X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja z tego, co piszesz cukry masz dobre :) więc do insuliny Ci daleko :) ja w 30 tc brałam już insu, bo skoki miałam nawet po wodzie z sałatą ;) Ty masz ładne cukry :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_mała wrote:
    Agatia, to bardzo krzepiące co napisałaś, dziękuję! Jak się okaże, że moja żonglerka z dietą zawiedzie, to zwrócę się o pomoc w insulinowych sprawach... na razie mocno się tego boję :(

kamciaelcia, a jak sobie serwujesz tego schabowego, bo narobiłaś mi smaka !?
    Ja za to codziennie mogę kaszę gryczaną jeść, ale nie wiem z jakim sosem ją połączyć, żeby nie wywaliło mnie w kosmos :/

Po misce rosołku z makaronem i piersią z kurczaka 105, chyba powoli trzymam lejce :)

kasze (owsiana, jeczmienna) jadłam na poczatku z gulaszem i cukry super. Ale teraz ani na kasze nie moge patrzeć, ani na mieso duszone/pieczone/gotowane. Jajka tylko wchodziły i teraz odkryłam schaboszczaka, ze mi smakuje (śmię powiedzieć , ze nałowgowo go zjadam od ponad tyg), czyli wielki kawał miesa (na poczatku schab, a teraz karkówka)normalnie obtoczony w bułce tartej, usmazony na oleju kokosowym. Zjadam be chleba, ziemniorów, czy kaszy ale z 11sztukami pomidorków koktajlowych. Takie obiady lubilam i lubie-ale ketonów nie mam, cukier mi nie skacze po 2h i później

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, czyli problem z nocą. Moja diab twardo twierdzi , ze na noc weglo złożone w postaci makaronu pełnoziarnistego al dente...jem ten makaron, czasem tylko 5szt , czasem 8szt i na latwiznę idąc-z mlekiem. Najsmaczniejsze to mleko. Moja nocna przerwa to 10h i ketonów nie mam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patrycja_mała Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię smażyć na oleju kokosowym, ale moja diab zabroniła mi smażonego w ogóle :/ Jak wczoraj moją ukochaną cukinię pierwszy raz spróbowałam gotowaną a nie smażoną, to myślałam, że nad tym bladziochem bez smaku będę płakać :D Muszę spróbować nowości, bo za chwilę na nic nie będę mogła spojrzeć co nie jest wykąpane w głębokim tłuszczu albo oblane nutellą! ;)

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia no mam nadzieje ze to dzidzius. Ja po ciazy chce wkoncu zaczac jesc a skupiać sie nad zrzuceniem zbędnego balastu :)
    Patrycja moim cukrom mozesz jak najbardziej zaufac bo jestem na tym forum chyba "najgorszym cukrowym" przypadkiem :) Ja nigdy nie moglam jesc takich ilosci ipołowy takich rzeczy jak dziewczyny tutaj i pochwalic sie takimi pieknymi cukrami jak one :) Ja bardzo zadko kiedy schodze ponizej 100 :)

3i49o7esw7obg123.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia spróbuję na noc. Wiem ze kiedys to nie skutkowalo tak jak i kasze no ale widac ze cos mi sie ewidentnie pozmienialo wiec warto sprobowac :) Zeby tylko cukier rano byl ok. A jak nie to jeszcze pełnoziarnisty chleb od tesciowej na noc przetestuje :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_mała wrote:
    Ja też lubię smażyć na oleju kokosowym, ale moja diab zabroniła mi smażonego w ogóle :/ Jak wczoraj moją ukochaną cukinię pierwszy raz spróbowałam gotowaną a nie smażoną, to myślałam, że nad tym bladziochem bez smaku będę płakać :D Muszę spróbować nowości, bo za chwilę na nic nie będę mogła spojrzeć co nie jest wykąpane w głębokim tłuszczu albo oblane nutellą! ;)

Hej! Ja też niby mam zakaz smażonego ale stopniowo zaczęłam próbować i jest ok, oczywiście bez przesady, jak cos wymaga smażenia na głębokim tłuszczu to odpuszczam, ale takiego schabowego już ze 3 razy jadłam, mieśo z kurczaka np jak robie ryż z kurczakiem i warzywami też sobie obsmażam na odrobinie oliwy i jest spoko. Powoli sama zuaważysz co ci służy ;)

Rudzina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja nic się nie martw o insuline też.
    Ja dostałam i działa na mnie :-)
    Widmo insuliny wystarczy żebym miała dobre cukry czasami przekrocze to ja zapodam i mam spokój.
    Po drugie to nie boli bardziej się czuję nakluwacz:-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_mała wrote:
    a moja powiedziała , ze to ciąza i dogadzac sobie mozna
    smazone niby odpada z tego powodu, ze niby tłuszcz opóźnia wyrzut cukrów. Ale ja mam to juz gdzies . Ponad 2 miesiące na diecie a mój cholesterol urósł i tego nie rozumiem. A zatem teraz pojem sobie smazone. Ciekawe, jak diab czesto jedza te swoje rady

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w dodatku to smazone i tak odsaczam na reczniku papierowym

jutro mam wizyte i zapytam o te knoppersy i schaboszczaki :) jem je codziennie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też smażę na oleju kokosowym bądź rzepakowym. Dietetyczka mi poleciła i nie wywala cukrów. Jem codziennie smażone schabowe, filet z kurczaka lub indyka, mielone też robiłam :)
    Ostatnio kupiłam do pieczenia w piekarniku gotowe przyprawy z rękawem dla karkówki i upiekłam kotlety ze schabu w tym i też fajnie smakowało. Kombinujcie :)
    Trzeba próbować różnych rzeczy bo się wszystko znudzi.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Kamcia chyba chcesz żeby cię wzrokiem zjadła za to co wyprawiasz hihi

Ja zjadłam kawałek ciasta i zapomniałam o której zmierzyć hmmmm.
    A mam ochotę na drugi takie pyszne wyszło :-)
    W domu cisza mąż ma focha i niech se ma. Mnie łeb boli chmury ciemne wiszą śnieg nawet padał.
    Nie wybieram się nigdzie siedzę w domu.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka, ona mnie już wzrokiem nie zabija. Juz o wagę się nie czepia (a teraz mam zamiar jej powiedzieć, co o wadze na tej diecie powiedział gin od echo :) ), z kebabem podziwiała, ze rzeczywiscie sporo zjadłam, nie potrafila wytłumaczyć, czemu po babce cytrynowej cukry lepsze niz po chlebie
    Teraz powiem , ze znalazłam w końcu mieso dla siebie-wielkiego panierowanego schabowego(wczesniej jej juz mówiłam, ze miesa i warzyw nie moge), spytam o knoppersa :) i znów spytam, a raczej jej powiem, oznajmię,ze chce spróbować 2j insuliny

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że Ci pozwoli zmniejszyć dawkę :-)
    Ja mam w czwartek wizytę:-) Aż mi się tam nie chce jechać:-(

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po truskawakch z wasa z maslem orzechowym - 95 :)
    Zjadlam pol kinder bueno a za 1h maz wraca i bedzie kurczak z rozna z surowka :D

wiecie co we lbie mi sie pierniczy od tej cukrzycy. Mam w domu to ciasto co brat przyniosl. I przed spacerem wzielam sprobowalam 1 lyzeczke tego ciasta. Okazało się ze kupne masa czuc ze z alkoholem zeby sie nie psula i taka sztuczna. Kiedys bym nawet na takie nie spojrzala bo by mnie na wymioty bralo a dzis bym cale wrtabila :) Normalnie brak cukru w diecie mi mozg wypala :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Mam nadzieję że Ci pozwoli zmniejszyć dawkę :-)
    Ja mam w czwartek wizytę:-) Aż mi się tam nie chce jechać:-(

ostatnio nie pozwoliła
    jutro mam na 8 diabetologa w Gorzowie
    w czwartek mojego gin, a wieczorem prywatne usg w Gorzowie...troche ten tydzień bedzie zajęty

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinka, jestesmy na odwyku, delirka cukrowa :D

Dorinka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda delirka hahahha
    Na stole na talerzu nakroiłam tego ciasta leży i kusi mnie wrrrr
    Małemu smakowało bo tańcuje a rozpycha się nie miłosiernie.:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to pierwszy raz od tygodni nie mam zupy ugotowanej :) zjadłam 3 gołąbki z keczupem :) (czwartego nie zmiesciłam)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 15:42

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam kurczaka masala ale pycha :-D

‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ