Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorinka i niby czereśnie mają niższy indeks
Ale my mamy cukrzycę ciążową wiec ogólne normy nie muszą na nas się sprawdzać
Ja patrząc na czereśnie mam poczucie ze są dla mnie za słodkie. ..
Truskawki zjadam 40 dag i to juz mnie zadowala
Ale co to 25 dag pyszniutkich czereśni? Jak nic
jakby pół knoppersa zjeść -
Witam sie i ja - rano 76 - dawno takiego wyniku nie widziałam:)))
Zabuszka ja wiem na jaka ty niespodziankę dzis czekałaś - ja juz miałam wczoraj skurcze co 10min ale poszłam spac i przeszły. Musimy wyluzować- nasze dzidziusie wiedza kiedy chcą przyjśća u ciebie czekają z cukrzyca po terminie?
-
nick nieaktualnyWitam się
Na czczo 84 po 1 sniadaniu 113 liczyłam na mniej:-)
Ale dzisiaj pospalam godzinkę dłużej
Ja się powoli zbieram do teściów.
Trwa walka z córką nie chce śniadania zjeść a mego męża córką doprowadza do szału
Dziewczyny dzień się jeszcze nie skończył i wszystko może się zdarzyć
Miłego dnia -
A ja dzis na czczo 90. Ale spalam do 9 wiec to chyba za dluga przerwa.
Dziewczyny trzeba miec nadzieje do konca dniaTo nie Mikolaj ze niespodzianki z rana zostawia
Ja wczoraj uslyszalam hita. Moja tesciowa jest idealnym kientem dla wszystkich naciagaczy i akwizytorow. Łyka wszystko jak pelikanTak naprawde to kazdy jest jej w stanie wszystko wmówić a ona później chodzi, wierzy w to i jeszcze powtarza. Idziemy na obiad do teściowej. Maz pyta czy mam isc piec ten sernik co tak go chciala i co...... "Nie bo lepiej nie jeść takich slodkosci, bo to niezdrowe itd". Myslalam ze o nia chodzi wiec sie pytam czy na wage moze wchodzila ze jej sie tak odmienilo. A ona mi wyskoczyla z tekstem ze jej nie chodzi o nia tylko o mnie!!!! Bo ona z kimś tam rozmawiala (chyba z jakims fizjoterapeuta) i czy ja sobie zdaje sprawe ile komplikacji moge spowodowac jedzeniem posilkow z cukrami itd.
No jasne bo przeciez codziennie wpird....tabliczke czekolady i zagryzam ja lodami
Mówię ze dlatego wlasnie jem kawalek serniczka 1x dziennie a nie jak ona przy każdym otwarciu lodowki, ze dlatego mnie wkurza jak ktos zjada wsystkie moje lody z mala iloscia cukru a zastępuje je pierwsza lepsza bombą cukrowa ze sklepu. Ale nie dla niej to nieważne. Ona uslyszala i koniec. Myslenie juz ukierunkowane na jeden tor.
Oj czuje ze będzie ostro na obiedzie bo akurat dzis mam zamiar zjesc tego loda co tam na mnie czeka juz 2 tydzien -
Kamcia bo to co sie z nia dzieje przez ostatnie tygodnie to jest jakas masakra. Nawet moj maz mowi ze moja ciaza chyba jej na glowe poszla. Przez 3.5 miesiąca wrecz mnie chwalila ze super z ta cukrzyca sobie radze a teraz na koncowce będzie mnie pouczcac jako glowny specjalista. Owszem jadlam czesto serniczek ale pieklam sama i bez przesady ze 100g cukru na cala duza blache to jest jakas cukrowa masakra. Caly czas madrze dysponowalam sobie cukrem i pilnowalam po tym pomiarow wiec bez przesady. A ona w jakies zabobony wierzy przy koncowce ciazy i bedzie teraz sie wymadrzac. Juz nie mówiąc o tym ze dieta nie zongluje sobie sama tylko jestem pod opieka specjalisty. Zaraz jej sie tu dzis zapytam czy skoro tak wierzy w slowa jakiegos goscia i jakies durne zabobony to nie boi sie zebym na koncowce ciazy porzucila zalecenia diab zaczela sluchac....fizjoterapeuty.
-
Dorinka
wazne zeby jej w jakikolwiek sposób przygadać dla własnej satysfakcji
znam ten typ-moja babcia wszystkich dookoła słuchała a ja mogłam to samo gadać lub wręcz przeciwnie-nie słuchała
np najpierw kilka lat wersja, ze banany sa zdrowe, ze musi je jeśc dla potasu, jadła i bardzo lubiła, wiele wiele lat
nagle ktoś jej uswiadomił, że ma wysoki potas i tym samym zero bananów, pomidorów , przecierów...
nie rozumiała,ze moze ale z umiarem
i tym sposobem stara kobieta, która niewiele jadła (bo była w tym wymagajaca) juz nic ze smakiem nie zjadała -
Witam się i ja dziewczyny, cukier 82. Dorinka Twoja teściowa jest nie do podrobienia
Moja też ma dziwne myślenie, ale ona już wiekowa(76) więc trzeba jej wybaczyćMoja to chyba nie rozumie, co to jest cukier. Wciąż ma pretensje, że nie może mnie niczym poczęstować, bo przecież jak nie zjesz kg ciastek, grześka, albo loda w czekoladzie to nie jesteś ugoszczona. Jak za każdym razem odmawiam, a przecież język do dupy ucieka, to ona jeszcze zdziwiona. Zaraz potem proponuje chociaż cukierka(który ma jeszcze więcej cukrów), bo przecież taki malutki cukierek to już z pewnością nie szkodzi
Sama jest po wylewie, sparaliżowana prawa strona więc tylko siedzi lub leży, a wpierdala słodkie w takich ilościach, że szok. A potem opowiada, że musi jeść ciemny chleb żytni, bo ma za dużo cholesterolu
i przegryza lodem, bądź pączkiem
I nie wytłumaczysz jej, o co chodzi z tym odżywianiem za cholerę. Tak, że ja staram się jak rzadko u niej bywać po prostu.
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
twardan
moja druga babacia taka była
teraz miałaby 75 lat
otyła, żle jadła, zero ruchu, a po lekarzach latała, płaciła i chyba zbawienia szukał
wiecznie słyszałam jaka chora, co boli, co bolalo, co zaboli
że tyle kasy na lekarzy i leki idzie
ale spacer-za cięzko
chleb ciemny-po co, na obiad pierogi...
10 lat różnicy, ale moje babcie sie diametralnie różniły -
No ale moja tesciowa ma 50lat wiec jeszcze nie powinna byc taka zmierzla
Ale z lekarzami to prawda. Uwierzcie mi ze jestem z mezem juz 12 lat razem i przez ten cały czas nie bylo ani jednego dnia zeby jej cos nie dolegalo i nie brała tabletek. Ona jest wiecznie na antybiotyku. A jak jedna "choroba" zaczyna jej przechodzic to juz zaczyna jej co innego dolegac. No ale nie przegadasz ze ciagle obciazanie wątroby lekami tez jest szkodliwe. Teraz leczyla sie na dretwienie ręki. Poprawialo jej sie no ale leki sie koncza i znow nadchodzi pogorszenie.
Oliwe specjalnie kupuje bo zdrowa ale ciul ze leje ten tłuszcz do wszystkiego - nawet do zup. Margaryny nie bo niezdrowa ale maslem bulke z 2 stron smaruje. Jak poszliśmy tam mieszkac to waga meza stanela w miejscu. Jesteśmy w domu 2 tyg i juz ma mniej o 1.5kgNa naszej diecie maz schudl juz 10kg
Ja niestety dzis weszlam na wage i znow 0.5kg w dol. Waze teraz 60.3kg czyli od poczatku ciazy 2kg.
-
Dorinka Twoja teściowa to młoda kobita, ale wiek nie ma tu nic do rzeczy
'jak ktoś jest hipohondrykiem to kaplica
mam taką w pracy, co choruje na wszystko i zna się na wszystkich chorobach świata
Ja się działkuję w lesiechoć raczej w kuchni, bo mi się nie chce nosa wysciubiać
piekę ciacho z truskawkami i rabarbarem i robię kisiel z truskawkami. Ciasto oczywiście bez cukru i mąki
Jakoś świeże truskawki mnie odrzucają, ale ciastem nie pogardzę. Jeszcze koleżanka mi obrzydzila truskawki, bo powiedziała, że łatwo złapać toxoplazmoze, bo ciężko je dobrze wymyc. A że nie przechodziłam toxo to mi się jakoś truskawek odechcialo
Taki upał, że nawet nad jezioro mi się nie chce iśćmłody szaleje na trampolinie w lesie i chyba spacer zaliczymy dopiero wieczorem.
Ja na wadze ponad 4 kgdiab zadowolona
jeszcze 3-4 kg mogę przybrać, bo 5-7kg to norma dla kobiet z wysokim BMI
także mam nadzieję, że i Liwia ciut przybrała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 12:08