X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie sie rozkreca :)

domi05 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!

U mnie na czczo sliczne 82 a po śniadaniu (2 parówki z ketchupem i ogórek + kromka chleba) 126... skusiłam sie na ten ketchup jak jakas nowicjuszka hahaha, ale Zabka tyle pisała wczoraj o tych musztardach itp ze nie mogłam się powstrzymać, cóż, na drugie snaidanie będzie bez nagrody w postaci knopersa, przełożymy to na podwieczorek ;)

Domi tak czy inaczej już dzisiaj będziesz rozpakowana! Tyle czekałaś na bułę to teraz już z górki :D

domi05 lubi tę wiadomość

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudzina, u mnie po musztardzie jeszcze lepiej niz po keczupie, musztarde zjadam bez umiaru

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u mnie po ketchupie już ze 2 razy było wysoko (chociaż w normie) wiec się skusiłam a niepotrzebnie bo prawie mi nie brakuje tylko jakos tak mnei wzieło dzisiaj. Ale powiem wam ze chyba pierwszy raz mam wy***ne na takie przekroczenie. Miesiac temu to moze bym sie nawet popłakała :) a teraz zmierzyła, zapisalam, zaznaczyłam na niebiesko i poszłam składac pranie hahahaha

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Rudzina
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak 2 dni nie mialam apetytu tak wrocil z podwojna sila;D:P

Rudzina lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to , rudzina, chodzi-bez niepotrzebnego stresu...Pozazdroscic tym, które walczyły z cukrami przy normie 140

Rudzina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jeszcze sobie dodatkowo pomyślałam, ze jakbym siedziała teraz w Hiszpanii to bym się ucieszyła jaki mam ładny cukier po śniadaniu bo przecież norma do 140 :) no i trudno. Ketchup poczeka na lepsze czasy...

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przezyjemy to wszystkie :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina ja tak samo. Zjadlam kanapeczke z wedlina i lyzeczka ketchupu. A wszystko przez dziewczyny :)
    Jak zakladalam konto na belly gdy rozpoznano u mnie cukrzyce to myslalam ze przunajmniej tu dziewczyny nie beda kusic :) Jaka ja bylam głupia i naiwna ;)

Domi ja zrobilam mezowi cala liste na czasy po porodzie :) Do szpitala biore 3 torby: dla siebie, dla dziecka i ze slodkosciami :)
    Ja chce tak:
    Obwarzanka z maaasa pasztetu, zapiekanke z ketchupem, snicersa, michalki, ciasto czekoladowe z masa polewy, chipsy duza paczke, ciepla bagietke czosnkowa z biedry, kg truskawek, polowe arbuza, kg czeresni, rondelek klusek slaskich z sosem i surowka bez miesa, pierogi z serem bialym.
    No to tak w teorii :) Tylko ze ty bedziesz to mieć juz a ja musze jeszcze poczekac troche :)

Kamcia dzis lepiej tylko teraz pytanie co lepsze: aceton rano czy cukier ponad norme?

kamciaelcia, Rudzina, twardan lubią tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia szczerze to u mnie gdyby norma byla do 140 to wychodzi ze moja dieta wyglądałaby zupelnie jak przed cukrzycą. Bo o ile teraz po wiekszosci rzeczy przekraczam 120 o tyle tylko raz przekroczylam 140. Wafelki kupne, bulki, serek smietankowy - ze wszystkiego rezygnuje bo lekko przekraczam 120 a do 140 spokojnie moglabym jesc i sie nie przejmowac.
    Dla mnie do 140 to nie bylaby zadna walka. Zadnego obcinania chleba i eliminowania wiekszosci rzeczy.
    Wg mnie z cukrami do 140 walcza prawdziwe cukrzyki a nie takie naciagniete jak my.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, ja tez mam wpisane jedno oficjalne przekroczenie 142-po zupce chińskiej, ale z drugiego palca było 135 ;), nawet kebab za slaby na cukry 140
    nie odpowiem ci, co lepsze-cukry czy aceton, u mojej diab nie mogę mieć ketonów nawet sladowych, a cukry na czczo musowo do 90(91 jeszcze przymknie oko)-ale jednorazowy pomiar o niczym nie swiadczy
    ja wierzę, ze jutro bedzie jeszcze mniej ketonów, skontroluj chociaż raz w ciągu dnia, narazie wychodzi na niekorzyść przerwa nocna

jestesmy pewnie naciągane cukrzyczki, by napedzać przemysł farmaceutyczny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 10:38

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ostatnio wyciagam codziennie ze zmywarki ten sam zestaw naczyń :D
    fioletowy kubek od kawy plus szklaneczka na orzechy, talerzyk po 1 sniadaniu oraz talerzyk po 2. sniadaniu, patelnia po schabowym, 3 płytkie talerze oraz jeden głeboki, miseczka po zupie i druga miseczka po wieczornym makaronie z mlekiem, 2 kufle od piwa(w nich piję wode do pierwszego sniadania i do obiadu), ewentualnie sitko od makaronu oraz mały garnek po nim :D i tak codziennie :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poskakalam czyt. kurze pościerałam, uiekłam ciasto do wz-tki i odkurzyłam .
    Podyszałam niby mi lepiej . Usiadłam zjadlam jogurt panna cotta i dalej łzy mi się cisną nawet z tego powodu że gacie mam za ciasne doopa mi urosła?????
    mam 5 majtek kóre sa najlepsze reszta keidyś była super:-)

To chyba hormony!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mały wariował jak sprzątałam bo chyba mu za ciasno w tych majtkach :-)

A mój chłop brak mi słów wpatrzeni w siebie egoiści.
    ja jestem anty na seks i nie wiedzieć czemu na temat dawania sie nie bede wypowiadać bo zacznę klnąć jak szewc w skrócie to moje i nie muszę dawać codziennie! :-):-)

Mój jest typem że to ja jestem czarna owca i to ja robię źle.
    On zawsze sie wybieli albo okręci kota ogonem.
    Dziś mnie nazwał współlokatorką bo na żonę nie zasługuję (nie daje, nie smyram go itp!!!!) od słowa do słowa i wyszła awantura.
    I oczywiście to ja ta zła.
    Dobrze że siedzi w grażu i niech siedzi o 17 wyjedzie do pracy a ja będę miala spokój.
    Wiem że faceci są obcy ale szkoda mi właśnie dzieci bo patrzą słuchają tego wszystkiego.
    Prosiłam pana Boga i proszę nadal żeby nie pozwolił mi brać rozwodu .
    Nie chce dać moim dzieciom tego co ja miałam za przeżycia ahhhhhh
    Następny długi temat le nie rozwodzie się tylko hormony mi walą a mojemu mężowi chyba się udzieliło nooooooo.
    Czas skończyć ciasto chyba juz wystygło.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka, ja tez nie mam ochoty, ale mój to całkowicie szanuje, chociaz nie naciska , moze wię ,co bym mu powiedziała: albo niech idzie do kochanki jak mu żle, albo niech sobie idzie do łazienki zwalić wiemy co ;)
    ale jest grzeczny

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój tez nie naciska ani nie kaze tylko rano jest foch głupie teksty.
    kiedys go w domu nie było 2 mce pojechal za granice do pracy i co dał rade???/ dał!!!!!
    oni się zachowują jakby kużwa parzył ten h@@j jak se nie pociupcia!
    Strasznie zrobiłam sie anty na seks w ciąży ale bez przesady chyba to nie jest najważniejsze w życiu?????Oni tylko o tym myślą????????

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas to może ja jestem ta bardziej złośliwa
    jesli mój cos powie, czesto mu odpowiadam "znajdz sobie inna", "na siłę cię nie trzymam", albo"reklamacja i zale nie u mnie". Jednak czesto mi odp, ze 'gdzie ja taka drugą kamilkę znajdę". Chociaz moj mąż potrafi udawać , ze nic sie nie stało po jakiejś kłotni, wie , ze czas jest na nasza korzyść-poczekamy i zobaczymy. A ja jednak jestem pamiętliwa :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Informuje wszem i wobec ze ketchup nie dla mnie. Nawet ten ze stewia. Po kanapce 20g z wedlina i lyzeczka ketchupu - 123. No niestety :(

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trudno Dorinka
    za 2 miesiące najesz sie bez ograniczeń

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka przykro mi :-(
    nawet ketchupu nie można zjeść:-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale zobaczcie ,jakie to gooowno z tego keczupu...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ