Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kiedys torbe ogarnelam ale tam nawet pol rzeczy nie wlozylam .
    Rudzina nic sie nie martw maly jeszcze podrosnie . a kiedy na nas przyjdzie czas to nie wiadomo teraz to i tak juz w miare bezpieczny czas

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzylam po 2h.
    Masakra :-(
    Jedna ręka 232!!!! Druga ręka 153.
    Przegięcie:-(
    Ale chyba też moje nerwy mają jakiś wpływ? :-(
    Nieważne insuline podałam.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    strasznie duzo! ale tez straszna jest ta róznica w pomiarach, tak tez nie powinno być!153 to jeszcze normalnie brzmi, ale nie 220

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooooo
    Ja się aż zatrzeslam że strachu jak zobaczyłam 200!!!!!
    Różnica jest i to duża.
    Nic powiem diablo o próbie i jaki wynik niech się tłumaczy.
    Bo nie wiem jak to rozumieć.
    Ręką tam gdzie było 200 była przy telefonie w górze bo rozmawiałam przez telefon a ta druga normalnie.
    Tylko tu może być haczyk wysokiego cukru ale czy to by miało wpływ hmmmm nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 18:12

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka taka różnica nie może być
    Może niech ci zmieni glukometr
    Tak naprawdę ty musisz mieć dokładny pomiar przez insulinę ale nie rozjechanie się o 70 jednostek

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jej to powiem i mam nadzieję że zmieni glukometr.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierzylam po 2 razy nawet po 3 razy na raz i nigdy nie było dużej różnicy ale 70 j te aż przeraża

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko poprose u diablo, żeby Ci sprawdzili gluko. Ja miałam kiedyse z jednej ręki 200 z drugiej 94 i dostałam nowy gluko.
    W 200 nie wierzę :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja by przy 200 cukru bardzo źle się czuła .
    Przy 140 głowa mnie boli a przy 200 to nie wiem co mi by bylo?:-)
    Powiem jej i niech sprawdzą wezme swój.
    Dzięki za rady :-)

• Patrycja_mała Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na pewno wina glukometru, zbyt szeroka ta różnica.. Szkoda tylko Twoich nerwów.

A powiedzcie mi dziewczyny, moje cukry dzisiaj,to 101, 105,104 i co najważniejsze przes chwilą sprawdziłam a tu wreszcie całkowity brak ketonów! Czy takie cukry są ok,czy za wysoko? Gdzieś czytałam, że najlepsze są te w okolicy 100 bo świadczą o tym,że i my jesteśmy najedzone i dzieciątko ma z czego czerpać.

Sernik.. Uszami bym wciągnęła!

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja ja mam różne cukry i na pewno nie patrzę na to jakie rzekomo są lepsze. Nawet jak mam 113 to mnie cieszy fakt że w normie i tyle. Sama zauważysz ze jednego dnia masz np 100 a drugiego dnia dokładnie po tym samym 120. Musisz być najedzona. I jedz ze smakiem.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, mi się wydaje,że na początku właśnie nie dojadałam i cukie 80 po posiłku mnie nie zadowalał,bo szybko czułam głód,ale następnego dnia dorzucam coś do tego samego posiłku i wynik jest wyższy a ja nie jęczę.

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja Po posiłku ma być do 120. Ja tak jem i się mieszczę w przypaku większości posiłków.
    Ja jak mam poniżej 100 to po godzinie chce mi się jeść. Dlatego już nauczyłam się i ważę jedzenie i wiem na ile mogę sobie pozwolić. Mało też nie mogę jeść, bo wtedy ketony mi wychodzą.

zrz682c3xdy3h4kv.png

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka mam dokładnie tak samo. Dlatego też zauważyłam,że jak mam w okolicy 100 to od razu i ketony znikają i czuję się najedzona. Metodą prób i blędów każdego dnia się uczę, tylko coś czuję,że zaraz skończą mi się pomysły na śniadani i kolacje:/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, a jak tobie lekarz kazał mierzyć ketony? rano?czy w ciagu dnia?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabetolog kazała tylko rano,a jak zapytałam przezornie co jeśli się pojawią (a tego byłam pewna,bo w każdym badaniu moczu co miesięcznym wychodziły ślady - ginka w ogóle się tym nie przejmowała) to powiedziała,że będziemy więcej jeść. Więc jak zobaczyłam,że je rano mam,to w ciągu dnia sprawdzam czy już ich nie ma. Wiem,że ważny jest ten ostatni posiłek i diab mi zaleciła kromkę chleba z żółtym serem,ale to na mnie nie działa, bo ketony i tak były rano :/ Dziś spróbuję ze zwykłą kajzerką.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja ja też mam mierzyć rano. Ale zdarzało mi się na początku eksperymentować w ciągu dnia. Jak organizm przyzwyczaił się do diety to już więcej nawet ketonka u siebie nie znalazłam
    Moja diab jest za weglo złożonymi na noc. Niektórym lekarze proponowali białe pieczywo na noc (kajzerka, chalka )czasem to pomagało a czasem nie. Jednak białe pieczywo na noc mocno podnosi cukry. Z czasem to się objawiło wyższym wynikiem na czczo. Jedna z dziewczyn w nocy miała po tym wysoki cukier. Ketonow do końca nie zrozumiesz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam 1,5 schabowego i...zapomniałam 9 czasie się zmierzyć. Zagadalam się przez tel :D zapisałam czas po 1.5h - 91 budzika nadal sobie nie kupiłam :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kajzerce na noc miałam od pewnego momentu podniesione cukry na czczo - zmieniłam na ciemne pieczywo z serem, znowu kilka tyg ok i zaczeło wywalać. Teraz jem jogurt naturalny z otrębami i jest ok ;)

Agatia chyba z chałką próbowała się pozbyć ketonów i nie wyszło, dobrze kojarzę? W końcu tez coś po swojemu wykombinowała. U mnie czasami wynik po obiedzie 88, 87 i czuję się dobrze i nie jestem głodna - ale wtedy to dla mnie sygnał ze zasłużyłam na nagrodę w formie kostki czekolady ;) ja też nie faworyzuję cukrów w okolicy 100, dla mnie 114 i 92 są tak samo dobre, dopóki w normie to mam wywalone ile :D

Rudzina

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tego się obawiam,że jak zjem kajzere to mnie wystrzeli w kosmos rano. Ja to kilka pasków potrafię zmarnować w ciągu dnia żeby się upewnić czy ketonów nie ma. I co to robić.. Pół kajzerki,to chyba dla mnie za mało żeby mnie do rana dotrzymało :/

‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ