X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko Weronika ładne imię :) Staś ładne, ale jak ma być szóstym Stasiem to bez sensu. Weronika i Wiktor :) ładnie brzmi dla rodzeństwa :)

Ja właśnie wcinam drugi.obiad, bo jestem mega głodna i idę na lody :)

żabka04 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko makrela jest pycha :) ale w ciąży nie mam na nią smaka, choć uwielbiam na.codzień :)

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ładne ale mężowi coś nie pasi:-(
    Bo inicjaly córki W.Cz. Jakby miał być Wiktor to tak samo a mu się kojarzy z WC!
    Mamy czas tyle dobrego :-)
    Małego nazwałam juniorek tymczasowo a jak robiliśmy dziecko to mówiłam robimy dziecko? Będzie Edek z krainy kredek i mamy hahahah
    I do teraz mąż się śmieje że może Edek????
    Ale nie nie nie zgodzę się hahahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 17:50

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Borysem byłam pewna od początku, niezbyt brałam pod uwagę zdanie chłopa, wiedziałam, że się przyzwyczai i tak było :)
    W poprzedniej ciąży mój A chciał Liwiê jak by była córka, a teraz jakoś nie jesteśmy przekonani. Ale to chyba jedyny typ, który akceptujemy wspólnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 18:05

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No. Nie odzywalam sie ale u mnie wszystko w najlepszym porządku po plackach bylo 92

agatia lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za tak miłe przyjęcie :)
    Tak czytam co piszecie ...
    Czyli makrele można wędzoną jesc? Bo ja z reguły uwielbiam ryby wiec bardzo by mi to odpowiadało.
    A owoce co sądzicie? Jakie można jesc i które mają najmniej cukru? Bo za owocami dałabym sie zabic i cieżko bedzie mi sobie je odmówic.

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsu owoce można jeść, ale oczywiście należy sprawdzać na sobie :) najlepsze te z niskim IG: grapefruity, pomelo, truskawki, maliny, jagody, borówki, jabłka. Najbardziej zakazane to banan, winogrona, arbuz.
    W necie sae tabelki produktów o niskim IG do 50 i one są najbardziej wskazane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 19:04

katsuyoshi lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka wynik rewelka po plackach :-)

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało się udzielam ale czytam was regularnie...
    Dorinka, mi Iwetta bardzo się podoba... może dlatego, ze ja Iwona :)
    Suuuper imię!

agatia lubi tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Katsu owoce można jeść, ale oczywiście należy sprawdzać na sobie :) najlepsze te z niskim IG: grapefruity, pomelo, truskawki, maliny, jagody, borówki, jabłka. Najbardziej zakazane to banan, winogrona, arbuz.
    W necie sae tabelki produktów o niskim IG do 50 i one są najbardziej wskazane.
    rozumiem a ja wlasnie czytalam na necie ze arbuzy mozna jesc a trzeba uwazac na grapefruity.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 19:10

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsu poszukaj tabel z Indeksem glikemicznym, wszystko do 50 jest dozwolone :) arbuz to woda i cukier, ale niektórym nie podnosi cukru. Grapefruit podobno obniża cukry, ale ja takich właściwości nie obserwowałam :)

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsu ja akurat po jablku, truskawakch, sliwkach ok a po kawaleczku arbuza mialam 115.

Ajwi bo moje imie wlasnie od Iwony sie wywodzi :)

Ajwi lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam 3 kawałki (trójkąty) arbuza i było ok. Grejpfruta też jem do drugiego śniadania i cukry są ok.

Dziś po kromce z full pasty z makreli odłożyłam liść sałaty i pół pomidora 107:-)
    Kolacja była pyszna a pasty zostawiłam troszkę na śniadanie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka pierwszy raz spotykam się z imieniem takim :-)
    Ładne i pewnie też bym zapytała jak masz na imię drugi raz:-) tylko dlatego że mało spotykane :-)

• Madź Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też żyję, cukry dziś ok, jedynie po obiedzie podwyższone- rezygnuję z ziemniaków i będę widzieć, śniadania już ok :) dziękuję Wam za rady :) :)

Rudzina lubi tę wiadomość

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pogrillowo melduję się z wynikiem 105, chociaż nie daliśmy rady karkówce i będzie jutro na obiad, więc mój wynik jest po kilku kawałkach kurczaka i kiełbasie, cukinii plus sałatka, 2 kromki chleba i garść czipsów :D najadłam się!

Ja z owoców to jem jabłka, kiwi, truskawki, maliny (póki co mrożone), pomelo i grejpfruty a od czasu do czasu i banany. Arbuza nie próbowałam, winogron nie lubię ;)

agatia lubi tę wiadomość

Rudzina
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa mam pytanie, bo mam mega smak na kakao ale takie wiecie typu puchatek, wywali mi cukier ?
    Rudzina, my też grilowaliśmy ;) u mnie po 2 kiełbaskach, kromce chleba i pomidorkach 85 :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina 105 po tym wszystkim na raz??? Wow :)

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim typu Puchatek to jest chyba sam cukier, jak ci nie wywali to sie zdziwie hahaha, chociaż może nas zaskoczyć :)
    Ja robię gorzkie takie prawdziwe na mleku i chyba do konca życia będe takie piła bo jest dla mnie akurat słodkie! Nie wyobrażałam sobie ze to jest możliwe ;) ale nawet gdybym mogła nie dodałabym tam nawet troszkę cukru, a kiedyś musiałam ze 2 łyżeczki wsypać...

Rudzina
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety sam cukier :( chyba odpuszczę, bo po co mam się stresować ;)
    chyba, że smaki nie przejdą :D

‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ