X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kiedys torbe ogarnelam ale tam nawet pol rzeczy nie wlozylam .
    Rudzina nic sie nie martw maly jeszcze podrosnie . a kiedy na nas przyjdzie czas to nie wiadomo teraz to i tak juz w miare bezpieczny czas

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzylam po 2h.
    Masakra :-(
    Jedna ręka 232!!!! Druga ręka 153.
    Przegięcie:-(
    Ale chyba też moje nerwy mają jakiś wpływ? :-(
    Nieważne insuline podałam.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    strasznie duzo! ale tez straszna jest ta róznica w pomiarach, tak tez nie powinno być!153 to jeszcze normalnie brzmi, ale nie 220

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooooo
    Ja się aż zatrzeslam że strachu jak zobaczyłam 200!!!!!
    Różnica jest i to duża.
    Nic powiem diablo o próbie i jaki wynik niech się tłumaczy.
    Bo nie wiem jak to rozumieć.
    Ręką tam gdzie było 200 była przy telefonie w górze bo rozmawiałam przez telefon a ta druga normalnie.
    Tylko tu może być haczyk wysokiego cukru ale czy to by miało wpływ hmmmm nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 18:12

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka taka różnica nie może być
    Może niech ci zmieni glukometr
    Tak naprawdę ty musisz mieć dokładny pomiar przez insulinę ale nie rozjechanie się o 70 jednostek

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jej to powiem i mam nadzieję że zmieni glukometr.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierzylam po 2 razy nawet po 3 razy na raz i nigdy nie było dużej różnicy ale 70 j te aż przeraża

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko poprose u diablo, żeby Ci sprawdzili gluko. Ja miałam kiedyse z jednej ręki 200 z drugiej 94 i dostałam nowy gluko.
    W 200 nie wierzę :)

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja by przy 200 cukru bardzo źle się czuła .
    Przy 140 głowa mnie boli a przy 200 to nie wiem co mi by bylo?:-)
    Powiem jej i niech sprawdzą wezme swój.
    Dzięki za rady :-)

• Patrycja_mała Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na pewno wina glukometru, zbyt szeroka ta różnica.. Szkoda tylko Twoich nerwów.

A powiedzcie mi dziewczyny, moje cukry dzisiaj,to 101, 105,104 i co najważniejsze przes chwilą sprawdziłam a tu wreszcie całkowity brak ketonów! Czy takie cukry są ok,czy za wysoko? Gdzieś czytałam, że najlepsze są te w okolicy 100 bo świadczą o tym,że i my jesteśmy najedzone i dzieciątko ma z czego czerpać.

Sernik.. Uszami bym wciągnęła!

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja ja mam różne cukry i na pewno nie patrzę na to jakie rzekomo są lepsze. Nawet jak mam 113 to mnie cieszy fakt że w normie i tyle. Sama zauważysz ze jednego dnia masz np 100 a drugiego dnia dokładnie po tym samym 120. Musisz być najedzona. I jedz ze smakiem.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, mi się wydaje,że na początku właśnie nie dojadałam i cukie 80 po posiłku mnie nie zadowalał,bo szybko czułam głód,ale następnego dnia dorzucam coś do tego samego posiłku i wynik jest wyższy a ja nie jęczę.

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja Po posiłku ma być do 120. Ja tak jem i się mieszczę w przypaku większości posiłków.
    Ja jak mam poniżej 100 to po godzinie chce mi się jeść. Dlatego już nauczyłam się i ważę jedzenie i wiem na ile mogę sobie pozwolić. Mało też nie mogę jeść, bo wtedy ketony mi wychodzą.

zrz682c3xdy3h4kv.png

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka mam dokładnie tak samo. Dlatego też zauważyłam,że jak mam w okolicy 100 to od razu i ketony znikają i czuję się najedzona. Metodą prób i blędów każdego dnia się uczę, tylko coś czuję,że zaraz skończą mi się pomysły na śniadani i kolacje:/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, a jak tobie lekarz kazał mierzyć ketony? rano?czy w ciagu dnia?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabetolog kazała tylko rano,a jak zapytałam przezornie co jeśli się pojawią (a tego byłam pewna,bo w każdym badaniu moczu co miesięcznym wychodziły ślady - ginka w ogóle się tym nie przejmowała) to powiedziała,że będziemy więcej jeść. Więc jak zobaczyłam,że je rano mam,to w ciągu dnia sprawdzam czy już ich nie ma. Wiem,że ważny jest ten ostatni posiłek i diab mi zaleciła kromkę chleba z żółtym serem,ale to na mnie nie działa, bo ketony i tak były rano :/ Dziś spróbuję ze zwykłą kajzerką.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja ja też mam mierzyć rano. Ale zdarzało mi się na początku eksperymentować w ciągu dnia. Jak organizm przyzwyczaił się do diety to już więcej nawet ketonka u siebie nie znalazłam
    Moja diab jest za weglo złożonymi na noc. Niektórym lekarze proponowali białe pieczywo na noc (kajzerka, chalka )czasem to pomagało a czasem nie. Jednak białe pieczywo na noc mocno podnosi cukry. Z czasem to się objawiło wyższym wynikiem na czczo. Jedna z dziewczyn w nocy miała po tym wysoki cukier. Ketonow do końca nie zrozumiesz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam 1,5 schabowego i...zapomniałam 9 czasie się zmierzyć. Zagadalam się przez tel :D zapisałam czas po 1.5h - 91 budzika nadal sobie nie kupiłam :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kajzerce na noc miałam od pewnego momentu podniesione cukry na czczo - zmieniłam na ciemne pieczywo z serem, znowu kilka tyg ok i zaczeło wywalać. Teraz jem jogurt naturalny z otrębami i jest ok ;)

Agatia chyba z chałką próbowała się pozbyć ketonów i nie wyszło, dobrze kojarzę? W końcu tez coś po swojemu wykombinowała. U mnie czasami wynik po obiedzie 88, 87 i czuję się dobrze i nie jestem głodna - ale wtedy to dla mnie sygnał ze zasłużyłam na nagrodę w formie kostki czekolady ;) ja też nie faworyzuję cukrów w okolicy 100, dla mnie 114 i 92 są tak samo dobre, dopóki w normie to mam wywalone ile :D

Rudzina

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tego się obawiam,że jak zjem kajzere to mnie wystrzeli w kosmos rano. Ja to kilka pasków potrafię zmarnować w ciągu dnia żeby się upewnić czy ketonów nie ma. I co to robić.. Pół kajzerki,to chyba dla mnie za mało żeby mnie do rana dotrzymało :/

‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ