X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Patrycja_mała Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, nam ginka powiedziała, że sobie podejrzała płeć i spokojnie można ją wyczytać z twarzy dzidziusia ;) Chyba będzie małym narcyzkiem jak mama, bo zawsze pozuje do zdjęcia na USG zawodowo ;)

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, dobrej nocy i owocnej wizyty! :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Na czczo 90.
    Nie śpię od 30 min córką się wyspała:-(

Kamcia powodzenie na wizycie:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie spie od 1h i 20 min :) własnie wmuszam sniadanie a powinnam jechac tankowac

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie 85 i nie wstaje jeszcze bo nie i juz

kamciaelcia, Rudzina lubią tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 89 po wieczornej kajzerce z majonezem serem i pomidorem. Brak ketonów!! :)

Rudzina, kamciaelcia, agatia, żabka04 lubią tę wiadomość

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ketonów brak, cukier 87. Potwornie nic mi się nie chce...

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja
    Ketonow brak bo wczorajszy a może i przedwczorajszy dzień zdecydował o tym - przyzwyczaja się do jedzenia mało ale często. Obserwuj jednak cukier na czczo po bulce

Ja juz siedzę na ławeczce, jestem druga do diab (nr 1 pacjent i po nim ja bez kolejki ). Normalnie sniezyce zaliczyłam po drodze. Dobrze ze jeszcze mam zimowe opony

Patrycja_mała lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z cukrem 81 i bez ketonów :) mam nadzieję, że dzisiaj będzie ciepło, bo zamierzam z młodym iść na plac zabaw.

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia,w ciągu dnia na pewno nie pozwolę sobie na białą kajzerkę,wczoraj to eksperyment i nieco przymus,bo mój chlebek się skończył. Szkoda mi zapaskudzić wyniki w dzienniczku jakimś przekroczeniem ;)
    Ja mam wizytę u diab 10 dopiero bo przyjmuje tylko raz w tygodniu :/

Mam ochotę na kapustę pekińską.. Jakieś pomysły??

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z pekinskiej robiłam taką smieciowe. Dawałam co miałam. Pierś z kurczaka, fete, pomidory, rzodkiewki, ogórek, kukurydzę w puszce por no i dużo koperku i obowiązkowo majonez

Rudzina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałam na myśli ze jak rano cukier przekroczy to na pewno z winy bułki na noc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej cukier 73 i brak ketonów.
    Ja też jadłam o 22.30 pół kajzerki z masłem:) na mnie i na ketony działa. Miesiąc temu miałam na czczo wyższe cukry ale przed 90. A teraz już się unormowały. Zwykle mam 75-84. Nieźle że taki rozrzut skoro jem przed spaniem cały czas to samo.

zrz682c3xdy3h4kv.png

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę,nie chce mieć wyboru między porannymi ketonami albo wysokim cukrem na czczo :/ Dobry pomysł z sałatką!

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka dobry znak jak masz niższe na czczo :) Zblizasz się pewnie do rozwiązania :) mi z synkiem po ciąży na czczo zrobiły się wyzsze niż w ciąży, ale w normie bo do 99. Diab tłumaczyła, że to normalne bo w ciąży na czczo cukry maleją w porównaniu z przed ciąży, a po posiłkach rosną :)

Domi daj znać co u Was!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 08:42

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja juz po sniadaniu. Na czczo 87 i wysoki poziom acetonu. Wczoraj na kolacje za twoja rada Kamcia zjadlam 8szt makaronu pelnoziarnistego i szklaneczke mleka. No u mnie niestety nic to nie dalo. Caly dzien aceton 0 a rano wychodzi dziad. Spalam niecałe 8h i jestem padnieta. Chyba jeszcze dospie troche :)

Druga zla wiadomosc jest taka ze wczoraj zjadlam jednego malutkiego golabka od tesciowej. Mniejszy byl niz pol dloni. 1/4 ryżu z kasza jęczmienna wymieszanego i 3/4 miesa.Po 1h - 119. Takze jak widac nie ma reguly na to czy cukier wywali czy nie :) U mnie niespecjalnie mialo co podniesc a jednak bylam przy granicy. Nawet nie chce myslec co pokazal by gluko gdybym zjadla 3 jak Kamcia i jeszcze z ketchupem ;)

3i49o7esw7obg123.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak z tą cukrzycą będzie po ciąży? Mam nadzieję że nie będziemy jej mieć.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko widzę, że walka z acetonem przeszła na Ciebie :/ ja jakoś to okiełznałam, ale zeszło mi ze 2-3 tyg.
    Co do gołąbków to jestem w szoku, chyba masz kryzys 32 tc :)
    Ja rano po misce mleka z kaszą miałam 119, a małym gołąbkiem bym się nie najadła :/ Oby ten kryzys szybko minalr.

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka jeżeli ciążowa to ryzyko pozostania małe (acz niestety może wrocice w przeciągu 10 lat). Kazdae ciąża sprzyja pozostaniu (u mnie to już druga). No i jeżeli cukrzyca w ciąży (a nie ciążowa) to ryzyko pozostania duże. Ja mam nadzieję, że u mnie to jednak cukrzyca zależna od łożyska skoro krzywa wyszła ok ;) bo inaczej niewesoło ;)

Patrycja_mała lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się zaczęło :-(
    Chyba na samą myśl o wizycie u diablo (w czwartek) wywala cukry wrrrrr
    Po śniadaniu standardowym gdzie służyło mi do tej pory 131/137(lewa i prawa ręka).
    Podałam 1j. insuliny .

Mam gdzieś te cukry jakoś sie nie przejęłam .
    Wczoraj podwieczorek dzisiaj 1 śniadanie dobrze że nie na czczo duzo nie brakowało było 90.
    Pffffffff

Pojadę później odebrać wyniki moczu i glikowanej.
    Ciekawe co tam wyszło?:-)

Dorinka to nie pojadłaś:-(
    Ja bym nawet nie zjadła tego małego tylko dużego od razu albo dwa malutkie hahaha
    Ja łakoma a jak głodna to i słonia zjem hahaha

Marzenka nie będziemy mieć po ciąży cukrzycy hihi
    Za kilkanaście lat albo wcale i każdej z nas i sobie życze żeby nie przyszła juz wcale ta MENDA!!!!!!

‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ