X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudzina
    pieknie to napisałas-narkomanka
    ja tez wieczorem aż się trzęsę gdy o godz 20 mysle, co zjeść w nagrode: paluszek kinderbueno, knoppersa, czy marne dwie kostki czekolady gorzkiej
    a dzis od rana mysle o schabowym, którego nie mam-az odczuwam niepokój wewnątrz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff
    mielonka dała rade-zwłaszcza , ze jej warstwa była grubsza od kromki chleba-cukier 98
    na drugie sniadanko tez zjem :)

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Dorinka, ja miałam wtedy w labie wysoki aceton, ale mw wiem po czym w sensie to było po dniu faktycznie takiego wyrywkowego jedzenia, chociaz kolacje zjadłam wtedy porządną ale znowu bez posiłku na noc i się rozjechało. Ale od tamtej pory mierzę codziennie i spokój mam z ketonami.
    Może faktycznie pokombinuj z chlebem jeszcze? Z tego co pamiętam zastępowanie chleba kaszami i makaronem nie bardzo działało?

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i u nas właśnie pada deszcz-z jednej strony dobrze, bo na działce susza,a ja nie planuję wyjśc z domu :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paczka juz w aucie :) a brat w drodze do biedronki :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka napisz dokładnie co wczoraj, ile i o której jadłas. Ja też miałam taki aceton ale go zwalczyłam w 2-3 dni.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    paczka juz w aucie :) a brat w drodze do biedronki :D

Jaki dobry:-)
    To może mu powiedz o małym że będzie wujkiem?????
    Masz okazję:-)

Wiecie że zrobiłam eksperyment z jogurtem jogobelii panna cota i cukier 89:-)
    Nie muszę naturalnego wcinać :-) narazie hihi

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka, poczułam od niego alkohol i tylko spytałam czy jeszcze czy juz wypity? woń alkoholu u brata tak samo na mnie działa jak u męża

a z drugiej strony łaski nie robi-skoro jestem jego bankomatem( przychodzi do mnie po swoja kasę)to chociaż tyle "zapłaci" za usługę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    zabka, poczułam od niego alkohol i tylko spytałam czy jeszcze czy juz wypity? woń alkoholu u brata tak samo na mnie działa jak u męża

a z drugiej strony łaski nie robi-skoro jestem jego bankomatem( przychodzi do mnie po swoja kasę)to chociaż tyle "zapłaci" za usługę

To tak jak ja mam nerwice od razu!

Nie no spoko :-)
    Pazury pomalowane, milczący atmosfera w domu rozmawiam tylko z córką:-)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze powtarzamy , ze pije i pali za swoje, a skoro nie zmadrzał do tej pory, to juz nigdy to się nie stanie(skończy we wrzesniu 32 lata), ogólnie dobry chłopak, ale pogubiony. Ile mogłam, tyle dla niego zrobiłam, az poczulam, ze pora sie odciąć od tego wszystkiego-mam chociaż spokój psychiczny

ale to jest tez powód mojego rozczarowania płcia dzidzi-wiem, jacy sa męzczyźni w mojej rodzinie ale i w rodzinie męża :) bez wzgędu ha to za kim pójdzie, nie będzie ciekawie :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    zawsze powtarzamy , ze pije i pali za swoje, a skoro nie zmadrzał do tej pory, to juz nigdy to się nie stanie(skończy we wrzesniu 32 lata), ogólnie dobry chłopak, ale pogubiony. Ile mogłam, tyle dla niego zrobiłam, az poczulam, ze pora sie odciąć od tego wszystkiego-mam chociaż spokój psychiczny

ale to jest tez powód mojego rozczarowania płcia dzidzi-wiem, jacy sa męzczyźni w mojej rodzinie ale i w rodzinie męża :) bez wzgędu ha to za kim pójdzie, nie będzie ciekawie :D

Rozumiem cie bo mam podobne zdanie na temat facetów tym bardziej że ojciec był alkoholikiem.
    Wydaje mi się że to zależy od wychowania, potem od towarzystwa itd.
    Myślę że jak będziesz dużo rozmawiać z synem i tłumaczyć to dużo wskurasz i wyrośnie na normalnego faceta.
    Nie musi być najgorszy czyli pić,szlajac się itd.
    Zobacz na swojego męża mam nadzieję że weźmie przykład synek z taty a nie z innych.... :-)
    Ale też nie przewidzimy co z niego wyrośnie:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 11:10

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka, u nas w rodzinach chyba zaden facet nawet w szkole dobrze się nie uczyl :) kobiety jakos tak inaczej :D
    a mój mąż jest uporzadkowany, bo -jak jego rodzina gada-przeze mnie, koledzy w pracy tez mu powtarzali, ze ma się mnie trzymać i na ludzi wyjdzie...Szansa zawsze jest , ale wizja męskich potomków w mojej lini A i w męża R to kolorowa nie jest :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny koleżanka z sali będzie miała jutro krzywa w szpitalu robiona -22tydz. I tu w szpitalu praktykują też tylko na czczo i po 2 godzinach...

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze:-)
    Jesteś mądra i poukładana konkretną babka mąż też więc mam nadzieję że nie pozwólcie żeby synek wywijal wam tam czy kombinował jak to chłopak i wyjdzie na ludzi.
    Bądź dobrej myśli:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Dziewczyny koleżanka z sali będzie miała jutro krzywa w szpitalu robiona -22tydz. I tu w szpitalu praktykują też tylko na czczo i po 2 godzinach...

A CZEMU W SZPITALU I JUŻ W 22TC?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Będzie dobrze:-)
    Jesteś mądra i poukładana konkretną babka mąż też więc mam nadzieję że nie pozwólcie żeby synek wywijal wam tam czy kombinował jak to chłopak i wyjdzie na ludzi.
    Bądź dobrej myśli:-)

trzeba być dobrej mysli i wierzyć w dziecko :D moja ciotka wierzy, ze synowie jednak lepiej sie chowają :) (ma 2 synów i 1 corkę)
    a z drugiej strony wiesz, ze szewc bez butów chodzi? z wykształcenia jestem pedagog :) zawód wykonywany -wychowawca :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia nie wiem dlaczego wg lekarza przyspieszenie porodu o 2 dni jest zbawienne, no ale niech i tak będzie ;)

mnie ostatnio mąż nie denerwuje na całe szczęście. wczoraj byli u mnie znajomi, to on nawet do pracy nie szedł, żeby mi pomagać. kawę zrobił, co trzeba to przyniósł, no normalnie tylko chwalić takiego męża heh.
    za to dziś śpi i ja już pomyłam, pranie rozwiesiłam a teraz idę obiad robić i oczywiście jakiś jogurcik zjeść. ostatnio mam bolące łydki i mega chcicę na orzeszki ziemne :)
    ja za 12 dni mam termin porodu, jupi :)
    miłej niedzieli mamuśki :)

Rudzina, twardan lubią tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek, ja w 38+4 juz córke witałam :)
    i nie chwal głośno męża :D

asioczek86 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jakoś nie mam weny do pisania. W ogóle nie mam dziś humoru.
    Wczoraj byłam w szpitalu na ktg i 3 godziny tam czekałam. Taka zmęczona wróciłam... a za tydzień powtórka ale już na spotkanie z Synkiem :)

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka aż trzy godziny????
    Chore to!
    Tule cie :-)
    Trzymamy kciuki i życzę szybkiego bezbolesne porodu:-)
    Kolejna mamuska się rozpakuje.....
    Super :-)

‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ