X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia odpoczywaj kochana.
    Brak mi słów na facetów.
    Nawet wczoraj patrzyłam na szwagierki męża następny zboczony kretyn zaczął gadać o tym jaka się okrągła zrobiłam czyt seksowną w ciąży i cycata wrrrrr to siadam też na niego :-)
    Tak mu zaczęłam jechać ze się oddalił i poszedł dalej robić przed dom.
    Myślał że się podjaram czy co? Wskocze mu??? Wrrrr niestety mam swojego pytonga i tego się trzymam ale takie akcje wcale mnie nie ruszają wręcz odwrotnie znienawidzam takich facetów i jadę po nich :-(
    Napaleniec jeden bzykal by wszystko co ma dziurę.
    Ja też bym gdzieś pojechała ale wieje brzydko jest.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, ze ja -analogicznie do pierwszej ciąży, czyli w 21+0tc na tej samej wadze- waze niemal tyle samo , co w tej ? :) wtedy 81,1, a dzis waga pokazała 81,0 :D (i po 4 tyg juz wyraźnie powoli rosła-zobaczymy jak teraz)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia super myślę że teraz będzie rosła co????
    Ale fajnie.......
    Ja mam 19tc i 80kg:-)
    A z córką w 20/21 ważyłam 75 kg właśnie sprawdziłam w karcie ciąży:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczymy
    dzis na obiad...gołąbki :) wyjatkowo nie schabowy :D
    ale juz żałuję, ze tak na siłę robię sobie odwyk od kotleta...a bez kotleta czym mam sie utuczyć :)wtedy waga do końca urosła o równe 6kg (te pomiary na mojej wadze z moich notatek)

ja wczoraj wylicytowałam ubranka za około 100zł i równoczesnie sprzedałam jedna rzecz za 100zł :)

żabka04, Rudzina, twardan lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 86, dzień dobry!
    Oj ile nerwów z tymi chłopami! Mój akurat wypić nie lubi, ja chyba jestem większą imprezowiczką niż on ;) plus - nie mam prawka wiec nawet teraz jak ja pić nie mogę to on tez nie bardzo bo musi nas wozic.
    Tekstów drugiego z panów nawet nie będę komentować bo to dla mnie żenujące...

Mimo wszystko miłego cudnego dnia! Może jeszcze pogoda się poprawi :)

P.S.
    Kupiłam wczoraj te wasze knopersy, ciekawe jak mi wyjdą na zdrowie... (Kinder bueno tez kupiłam)

P.S.2
    Jako ze jestem bezsuwaczkowa melduję się w 35tc+1d :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 08:34

żabka04, kamciaelcia, goodwill lubią tę wiadomość

Rudzina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina wyjdą wyjdą na zdrowie :-)
    Smacznego kochana dobrych cukrów życzę:-)

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na suwaczku mam inna date ale juz mi sie nie chce zmieniac a tak to jestesmy z Rudzinką na równo;)tak ze witamy w 9 mesiacu;)

jutro mam jechac po fotelik dla Alka do Mielca jak macie male dzieciaki to sobie obejrzyjcie sunshine kids fajne sa bo maja pokrętelko z tylu i mozna je rozszezac i dziecko nie kisi sie jak sledz.
    odezwe sie potem bo moj wisi nade mna...;/grrrrrr

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • twardan Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z cukrem 82 :) Jednak chłop, to zawsze tylko chłop!
    Miłego dnia :)

goodwill lubi tę wiadomość

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pranie do wieszania, ale chyba pogoda odchodzi...powieszę w domu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie zaraz kolejne dwie mamuśki się rozpakuja:-)
    Czy kogoś pominelam? :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba sobie pazury zrobię....
    Ale mazne je lakierem albo hybryde położę.
    Bo co tu robić w tak brzydka pogodę???
    Pojechałam na basen ale się boje że jakiś grzybek się przyklei do mnie:-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno domi , asioczek

żabka04, Rudzina lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam tak-głupia ja !
    wczoraj świadomie nie poszłam do sklepu mięsnego, bo wiedziałam, ze znowu kupię schabowe oraz pasztetowa :( a teraz od rana juz się martwię, ze nie mam kotleta i odczułam brak pasztetowej na śniadanie :(
    mąż już mi mówił, bym poszła do marketu po mięso...ale to nie to samo...
    a co do pasztetu-stwierdziłam, ze poszperam po szafkach, bo zawsze gdzies mamy pochowane konserwy wojskowe(w tym pasztet) :) i znalazlam-ale bez pasztetu . Mielonka tez była dobra, ale zobaczymy jak cukry, bo w skladzie skrobia
    zatem-głupia ja jak but! Odmówiłam kobiecie w ciązy zachcianek

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja nadal mecze sie z acetonem. Wczoraj byłam os samego rana u tesciowej. Jadlam i pilam tak jak w domu przed remontem. Nic praktycznie nie robilamna dzis rano jeszcze większy poziom acetonu. Co lepsze albo przez ten tydzien zebrala mi sie woda albo przytylam 0.5kg wiec jak to sie ma do glodowania?
    W poniedzialek zadzwonie do gina czy mam sie tym martwic. Jem co 1.5h wiec nawet gdybym chciala wlaczyc dodatkowy posilek to poprostu brakuje mi juz na to dnia bo wstaje o 7-8 chodze spac kolo 23.

Brat mnie dzis wkurzyl bo byl na imprezie wczoraj i przyniosl caly duzy pojemnik różnych ciast :( Język chce mi wejsc do dupy :( Z tego wszystkiego zrobie dzis chyba próbe z laysami zielona cebulka albo dam ostatnia szanse knopersowi.

Remont idzie do przodu ale nie w takim tepie w jakim bym chciala. Wczoraj od rana maz robil z tesciem i tak naprawdę przez caly dzien zdazyli zamontowac w toalecie wc - zestaw podtynkowy. Przeraza mnie jak te bloki budowane byly na odczep sie. Dotkniesz jednej rzeczy a sypie sie następna. Na szczescie niedlugo dluzszy weekend wiec moze do konca tyg zrobia te gładzie i podgonia z robota.

Zabka ja tez wczoraj pokazałam mezowi nerwa o to samo. U niego w rodzinie glupi zwyczaj piwkowania w trakcie roboty. Wiec w piatek wypil piwo, wczoraj przez dzien 3 a oni "po robocie" jeszcze flaszke otwieraja. A jedno piwo prawie calebstoi. Pytam p9 cholere bierze wodke jak jeszcze piwa nie wypil. To mi mowi ze w niedziele wypije. Nerwy mnie wziely bo im blizej rozwiazania tym zamiast pic coraz mniej to pozwala sobie coraz czesciej. A wogole to taka robotę mam w dupie. Mial robic sam zeby bylo taniej. A w takim tempie to wyjdzie ze to co zaoszczedzi wydamy na alkohol a to mi sie nie podoba.

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka spróbuj jeszcze z knopersem :-)

Mój mąż właśnie wstał i dogorywa w wannie "topi się" trzezwieje.
    Wpadłam sikam i sikam patrzy na mnie myśli że coś powiem a ja mam go w dupie dzisiaj mam ochotę mu łeb na dłużej zamoczyla pod wodą wrrrr
    Dzisiaj czuje ze będzie płacili dzień bo łzy same mi się Cisna:-(
    Ahhhhhh
    Właśnie żyga.......a niech cierpi wcale mi ho nie szkoda.
    Powiedziałam do szwagierki po złości że jak urodzę to się nawalimy a mojemu mężowi dam dwójkę dzieci i niech se radzi a ja będę tym trzecim zobaczymy kozaki w roli głównej.
    Oczywiście tak nie zrobię bo mam mózg.
    Idę robić paznokcie.

Kamcia ahhh może będzie cud i cukry ok.
    U mnie było źle po kromke z mielonka właśnie z puszki.:-(

Ja kupiłam watrobianke i wcinam ja cały czas śniadanie kolacja mniam.
    Następnym razem się zaopatrzysz:-)
    To już jutro poniedziałek świeża dostawa ruszyła na zakupy i będziesz miała.

Wczoraj dostałam od szwagierki swojskie słoik smalcu, kiełbasy w słoiku, pasztety,szynki i kiełbasy.:--)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, nie mam pojęcia , co ci poradzic odnośnie acetonu, w jakich ilościach był dzisiaj?

a co do facetów-mój az tyle odwagi by nie miał ryzykować przez 2 dni :) czasem się wkurzam, ze jak pantoflarz pyta sie mnie w sklepie czy moze 1 piwo sobie kupić :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka, nie strasz mnie mielonką! ale liczę, ze po tej jest szansa-te wojskowe produkty sa troszkę lepsze niz standardowe no sok marchwiowo jablkowy ma malo cukru w porównaniu do innych na rynku
    z mielonka okaże się za 15 min
    wpadłam na genialny pomysł-wysle brata do biedronki po karkówke :)
    gołabki będa na jutro zamiast zupy(dziś dojadam resztki rosołu)
    martwiłam sie tez jak ja biedna dostarczę paczkę 8kg na pocztę-i wymysliłam :) wysle brata do biedronki i poproszę by już dzis paczkę włożył do auta :)

haha
    a brat oficjalnie nie wie o ciązy-ostatnio zachowuje sie jak dzikus: wpada i wypada, wiec my tez się w tym biegu nie chwalimy

a kiełbasy w słoiku sami czesto robiliśmy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 09:52

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia wysoki (80 - +++). Takze to juz naprawdę nie żarty tylko cos sie u mnie sypie. Przychodzi min jeszcze do głowy tylko to zeby zmienic chleb. Bo od tyg jem nowy ciemny niby z karmelem ale cukry po nim super. Ale moze malo odzywczy i dlatego ten aceton. Wogole zauwazylam ze odkad mam aceton mam tez lepsze cukry. Od ponad tyg zadko kiedy przekraczam 105.

3i49o7esw7obg123.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być kinder bueno do kawy, ale tak sie napaliłam, ze nie doczekałam aż się woda zagotuje i zjadłam przed kawa :D czuje sie jak narkomanka... :/

kamciaelcia, żabka04, twardan lubią tę wiadomość

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Kamcia wysoki (80 - +++). Takze to juz naprawdę nie żarty tylko cos sie u mnie sypie. Przychodzi min jeszcze do głowy tylko to zeby zmienic chleb. Bo od tyg jem nowy ciemny niby z karmelem ale cukry po nim super. Ale moze malo odzywczy i dlatego ten aceton. Wogole zauwazylam ze odkad mam aceton mam tez lepsze cukry. Od ponad tyg zadko kiedy przekraczam 105.

ojej, to rzeczywiscie duzo, ja tak mialam raz 40-80 kiedy wymiotowałam i nie jadlam

najlepiej dzwonić do gin
    u ciebie tylko ten chleb pomagał (ja zjadam 2-3 kromki na dzień), ale co się popsuło. Ja tego do końca nie rozumiem, gin też pewnie sie zdziwi, ale najspokojniejsza bedziesz, jak poradzisz się specjalisty

ja tez oststnio mam nizsze cukry , ale ketonów brak (nawet wyrywkowo w ciagu dnia)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 10:04

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ