Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNoooooo
Ja się aż zatrzeslam że strachu jak zobaczyłam 200!!!!!
Różnica jest i to duża.
Nic powiem diablo o próbie i jaki wynik niech się tłumaczy.
Bo nie wiem jak to rozumieć.
Ręką tam gdzie było 200 była przy telefonie w górze bo rozmawiałam przez telefon a ta druga normalnie.
Tylko tu może być haczyk wysokiego cukru ale czy to by miało wpływ hmmmm nie wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 18:12
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
To na pewno wina glukometru, zbyt szeroka ta różnica.. Szkoda tylko Twoich nerwów.
A powiedzcie mi dziewczyny, moje cukry dzisiaj,to 101, 105,104 i co najważniejsze przes chwilą sprawdziłam a tu wreszcie całkowity brak ketonów! Czy takie cukry są ok,czy za wysoko? Gdzieś czytałam, że najlepsze są te w okolicy 100 bo świadczą o tym,że i my jesteśmy najedzone i dzieciątko ma z czego czerpać.
Sernik.. Uszami bym wciągnęła!
-
Patrycja ja mam różne cukry i na pewno nie patrzę na to jakie rzekomo są lepsze. Nawet jak mam 113 to mnie cieszy fakt że w normie i tyle. Sama zauważysz ze jednego dnia masz np 100 a drugiego dnia dokładnie po tym samym 120. Musisz być najedzona. I jedz ze smakiem.
-
Patrycja Po posiłku ma być do 120. Ja tak jem i się mieszczę w przypaku większości posiłków.
Ja jak mam poniżej 100 to po godzinie chce mi się jeść. Dlatego już nauczyłam się i ważę jedzenie i wiem na ile mogę sobie pozwolić. Mało też nie mogę jeść, bo wtedy ketony mi wychodzą. -
Marzenka mam dokładnie tak samo. Dlatego też zauważyłam,że jak mam w okolicy 100 to od razu i ketony znikają i czuję się najedzona. Metodą prób i blędów każdego dnia się uczę, tylko coś czuję,że zaraz skończą mi się pomysły na śniadani i kolacje:/
-
Diabetolog kazała tylko rano,a jak zapytałam przezornie co jeśli się pojawią (a tego byłam pewna,bo w każdym badaniu moczu co miesięcznym wychodziły ślady - ginka w ogóle się tym nie przejmowała) to powiedziała,że będziemy więcej jeść. Więc jak zobaczyłam,że je rano mam,to w ciągu dnia sprawdzam czy już ich nie ma. Wiem,że ważny jest ten ostatni posiłek i diab mi zaleciła kromkę chleba z żółtym serem,ale to na mnie nie działa, bo ketony i tak były rano
Dziś spróbuję ze zwykłą kajzerką.
-
Patrycja ja też mam mierzyć rano. Ale zdarzało mi się na początku eksperymentować w ciągu dnia. Jak organizm przyzwyczaił się do diety to już więcej nawet ketonka u siebie nie znalazłam
Moja diab jest za weglo złożonymi na noc. Niektórym lekarze proponowali białe pieczywo na noc (kajzerka, chalka )czasem to pomagało a czasem nie. Jednak białe pieczywo na noc mocno podnosi cukry. Z czasem to się objawiło wyższym wynikiem na czczo. Jedna z dziewczyn w nocy miała po tym wysoki cukier. Ketonow do końca nie zrozumiesz -
Ja po kajzerce na noc miałam od pewnego momentu podniesione cukry na czczo - zmieniłam na ciemne pieczywo z serem, znowu kilka tyg ok i zaczeło wywalać. Teraz jem jogurt naturalny z otrębami i jest ok
Agatia chyba z chałką próbowała się pozbyć ketonów i nie wyszło, dobrze kojarzę? W końcu tez coś po swojemu wykombinowała. U mnie czasami wynik po obiedzie 88, 87 i czuję się dobrze i nie jestem głodna - ale wtedy to dla mnie sygnał ze zasłużyłam na nagrodę w formie kostki czekoladyja też nie faworyzuję cukrów w okolicy 100, dla mnie 114 i 92 są tak samo dobre, dopóki w normie to mam wywalone ile
Rudzina -
No właśnie tego się obawiam,że jak zjem kajzere to mnie wystrzeli w kosmos rano. Ja to kilka pasków potrafię zmarnować w ciągu dnia żeby się upewnić czy ketonów nie ma. I co to robić.. Pół kajzerki,to chyba dla mnie za mało żeby mnie do rana dotrzymało