Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejo!
U mnie na czczo sliczne 82 a po śniadaniu (2 parówki z ketchupem i ogórek + kromka chleba) 126... skusiłam sie na ten ketchup jak jakas nowicjuszka hahaha, ale Zabka tyle pisała wczoraj o tych musztardach itp ze nie mogłam się powstrzymać, cóż, na drugie snaidanie będzie bez nagrody w postaci knopersa, przełożymy to na podwieczorek
Domi tak czy inaczej już dzisiaj będziesz rozpakowana! Tyle czekałaś na bułę to teraz już z górkidomi05 lubi tę wiadomość
Rudzina -
Ale u mnie po ketchupie już ze 2 razy było wysoko (chociaż w normie) wiec się skusiłam a niepotrzebnie bo prawie mi nie brakuje tylko jakos tak mnei wzieło dzisiaj. Ale powiem wam ze chyba pierwszy raz mam wy***ne na takie przekroczenie. Miesiac temu to moze bym sie nawet popłakała
a teraz zmierzyła, zapisalam, zaznaczyłam na niebiesko i poszłam składac pranie hahahaha
kamciaelcia lubi tę wiadomość
Rudzina -
Rudzina ja tak samo. Zjadlam kanapeczke z wedlina i lyzeczka ketchupu. A wszystko przez dziewczyny
Jak zakladalam konto na belly gdy rozpoznano u mnie cukrzyce to myslalam ze przunajmniej tu dziewczyny nie beda kusicJaka ja bylam głupia i naiwna
Domi ja zrobilam mezowi cala liste na czasy po porodzieDo szpitala biore 3 torby: dla siebie, dla dziecka i ze slodkosciami
Ja chce tak:
Obwarzanka z maaasa pasztetu, zapiekanke z ketchupem, snicersa, michalki, ciasto czekoladowe z masa polewy, chipsy duza paczke, ciepla bagietke czosnkowa z biedry, kg truskawek, polowe arbuza, kg czeresni, rondelek klusek slaskich z sosem i surowka bez miesa, pierogi z serem bialym.
No to tak w teoriiTylko ze ty bedziesz to mieć juz a ja musze jeszcze poczekac troche
Kamcia dzis lepiej tylko teraz pytanie co lepsze: aceton rano czy cukier ponad norme?kamciaelcia, Rudzina, twardan lubią tę wiadomość
-
Kamcia szczerze to u mnie gdyby norma byla do 140 to wychodzi ze moja dieta wyglądałaby zupelnie jak przed cukrzycą. Bo o ile teraz po wiekszosci rzeczy przekraczam 120 o tyle tylko raz przekroczylam 140. Wafelki kupne, bulki, serek smietankowy - ze wszystkiego rezygnuje bo lekko przekraczam 120 a do 140 spokojnie moglabym jesc i sie nie przejmowac.
Dla mnie do 140 to nie bylaby zadna walka. Zadnego obcinania chleba i eliminowania wiekszosci rzeczy.
Wg mnie z cukrami do 140 walcza prawdziwe cukrzyki a nie takie naciagniete jak my. -
Dorinka, ja tez mam wpisane jedno oficjalne przekroczenie 142-po zupce chińskiej, ale z drugiego palca było 135
, nawet kebab za slaby na cukry 140
nie odpowiem ci, co lepsze-cukry czy aceton, u mojej diab nie mogę mieć ketonów nawet sladowych, a cukry na czczo musowo do 90(91 jeszcze przymknie oko)-ale jednorazowy pomiar o niczym nie swiadczy
ja wierzę, ze jutro bedzie jeszcze mniej ketonów, skontroluj chociaż raz w ciągu dnia, narazie wychodzi na niekorzyść przerwa nocna
jestesmy pewnie naciągane cukrzyczki, by napedzać przemysł farmaceutycznyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 10:38
-
a ja ostatnio wyciagam codziennie ze zmywarki ten sam zestaw naczyń
fioletowy kubek od kawy plus szklaneczka na orzechy, talerzyk po 1 sniadaniu oraz talerzyk po 2. sniadaniu, patelnia po schabowym, 3 płytkie talerze oraz jeden głeboki, miseczka po zupie i druga miseczka po wieczornym makaronie z mlekiem, 2 kufle od piwa(w nich piję wode do pierwszego sniadania i do obiadu), ewentualnie sitko od makaronu oraz mały garnek po nimi tak codziennie
-
nick nieaktualnyPoskakalam czyt. kurze pościerałam, uiekłam ciasto do wz-tki i odkurzyłam .
Podyszałam niby mi lepiej . Usiadłam zjadlam jogurt panna cotta i dalej łzy mi się cisną nawet z tego powodu że gacie mam za ciasne doopa mi urosła?????
mam 5 majtek kóre sa najlepsze reszta keidyś była super:-)
To chyba hormony!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mały wariował jak sprzątałam bo chyba mu za ciasno w tych majtkach
A mój chłop brak mi słów wpatrzeni w siebie egoiści.
ja jestem anty na seks i nie wiedzieć czemu na temat dawania sie nie bede wypowiadać bo zacznę klnąć jak szewc w skrócie to moje i nie muszę dawać codziennie!
Mój jest typem że to ja jestem czarna owca i to ja robię źle.
On zawsze sie wybieli albo okręci kota ogonem.
Dziś mnie nazwał współlokatorką bo na żonę nie zasługuję (nie daje, nie smyram go itp!!!!) od słowa do słowa i wyszła awantura.
I oczywiście to ja ta zła.
Dobrze że siedzi w grażu i niech siedzi o 17 wyjedzie do pracy a ja będę miala spokój.
Wiem że faceci są obcy ale szkoda mi właśnie dzieci bo patrzą słuchają tego wszystkiego.
Prosiłam pana Boga i proszę nadal żeby nie pozwolił mi brać rozwodu .
Nie chce dać moim dzieciom tego co ja miałam za przeżycia ahhhhhh
Następny długi temat le nie rozwodzie się tylko hormony mi walą a mojemu mężowi chyba się udzieliło nooooooo.
Czas skończyć ciasto chyba juz wystygło. -
nick nieaktualnymój tez nie naciska ani nie kaze tylko rano jest foch głupie teksty.
kiedys go w domu nie było 2 mce pojechal za granice do pracy i co dał rade???/ dał!!!!!
oni się zachowują jakby kużwa parzył ten h@@j jak se nie pociupcia!
Strasznie zrobiłam sie anty na seks w ciąży ale bez przesady chyba to nie jest najważniejsze w życiu?????Oni tylko o tym myślą???????? -
u nas to może ja jestem ta bardziej złośliwa
jesli mój cos powie, czesto mu odpowiadam "znajdz sobie inna", "na siłę cię nie trzymam", albo"reklamacja i zale nie u mnie". Jednak czesto mi odp, ze 'gdzie ja taka drugą kamilkę znajdę". Chociaz moj mąż potrafi udawać , ze nic sie nie stało po jakiejś kłotni, wie , ze czas jest na nasza korzyść-poczekamy i zobaczymy. A ja jednak jestem pamiętliwa -
nick nieaktualny