X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko Weronika ładne imię :) Staś ładne, ale jak ma być szóstym Stasiem to bez sensu. Weronika i Wiktor :) ładnie brzmi dla rodzeństwa :)

Ja właśnie wcinam drugi.obiad, bo jestem mega głodna i idę na lody :)

żabka04 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko makrela jest pycha :) ale w ciąży nie mam na nią smaka, choć uwielbiam na.codzień :)

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ładne ale mężowi coś nie pasi:-(
    Bo inicjaly córki W.Cz. Jakby miał być Wiktor to tak samo a mu się kojarzy z WC!
    Mamy czas tyle dobrego :-)
    Małego nazwałam juniorek tymczasowo a jak robiliśmy dziecko to mówiłam robimy dziecko? Będzie Edek z krainy kredek i mamy hahahah
    I do teraz mąż się śmieje że może Edek????
    Ale nie nie nie zgodzę się hahahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 17:50

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Borysem byłam pewna od początku, niezbyt brałam pod uwagę zdanie chłopa, wiedziałam, że się przyzwyczai i tak było :)
    W poprzedniej ciąży mój A chciał Liwiê jak by była córka, a teraz jakoś nie jesteśmy przekonani. Ale to chyba jedyny typ, który akceptujemy wspólnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 18:05

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No. Nie odzywalam sie ale u mnie wszystko w najlepszym porządku po plackach bylo 92

agatia lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za tak miłe przyjęcie :)
    Tak czytam co piszecie ...
    Czyli makrele można wędzoną jesc? Bo ja z reguły uwielbiam ryby wiec bardzo by mi to odpowiadało.
    A owoce co sądzicie? Jakie można jesc i które mają najmniej cukru? Bo za owocami dałabym sie zabic i cieżko bedzie mi sobie je odmówic.

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsu owoce można jeść, ale oczywiście należy sprawdzać na sobie :) najlepsze te z niskim IG: grapefruity, pomelo, truskawki, maliny, jagody, borówki, jabłka. Najbardziej zakazane to banan, winogrona, arbuz.
    W necie sae tabelki produktów o niskim IG do 50 i one są najbardziej wskazane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 19:04

katsuyoshi lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka wynik rewelka po plackach :-)

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało się udzielam ale czytam was regularnie...
    Dorinka, mi Iwetta bardzo się podoba... może dlatego, ze ja Iwona :)
    Suuuper imię!

agatia lubi tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Katsu owoce można jeść, ale oczywiście należy sprawdzać na sobie :) najlepsze te z niskim IG: grapefruity, pomelo, truskawki, maliny, jagody, borówki, jabłka. Najbardziej zakazane to banan, winogrona, arbuz.
    W necie sae tabelki produktów o niskim IG do 50 i one są najbardziej wskazane.
    rozumiem a ja wlasnie czytalam na necie ze arbuzy mozna jesc a trzeba uwazac na grapefruity.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 19:10

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsu poszukaj tabel z Indeksem glikemicznym, wszystko do 50 jest dozwolone :) arbuz to woda i cukier, ale niektórym nie podnosi cukru. Grapefruit podobno obniża cukry, ale ja takich właściwości nie obserwowałam :)

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsu ja akurat po jablku, truskawakch, sliwkach ok a po kawaleczku arbuza mialam 115.

Ajwi bo moje imie wlasnie od Iwony sie wywodzi :)

Ajwi lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam 3 kawałki (trójkąty) arbuza i było ok. Grejpfruta też jem do drugiego śniadania i cukry są ok.

Dziś po kromce z full pasty z makreli odłożyłam liść sałaty i pół pomidora 107:-)
    Kolacja była pyszna a pasty zostawiłam troszkę na śniadanie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka pierwszy raz spotykam się z imieniem takim :-)
    Ładne i pewnie też bym zapytała jak masz na imię drugi raz:-) tylko dlatego że mało spotykane :-)

• Madź Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też żyję, cukry dziś ok, jedynie po obiedzie podwyższone- rezygnuję z ziemniaków i będę widzieć, śniadania już ok :) dziękuję Wam za rady :) :)

Rudzina lubi tę wiadomość

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pogrillowo melduję się z wynikiem 105, chociaż nie daliśmy rady karkówce i będzie jutro na obiad, więc mój wynik jest po kilku kawałkach kurczaka i kiełbasie, cukinii plus sałatka, 2 kromki chleba i garść czipsów :D najadłam się!

Ja z owoców to jem jabłka, kiwi, truskawki, maliny (póki co mrożone), pomelo i grejpfruty a od czasu do czasu i banany. Arbuza nie próbowałam, winogron nie lubię ;)

agatia lubi tę wiadomość

Rudzina
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa mam pytanie, bo mam mega smak na kakao ale takie wiecie typu puchatek, wywali mi cukier ?
    Rudzina, my też grilowaliśmy ;) u mnie po 2 kiełbaskach, kromce chleba i pomidorkach 85 :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina 105 po tym wszystkim na raz??? Wow :)

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim typu Puchatek to jest chyba sam cukier, jak ci nie wywali to sie zdziwie hahaha, chociaż może nas zaskoczyć :)
    Ja robię gorzkie takie prawdziwe na mleku i chyba do konca życia będe takie piła bo jest dla mnie akurat słodkie! Nie wyobrażałam sobie ze to jest możliwe ;) ale nawet gdybym mogła nie dodałabym tam nawet troszkę cukru, a kiedyś musiałam ze 2 łyżeczki wsypać...

Rudzina
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety sam cukier :( chyba odpuszczę, bo po co mam się stresować ;)
    chyba, że smaki nie przejdą :D

‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ