X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Patrycja_mała Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, nam ginka powiedziała, że sobie podejrzała płeć i spokojnie można ją wyczytać z twarzy dzidziusia ;) Chyba będzie małym narcyzkiem jak mama, bo zawsze pozuje do zdjęcia na USG zawodowo ;)

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, dobrej nocy i owocnej wizyty! :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Na czczo 90.
    Nie śpię od 30 min córką się wyspała:-(

Kamcia powodzenie na wizycie:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie spie od 1h i 20 min :) własnie wmuszam sniadanie a powinnam jechac tankowac

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie 85 i nie wstaje jeszcze bo nie i juz

kamciaelcia, Rudzina lubią tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 89 po wieczornej kajzerce z majonezem serem i pomidorem. Brak ketonów!! :)

Rudzina, kamciaelcia, agatia, żabka04 lubią tę wiadomość

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ketonów brak, cukier 87. Potwornie nic mi się nie chce...

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja
    Ketonow brak bo wczorajszy a może i przedwczorajszy dzień zdecydował o tym - przyzwyczaja się do jedzenia mało ale często. Obserwuj jednak cukier na czczo po bulce

Ja juz siedzę na ławeczce, jestem druga do diab (nr 1 pacjent i po nim ja bez kolejki ). Normalnie sniezyce zaliczyłam po drodze. Dobrze ze jeszcze mam zimowe opony

Patrycja_mała lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z cukrem 81 i bez ketonów :) mam nadzieję, że dzisiaj będzie ciepło, bo zamierzam z młodym iść na plac zabaw.

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia,w ciągu dnia na pewno nie pozwolę sobie na białą kajzerkę,wczoraj to eksperyment i nieco przymus,bo mój chlebek się skończył. Szkoda mi zapaskudzić wyniki w dzienniczku jakimś przekroczeniem ;)
    Ja mam wizytę u diab 10 dopiero bo przyjmuje tylko raz w tygodniu :/

Mam ochotę na kapustę pekińską.. Jakieś pomysły??

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z pekinskiej robiłam taką smieciowe. Dawałam co miałam. Pierś z kurczaka, fete, pomidory, rzodkiewki, ogórek, kukurydzę w puszce por no i dużo koperku i obowiązkowo majonez

Rudzina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałam na myśli ze jak rano cukier przekroczy to na pewno z winy bułki na noc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej cukier 73 i brak ketonów.
    Ja też jadłam o 22.30 pół kajzerki z masłem:) na mnie i na ketony działa. Miesiąc temu miałam na czczo wyższe cukry ale przed 90. A teraz już się unormowały. Zwykle mam 75-84. Nieźle że taki rozrzut skoro jem przed spaniem cały czas to samo.

zrz682c3xdy3h4kv.png

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę,nie chce mieć wyboru między porannymi ketonami albo wysokim cukrem na czczo :/ Dobry pomysł z sałatką!

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka dobry znak jak masz niższe na czczo :) Zblizasz się pewnie do rozwiązania :) mi z synkiem po ciąży na czczo zrobiły się wyzsze niż w ciąży, ale w normie bo do 99. Diab tłumaczyła, że to normalne bo w ciąży na czczo cukry maleją w porównaniu z przed ciąży, a po posiłkach rosną :)

Domi daj znać co u Was!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 08:42

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja juz po sniadaniu. Na czczo 87 i wysoki poziom acetonu. Wczoraj na kolacje za twoja rada Kamcia zjadlam 8szt makaronu pelnoziarnistego i szklaneczke mleka. No u mnie niestety nic to nie dalo. Caly dzien aceton 0 a rano wychodzi dziad. Spalam niecałe 8h i jestem padnieta. Chyba jeszcze dospie troche :)

Druga zla wiadomosc jest taka ze wczoraj zjadlam jednego malutkiego golabka od tesciowej. Mniejszy byl niz pol dloni. 1/4 ryżu z kasza jęczmienna wymieszanego i 3/4 miesa.Po 1h - 119. Takze jak widac nie ma reguly na to czy cukier wywali czy nie :) U mnie niespecjalnie mialo co podniesc a jednak bylam przy granicy. Nawet nie chce myslec co pokazal by gluko gdybym zjadla 3 jak Kamcia i jeszcze z ketchupem ;)

3i49o7esw7obg123.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak z tą cukrzycą będzie po ciąży? Mam nadzieję że nie będziemy jej mieć.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko widzę, że walka z acetonem przeszła na Ciebie :/ ja jakoś to okiełznałam, ale zeszło mi ze 2-3 tyg.
    Co do gołąbków to jestem w szoku, chyba masz kryzys 32 tc :)
    Ja rano po misce mleka z kaszą miałam 119, a małym gołąbkiem bym się nie najadła :/ Oby ten kryzys szybko minalr.

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka jeżeli ciążowa to ryzyko pozostania małe (acz niestety może wrocice w przeciągu 10 lat). Kazdae ciąża sprzyja pozostaniu (u mnie to już druga). No i jeżeli cukrzyca w ciąży (a nie ciążowa) to ryzyko pozostania duże. Ja mam nadzieję, że u mnie to jednak cukrzyca zależna od łożyska skoro krzywa wyszła ok ;) bo inaczej niewesoło ;)

Patrycja_mała lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się zaczęło :-(
    Chyba na samą myśl o wizycie u diablo (w czwartek) wywala cukry wrrrrr
    Po śniadaniu standardowym gdzie służyło mi do tej pory 131/137(lewa i prawa ręka).
    Podałam 1j. insuliny .

Mam gdzieś te cukry jakoś sie nie przejęłam .
    Wczoraj podwieczorek dzisiaj 1 śniadanie dobrze że nie na czczo duzo nie brakowało było 90.
    Pffffffff

Pojadę później odebrać wyniki moczu i glikowanej.
    Ciekawe co tam wyszło?:-)

Dorinka to nie pojadłaś:-(
    Ja bym nawet nie zjadła tego małego tylko dużego od razu albo dwa malutkie hahaha
    Ja łakoma a jak głodna to i słonia zjem hahaha

Marzenka nie będziemy mieć po ciąży cukrzycy hihi
    Za kilkanaście lat albo wcale i każdej z nas i sobie życze żeby nie przyszła juz wcale ta MENDA!!!!!!

‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ