WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia swietny pomysł! To drewniane jest?

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina wrote:
    Kamcia swietny pomysł! To drewniane jest?

tak, drewniane w całości
    i świetne wykonanie :)

Rudzina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ruda102 Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina wszystkiego najlepszego ! :)

Przy okazji witam się w tym wątku, gdyż oprócz niedoczynności tarczycy, podwyższonego ryzyka trisomii (wykluczonego po Nifcie) mam cukrzycę ciążową. Odkryta w 13 tygodniu (3 tygodnie temu) po tym jak glukoza na czczo nie podobała się mojemu prowadzącemu i zlecił test obciążenia glukozą 75 (wyniki: na czczo: 100, po godzinie: 197 a po dwóch godzinach: 201).
    Diabetolog kazał kuć się 6 razy dziennie i stosować dietę. Po wczorajszej kontroli nie jest tragicznie i insuliny jeszcze nie dostałam ale mam się kuć 9 razy dziennie :)
    Od początku ciąży schudłam 9 kg :)ale miałam z czego ... Jeszcze mam nadwagę ;)
    Już nie mogę patrzeć na dietetyczne jedzenie ....

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj ruda :)
    ja z cukrzyca ciązowa od 9 tc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ruda w grupie razniej .

Dzis moje cukry nie sa dziwnie niskie 78 99 85-a jem normalnir znaczy fakt pieczywa jasnego sobie nie serwujenale dzis probowalam kapusniak i wynik.ladniutki. pogoda piekna wiec widac malo nas na forum zaglada

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • twardan Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego naj Rudzina!
    Też mi jakoś dziwnie było bez forum...uzależnienie?
    U mnie też cukry są bardzo łaskawe- nie chcę przechwalić, ale ostatnio sporo zwiększyłam porcję, a cukry w normie. Jestem cały czas głodna, a wieczorami to robię dosłownie skok na lodówkę i cukry ok.
    Kamcia świetny ten samolocik, taki Piotrusiowy :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po kebabie 110 (moja godzina )115 (wasza godzina :) zmierze jeszcze raz później :) ale weszłam do pepco :) ciuszki mi cukry spalają

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardan
    Nawet mąż jest samolotem zachwycony :D

twardan lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis wchlonelam ogorkowa z ziemniakami i po 1h - 89, zjadlam knopersa - 90. Ja tez zauwazylam ze moge ostatnio zwiekszyc porcje. Tzn testowalam na obiedzie ziemniaki. Kiedys moglam ok 1lyzki i cukier ok 110. Teraz jem 2-3 lyzki, tone surowki, mięso i cukry zazwyczaj do 100. Oby to byla stabilizacja cukrow ale jeszcze nie wynikajaca z porodu :) Niech dzidziuś da skończyć remont i posprzatac wiec conajmniej do czerwca niech siedzi :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie przekroczyłam cukrów na 2 stronach w dzienniczku ;) ale mi daleko do 34 tc

Rudzina, żabka04, twardan lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się:-)

Jak tam dziewczyny (na mecie) rodzicie już????

Ja dziś na czczo 91!
    Nie chce być niżej szkoda.
    Idę córkę zaprowadzić do przedszkola i będę gotować lazanki :-)
    Dzisiaj kurier mi przywiezie cześć wyprawki:-)

Ale dziś miałam sen:-)
    Śniło mi się że karmila piersią mojego synka:-)
    Ale słodziak z niego :-) <3

I śmiem twierdzić że zrobiłam się niepełnosprawna :-( chyba nadszedł czas spania tylko na plecach, nie mogłam się rozbujac w nocy żeby zmienić pozycje na boczek wrrrrr
    Ale była zła hihi

Miłego dnia:-)

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstalam. Ledwo.
    Cukier 80 i sladowy aceton.
    Jestem dzis wyczerpana dniem wczorajszym. Mieskanie z tesciowa wysysa ze mnie energie. Wstaje rano i oczywiscie nie mam nic na sniadanie bo ser zjedzony, moja wedlina zjedzona i moj chleb zjedzony :( Za to lezy serek smietankowy, serek topiony, pasztet na wage z glukoza maka pszenna i bulka tarta i pasztet z kogutkiem czyli wszystko co wywala mi cukier. Dobrze ze o 8 brat przywiezie nowy chleb a maz na 8 do oracy to polecial mi cos kupic na kanapke. Dodatkowo wczoraj o 22 musial maz leciec do naszego mieszkania "pozyczyc" od brata kajzerke i ser zolty bo moja porcja ktora kupił mi rano zebym miala na posilek przed snem zostala zjedzona jak mnie nie bylo w domu. Chce juz wracac do domu. Dzis bedzie czuje awantura z tesciowa jak maz wroci bo juz go wziely porządne nerwy ze wszystko mi zjedli na sniadanie. Tłumaczyłam kilka razy ze pewne rzeczy musze miec bo poprostu czego innego nie moge to jak grochem o sciane. Kupuje 400g sera w plasterkach i tyle samo wedliny i starcza to na...1.5- 2 dni. Mieszkam tu 1.5 tyg a na sam ser i wedline wydalam juz prawie 100zl :O No ale nie dziwne jak tesciowa zamiast zrobic kanapke to za kazdym razem jak otwiera lodowke je sama wedline i ser.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    straszna historia a teściowa niereformowalna

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z cukrem 85 :)

Dorinka serio? nie mogę pojać, ok, gdyby nie wiedziała albo nie miała nic w lodówce ale przecież już jej mówiliście że to TWOJE i innego zwyczajnie nie możesz? Ona taka głupia czy złośliwa?

Sniło mi się że urodziłam 4 dzieci, najpierw jedno a potem 3 na raz (trojaczki) i robiłam im zdjęcia i wysyłałam rodzicom z opisem które jest które :D

Odstawiłam wczoraj magnez, niech sie rodzi!

Rudzina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka współczuję wracaj szybko do siebie bo idzie się wykończyć :-(
    Ciężko zrozumieć że ty musisz mieć ahhhh

• najszczesliwsza Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny moge dolaczyc do waszego grona slodkich mamusiek?Jestem w 28 tyg ciazy 2 tyg po badaniu krzywej na czczo 97 po 1h 155 po 2h 152 dopiero w piatek mam wizyte w poradni diabetologicznej powiedzcie mi czy sprawdzali tam czy z malenstwem wszystko jest ok i jakie badania tam wam robili

7c7877e138.png[/url]
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy wynika to ze zlosliwosci czy po prostu ciezko jej zrozumiec. Kupila wczoraj pasztet z tekstem ze "nie kupiłam duzo bo ty i tak nie mozesz". Tlusty boczek do kanapek. A na sniadanie do pracy nie ruszyla ani jednego ani drugiego tylko zjadla cala wędline. Stwierdziłam ze mam to juz centralnie w dupie. Bede jesc tylko maslo i pomidory przez te kilka dni a mężowi kupie serek topiony i pasztet w puszcze bo remont pochlania kupe kasy i szczerze to nie stac mnie w tym momencie zeby wydawac 100zl 1.5tyg na sam ser i wedline a nie miec nic na sniadanie. do tego dochodza owoce, warzywa i mieso na obiad. Mieszkam u niej wiec zuzywam wode i prad ale tesciu pomagajac przy remoncie wyrzadzil tyle szkod ze uwazam ze jestesmy rozliczone.
    Na weekend mam nadzieje ze bede spac juz u siebie.

U mnie te dzis piekne sloneczko i tak cieplo :) Mam w sobie tyle energii a organizm nie pozwala jej spozytkowac. Naprawde zaczynam czuc sie juz grubo i ociezale. Jak kobiety tyja po 15-30kg i maja jeszcze sile sie poruszac. Ja przy moich 3 zaczynam wysiadac :)

3i49o7esw7obg123.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najszczesliwsza witamy :)
    U mnie w poradni dziecka nie sprawdzali. Cukrzyce mialam wykryta zaraz po usg polowkowym gdzie wszystko bylo ok. Cukry mialam nie najgorsze wiec nawet gin nie widzial potrzeby częstszej kontroli i następne mialam dopiero w 31 tyg. W poradni jedynie lekarka zlecila mi wykonanie roznych badan (morfologia, proby watrobowe, hemoglobina glikowana itd.) :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj najszczęśliwsza
    z badaniem dzidziusia zależy do jakiej poradni trafisz...ja chodzę do typowej diabetologicznej, nie chciałam dojeżdzać 100 km do gin-diab
    w tej drugiej ginekolog-diabetolog prowadzi cukrzycę i na wizytach wykonywane sa np usg
    mój gin twierdzi, ze jesli cukrzyca jest unormowana (tzn nie ma dużych skoków cukru) a na dotychczasowych badaniach usg z dzidzia było super, to nawet nie ma potrzeby wykonywać częściej usg. Wszystko wychodzi na bieżąco
    ja zmagam się z cukrzycą od 9tc i niby wszystko z synulkiem w porzadku
    echo serduszka miałam wykonane z innych względów, ale jesli sie uprzesz, to cukrzyca ciązowa może być wskazaniem do wykonania
    u diabetologa dostałam skierowanie na badanie krwi i moczu m.in. profil lipidowy, hemoglobina glikowana, kreatynina, potas, alat

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    mam wrazenie , ze ze strony twojej tesciowej to i złośliwość i chytrość-chce oszczedzić trochę na twojej obecności...dlatego napisałam, ze to typ niereformowalny, awantura nic tu nie da, wiec nawet szkoda waszych nerwów

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 779 780 781 782 783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ