Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Patrycja
Ketonow brak bo wczorajszy a może i przedwczorajszy dzień zdecydował o tym - przyzwyczaja się do jedzenia mało ale często. Obserwuj jednak cukier na czczo po bulce
Ja juz siedzę na ławeczce, jestem druga do diab (nr 1 pacjent i po nim ja bez kolejki ). Normalnie sniezyce zaliczyłam po drodze. Dobrze ze jeszcze mam zimowe oponyPatrycja_mała lubi tę wiadomość
-
Kamcia,w ciągu dnia na pewno nie pozwolę sobie na białą kajzerkę,wczoraj to eksperyment i nieco przymus,bo mój chlebek się skończył. Szkoda mi zapaskudzić wyniki w dzienniczku jakimś przekroczeniem
Ja mam wizytę u diab 10 dopiero bo przyjmuje tylko raz w tygodniu
Mam ochotę na kapustę pekińską.. Jakieś pomysły?? -
Hej cukier 73 i brak ketonów.
Ja też jadłam o 22.30 pół kajzerki z masłem:) na mnie i na ketony działa. Miesiąc temu miałam na czczo wyższe cukry ale przed 90. A teraz już się unormowały. Zwykle mam 75-84. Nieźle że taki rozrzut skoro jem przed spaniem cały czas to samo. -
Marzenka dobry znak jak masz niższe na czczo
Zblizasz się pewnie do rozwiązania
mi z synkiem po ciąży na czczo zrobiły się wyzsze niż w ciąży, ale w normie bo do 99. Diab tłumaczyła, że to normalne bo w ciąży na czczo cukry maleją w porównaniu z przed ciąży, a po posiłkach rosną
Domi daj znać co u Was!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 08:42
-
Hej dziewczyny
Ja juz po sniadaniu. Na czczo 87 i wysoki poziom acetonu. Wczoraj na kolacje za twoja rada Kamcia zjadlam 8szt makaronu pelnoziarnistego i szklaneczke mleka. No u mnie niestety nic to nie dalo. Caly dzien aceton 0 a rano wychodzi dziad. Spalam niecałe 8h i jestem padnieta. Chyba jeszcze dospie troche
Druga zla wiadomosc jest taka ze wczoraj zjadlam jednego malutkiego golabka od tesciowej. Mniejszy byl niz pol dloni. 1/4 ryżu z kasza jęczmienna wymieszanego i 3/4 miesa.Po 1h - 119. Takze jak widac nie ma reguly na to czy cukier wywali czy nieU mnie niespecjalnie mialo co podniesc a jednak bylam przy granicy. Nawet nie chce myslec co pokazal by gluko gdybym zjadla 3 jak Kamcia i jeszcze z ketchupem
-
Dorinko widzę, że walka z acetonem przeszła na Ciebie
ja jakoś to okiełznałam, ale zeszło mi ze 2-3 tyg.
Co do gołąbków to jestem w szoku, chyba masz kryzys 32 tc
Ja rano po misce mleka z kaszą miałam 119, a małym gołąbkiem bym się nie najadłaOby ten kryzys szybko minalr.
-
Marzenka jeżeli ciążowa to ryzyko pozostania małe (acz niestety może wrocice w przeciągu 10 lat). Kazdae ciąża sprzyja pozostaniu (u mnie to już druga). No i jeżeli cukrzyca w ciąży (a nie ciążowa) to ryzyko pozostania duże. Ja mam nadzieję, że u mnie to jednak cukrzyca zależna od łożyska skoro krzywa wyszła ok
bo inaczej niewesoło
Patrycja_mała lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie się zaczęło
Chyba na samą myśl o wizycie u diablo (w czwartek) wywala cukry wrrrrr
Po śniadaniu standardowym gdzie służyło mi do tej pory 131/137(lewa i prawa ręka).
Podałam 1j. insuliny .
Mam gdzieś te cukry jakoś sie nie przejęłam .
Wczoraj podwieczorek dzisiaj 1 śniadanie dobrze że nie na czczo duzo nie brakowało było 90.
Pffffffff
Pojadę później odebrać wyniki moczu i glikowanej.
Ciekawe co tam wyszło?
Dorinka to nie pojadłaś
Ja bym nawet nie zjadła tego małego tylko dużego od razu albo dwa malutkie hahaha
Ja łakoma a jak głodna to i słonia zjem hahaha
Marzenka nie będziemy mieć po ciąży cukrzycy hihi
Za kilkanaście lat albo wcale i każdej z nas i sobie życze żeby nie przyszła juz wcale ta MENDA!!!!!!