle...
Domi no wiec ja mam pytanie, może jakiejś położnej zapytasz - dlaczego tylko na czczo i po 2h? Jest tyle dziewczyn u których stwierdzono cukrzycę na podstawie wyniku po 1h... kurde nie rozumiem tego.
Ja miałam krzywą w 23tc, po prostu tak jakoś mi wypadła wizyta i gin kazała już zrobić, pewnie jakby nic nie wyszło to później byśmy dla pewności powtarzały.
kamciaelcia lubi tę wiadomość
Rudzina -
nick nieaktualny
-
Mam pytanie, bo na poprzedniej wizycie gin mi mówiła o papierach jakie wziać do szpitala na poród i powiedziała że ma być:
-oryginał grupy krwi,
-karta ciaży,
-wszystkie dotychczasowe wyniki (USG połówkowe szczególnie)
-i żeby o GBS-ie pamietać odebrać i mieć ze sobą
A czytam ze sporo dziewczyn jeszcze przed samym porodem musi powtarzac HIV, hbs i cos tam jeszcze i zastanawiam się czy ona o tym zapomniała, czy to nie jest obowiazkowe, wiecie może?Rudzina -
Jadłam ok: 8.00, 9.30, 11.00, 13.00, 14.30, 16.00, 18.00, 20.00, 22.0
5 kanapek z maslem wedlina lub serem i pomidorem
1 kanapke z salatka kebabowa
Obiad: mieso w sosie z surowka i malym ziemniaczkiem
Kinder bueno
Jabłko i 2 wasy
Takze naprawde nie glodzilam sie
-
Rudzina wrote:Mam pytanie, bo na poprzedniej wizycie gin mi mówiła o papierach jakie wziać do szpitala na poród i powiedziała że ma być:
-oryginał grupy krwi,
-karta ciaży,
-wszystkie dotychczasowe wyniki (USG połówkowe szczególnie)
-i żeby o GBS-ie pamietać odebrać i mieć ze sobą
A czytam ze sporo dziewczyn jeszcze przed samym porodem musi powtarzac HIV, hbs i cos tam jeszcze i zastanawiam się czy ona o tym zapomniała, czy to nie jest obowiazkowe, wiecie może?
sama nie wiem jak to jest, ja brałam wszystkie wyniki, a zabrali ode mnie tylko karte z przypietą gr krwi(sama na siłę usg pokazywałam, ze nigdzie nie ma nieprawidłowości, a oni wadę serca stwierdzają...)
hiv i hbs nie robiłam w tej ciąży, a gbs w pierwszej robili mi w szpitalu -
Dorinka wrote:Jadłam ok: 8.00, 9.30, 11.00, 13.00, 14.30, 16.00, 18.00, 20.00, 22.0
5 kanapek z maslem wedlina lub serem i pomidorem
1 kanapke z salatka kebabowa
Obiad: mieso w sosie z surowka i malym ziemniaczkiem
Kinder bueno
Jabłko i 2 wasy
Takze naprawde nie glodzilam sie
tez jadam często i po trochu i zdecydowanie z mniejszą ilością chleba, glodu nie czuję
nie mam , kochana, pojęcia skąd u ciebie ketony...gdyby były chociaz sladowe
a masz pewność ze paski nie są jakies trefne? -
Rudzinko ja nie powtarzałam hiv i hbs bo dziecko przy cc jest chronione, a ja miałam cc. Nie wiem, jak to jest z porodem sn.
Ja dzisiaj zjadlamr 2 kanapki z konserwa turystyczną i 2 parówki z chrzanem i ketchupem, ale mi doborzeWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 12:49
-
Dorinka wrote:Kamcia raczej nie bo juz jakis czas na nich jade i nie bylo problemu. Dodatkowo wypilam 2l wody. Ale jakos mi sie wierzyć nie chce ze dostarczajac do organizmu taaaka ilosc zarcia glodze dziecko. Jednak wole sie upewnić i zadzwonic do gina
ja bym nie odbierała tego jako głodzenie dzidzi-sama wiesz, ze jesz i tym sie nie martw
ale to nie jest do końca normalne(bo dzień, dwa to jeszcze rozumiem), ale pytanie czemu
skontaktuj sie z gin moze coś ci podpowie
a moze pamiętzasz , co takiego sie wydarzyło dzień przed tym, jak ketony sie pojawiły? -
żabka04 wrote:Marzenka aż trzy godziny????
Chore to!
Tule cie
Trzymamy kciuki i życzę szybkiego bezbolesne porodu:-)
Kolejna mamuska się rozpakuje.....
Super
Bez komentarza. -
marzenka06 wrote:kamciaelcia ja będę mieć cc, ponieważ miałam operację wyłuszczania mięśniaków w 2014r. i to jest przeciwwskazaniem do sn.
AA dziewczyny Wy jecie całe kinderbueno (2 sztuki) czy 1szt?
czyli asioczek ma małego 'dupolka"
ja zjadam 1 paluszek kinderbueno -
Kamcia jedyne co mi przychodzi do glowy to ten remont ale ja praktycznie w nim nie uczestnicze wiec nie wiem. Troszke wiecej chodze a mniej poleguje. I mniej spie.
Mnie lekarz mowil ze zalecaja powtarzac HIV ale wg niego to jest jest sugerowanie kobietom ze sie w ciazy zle prowadza wiec on mi nie zleca.