X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po ciąży obowiązuje nas norma po 2 godzinach?

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak
    110 na czczo I 140 2h po jedzeniu
    A ty ajwi jak się czujesz? Jak maluszek? Jak cukry?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ja taki kolor włosów miałam w liceum i na studiach, ale ciemniejszy, bo mam ciemny brąz z natury i nigdy mi jaśniejszy nie chciał wyjść, a rozjaśniać nie chciałam. Ale może po ciąży spróbuję, tylko teraz tyle tych siwków, to mi wyjdą czerwone? Zobaczymy :)

Pozdrowienia Ajwi- norma do 140 po 2h od jedzenia :)

żabka04 lubi tę wiadomość

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardan twoje siwki będą wpadać w czerwień:-)

Żeby nie było że kracze ale czuję już po kościach.
    Cukry od śniadania wysokie i chyba nieświadomy stres działa na nie ze względu na ten zajebisty tydzień co mnie czeka.
    Po obiedzie gdzie wczoraj bylo 116 dziś 128/134:-(
    Dałam 1j. Insuliny:-(
    Niestety siedzę w domu bo wieje i zimno a po drugie córka nie chce nigdzie iść więc siedzę i lezakuje.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też lezakuje
    A stres na pewno negatywnie na ciebie działa

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka super kolor. Ja zawsze na czarno i nie kombinuje :)

Ja dzis po kłótni z tesciowa :) Bylismy tam na obiedzie i maz rzucil zartem ze wozek musimy wziasc (oczywiscie ze jeszcze nie teraz bo po co skoro ani miejsca na niego ani porzadku w domu). A ona z tekstem ze wozek dostaniemy jak sie dziecko urodzi bo ona w jakies zabobony wierzy :| Dlatego prosilam zeby nam nic nie kupowala bo wolimy sami. Zrobi ci ktos prezent i warunki bedzie stawial. Wiec sie wkur...i powiedzialam zeby sie nie zdziwila jak ja po porodzie postawię warunek ze jak zobacze wozek w domu to ona zobaczy dziecko i ze nie wiem czy jej prezent bedzie mi za miesiac potrzebny bo do tego czasu moze kupie sobie 2 - SWÓJ.
    Wiem ze chamsko i niewdziecznie sie zachowalam ale poki co to jeszcze niczyjej laski nie potrzebuje i dzieki Bogu na wózek dla dziecka mnie stac. A jak zamierzala zrobic prezent i stawiac warunki to niech go sobie w d....wsadzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 15:16

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka znasz moje stanowisko i jak najbardziej cie popieram
    Choć mi smutno że musisz to wszystko przechodzić. ..nam nic nikt nigdy nie dał, nie pomógł, nie zrobił. ..i dobrze -bo my z siebie jesteśmy dumni i nikt nam czegoś nie wypomni .
    Sam warunek ze str teściowej jest nie do przyjęcia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka dziękuję:-)
    O matko do końca uparte to!
    Masz rację dobrze zrobiłaś! Niech se wsadzi........
    Współczuję tych przeboi z nią:-(

• agatia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi jak dzidziolek? :) jal sobie radzisz mamusia?
    Po ciąży po 2h od posiłku 140, na czczo do 99.

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak pisze od razu nie chcialam zeby nam kupowala wozek. Maz tez nie chcial ale ze byla paczka platna przy odbiorze a mnie nie bylo to zapłaciła mimo ze miala kase zostawiona. Dzis wyskoczyla z tekstem a po co nam ten wozek przed porodem. To sie pytam czy jej potrzebny bardziej. Ja jestem msciwa i napewno predzej czy później odegram sie za takie akcje :) Nie bede musiala dlugo czekac bo tesciowa wziela sobie tydzien urlopu w czerwcu zeby pomoc przy dziecku. W lato ma z mezem urlop w jednym czasie. Specjalnie nie planowala zadych wakacji bo sie chce wnukiem nacieszyc. Mielismy jechac wszyscy do rodziny meza w gory. Ale zawsze mozna plany zmienic. Chce stawiac warunki wiec ok- ale niech pamieta ze to dziala w obie strony.

Agatia no juz sie o ciebie martwilam :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    Tez jestem msciwa :)
    A na pewno pamietliwa i z premedytacją szukam okazji by się odegrać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • unbeldi Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, a może teściowa naprawde nie chce "zaszkodzić"? Wg mnie to też głupiutkie ale nie sądzę żeby miała złe intencje, po prostu się boi o wnuka.

Tadziulek 1.01.2013 (8/9 tydz)
    Misiek 15.05.2014 (16/17 tydz)
    KW

rfxgcsqviiqkqm9u.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko zalatana byłam i jestem bo piękna pogoda, więc latam z Młodym to tu, to tam :) trochę spraw ogarnęłam wreszcie :)
    Jutro Wawa Poradnia Diab, wt dentysta i powoli szykuję się na działeczke na miesiąc lub dwa :) więc sporadycznie będę zaglądała :)

• twardan Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia też już myślałam o Tobie :)

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak. O to ze robi to zlosliwie to bym jej nie podejrzewala. Ale troche to zakalamane bo sama od siebie kupila nam tez posciel. Ja nie wiedzac o tym kupilam swoja. I z tym zeby dac mi swoja posciel do zalozenia to nie ma problemu. Zeby dac nam fotelik z zestawu ktory byl z wozkiem tez nie :) Tyle w tym dobrego ze maz jak zawsze mnie w 100% popiera i nie zostawia mnie w tej "walce" samej a bierze aktywny udział :) Mimo ze czesto mnie wkurza to w takich sytuacjach upewniam się za co go tak bardzo kocham i ze naprawde dobrze trafilam ;)

Z tego wszystkiego zgrzeszylam i.....zamowilam mojego 1 w ciazy i na diecie kebaba :) 10 min stalam i sie zastanawialm czy brac w bulce cy w tortilli. Ale jak salec to szalec - zamowilam malego w bułce :) Mimo wszystko maly okazal sie sporo za duży. Zjadlam polowe a i tak uwazam ze to byla spora przesada. Przejadlam sie i jest mi niedobrze - leze i zdycham :( Nastepnym razem zjem 1/3 lub nawet 1/4 i chyba gdzie indziej. A wynik za godzine bedzie pewnie masakryczny i nie zjem dzis przez to kolacji (w maluskiej ilosci bialej kapusty wyczulam cukier i byla cbyba sparzona a wiadomo ze dla mnie podgotowana kapusta zdecydowanie nie).

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    A ja trzymam kciuki by było dobrze. Ja dojadam cały (może jeszcze mam większy żołądek bo dzidzia mniejsza :D ). Ostatnio po całym oficjalnie 110 nieoficjalnie max 125. Ale porządnie tego nie przespacerowalam a pełna byłam ze hoho

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 20:52

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No po 1h po polowie kebaba w bulce - 127. Zobacze jeszcze po 1.5h. Ale moglam sie spodziewac bo naprawde bulki bylo zdecydowanie za duzo i byla gruba. Mysle ze 1/3 i byloby jak najbardziej ok :) Ciekawe czy po tortilli byloby lepiej? :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    127 to bardzo dobry wynik
    mi nie rośnie juz później ale te około 100-110 trzyma sie jakies 2 h co ja akceptuję

Dorinka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nicy dziewczyny. I niskich cukrow rano.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się
    u mnuie standard - 87, ketonów brak
    zaraz będę probowała zarejestrować sie do rodzinnej, bo pasków mi do czwartku zabraknie...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 793 794 795 796 797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ