X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko wcześniej robiłam hummus sama, ale mam lenia i kupiłam gotowy ;) ostatnio kupuję same gotowce, bo nie chce mi się kombinować ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dobrze ja też ostatnio wygodna soe zrobiłam i idę na łatwiznę.

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko, ale mnie ten mój leń wkurza, bo tak "śmieciowo" chyba nigdy nie jadłam ;) i muszę się ogarnąć. Zawsze robiłam jakieś wynalazki, pasty, sałatki, a teraz wszystko gotowe, zero warzyw ;) he he ostatni miesiąc porażka ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie nie,warzywka to ty musisz jesc!

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko od warzywek to.mi się już cofa ;)jedynie do obiadu jem i do kanapek ogorkae i nic więcej. Bleee powoli wszystko mi brzydnie.

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki co wy piszecie! U was nie ma jedna drugiej czego zazdroscic bo wszystkie macie piekne cukry ;)
    Ja wam moge zazdrościć i przyznam sie......robię to ;) I wkurzaja mnie wasze piekne cukry i tego nie ukrywam ;) :P
    Ja tez maaarze o pasztecie choc cieniutkiej warstwie (nie bede lapczywa), o keczupie snie po nocy :) Wczoraj moim chlopom remontowym zrobilam u tesciowej zapiekanki. Myslalam ze mi jezyk do dupy ucieknie ale nie od samej zapiekanki ale od zapachu keczupu :) Marze o obiedzie bez zimiorow :) Z golabkami jestem przykladem ze mimo malej ilosci ryzu czy kaszy moze wywalic i to powyzej 130. Golabki ide robic jutro z tesciowom wiec powtórzę test :)
    Ale pochwale sie ze dzis zjadlam kawalek serniczka co brat przyniosl i cukier 106 :)
    Po wielkim udku z kurczaka z surowka i ziemniaczkiem rozgotowanym 99.
    Normalnie to sa jaja ale wiecie ze zauwazylam ze jak tesciowa cos przyrządzi to mam lepsze cukry ;)

Ja na ten tydzien mam w planie zrobic test: polowy tortilli kupnej, mleka z platkami pelnoziarnistymi (1/3 nieduzego kubka płatków), i knopersa powtorzyc:) Ale moze spróbuję jeszcze z keczupem (mam ze stewia i zwykly wiec beda 2 testy) :)

A za niedlugo bedziemy ogladac film i taaaaak mnie kusi lays zielona cebulka :) Juz kilka miesiecy w ustach nie mialam. Co o tym myslicie? Paczka 165g. Zjadlabym 65 a reszta meza :) Jeszcze walcze bo sie cykam :)

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawaj dorinka:-)

Dorinka lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka a sprawdzałaś ketony w ciągu dnia?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    115:-)
    A więc mogę ketchup.
    Wolałabym inny ale dobry i taki

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko to jest dziwne, że po serniczku ok, a po czymś teoretycznie dobrym za wysoki ;) acz gołąbki mnie dziwią, że podnoszą bo ilość ryżu nawet w przeliczeniu na WW jest śladowa i nie powinna wywalać. Ja jadłam 3 gołąbki kupne z sosem pomidorowym i cukier był ok, a były wielkie te gołębie. ilość WW nie przekroczyła 4WW, a podają, że obiaad powinien mieć 6-7WW. Dzień później jadłam 2 gołębie bez sosu, ziemniaki, surówka i cukier też ok.
    Ja najbardziej tęsknię za pizza, chinszczyzna i hinduskim jedzeniem. Mniam mniam mniam. Brakuje mi tego bardzo, ale niestety większość potraw odpada z tego przedziału :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 19:55

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko no i super :) lepszy taki jak żaden ;)ja jednak na kolację absolutnie nie zjem ;) ale na drugie śniadanko nadrabiam ;) dzisiaj na obiad najadlam się majonezu z sałatką jak głupia, jak bym go.pierwszy raz jadła. Może za dużo i podbiło tłuste po podwieczorku.

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia niestety dzis nie bo podsunelas mi ten pomysl a ja bylam u tesciowej caly dzien. Jutro zamierzam na to poswiecic kilka paskow :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka bo może się okazać że w ciągu dnia jest dobrze a przerwa nocna nie służy. Albo chociaż uda się wyłapać kiedy się zmniejszają. Jednak najwięcej trzymam kciuki by jutro było zero ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia i uwierz mi ze moje gołąbki naprawdę byly malutkie a zjadlam niecałe 2. Zobaczymy jak będzie jutro po golabkach tesciowej :)

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka ja po kotletach jajecznych i mielonych "teściowej" cukry mam lepsze niż po swoich ;) a buły tartej w nich od ciula, a u mnie zero ;) chyba podświadomość działa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 20:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zgage od tego ketchupu:-(
    Mały wariuje odkąd zjadłam kolacje:-)
    A tu za raz będzie moja pora na drugą ostatnia kolacje :-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    Na pewno się cieszy

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W my szykujemy sie do filmu. Zjadlam kilka chipsow juz. Jak one smakuja :)
    Zjem w czasie filmu jeszcze kilka chyba :) Sama nie wiem czy sie po tym mierzyc ale pewnie z ciekawosci to zrobie :) A myslicie zeby po chipsach jesc jeszcze posiłek przed snem?

żabka04 lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    Sama nie raz przymierzalam się do chipsów ale w marketach standardowo są duże paczki a ja wolę nie ryzykować bo jak z kebabem zjem do końca. Musze upolować mała paczuszke. Osobiście się zmierze i to pewnie jeszcze później niż 1h ale wiesz ze do tego nigdy nie namawiam. A po kilku sztukach nie warto mierzyć ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Tak więc już wiem, że jutro będę miała synka przy sobie! :-)
    Rano dają mi oksy, jak nic nie ruszy to robią cięcie - będą czekać do 10-10.30,
    Jak ruszy to pewnie będzie nieco później, Ale myślę że nawet sn uda się jutro do wieczora :-)
    Na razie Was nie doczytałam, może doczytam, Ale teraz myśli krążą zupełnie gdzie indziej :-)

kamciaelcia, Rudzina, żabka04, Dorinka, twardan lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
‹‹ 709 710 711 712 713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ