X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po ciąży obowiązuje nas norma po 2 godzinach?

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak
    110 na czczo I 140 2h po jedzeniu
    A ty ajwi jak się czujesz? Jak maluszek? Jak cukry?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ja taki kolor włosów miałam w liceum i na studiach, ale ciemniejszy, bo mam ciemny brąz z natury i nigdy mi jaśniejszy nie chciał wyjść, a rozjaśniać nie chciałam. Ale może po ciąży spróbuję, tylko teraz tyle tych siwków, to mi wyjdą czerwone? Zobaczymy :)

Pozdrowienia Ajwi- norma do 140 po 2h od jedzenia :)

żabka04 lubi tę wiadomość

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardan twoje siwki będą wpadać w czerwień:-)

Żeby nie było że kracze ale czuję już po kościach.
    Cukry od śniadania wysokie i chyba nieświadomy stres działa na nie ze względu na ten zajebisty tydzień co mnie czeka.
    Po obiedzie gdzie wczoraj bylo 116 dziś 128/134:-(
    Dałam 1j. Insuliny:-(
    Niestety siedzę w domu bo wieje i zimno a po drugie córka nie chce nigdzie iść więc siedzę i lezakuje.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też lezakuje
    A stres na pewno negatywnie na ciebie działa

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka super kolor. Ja zawsze na czarno i nie kombinuje :)

Ja dzis po kłótni z tesciowa :) Bylismy tam na obiedzie i maz rzucil zartem ze wozek musimy wziasc (oczywiscie ze jeszcze nie teraz bo po co skoro ani miejsca na niego ani porzadku w domu). A ona z tekstem ze wozek dostaniemy jak sie dziecko urodzi bo ona w jakies zabobony wierzy :| Dlatego prosilam zeby nam nic nie kupowala bo wolimy sami. Zrobi ci ktos prezent i warunki bedzie stawial. Wiec sie wkur...i powiedzialam zeby sie nie zdziwila jak ja po porodzie postawię warunek ze jak zobacze wozek w domu to ona zobaczy dziecko i ze nie wiem czy jej prezent bedzie mi za miesiac potrzebny bo do tego czasu moze kupie sobie 2 - SWÓJ.
    Wiem ze chamsko i niewdziecznie sie zachowalam ale poki co to jeszcze niczyjej laski nie potrzebuje i dzieki Bogu na wózek dla dziecka mnie stac. A jak zamierzala zrobic prezent i stawiac warunki to niech go sobie w d....wsadzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 15:16

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka znasz moje stanowisko i jak najbardziej cie popieram
    Choć mi smutno że musisz to wszystko przechodzić. ..nam nic nikt nigdy nie dał, nie pomógł, nie zrobił. ..i dobrze -bo my z siebie jesteśmy dumni i nikt nam czegoś nie wypomni .
    Sam warunek ze str teściowej jest nie do przyjęcia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka dziękuję:-)
    O matko do końca uparte to!
    Masz rację dobrze zrobiłaś! Niech se wsadzi........
    Współczuję tych przeboi z nią:-(

• agatia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi jak dzidziolek? :) jal sobie radzisz mamusia?
    Po ciąży po 2h od posiłku 140, na czczo do 99.

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak pisze od razu nie chcialam zeby nam kupowala wozek. Maz tez nie chcial ale ze byla paczka platna przy odbiorze a mnie nie bylo to zapłaciła mimo ze miala kase zostawiona. Dzis wyskoczyla z tekstem a po co nam ten wozek przed porodem. To sie pytam czy jej potrzebny bardziej. Ja jestem msciwa i napewno predzej czy później odegram sie za takie akcje :) Nie bede musiala dlugo czekac bo tesciowa wziela sobie tydzien urlopu w czerwcu zeby pomoc przy dziecku. W lato ma z mezem urlop w jednym czasie. Specjalnie nie planowala zadych wakacji bo sie chce wnukiem nacieszyc. Mielismy jechac wszyscy do rodziny meza w gory. Ale zawsze mozna plany zmienic. Chce stawiac warunki wiec ok- ale niech pamieta ze to dziala w obie strony.

Agatia no juz sie o ciebie martwilam :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    Tez jestem msciwa :)
    A na pewno pamietliwa i z premedytacją szukam okazji by się odegrać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • unbeldi Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, a może teściowa naprawde nie chce "zaszkodzić"? Wg mnie to też głupiutkie ale nie sądzę żeby miała złe intencje, po prostu się boi o wnuka.

Tadziulek 1.01.2013 (8/9 tydz)
    Misiek 15.05.2014 (16/17 tydz)
    KW

rfxgcsqviiqkqm9u.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko zalatana byłam i jestem bo piękna pogoda, więc latam z Młodym to tu, to tam :) trochę spraw ogarnęłam wreszcie :)
    Jutro Wawa Poradnia Diab, wt dentysta i powoli szykuję się na działeczke na miesiąc lub dwa :) więc sporadycznie będę zaglądała :)

• twardan Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia też już myślałam o Tobie :)

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak. O to ze robi to zlosliwie to bym jej nie podejrzewala. Ale troche to zakalamane bo sama od siebie kupila nam tez posciel. Ja nie wiedzac o tym kupilam swoja. I z tym zeby dac mi swoja posciel do zalozenia to nie ma problemu. Zeby dac nam fotelik z zestawu ktory byl z wozkiem tez nie :) Tyle w tym dobrego ze maz jak zawsze mnie w 100% popiera i nie zostawia mnie w tej "walce" samej a bierze aktywny udział :) Mimo ze czesto mnie wkurza to w takich sytuacjach upewniam się za co go tak bardzo kocham i ze naprawde dobrze trafilam ;)

Z tego wszystkiego zgrzeszylam i.....zamowilam mojego 1 w ciazy i na diecie kebaba :) 10 min stalam i sie zastanawialm czy brac w bulce cy w tortilli. Ale jak salec to szalec - zamowilam malego w bułce :) Mimo wszystko maly okazal sie sporo za duży. Zjadlam polowe a i tak uwazam ze to byla spora przesada. Przejadlam sie i jest mi niedobrze - leze i zdycham :( Nastepnym razem zjem 1/3 lub nawet 1/4 i chyba gdzie indziej. A wynik za godzine bedzie pewnie masakryczny i nie zjem dzis przez to kolacji (w maluskiej ilosci bialej kapusty wyczulam cukier i byla cbyba sparzona a wiadomo ze dla mnie podgotowana kapusta zdecydowanie nie).

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    A ja trzymam kciuki by było dobrze. Ja dojadam cały (może jeszcze mam większy żołądek bo dzidzia mniejsza :D ). Ostatnio po całym oficjalnie 110 nieoficjalnie max 125. Ale porządnie tego nie przespacerowalam a pełna byłam ze hoho

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 20:52

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No po 1h po polowie kebaba w bulce - 127. Zobacze jeszcze po 1.5h. Ale moglam sie spodziewac bo naprawde bulki bylo zdecydowanie za duzo i byla gruba. Mysle ze 1/3 i byloby jak najbardziej ok :) Ciekawe czy po tortilli byloby lepiej? :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    127 to bardzo dobry wynik
    mi nie rośnie juz później ale te około 100-110 trzyma sie jakies 2 h co ja akceptuję

Dorinka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nicy dziewczyny. I niskich cukrow rano.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się
    u mnuie standard - 87, ketonów brak
    zaraz będę probowała zarejestrować sie do rodzinnej, bo pasków mi do czwartku zabraknie...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 793 794 795 796 797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ