X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Patrycja_mała Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś pieczarki z makaronem sojowym w sosie jogurtowym,ale potem zaraz spacer ;)

Makrela jest super! U mnie po niej zawsze cukry około 90 a zazwyczaj jeszcze coś do niej jem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia zapraszam:-)
    Patrycja pisz co tam do niej jadasz :-)

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciul zaryzykuje tez wlasnie mam robic na caly dom to zrobic a nie sprobowac to szkoda . mi maka jako tako bardzo nie podnosi bo nalesniki robie i to z jakims iwocem i serem i cukry ok . nie zjem to sie nie dowiem jak co potem bede płakać i tyle zaczne od 3

Rudzina lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie zabuszka:-)
    Podejdź do tego z żartem nie stresuj się ile będziesz miała cukru po tych płatkach bo to też podnosi :-)
    Smacznego! :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch mnie boli:-((((
    Uczucie jak na okres a chwilami jakbym zaraz biegunkę miała dostać:-(
    Rośnie???????? Zapomniałam jakie bóle się przechodzi w ciąży:-(

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nic nie boli nic nie ciagnie ciszabi spokoj jescze niech z tydzien sobie posiedzeni grzecznie a potem moze wtchodzic jak chce

żabka04 lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko, ja zazwyczaj jem z kapuchą kiszoną i 2 kromkami wasy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 12:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_mała wrote:
    Żabko, ja zazwyczaj jem z kapuchą kiszoną i 2 kromkami wasy :)

To odpada kapusta kiszona bo ja po niej mam skręt kiszek :-(
    Zjem po swojemu zrobię pastę wkroje jajko gotowane cebulke natkę pietruszki, przyprawie i położę na kromke

Patrycja_mała lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie , dzisiaj otrzymalam list o tym ze mam cukrzyce ciazowa i strasznie sie boje.
    Jestem w 32 tyg ciazy i to bylo moje drugie badanie z glukozą.
    Pierwsze badanie miałam w 5 miesiacu ciazy jednakże po wypiciu glukozy od razu wymiotowałam jednakże w szpitalu nic na to nie powiedzieli i pobrali mi krew po 2 h z czego rzekomow wyniki wyszly w normie..
    Ostatnio miałam spotkanie u poloznej i znowu pobieraną mialam krew gdyz taka jest procedura . Niestety tym razem znowu wyszlo ze mam podwyższony lekko cukier i mialam znowu zrobic badanie z glukozą.
    Tym razem wypilam i nie wymiotowałam , pobrano mi krew a dzis otrzymalam list o tym że jestem zapisana na spotkanie z cukrzykami 5 maja ktore bedzie trwalo 1.5godz.
    Martwie się samym faktem o cukrzycy i mysle ze miałam ją juz na pierwszym badaniu tylko że przez zwymiotowanie nie pokazal sie wynik taki jaki powinien.
    Boje się o to czy moje dziecko bedzie zdrowe? Czy przez ten czas w którym żylam nieswiadoma cukrzycy nie mialo to jakiegos zlego wplywu na płód...
    Na każdym usg czyli 2 ktore mialam bylo z dzieckiem ok. Czy jednak gdyby bylo cos nie tak np chore serduszko,jakas wada wrodzona itp powiedzieliby mi? Jedyne co wiem to to że mam bardzo nisko lozysko stąd zapisano mnie na usg ktore mam miec 9 maja w celu sprawdzenia czy sie unioslo bo jak nie to czeka mnie cesarka.
    Dziewczyny jakie jest prawdopodobienstwo że moja dzidzia moze urodzic sie chora?
    W pierwszej ciazy z synkiem nie mialam zadych problemow i wszystkie wyniki byly wzorowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 13:35

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsu na spokojnie :) nerwy nic tu nie dadzą. Jak masz diagnozę musisz być na diecie i kontrolować cukry. Dużo miałaś ponad normę? Mieszkasz chyba za granicą sądząc po opisie :) robiłaś wynik tylko na czczo i po 2h?
    Nie myśl o chorobach dzidzi, bo masz niewiele większe ryzyko niż matki bez cukrzycy. Kiedyś w ogóle tego nie diagnozowano i dzieci rodziły się zdrowe.
    Też mam nisko osadzone lozysko, ale trochę się podnosi :) i tak czeka mnie cc :)

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci z ciaz cukrzycowych to raczej to to ze duze sie rodza a raczej z wadami jakimis genetycznymi sie to nie wiąże no tak mi sie wydaje.
    Nic sie nie martw nas jest tutaj kilka razem damy rade.w polsce mamy i tak nizsze normy niz w uk czy niemczech .

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadlam 4 duze placki i zeby nie bylo zdodalam 2 ogorki kiszone bardzo kwasne i niech sie dzieje a ją ie to pyszne bylo.... Mniam mniam

żabka04, agatia lubią tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zjadłam sporo:-)
    Wzięłam nospe ale ta nic nie pomaga :-(
    Leżę mam ochotę iść spać :-(
    Cukry trzeba zmierzyć.....
    Obiecałam córce rower słonko świeci ale chyba lipa z rowerku bo brzuch mnie boli :-(

Katsu wady wrodzone jakby dzidzia miała to już byś pewnie o nich wiedziała z usg.
    Na pewno przez cukrzycę ich nie będzie miało.
    Prędzej dzieci rodzą się duże lub małe przy cukrzycy.
    Spokojnie stosuj dietęiedz malutko a często unikaj słodkości a będzie dobrze.
    Jak coś pisz,pytaj postaramy się odpowiedzieć :-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pękam ;) zjadłam 4 bitki z kurczaka, ziemniaczki i sałatkę z majonezem. Teraz leżę i trawię, bo Młody zasnął :) jakieś święto, że śpi w dzień :) sporadycznie mu się zdarza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 14:25

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsu, ja jestem w 31 tygodniu i od 28 wiem o cukrzycy, to tylko brzmi srasznie i nie wiadomo czego sie spodziewać, więc panikujemy z obawy o maleństwo. Najważniejsze to stosować się do zaleceń, zachować zdrowy rozsądek i uśmiech. To nic innego jak zdrowe jedzenie, kontrola cukru, w niektórych przypadkach sikanie na pasek w poszukiwaniu porannych ketonów i ustalenie rytmu dnia dostosowanego do jedzonka.
    Nie daj się zwariować, nie jesteś sama :)

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, ja pękam po makaronie z pieczarkami, zjadłam naprawdę sporo a cukier 87 :) Leżę i nie wstaję!

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    111 po obiedzie.

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje wam dziewczyny !
    Dałyście mi nadzieje.
    Nie wiem ile miałam przed glukozą i ile po ponieważ mieszkam w UK i otrzymałam tylko list że mam tą cukrzyce ale nie podali ile ponad norme...
    Ostatnio miałam w normie i zostalo mi wpisane do karty stąd wiedziałam ile było ale to dopiero na wizycie u poloznej no i też jak wczesniej wspomnialam wtedy wymiotowałam i przypuszczam że już wtedy gdyby nie wymiotowanie wyszłoby że mam tą cukrzyce.
    Badania genetyczne wyszły dobre jak miałam robione i karczyk dzidziusia był 1.8 wiec ok. Mówili że dziecko jest szczesliwe czyli że wszystko dobrze.
    Ja od początu ciąży mam ogromny brzuszek i kazdy sie dziwi dlaczego może to własnie przez ten cukier lub mam duzo wody.
    Przez ten list przepłakałam pół dnia ale dajecie mi siłe że bedzie dobrze i mam nadzieje że tak się stanie. Liczę na to że moje łożysko się podniosło i na usg wyjdzie ze bede mogła rodzić normalnie .
    Nie ukrywam boje sie też cesarki, panicznie boje się igieł :/
    Nie wiem jak cesarka wyglada bo czytajac o niej kiedyś strasznie sie przestraszyłam.
    Mam prawie 2 rocznego synka i ciaza przebiegała idealnie, żadnych problemów itp Urodził sie normalnie z wagą 3660 ...wtedy cukier i inne były w normie a w tej ciazy co chwile coś...jak nie okazalo sie ze mam za malo zelaza przez co dostalam recepte ktora musialam od razu w aptece realizowac i otrzymalam tam wiekszą dawke witamin itp to teraz ten cukier.
    Dziewczyny czy moge z wami tutaj zostać, chetnie poczytam co piszecie. Przyda mi sie wasze wsparcie.
    Myslicie że kawe raz dziennie moge pic? Oczywiscie bez cukru i mleka . Taką zwykłą sypaną czarną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 14:51

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsu nie płacz, cyc do przodu i zostań z nami :) cukrzyca to nie koniec świata. Ja mam już 2 ciąże z cukrzycą :) da się przeżyć.
    Kawkę możesz o ile nie masz problemów z ciśnieniem. Ja piję czasem, ale tylko z mlekiem :)
    Co do cc czeka mnie druga :) nic strasznego, ale wiadomo to jednak operacja i jak można, to lepiej rodzić sn. Ale to też nie tragedia :)
    PS. Ja mam w domu 2 latka :)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Katsu nie płacz, cyc do przodu i zostań z nami :) cukrzyca to nie koniec świata. Ja mam już 2 ciąże z cukrzycą :) da się przeżyć.
    Kawkę możesz o ile nie masz problemów z ciśnieniem. Ja piję czasem, ale tylko z mlekiem :)
    Co do cc czeka mnie druga :) nic strasznego, ale wiadomo to jednak operacja i jak można, to lepiej rodzić sn. Ale to też nie tragedia :)
    PS. Ja mam w domu 2 latka :)
    Dziękuje :)
    No ja od zawsze kawe pije czarną sypaną bez dodatków a że mój mały potrafi w nocy jeszcze się obudzić i imprezować to czasami jestem zmuszona kawe wypić inaczej nie funkcjonuje. Cisnienie mam normalne tzn zawsze miałam niske ale w normie tak to ujmę .
    A moge zapytać dlaczego miałas cesarke z synkiem i dlaczego teraz też bedziesz ją miała?

‹‹ 747 748 749 750 751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ