X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi super wieści. Ważne ze nie będą cię dodatkowo męczyć pobytem w szpitalu. No i w końcu się poznacie :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ekstra! To jutro ściskamy kciukasy i czekamy na wieści ;) zaśniesz ty dzisiaj? ja bym chyba miała problem hahaha

Rudzina
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Domi :) Dominiś jutro będzie po drugiej stronie brzuszka :-D powodzenia kochana i czekamy jutro na wieści :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi super wieści:-)!
    Trzymamy kciuki i czekamy na wieści :-)
    Życzę wszystkiego dobrego kochana powodzenia:-)
    Kładz się spać odpocznij :-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje cukry po podwieczorku i kolacji masakra :/ cały czas przekroczone od 4h ciągiem, a do tego zgaga. Takiej zgagi to ja dawno mie miałam, wymioty od niej non stop. Któraś z was kiedyś pisała, że ma.wysokie cukry, jak maa zgage. Potwierdzam mega zgaga.i mega cukry idą w parze.
    Spróbuję iść spać, dobrej nocy.

Domi jutro zaciskamy kciukasy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia jak nie dasz rady żyć że zgaga to na najbliższej wizycie poproś gina o receptę na tabletki na zgage.
    Nie pamiętam nazwy ale bardzo skuteczne.
    Ja z córką nie miałam zgagi tylko w nocy jak spalam twardo a tak to cały czas zaczynało się od otwarcia oczu.
    Pielęgniarki w szpitalu były w szoku że tak mam:-(
    Katorge przechodziłam:-(
    Teraz w tej ciąży może że dwa razy miałam ale chwilę trwa.
    Dobranoc :-)

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny?
    Dzisiaj znowu miałam delikatne skurcze ale się wyciszylo...

Co do cukrów i pomiarów po rzeczach dozwolonych i niedozwolonych to moja teoria jest taka, że węgle złożone dłużej są trawione więc cukier rośnie powoli i stopniowo... Po tych prostych jest siup - szybki wzrost i zaraz spadek... Stąd wyniki po godzinie są już niskie...
    U mnie po kaszach i makaronach pełnoziarnistych cukry też trzymają dłużej wyższy poziom niż po zwykłych...
    Oczywiście mysle, że u prawdziwych cukrzykow te cukry nawet po weglach prostych dlugo się utrzymują... Nasze trzustki chociaż może trochę obciążone generalnie dzialaja jednak wydolnie dlatego jest szybki wyrzut insuliny i poziom glukozy we krwi zostaje szybko obniżony...

Ogladalyswcie wczoraj fakty?
    Zdrowa matka (jak podkreślali niecukrzycowa) urodziła sn dziecko 5700 czy coś koło tego...
    Swoją drogą w pomiarach przewidywali, że dziecko będzie o kg mniejsze...

Moj brzuch robi się większy i większy... Śmieją się , że mam doklejona piłkę...
    Nigdzie nie przeczytałam tylko mi brzuchol wywala...
    Jeść nie mogę zbyt wiele bo żołądek mam już w gardle...
    Dzisiaj zjadłam trochę budyniu... Po godzinie cukier 96...

Zgagę mam taką, że śpię na polsiedzaco... Wrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 21:56

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi
    Az mi się nie chce wierzyć ze zdrowa matka ale ja jej nie zazdroszczę :) nie wiem jak to jest u cukrzyków na pewno inaczej niż u nas. Moja ciotka wstaje z cukrem 120 i 2h po małym obiedzie ma 170 . I nawet wracając do cukrów prostych to w teorii idą do gory i spadają (to widzę po jablku )ale jednak po knoppersie (tam trochę cukru i tłuszczu )nie ruszają mi w żadnym momencie. Złożone zaś w teorii nie powinny skoczyć ponad normę. Powinny być stopniowo wyrzucane na dość niskim poziomie . Ale kto wie jaka my naprawdę chemię zjadamy. Ile w tych wszystkich składach prawdy

Może spróbuj z sutkami ? :) chociaż niech dzidzia jeszcze trochę siedzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 22:02

Ajwi lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do dużych dzieci - mój mąż też ważył dużo bo 5.5 kg ale teściowa miała cesarke. I też nikt u niej cukrzycy nie stwierdzal

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale się rozpisałyście, nie zdołam was nadrobić ;)
    ja mam małego dupolka kamcia, świetnie to ujełaś haha mam nadzieję, je jednak będzie cc, już nie chcę żeby mała się obróciła.

z brzuchem mi coraz trudniej, gorzej też z aktywnościa, ale daję radę, oby do maja.
    dziewczyny nie musicie się martwić, że was opuszczę ;) tzn. nie chcę mieć już cukrzycy, ale chcę was odwiedzać tu na forum i na pewno będę zaglądać i dopingować was w dietach i małych grzeszkach ;) kto wie, może spotkamy się znowu przy następnej ciąży w tym forum ;) bo ja mam takie myśli, że skoro w pierwszej ciąży ma się cukrzycę, to w drugiej na 90% też :(

kamciaelcia, twardan, żabka04 lubią tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi wrote:
    Ogladalyswcie wczoraj fakty?
    Zdrowa matka (jak podkreślali niecukrzycowa) urodziła sn dziecko 5700 czy coś koło tego...

Nie wierzę w jej zdrowie - co najwyżej źle diagnozowana. Nie musiała mieć przed porodem wysokich cukrów... już nie musiała. Nota bene ginekolog, który puszcza poród sn takiego kloca... Boga się chyba nie boi. Toż to wskazanie do cesarki jest jak byk! Jak dla mnie - masakra. :/

Ajwi - jak już pisałam, zgagę mam non-stop, pomaga mi Gaviscon w syropie, polecam. Nie wchłania się z przewodu pokarmowego, można stosować w ciąży.

Domi - kciuki!!! 3maj się, byle szybko i bezboleśnie!

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to ten sam przypadek o którym myślę, ale to chyba u nich w rodzinie norma duże dzieciaki (to był jej drugi poród i pierwsze dziecko też powyżej 4kg) no i co do lekarza to tam USG się o ponad 1kg chyba pomyliło...

Niezależnie od okolicznosci nie zazdroszczę kobiecie ;)

Kurde ja (odpukać) do tej pory się w życiu nie dowiedziałam co to zgaga...

DOBRANOC DZIEWCZYNY!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 22:17

Rudzina
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No lekarz mówił że zdrowizna....
    Dziecko też..
    A ja pokazywali - uśmiechnięta i zrelaksowana...

Poród książkowy bez komplikacji...
    Lekarz nazwał go spacerowym i mówił, że matka praktycznie w ogóle się nie nameczyla..

Ja też nie wiedziałam co to zgaga do 36 tyg :) od 3 dni śpię na siedząco i nie wiem gdzie podzxiasl się mój żołądek....

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goodwill ja tak samo uważam jak ty - mogła nie być dobrze zdiagnozowana. Ale tego się nie dowiemy. A co do porodu sn to zastanawiam się kto najbardziej się upierał przy tej opcji

Asioczek
    Doskonale cie rozumiem :) tez przy dupolku w którymś momencie nie chciałam fikniecia. Prosiłam grzecznie o to corcie :)

asioczek86, goodwill lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia to ja pisalam ze przy zgadze mam zawsze wysokie cukry. I u mnie rzeczywiscie tak jest. Od kilku dni mam stosunkowo nizsze cukry i poki co brak zgagi. Ja biore Renne 1/4 lub 1/2 i przechodzi.

Po chipsach ok 40g:
    Po 1h -115
    Po 1.20h - 118
    Po 2h - 105
    Szalu nie bylo ale bola zaleczylam :) Dobrze ze sie opanowalam ;)

Po moim ostatnim poscie 2x zmierzylam aceton w moczu i wyszlo piekne 0. Czyli problemem zbyt dlugi (ok 8h) sen? Ale jedzac w nocy zeby wyeliminowac aceton wywali mi cukry rano :|
    Zobaczymy jeszcze jaki poziom będzie jutro.

Co do tego porodu. Wystarczy ze trafila na takiego "madrego" lekarza ktory doradzil jej spacerek w międzyczasie, cytrynke do wody, nie przejal sie lekkim przekroczeniem na czczo lub zlecil na czczo i po 2h (opisuje przyklady jednego obleganego gina w mojej okolicy) :)

Dobranoc laseczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 23:12

3i49o7esw7obg123.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    O dziwo przespalam cała noc, wstałam tylko raz w nocy do łazienki a przed 5 mały mnie obudził bo jak nigdy zaczął wariowac :-)
    Teraz podpieli oksy, za godzinę zapis i trzymajcie kciuki żeby ruszyło

Ajwi lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi trzymam mopcno mocno kciuki za was- za szybka, sprawna akcję :) sama nie moge się doczekać

domi05 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojawiają się bardzo delikatne uściski co kilka minut i na kilka minut, podkrecaja też oksy i sprawdzają małemu tętno. Ale to się musi utrzymać po odlaczeniu a ostatnio w trakcie coś też było a potem przeszło... Ale przedtem nie zwiekszali dawki a teraz zwiększają. ..

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może pójdzie :D bo ja absolutnie się na tym nie znam ;) w planowanym cc chodzi o to, by nie było skurczy stad cięcie jest wcześniej. Na pewno będzie dobrze-no i juz dziś

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 10 minut do.ktg a mnie z bólu nie skreca... w zasadzie bardziej mnie bolało nie raz jak synuś kopał niż te uciski które są...
    Zobaczymy co wyjdzie na zapisie

tb732n0a0czusv9c.png
‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ