X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja dzis na czczo ketony sladowe (zjadlam kanapke wieksza i zaraz przed zasnieciem) ale za to cukier o 7 - 92. Wkurzylam sie i poszlam jeszcze spac - 87 o 8.30. Ja juz jestem glupia. Jak wstaje rano i mam mierzyć cukier i ketony to mi sie plakac chce. Dzis spróbuję jeszcze kanapki pelnoziarnistej z mlekiem.

Wczoraj bylam na pogrzebie a pozniej stypa w lokalu. Zjadlam rosol bez makaronu i surówkę z miesem (polowa rolady wolowej a polowa rolady z piesi kurczaka w panierce). Po 1h - 110. Porcja byla malutka i niespecjalnie sobie pojadlam no i bez ziemniakow spodziewalam sie lepszego wyniku. Nie wiem czy ta panierka tak podniosła czy surowka bo byla podejrzanie slodka wiec pewnie z toną cukru. Pozniej oczywiście siedzialam miedzy 2 paterami ciasta :/ No jakby mogli na jakiejs uroczystości postawic ciasto gdziekolwiek indziej niz centarlnie na wprost mnie :) Opamietalam sie i nie zjadlam :) Za to 1h. po obiedzie dojadlam 3 sliwki - 110. A na wieczor po 1.5h przerwy po kanapce knopers - 114. Czyli tak jak mowilam dnia poprzedniego podbiła ki pewnie ta pyszniutka konserwa.

3i49o7esw7obg123.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli knoppers jest niewinny! :D założę sie że surówka była słodzona, ja już którys raz się nadziałam jak jem gdzieś na wychodnym, gdzie by to nie było, że surówki są podejrzanie słodkie, ktoś tam cukru nie szczędzi.

No już wiadomo że na śladowe ketony nie zwracamy uwagi, wiec tak jakby ich nie było, co do cukru na czczo to ja mierzę tylko raz ale o różnych porach (mw podobnie, ale bywa i godzina różnicy szczególnie weekend) i też sie zastanawiam, że to moze mieć znaczenie. Niby róznica miedzy 91 a 88 jest minimalna, ale to 91 to już przekroczenie a 88 to super wynik... i badź tu człowieku madry.

Rudzina
  • Patrycja_mała Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, brawo za silną wolę! Walka o kęs ciasta musiała być mordercza! ;)
    U mnie 81 bez ketonów,ale po takim samym śniadaniu jak co dzień 121 kompletnie nie wiem czemu :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    jestem pewna, ze surówka
    kiedy jem schabowego specjalnie podkreslam z jakimi warzywami: jak surówka kupna np colesław z biedronki to cukier wynosił 113, 116 (ale zaraz spadał), a kiedy jem np pomidorki koktajlowe tylko z sola to po schabie 96-97 a po 1,5 h nawet 88

Rudzina, kiedy glukometr pokazuje 91 to nie oznacza, ze jest dokładnie 91, bo drugi pomiar mógłby nieznacznie być inny, podobnie wynikiem 88

Patrycja
    tej tajemnicy nigdy nie odkryjemy, czemu jednego dnis sniadanie słuzy a innego nie-moja diab twierdzi ze inaczej hormony działaja

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    i jak/ przyszła już twoja paczka?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:

Rudzina, kiedy glukometr pokazuje 91 to nie oznacza, ze jest dokładnie 91, bo drugi pomiar mógłby nieznacznie być inny, podobnie wynikiem 88

No ba :) ale wiesz ze moja filozofia zyciowa zabrania powtarzania pomiarów ;) poza tym dopiero bym sie zeźliła jakbym sprawdziła jeszcze raz a tam np 93... to niestety są cyferki nawet ze swiadomością, że sprzęt jest omylny w jedna czy drugą stronę cyferki są bezlitosne.

Dzisiaj z małżem grillujemy :D trzymać kciuki ;) ale najpierw mycie okien i pranie firan... a dla mnie resztki dzieciowego prasowanka.

kamciaelcia, twardan, żabka04 lubią tę wiadomość

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jedynie na czczo powtarzam, kiedy mam pow 90
    dziś wyszło 92 i 92 więc jest 92 :)
    kilka takich dni i zwiekszam insuline, stąd wolę mieć pewnośc
    ale mimo wszystko nie warto sie stresować
    życzę smacznego grilla :)
    my to chyba około 18 zaliczymy kebaba(a jak nie to schabowy :D )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziś w 33 tc :) Cukier 80. Mi wczorajszy Grzesiek chyba podbił cukier po kolacji, bo zjadłam normalnie, a było 120 i nie spadało, ale warto było. Słonko świeci, dzisiaj znowu będzie pranie i prasowanie. Plany na weekend- skręcanie łóżeczka.

Izulla81 wrote:
    Twardan, a na Polnej zawsze taka kolejka? Dzisiaj byłam o 7:15 a wyszłam po 10:15.
    zawsze, ja jeszcze dłużej tam siedzę, każą wszystkim być do 8:30, a wchodzisz po kolei, czasami wychodziłam około 12:00 :(

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn ja tez raczej nie z tych co mierzą kilka razy :) Ale wstalam dzis o 7 i myslalam ze to już ostateczna pobudka wiec zmierzylam. A ze zachcialo mi sie jeszcze spac to po 2 pobudce zmierzylam znowu :) Nie wiem jak sie odnosic do tego 1 pomiaru bo moja diab mowi ze o pomiarze na czczo mowimu gdy przerwa gdy przerwa pomiedzy jedzeniem ma min 8h a ja mialam mniej.

Kamcia jeszcze niesety nie. Na szczescie maz od razu wieczorem bez szemrania zaplacil :)

Rudzina zazdroszcze grilla :) My moze jutro ale raczej we wtorek sie wybierzemy :) Karkówka juz kupiona :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardan
    z naszych propozycji imienia dla dzidzi zostały 3 typy, w tym na pierwszym miejscu Piotruś ;)

twardan lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drinka, pewnie gdybym się zaraz po pomiarze położyła spać zrobiłabym podobnie.

Grill dzisiaj bo jutro rano idę na kolejne KTG do szpitala, jeśli będę musiała zostać na oddziale to jutro by przepadło, a tak to sobie dogodze i mężowi (i synkowi w brzuchu :) ).

Rudzina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina udanego grillowania i smacznego :-)
    Ja zjadłam 5 kawałkow szynki w marynacie z sosem czosnkowym i cukry były ok:-)
    Więc pojedziemy sobie :-)

Mam makrele!!!!!!!
    Zrobię sobie pastę na kolacje:-)
    Zobaczyłam ja w ostatniej chwili i mi się przypomniało że wy jadłyscie:-)
    Kupiłam jeszcze biała kiełbasę dawno nie jadłam.

Mąż poszedł już do pracy.
    Muszę jeszcze warzywa dokupić ale to potem i aptekę zachaczyc :-)

Zjadłam serek wiejski na 2 śniadanko z kromeczką mała chleba z masłem.

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Probowala ktoras z was jesc placki ziemniaczane ? Dzis sa w planie i nie wiem czy nie skubne paru.... Tak sie m8 chce niby ponfrytach i nalesnikach jest ok to moze bedzie dobrze tylko odsaczyc je z tluszczu

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka , tłuszcz tłuszczem(ja przed dieta odsaczałam), ale placki to i ziemniaki oraz maka...ja się boję, ale w takim sensie, ze 1-2 sie nie najem, szkoda robić sobie apetytu, a roboty troche przy tym tez jest

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka, ja jadłam 6 placków na oleju kokosowym i cukry ok, ale dodałam mało mąki. Twrazr za mną chodzi babka ziemniaczana i muszę po week zrobić, ale to z kiełbasą i tłuste będzie na maksa i tego się boję ;)

Rudzina smacznego grilla :) u nas słonko się schowało, zimno się robi, więc z grillowania nici. I zapowiadają jakieś deszcze na week. Oby nie lało bo Młody ma obiecane ZOO.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 11:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    Probowala ktoras z was jesc placki ziemniaczane ? Dzis sa w planie i nie wiem czy nie skubne paru.... Tak sie m8 chce niby ponfrytach i nalesnikach jest ok to moze bedzie dobrze tylko odsaczyc je z tluszczu

Ja jadłam 4szt małe że śmietana i cukry wywaliło dawałam insuline i dostałam uwagę od pielęgniarki że jadłam placki ziemniaczane że ja nie poważna hahahaha
    Zabuszka nie wiem czy jest sens jeść nawet dla 2 szt bo się nawet nie najeść:-(

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko pielegniarka Cię ochrzaniła? ;) moja diab powiedziała, że ziemniaki, jak najbardziej mogee jeść, że to mit o wywalaniu cukru. Oczywiscier ze smażonym nie przesadzać, ale nie.popadać w paranoję :)
    Tylko jadłam placki bez niczego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zwróciła mi uwagę pokazała głowa na to że zjadłam placki ziemniaczane.
    Powiedziała placki???? No wie pani co?!..... Itd
    Niech se kiwa i krzyczy przecież sprawdzam co mi wolno a że robiłam córce i mężowi to zjadłam.:-)
    Tyle mojej radości:-))

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    101 po 2 śniadanku :-)
    Zagryzlam mandarynka hihi
    Dziś na obiad zrobię kurczaka pieczonego z frytkami i surówka mi została z młodej kapusty:-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ale dobry obiad :) szykuj więcej wpadam ;)

żabka04 lubi tę wiadomość

‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ